Şimdi Ara

İnternet hızım 1mbps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben superonline'nın 8'e kadar tarifesini kullanıyorum.Ve 1 mbps hız alıyorum.İnternetten şikayet formu falan doldurdum başka napmam gerekir bilen varsa yardımcı olabilir mi

• lukolde kullanıcısına yanıt
    Selam,

0850 222 0222 numarasını ara internet hızının kaç mbit olduğunu oradan bakıp söyleyebiliyorlar. Onlar ekranda 8mbit görüyorsa belki santralden kısılmış olabilir. Superonline'cılar yine yardımcı olur.

Ancak internet hızını artırmak internetini tamamen koparabilir de. ADSL'in kötü tarafı bu. Paran kadar değil, kabloların izin verdiği kadar internet alabiliyorsun. Modem'inin ip'sinden baglanıp bağlantı ayarlarında kaç mbit hız gördüğünü bi incele. Genelde modem ip'si 192.168.1.1 oluyor. Kullanıcı şifre de hiç değiştirmediysen admin admin olabilir. Veya internetten bulabilirsin.

O ayarlarda dbs margin değerine de bak. O rakam 15'in ne kadar üstündeyse o kadar iyi. Sinyal kalitesi demek. mbit'ler arttıkça otomatik olarak düşer. Mesela 9-10 seviyelerindeyken internet 15-20 dakikada bir 30 saniyeliğine kopar geri gelir. 5-6'ya düşerse internete hiç bağlanmaz, modemdeki internet ışığı yanar söner sabitlenmez. Splitter kullanmak bu dbs margin değerini birazcık düzeltebiliyor.

Umarım yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tlgthrm

Selam,

0850 222 0222 numarasını ara internet hızının kaç mbit olduğunu oradan bakıp söyleyebiliyorlar. Onlar ekranda 8mbit görüyorsa belki santralden kısılmış olabilir. Superonline'cılar yine yardımcı olur.

Ancak internet hızını artırmak internetini tamamen koparabilir de. ADSL'in kötü tarafı bu. Paran kadar değil, kabloların izin verdiği kadar internet alabiliyorsun. Modem'inin ip'sinden baglanıp bağlantı ayarlarında kaç mbit hız gördüğünü bi incele. Genelde modem ip'si 192.168.1.1 oluyor. Kullanıcı şifre de hiç değiştirmediysen admin admin olabilir. Veya internetten bulabilirsin.

O ayarlarda dbs margin değerine de bak. O rakam 15'in ne kadar üstündeyse o kadar iyi. Sinyal kalitesi demek. mbit'ler arttıkça otomatik olarak düşer. Mesela 9-10 seviyelerindeyken internet 15-20 dakikada bir 30 saniyeliğine kopar geri gelir. 5-6'ya düşerse internete hiç bağlanmaz, modemdeki internet ışığı yanar söner sabitlenmez. Splitter kullanmak bu dbs margin değerini birazcık düzeltebiliyor.

Umarım yardımcı olur.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Dediğiniz dbs margin değerini bulamadım onun yerine bulabildğim bu ayarlar var.Bu ayarlara bakarak anlayabilir miyiz sinyal kalitemi ?

İnternet hızım 1mbps

• Bu ekran görüntüsü her şeyi anlatıyor. LİMİTSİZ internet şart değilse bir 3G sağlayıcısından internet almanı tavsiye ederim. Taahhütün çok mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lukolde kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ezberden konuşup yanlış söylemişim: SNR sınırı değerine dikkat etmek gerek: sizinki 9,6. Stabil bir bağlantı için bunun 15 in üstünde olması gerek. Yoksa sanırım şu an 10-15 dakikada bir internet kopup tekrar bağlanıyor olmalı?

Internet hızınız 1 Mbit gözüküyor. SNR margin değerini yükseltmek için hızı daha da düşürüyorlar. Ama mevcut durum çok kötü.
    Bu noktada yapabilecekleriniz şunlar:

1-ADSL splittler diye ufak bir kutucuk var. Telefon prizinden çıkan kabloyu modem ve telefon cihazları için 2'ye ayırıyor. Ufak bir performans artışı sağlayabilir.
    2-Superonline ile konuşup internet hızınızı artırmayı deneyebilirsiniz ama interneti hepten kaybetmeniz olası.
    3- Bu kötü performans telekom altyapısından kaynaklanıyor. Evde birden çok telefon hat prizi olmasından tutun, telefon hattı kablolarının kalitesizliğine kadar bir çok sebebi var. Santrale olan mesafe de bu etmenlerden biri. Superonline ile konuşun, size muhtemelen telekom'u arayıp evdeki/binadaki telefon hattı altyapısını kontrol ettirmenizi tavsiye edecektir. Şu an hatırlayamadığım 3 haneli bir numara aranıp randevu alınıyor.
    4- Komşularınızdaki internet hızını sorabilirsiniz, böylece sorun sizin dairede mi yoksa genel olarak binadaki internet hızı mı zayıf onu öğrenip fikir sahibi olabilirsiniz. Mesela benim üst komşum 8 mbit kullanırken ben 2 mbit'ten hızlı internet alamıyorum.
    5-Binanıza fiber internet gelme olasılığı varsa, adsl ile uğraşmayın fibere odaklanın.

