Şimdi Ara

Wifi iyi çekmesine rağmen ya girmiyor ya da çok yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
38.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline huawei hg552 marka modem kullanıyorum. Çok uzun zamandır sıkıntı çekiyorum. Modemi 2 kere değiştirdim(eskisi airties idi modelini hatırlamıyorum). Wifi iyi çekmesine rağmen ki(pc de 4 çubuk"tp-link wl-wn722n" kullanıyorum wifi kartım bozuk) telefonda(iphone 2 çubuk) çekiyor. Ona rağmen telefonda ve pc de internet kopmaları aşırı bir yavaşlık ki whatsappa bile girmiyor. Tabiri yerindeyse kanser olmak üzereyim. İki modem kullanıyorum ev biraz büyük. Yani airties rt205 i wifi güçlendirici olarak kullanıyorum. Mesela onda hiçbir şekilde bağlantı sıkıntısı olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim



  • Kanal değiş kanal çok doludur.2.4ghz de frekans için yer kalmadı 3 kanalı bir dünya cihaz kullanıyor.dolayisiyla ayni frekansı çok kışı paylaşıyor .ya da Router al 5 GHz kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekmesi bağlantı gücüdür. Bağlantı hızını o belirlemez. Belki internet hızın zaten yavaştır yani?
  • Zombitch kullanıcısına yanıt
    Hocam benzer sorunu akrabam yaşıyor. Sende de böyle mi oluyor? Örneğin telefondan wifiyi bir süre kullanıyorsun sorunsuz şekilde, sonra wifi sinyali var fakat internette dolaşamıyorsun ve telefondaki wifiyi kapatıp açmadıkça kullanmak mümkün olmuyor. Hız testi yaptığımda bazen sorun yok ama bazen ping 1 ms çıkıyor ve upload hızı 250Mbps'ye falan çıkıyor sonra birden düşüyor, hız testi tamamlanmıyor. Müşteri hizmetlerini aramışlar , tabi bizimkiler anlamadığı için sorun olmadığına ikna edip kapattırmışlar.
    Daha sonra ben aradım ne yaptırdılar tahmin edin :) Hız testi yaptırdılar. Sonra hız testi tamamlanmadı. Hala sorun yok sorun yok dediler, sonra dedim teknik ekip gönderin, göndermemek için biraz direndiler ama mecbur kalınca gönderdiler.
    Teknik ekip ben yokken gelmiş, hız testip yapmış, gitmiş. Sorun hala devam ediyor. Bunları bir deneyip resim yükleyebilir misin hocam çünkü aynı modem (Huawei) var bizimkilerde de.


    RT205 ile nasıl bir bağlantı yaptın tam olarak anlayamadım hocam. Biraz daha açabilir misin?

    speedtest.com'dan veya ttnet hız testinden bir hız testi yapıp sonuçları burada paylaşabilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notimportantali -- 12 Haziran 2015; 15:35:12 >




