Şimdi Ara

İnternet Çok Sık Kesiliyor! Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
26.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar internet durmadan kesiliyor. Ne yapmam gerekiyor sizce? Pc'den kaynaklanan bir durum yok. Gelen hatta modemi direk taktım belli bir süre sonra yine hat kesildi. Hatta bu yazıyı yazarken bile kesildi. Kendi kendine reset çekiyor gibi ama bu durmadan oluyor. Hiç bir şey izleyemiyorum veya indiremiyorum. Yardım lütfen.

• 1-Telekomdan sorun olabilir.Sana gelen adsl santralinde özellikle.Bir dönem modemim bilgisayarım herşey normal çalıştığı ve tüm ayarların düzgün yapılandırılmış olduğu zaman bile telekom yüzünden 3 hafta nete giremedim.Üstelik telekomu aradım.Herşeyin normal göründüğünü hatta nete bağlı olduğu söylendi modemin :)
    2-Diğer doanımda bir sorun yoksa eve gelen kablodan olabilir.Kablodaki sinyal zayıfsa modem algılayamıyo olabilir.Zira buna benzer bi sorun da yaşadım ki cnet modemim nete giremezken cnetten çok daha ucuz olan datron modemim sorunsuz giriyordu.
    3-Voltajdaki değişikliklerden modemin etkilenmiş ve kafayı yemiş olabilir.
    4-Modemin adaptöründe sorun olabilir.Yine eski ev arkadaşımın modemi nete giremiyordu aynı şekilde.Airties marka olan modemi servise gönderdik.Adaptörün bozulduğunu söyleip adaptörü değiştirip gönderdiler.Sorun olmadan bağlandı modem nete.

En kolay çözüm ya yakındaki bir arkadaşının modemini denemek ve ya telekomu arayıp hatta sorun olup olmadığını öğrenmek :)

• Teşekkürler. Arkadaşın modemi ile deneyip sorunu anlamaya çalışacağım.
  • Aynı durum bende var 3-4 gündür... TTneti defalarca aradım eve görevli geldi ve herşeyin normal olduğunu söyledi. Hat değerlerinin fln...

Tek mesele modem kalıyor geriye. Onlarda elektriksel beslemeden fln bahsetti. Bende bi adaptor alıp deneyim bari. Olmadı başka bi modemle denerim...
  • beyler bu sorun genel olarak yasanıyor sanırm aynı durum bende de var. sürekli kopuyor. ama 8 saattir tık yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

beyler bu sorun genel olarak yasanıyor sanırm aynı durum bende de var. sürekli kopuyor. ama 8 saattir tık yok.

Aynen... Uzun bi süredir sorun yok... ama 2 dakika sonrasınında garantisi yok...
  • hayret ya aynı sorun bendede var hızım 8 mb bağlantı bazen 1 saatde bazen 5 dk. bir kopuyor,telekom sorun yok diyor anlamadım gitti,modemim airtes 103 bu arada...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet bu hata bende de oldu
    eskiden linksys modem kullaniodm
    arkadaslarim onun dandik oldugunu soyledi o yuzden olabilir dedim
    hatta nettte de arattim bu modem o hatayi yapioms
    bende zyxel 660 hn aldim paraya kiyip
    daha 1 hafta olmadi alali
    ve kesilmeler devam edio
    ama eskisi kadar degil
    turktelekomu aricam ama dediginize gore hata bulamiolarmis
    gecen sene kablolu bir modem kullaniodm hic bole bi hata gormemistim
    simdi ise hergun en az 1 kez oluor
    yokmu cozumu
  • Çözümü telekoma göre modem... Bana göre telekom...

Modemime güveniyorum ama sürekli telekomdaki görevliler değerlerin çok iyi olduğunu voltajla ilgili bi sorun olabilceğini söyleyip duruyolar...

Yarın yeni bi adaptör alıp bi süre onunla deneyim diyorum...

Bakalım nasıl bi sonuç alabilicem.
  • bende bi kaç aydır kopmalar yaşıyorum, bazen 1 hafta hiç kopmazken bazen yarım saat de bir kopma oluyodu..şimdi de telefon gelince kesilmeye başladı..ne oluyo bu nete anlamadım ama, uydu net kullanıcam artık tt net ile işim olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Teşekkürler. Arkadaşın modemi ile deneyip sorunu anlamaya çalışacağım.

Farklı modem deneyince ne oldu sonuç?
  • Modemi değiştirdim ve sorun halloldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rádèøή

Modemi değiştirdim ve sorun halloldu...

hangi modemi aldin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tai-chi

quote:

Orjinalden alıntı: Rádèøή

Modemi değiştirdim ve sorun halloldu...

hangi modemi aldin ?

Airties RT - 104

JDownloader'i kullanamadım ama :(
  • bende kesintiler son 36 saattir yasanmiyor gayet iyi hic kopma olmadi. aman nazar degmesin
  • en fazla 5 dakika bağlı kalabildim internete

cnet modem ile denedim aynı şey,

sinyal çok zayıf geliyor, napmak lazım?
  • Bir kaç gün önce bende aynı sorunu yaşıyodum , hatta bu problemle ilgili bir başlıkta açmıştım.
    Buyrun
    http://forum.donanimhaber.com/m_30853632/mpage_1/key_//tm.htm#30853632
  • Reis herkes Türk Telekom yada internet servis sağlayıcılarına söver. Fakat çoğu hata bizden kaynaklı. Aynısl kesintisi bende de oluyordu. Araştırdım kimi demiş modemden kaynaklı ve gittik en kaliteli tp link modemi aldım. Hala sorun devam etti. En sonunda çözdüm ki sorun internet kablosunu taktığımız prizde imiş. Priz telefon kablosunu tam kesemediği için kablo içindeki bakıra ulaşamamış ondan ötürü kesinti oluyormuş. Prizi iptal edip telefon kablosu ile modem kablosunu birleştirdim. Modem de yeni olduğu için yağ gibi kayıyor şimdi internet maşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.