Umarım yardımı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurakar

Bu ekran görüntüsü her şeyi anlatıyor. LİMİTSİZ internet şart değilse bir 3G sağlayıcısından internet almanı tavsiye ederim. Taahhütün çok mu?

Malesef çok ama cüzi bir miktar ödeyerek vazgeçebiliyorum tarifeden.Ama başka tarifelere yada ttnete geçsemde aynı şey olucak diye korkuyorum
  • quote:

Merhaba,

Ezberden konuşup yanlış söylemişim: SNR sınırı değerine dikkat etmek gerek: sizinki 9,6. Stabil bir bağlantı için bunun 15 in üstünde olması gerek. Yoksa sanırım şu an 10-15 dakikada bir internet kopup tekrar bağlanıyor olmalı?

Internet hızınız 1 Mbit gözüküyor. SNR margin değerini yükseltmek için hızı daha da düşürüyorlar. Ama mevcut durum çok kötü.
    Bu noktada yapabilecekleriniz şunlar:

1-ADSL splittler diye ufak bir kutucuk var. Telefon prizinden çıkan kabloyu modem ve telefon cihazları için 2'ye ayırıyor. Ufak bir performans artışı sağlayabilir.
    2-Superonline ile konuşup internet hızınızı artırmayı deneyebilirsiniz ama interneti hepten kaybetmeniz olası.
    3- Bu kötü performans telekom altyapısından kaynaklanıyor. Evde birden çok telefon hat prizi olmasından tutun, telefon hattı kablolarının kalitesizliğine kadar bir çok sebebi var. Santrale olan mesafe de bu etmenlerden biri. Superonline ile konuşun, size muhtemelen telekom'u arayıp evdeki/binadaki telefon hattı altyapısını kontrol ettirmenizi tavsiye edecektir. Şu an hatırlayamadığım 3 haneli bir numara aranıp randevu alınıyor.
    4- Komşularınızdaki internet hızını sorabilirsiniz, böylece sorun sizin dairede mi yoksa genel olarak binadaki internet hızı mı zayıf onu öğrenip fikir sahibi olabilirsiniz. Mesela benim üst komşum 8 mbit kullanırken ben 2 mbit'ten hızlı internet alamıyorum.
    5-Binanıza fiber internet gelme olasılığı varsa, adsl ile uğraşmayın fibere odaklanın.

Umarım yardımı olur.

Splitter cihazını kullanıyorum zaten.Fiber internete bende geçmek isterdim ama malesef yaşadığım ilçe değil ilde fiber internet altyapısı yok.Yapmam gereken teş şey superonline'ı aramak o zaman.Cevabınız için teşekkür ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ttnet 8mbps de 10mbps hız
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bir şey daha sormak istiyorum.Geçen gün dota 2 yi indirmeye başladım.Orda ne kadar hızla indirdiğini en yüksek kaç hıza çıktığını falan söylüyor.Ben indirmeye bıraktım ve 2-3 saat sonra geldiğimde en yüksek hız 543 kb idi.Burdan anlamam gereken şey internetimi o hızlara getirebilir miyim
  • Sizin sorununuz kablolama yada santrale uzaklığınız. Sizin hat zayıflama değerlerinize bakarsak 3-3.5 km kadar bir uzaklığınız var. Alabileceğiniz maximum hız 2 Mbit. (Apartman ve ev içi kablolamanızada sorun yoksa eğer)

Bende ADSL kullanırken bir ara bu hızlarda süründüm. Sonra eve yakın bir saha kutusu koydular. (Ara santral gibi. Bu kutuya kadar fiber ile gelen internet bu kutudan sonra telefona hatlarından dağılıyor) Kutudan sonra 8Mbit çok rahat almaya başladım. Hatta istesem 32 Mbit vdsl2 alabilecektim. Hangi ADSL firmasına geçerseniz geçin hızınız çok değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukolde

Ben bir şey daha sormak istiyorum.Geçen gün dota 2 yi indirmeye başladım.Orda ne kadar hızla indirdiğini en yüksek kaç hıza çıktığını falan söylüyor.Ben indirmeye bıraktım ve 2-3 saat sonra geldiğimde en yüksek hız 543 kb idi.Burdan anlamam gereken şey internetimi o hızlara getirebilir miyim

Örneğin fiberdeki 50 mbit internet teoride 50 MB/saniye hızla download yapabileceğin anlamına geliyor. Ama tabii ki gerçekte böyle değil
    Mesela en basitinden ethernet kablolarının maksimum kapasitesi 10 MB/saniye. Wireless'ta bu daha da düşüyor. Mahalledeki yoğun internet kullanımı, kabloların kalitesi, santrale olan uzaklık, Cebelitarıkta zarar gören fiber optik kablolara kadar bir sürü faktör gerçekte gördüğün internet hızını etkiler.

