Şimdi Ara

interneim hızlı ancak youtube çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ttnet fiber kullanıyorum internet hızım 20 mbit speedtestten ölçtüm 22mbit civarında cıkıyor,pingim 20. bilgsayarımda bi sıkıntı yok başka yerlerde sorunsuzca girebilyodum ancak evdeki hiç bi bilgisayar ya da telefondan youtube da video izleyemiyoruz, diğer sitelerde 1080p videolar sıkıntısız ama youtube 144p yi yüklerken bile can çekişiyor, videoya sağ tıklayıp statlara baktığımda bandwith kısmında 89kbps 100kbps gibi cok düşük hızlar yazıyo, birsürü foruma baktım ttneti aradım ancak ne çözüm bulabildim ne de benim yaşadığım sorunu yaşayan gördüm. Pc de sıkıntı yok daha bu sabah izliyordum net hızım da iyi, bi çözüm önerebilen olursa çok sevinirim

• sakirharic S kullanıcısına yanıt
    DNS problemi gibi gozukuyor veya virus level 3 dnsleri bir deneyin
  • Dnsyi otomatik yapin veya farkli bi dns adresi bulun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ancak dedikleriniz ne yazık ki çözmedi sorunu, chrome a zenmate yükledim o da işe yaramadı. youtube da stream izleyebiliyorum mesala canlı yayın falan donmadan izliyorum ancak videolar hala 144p bile olsa cok yavas yükleniyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakirharic -- 23 Ocak 2015; 22:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakirharic

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ancak dedikleriniz ne yazık ki çözmedi sorunu, chrome a zenmate yükledim o da işe yaramadı. youtube da stream izleyebiliyorum mesala canlı yayın falan donmadan izliyorum ancak videolar hala 144p bile olsa cok yavas yükleniyo

Modem marka model nedir? Hat değerlerinizi bu mesajı alıntı yaparak paylaşırmısınız
  • youtube'a hesap açarakmı bağlanıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savliilker

quote:

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ancak dedikleriniz ne yazık ki çözmedi sorunu, chrome a zenmate yükledim o da işe yaramadı. youtube da stream izleyebiliyorum mesala canlı yayın falan donmadan izliyorum ancak videolar hala 144p bile olsa cok yavas yükleniyo

Modem marka model nedir? Hat değerlerinizi bu mesajı alıntı yaparak paylaşırmısınız

modem değerlerimden kastınız ne ve bunu nasıll öğrenebilirim, söylerseniz paylaşabilirim burdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

youtube'a hesap açarakmı bağlanıyorsunuz?

evet hesabım açık, ancak diğer bilgisayarda hesap acık değil bağlanıyo ya da telefonlar sonuç gene aynı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: savliilker

quote:

modem değerlerimden kastınız ne ve bunu nasıll öğrenebilirim, söylerseniz paylaşabilirim burdan

Modemin arayuzu girip orda internet başlığı adı altındaki bilgiler hocam

• modem bilgileri burda, 4 resim direk printscreen aldım, dns kısmında isp tarafından verilenleri kullan işaretli ancak ağ ayarında dns i google dns kullanıyorummodem bilgileri
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

youtube'a hesap açarakmı bağlanıyorsunuz?

evet hesabım açık, ancak diğer bilgisayarda hesap acık değil bağlanıyo ya da telefonlar sonuç gene aynı

Öncelikle bütün aygıtların telefon, tablet hepsinin wifisini kapatın. Sadece tek bir bilgisayardan bağlantı kurun nete. Hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız "tarayıcı ayarları sıfırlama" yapın. Eklenti yüklü ise eklentileri devredışı bırakın. Sonrada youtube hesabından çıkın. Modemi resetleyin tekrar bağlanıp deneyin. Youtube hesabından çıktığınızdan emin olun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

modem bilgileri burda, 4 resim direk printscreen aldım, dns kısmında isp tarafından verilenleri kullan işaretli ancak ağ ayarında dns i google dns kullanıyorummodem bilgileri

Chromeyi zenmate.eklentisini kurup tekrar denermisiniz

• Bu sorunun modemle felan hiç bir ilgisi yok. Tamamen servis sağlayıcı kaynaklı. Ttnet kullanıcılarının rahat %90 ı bunun farkında değil.

Ttnet o anki kullanım yoğunluğuna göre youtube a olan bandwidth i sınırlayabiliyor.

Bunu çok kolay bir şekilde kanıtlayabiliriz. Youtube a önce normal bir şekilde girin, eğer bir yavaşlık varsa bir de proxy üzerinden girin. Proxy üzerinden girmenin kat ve kat daha hızlı olduğunu görüceksiniz. Çünkü proxy üzerinden girdiğinizde bandwith sınırlamasını aşıyorsunuz. (Tabi herkez bu şekilde youtube a girerse adamlar bandwidth i ayarlayamayacaklarından türkiye genelinde daha ciddi sıkıntılar ile karşılaşabiliriz)

Bunun yasal olduğunu düşünmüyorum. Siz 8mb diye internet hizmeti alıyorsunuz, adamlar keyiflerine göre istedikleri zaman youtube(ve bir çok siteye) a olan bandwidth i atıyorum 2mb e indirebiliyorlar.

Sırf bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı ttnet den başka bir servis sağlayıcıya geçicem bu ay sonu.

Not: Ttnet i arayıp bu konu hakkında bilgi isterseniz "bizim konudan haberimiz yok" gibi bir şey söyleyip geçiştirirler büyük ihtimalle. İşlerine gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 26 Ocak 2015; 11:00:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.