Şimdi Ara

İnternet Explorer 7 hakkında sorular...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün internet explorer 6'yı windows updateden 7.versiyona güncelledim.Arayüzünde oldukça farklılıklar var.Ama kullanımı çok aykırı gelmedi.Hatta alışınca sekmeli görünüm özelliğini falan epey hoş buldum.

Ancak bir konu dikkatimi çekti.

Sitelerde gezdikçe daha önce sık kullanılanlar bölümünde sakladığımız kısayolların önündeki explorer ikonu yerine siteye özgü küçük bir ikon oluşurdu.Her sitede olmuyordu bu tabii.Mesela donanım haberin site ikonu küçük bir gazete ikonu şeklindedir.İnternet cachesini ve geçmişi temizleyince bu ikonlar kaybolur yerine standart bilğimiz internet dosyası ikonu olan (e) harfi şeklinde ki simgeye geri dönerdi.Fakat İ.E 7 de bütün geçmiş dosyaları,tanımlama bilgilrini,geçmişi vs ne var ne yok sildiğim halde sık kullanılanlardaki kısayolların önündeki ikonlar değişmiyor,satndart (e) şekline dönmüyor..Öylece kalıyor.ne var şimdi bunda diyeceksiniz.Bu benim aklıma acaba bir kere girilen sitelerin izleri cacheden tam olarak silinmeyip kalıyor mu sorusunu getirdi.Bu bence bir zaafiyettir.İzleri kalıcı olarak nasıl silebilirz.

Diğer bir konu cookies klasörünü bulamadım.Daha önce C:/documents and settings/kullanıcı adı altında yer alırdı.Hatta içindeki index.dat dosyası kiltli bir dosyadır özel yardımcı programlar yardımıyla silinebilir.Zamanla kabaran bir dosyaydı.Zaman zaman bunu da silerdim.Oysa İE.7 de bu cookies klasörünü ve buna ait index.dat dosyasını bulamadım.

Acaba bunu bilen ya da bu konuda fikri olan bir arkadaşımız var mı??

• Merhaba arkadaşlar ben de İE7'yi indirdim. PC'de Ad-Aware Professional yüklü. Ad-watch uygulaması aktif olarak çalışıyor. Ancak PC'yi her yeniden başlattığımda "Kayıt defteri değeri silme denemesi" şeklinde ad-watch tarafından bir uyarı geliyor. Kabul et yada reddet. Microsoft Türkiyeyi arayıp durumu anlattım. "İE7'de herhangi bir hata yok. Ad-Aware programı İE7 uyumlu olmayabilir. dediler. Keza İE6'da böyle bir problem yoktu. Format atmaktan başka çare görünmüyor. Ancak tekrar aynı sorunu yaşamamak için ne yapmalıyım. Acaba Ad-Aware'yi İE7'yi kurduktan sonra yüklesem gene aynı sorunla karşılaşırmıyım. Bir de ad-aware kullanan arkadaşlarda böyle bir sorun oldumu nasıl çözdüler. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hoşçakalın.

• Ad-Aware ve kaspersky ile tarattım ancak her hangi bir zararlı yazılım bulamadım. Ayrıca windows xp'nin açılışı da uzun sürüyor. Acaba İnternet Explorer yüklerken yanlış birşey mi yaptım. İşletim sistemim lisanslı, bu yönden bir sorun olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi account -- 2 Şubat 2007; 21:11:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.