  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapılır biraz bilgi alabilir miyim hocam?
  • Şimdi interferansa girdiyse kullandığın kanal çekim kalitesi düşer.Bu sonuçta önceden çeken yerde Çekmez olur.çünkü yayın kalitesi düşmüştür ve komşu kablosuz cihaz ayni veya yakın kanalda olduğu için ayrılmış frekansın bir kısmını o kullanır.aynen radyoda olduğu gibi ayni frekansta iki radyo kanalı olunca yayın parazitlenir ya da güçlü olan radyonun yayınını duyarsın.ikinci semptomda bu durumda hızın düşer çünkü söyle duşun bir Irmak var başta tüm Irmak suyu sana akıyor.sonra birisi ırmağın yanına kanal acıyor ve bir Kısım su oraya akıyor.dolayisiyla sana gelen su azalır.yani 20mhz ayrılmış 2.4ghz in bir kapasitesi var.ne kadar Wi-Fi ayni bandı kullanırsa herkesin Hızı düşer.bunu şuradan anlarsın speedtestte hız testi yap download hızın upload hızından düşükse o kanalda interferansa var.cep telefonlarında bu durum frekans tahsisi ile çözülmüş durumda.3 kanal olan bir 2.4ghz bandı var.iki çeşit interferans var.komsu kanaldaki cihazın interferansi ve ayni kanaldaki cihazın interferansi.en kötü senaryo komşu kanal interferansi.ayni Kanalı'da kullanacaksan Hız kaybını Göze almalısın.simdi ayni kanaldaki diğer Wi-Fi cihazı ile aranda en az 20db fark Olmalı .eger böyle istemezsen boş kanal seç.ve yayın gücü en yüksek olan komşu cihazdan en uzak kanalı seç.ornegin o 6.kanalda ise sen 1 veya 11i kullan.zaten cihazın interferansi hesaplar ve en temiz kanalı seçer.modemini fişten Çek ve tekrar tak.ne zamanki Wi-Fi bozulursa bunu tekrarla.ya da Wi-Fi Spectrum analiz yazilimi kullan en temiz kanalı kendin seç.802.11b/g yi kapat ve 802.11n i kullan.bu cihazları elimine etmiş olursun.hicbiri olmazsa zaten bu frekans darlığından geliştirilen 5ghz destekli modem kullan ya da Router ekle modemine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evin her Odasında Wi-Fi interferansi farklıdır.her odada çevre koşullarından modemin gücü farklı olur.ornegin iki duvar arkada 10m ötedeki odada Wi-Fi zayıftır fakat yakın odada Wi-Fi güçlüdür .yakin odanın duvarından kolon geçerki bu yüksek db kaybına sebep olur ama arkadaki odaya kadar sadece ince tuğla duvar vardır orada daha iyi çeker.wifi repetar kullanabilirsin.ayrica cihazın reception i iyi olmalıdır.ornegin iPhone nun Wi-Fi reception i berbattır modem aldığı cevabın db ine bakar çok düşük gelirse onu Wi-Fi dam atar.birsuru faktör var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Repeater alicaksan konumu önemli Wi-Fi gücü ne Zayıf ne çok yüksek olmamalı.tam uygun konuma koymalisin yoksa repeaterde modemle interferance a girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speedtestin tamamlanmama sebebi paket hatası vermesi bunun sebebide komşu Wi-Fi cihazlarının (ornegin komşunun)ayni frekansa karışması ve paketin ulasmamasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saitp aramızda Gönül iliskisi mi oluştu forumun heryerinde bana cevap yazıyorsun .pesimde misin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Wi-Fi ac kapat düzeldi sorununa gelince modem ülke kodunu sürekli değiştiriyorsa bilgisayar ve telefonun uyum sağlaması için ülke kodu ayni Olmalı Buda ancak Wi-Fi kapa ac ile oluyor.bazi cihazlar huawei marka GB ülke kodunu kullanıyor.durup durup TR ye geçiyor.durum bu Karmaşık.buna yapacak birey yok modemin yerini değiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce 5-6 senelik zyxel marka bir modem kullanıyordum.Wifi problemleri yaşayınca sorunun eski modemimden kaynaklandığını düşündüm ve servis sağlayıcımdan yeni bir modem istedim.Yeni gelen modem yine zyxel marka ama yeni versiyondu.Aynı wifi problemleri devam ediyordu.Kablolu hız çok iyi kablosuzda berbat,video açılmıyor,kopuyor.Telefondada aynı pcde de.İnternette hiçbiryerde tam olarak bir çözüm bulamadım.Son olarak da servis sağlayıcı ve modem sağlayıcı ile görüştüm.Tam ümidimi kaybetmiştim ki modem sağlayıcı bana modemin arayüzünden son bir ayar yaptırdı ve puff.Şükür problemim çözüldü.Şimdi birgün olur da bu problemi aynı şartlarda yaşayan olursa bu yazımı okuyup problemini çözerse Allah razı olsun demesi yeterlidir.Çözüm Zyxel modemde arayüze girdikten sonra altta Ağ Ayarı sekmesinde bulunan kısımda;
    Kanal : 6 (daha fazlaya tıklayın) Bant genişliği : 40 Mhz Kontrol Yanbant : Üst Bu kadar diğer ayarlara ellemeyin. Geçmiş olsun.Resim de ekledim.


     Wifi iyi çekmesine rağmen ya girmiyor ya da çok yavaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arızalı olabilir anlamak için fabrika ayarına al tekrar kurulsun ayarlarsın...
  • Süper Online fiber aynı sorun var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu tesadüfen çözdüm . Superonline fiber var. Pc kablo ile bağlı internet sitesine tıklar tıklamaz giriyor aşırı hızlı . Eşimin telefonu wifi den bağlı yine aşırı hızlı tablet wifi den bağlı tıklıyorsun hemen açılıyor. Ama benim s7 ne yaptıysam sayfaların yavaş açılmasını çözememiştim. Kanal degiştirdim olmadı .5 ghz denedim . 40mhz v.s..... . Hiç biri ilaç olmadı. Benim tel hep güç tasarruf morundaydı bide normal modda deneyeyim dedim ve sorun çözüldü güç tasarruf modunu kapatınca internet hızlandı . Siteye tıklar tıklamaz girmeye başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem kanalı 11 olarak gelir. Onu 1 e çek. Modem arayüzünde kablosuz menüsü içinde bulabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Modem ayarlarinizdaki kanalı 11 ise 1 yapin ya da 6 ya çekin. Sorununuz düzelecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.