İdeal dünyada evet interneti kullandığın Mbit hızında alman mümkün

• quote:

quote:

Ben bir şey daha sormak istiyorum.Geçen gün dota 2 yi indirmeye başladım.Orda ne kadar hızla indirdiğini en yüksek kaç hıza çıktığını falan söylüyor.Ben indirmeye bıraktım ve 2-3 saat sonra geldiğimde en yüksek hız 543 kb idi.Burdan anlamam gereken şey internetimi o hızlara getirebilir miyim

Örneğin fiberdeki 50 mbit internet teoride 50 MB/saniye hızla download yapabileceğin anlamına geliyor. Ama tabii ki gerçekte böyle değil
    Mesela en basitinden ethernet kablolarının maksimum kapasitesi 10 MB/saniye. Wireless'ta bu daha da düşüyor. Mahalledeki yoğun internet kullanımı, kabloların kalitesi, santrale olan uzaklık, Cebelitarıkta zarar gören fiber optik kablolara kadar bir sürü faktör gerçekte gördüğün internet hızını etkiler.

Azcık saçma değil mi sizce de bu sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: burakc

Sizin sorununuz kablolama yada santrale uzaklığınız. Sizin hat zayıflama değerlerinize bakarsak 3-3.5 km kadar bir uzaklığınız var. Alabileceğiniz maximum hız 2 Mbit. (Apartman ve ev içi kablolamanızada sorun yoksa eğer)

Bende ADSL kullanırken bir ara bu hızlarda süründüm. Sonra eve yakın bir saha kutusu koydular. (Ara santral gibi. Bu kutuya kadar fiber ile gelen internet bu kutudan sonra telefona hatlarından dağılıyor) Kutudan sonra 8Mbit çok rahat almaya başladım. Hatta istesem 32 Mbit vdsl2 alabilecektim. Hangi ADSL firmasına geçerseniz geçin hızınız çok değişmez.

Peki hocam o saha kutusu denen şeyden ne yaptırıp yakınlara koydurtabilirim

• quote:

quote:

Ölçü birimi karmaşası var. Fiberdeki 50 Mbit/sn demek 50 MB/sn demek değil. 50 Mbit / 8 ile kaç Mb ile indireceğinizi bulursunuz (Byte ve Bit çevrimi). 6,25 Mb/sn demek oluyor. Tabi teoride. Ben 50 Mbit Sol kullanıcısıyım. 5,9 Mb/sn ile çok rahat indirebiliyorum.

Dediğiniz gibi Standart RJ45 Cat 5 (100Mbit) kablolar ile 12.5 Mb/sn üzerine çıkamazsınız. Ama Cat 6 ve Gbit donanım kullanarak ağ üzerinden 80-90mb/sn dosya transferi yapılabiliyor.

• quote:

quote:

Yanlış bilgi vermeyelim eğer 50 Mbit hızınız varsa 5 MB/s ile download yaparsınız , 50 MB/s ile download yapmak için 500 Mbit hızınızın olması gerekir.

• quote:

quote:

Sizin sorununuz kablolama yada santrale uzaklığınız. Sizin hat zayıflama değerlerinize bakarsak 3-3.5 km kadar bir uzaklığınız var. Alabileceğiniz maximum hız 2 Mbit. (Apartman ve ev içi kablolamanızada sorun yoksa eğer)

Turktelekomun keyfinin gelmesi lazım. Altyapı çalışması yapılmalı

• Bugun bizden 2km uzakta oturan bir tanıdığın evine gittim.O da superonline kullanıcısıymış.Bende hemen speedtest e girdim ve bir test yaptım.Sonuç 7MB/s download hızı çıktı bende şaşırdım.Neden benim internetim 1MB/s
  • quote:

quote:

quote:

Turktelekomun keyfinin gelmesi lazım. Altyapı çalışması yapılmalı

Teoride 50 MB/saniye diyorum.
    Her şeyi bırak, 50 MB/saniye kaldırabilen kablo bile yok

• Yine yanlış bilginiz var. Teoride de o hıza 50 Mbit ile ulaşamazsınız. MBit ile Mbyte aynı şey değiller. 50Mbitin Teorideki indirme hızı 12.5 Mbyte/sn dir zaten. 50 Mbyte/ saniye download hızını kaldıracak kablo CAT6 ile kablolanmış Gbit networklerdir. 125 Mbyte/sn teorik hızı vardır. Ama ben kendi kurduğum ağlarda 90 Mbyte/sn üzerini görmedim.
  • Bende yanlış yazmışım 50Mbit/sn ile teorideki indirme hızı 6,25 Mbyte/sn idi.
  • 1 BYTE = 8 BIT
    1 MEGABYTE = 8 MEGABIT (Evlerde sıkca kullanılan 8Mbps internet 1Mbyte hızla indirmeye eşittir, fakat 1Mbyte tam olarak alınamaz ve bize 800Kbyte olarak yansır.)
    6.25 MEGABYTE = 50 MEGABIT

SIRALAMA:
    Byte
    KiloByte
    MegaByte
    GigaByte
    TeraByte

8Mbps = 8Mbit/sn = 8.000.000 bit her bir saniyede
    8.000.000 bit = 1.000.000 byte oda eşittir 1.000.000 byte indirme hızına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainbowSix -- 21 Ocak 2015; 13:18:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.