Şimdi Ara

İntel x25-m G2 80 GB 2.5 Solid State Disk İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
0
Favori
6.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu da benim intel x25m 160 gb olan SSD ve sizce durum nasıl?

İntel x25-m G2 80 GB 2.5 Solid State Disk İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marseltalon -- 1 Temmuz 2010; 20:52:17 >

• bence ssd ler ucuzlayında sonrasında standart haline gelince bilgisayarda artık hız konusunda her türlü uygulama hız açısından bizi çok mutlu edecek, tıklamayla işlemin eş zamanlı olacağı ( her işlemde yani sistemi zorlayan işlemler de dahil) günler gelsin.
  • SSDSA2MH080G2R5 ile SSDSA2MH080G2C arasinda ne fark var acaba ? diye sorucaktim ama buldum

quote:

01 = 7.0mm thick
    C1 = 01 + 2.5mm spacer to fit in standard 9.5mm height
    R5 = C1 + retail packaging

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 9 Temmuz 2010; 15:31:09 >
  • 3 haftadan beri kullanıyorum %91 doluluk oranı oldu bir performans testi yapayım dedim dolunca performan düşüşü oldumu diye ama aksine artmış sevindim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 9 Temmuz 2010; 18:42:21 >

• Performans mükemmel bir ara 400 liraya kadar düşmüştü fiyatı çok iyi hatırlıyorum şimdi 500 lira civarı tamda almaya hevesimiz varken fiyat ineceği yerde çıkıyor umarım en kısa zamanda fiyatları düşerde bizde faydalanırız.Hdd den artık gına geldi.Sanki 90ların bilgisayarını kullanıyor gibiyim...
  • Dolar durmuyor yerinde maalesef.
  • ben de asker dönüşü bi tane x25-m almayı düşünüyorum eğer intel'den daha iyisi çıkmassa, şu anda araştırdığım kadarıyla x25-e'den sonra en iyi x25-m geliyor, ikisi de intel tabi, intel'in rakibi var mı bu konuda? :) skorlar hep üst seviyelerde kalmış gördüğüm kadarıyla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oray

ben de asker dönüşü bi tane x25-m almayı düşünüyorum eğer intel'den daha iyisi çıkmassa, şu anda araştırdığım kadarıyla x25-e'den sonra en iyi x25-m geliyor, ikisi de intel tabi, intel'in rakibi var mı bu konuda? :) skorlar hep üst seviyelerde kalmış gördüğüm kadarıyla...

imzamdaki konuyu takip ederseniz güzel bilgiler bulabilirsiniz. şuanda sandforce kontrolcülü SSD'lerin performansta rakibi yok İntel ise kendi yongasını üretiyor
  • fiyatları makul olsa alınacak ürünlerde 400tl ye disk alcağıma 700 tl ye xbox alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amore_slx

fiyatları makul olsa alınacak ürünlerde 400tl ye disk alcağıma 700 tl ye xbox alırım

Bende 50 kuruşa ekmek alacağıma 2 liraya pasta alırım. Nasıl saçma bir mantıkla bu mesajı yazıyorsunuz.
  • quote:

fiyatları makul olsa alınacak ürünlerde 400tl ye disk alcağıma 700 tl ye xbox alırım

donanımcı görüyosun dimi yorumları. SSD'lere karşı yapılan muameleye bakın. 400TL'ye disk alacağıma 700e xbox

karnı acıkan adama action man oyuncak almak gibi bişey demiştim başka bi topicte. güzel cvp vermişim dimi la havle diyip geçmek lazım.

SSD'leri gerçekten merak eden ve almak isteyen kullanıcılar; en azından bilgi edinmek isteyenler imzamdaki konuyu inceleyebilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Arkadaşlar bu da benim intel x25m 160 gb olan SSD ve sizce durum nasıl?

Dostum senin ssd ahci modunda değil herhalde ondan 4k filan yavaş çıkmış bios dan ssd yi ahci moduna getirip direk windows7 kur performans yerine gelicektir

• an itibariyle ben de 1 adet X25-M 80 GB SSD siparişi vermiş bulunuyorum...
    evet şimdilik SSD biraz lüks normal kullanıcılar için ama bir merak işte,
    umarım beklediğim hız artışını sağlar bana :)
  • ssd çok pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

ssd çok pahalı

Kimse aksini iddaa etmedi zaten. Ancak bazı donanımlarda birçok bilgi cahili arkadaşımız bu pahalılığı kendi yaratıyor. Adam notebook alacak, i7 720QM işini görecekken ve i7 820QM ile arasındaki farkı hissedemeyecek belki ama gidip 300 dolar farkı bu işlemci için veriyor, sonrada bu sisteme gidip 5400 rpm disk takıp vay anam bu bilgisayar niye takılıyor niye performans vermiyor diye ağlıyor, e sen o işlemciyi koymuşsun ama 5400 rpmde disk koymuşsun ne bekliyorsunki. Gidip boşu boşuna 300 dolar işlemci için fark vereceğine 300 dolara ssd alırsın bilgisayarın tüm sınırlarını kaldırırsın. En azından 300 dolar farkı daha mantıklı bir şeye verirsin. Gidip tüm donanımları en üst seviyede tutup sonra para kalmayınca 5400 rpm disk takıp vay anam ssdler pahalı demek çok saçma.

Evet yukardaki hataları bende yaptım cache yüksek olsun diye 300 dolar fark verdim i7 720QM yerine i7 820QM aldım ve 7200 rpm disk taktırdım bütçe ona yetti, sonradan borç harç bir ssd aldım ama keşke diyorum daha önce o aradaki farka ssd alsaydım.

• quote:

ps3 alırsın

fiyatlar normal seviyeye inmedi ama neyle neyi karşılaştırdıgınızın farkındasınız umarım ? pc almayım iphone'dan nete gireyim demek gibi saçma bişey bu
  • Güzel bir inceleme olmuş
  • Ben de dün akşam bir tane X25-M 80GB SATA II SSD sipariş ettim. Ben sipariş ettiğimde stoklarda vardı fakat şu anda bitmiş görünüyor. Eğer ben ettim diye bitmişse ne ala, yok biz bunu bulamıyoruz diye ban geri dönerlerse yakarım Vatan'ı.

Neyse dün akşam sona eren KDV bizden kampanyası gördüm, ne zamandır aklımdaydı, sistemi yeniledim. Yanına da bir tane SSD söyledim. Şimdi beklemedeyim.

Bu arada kaça aldın derseniz,

Intel Core i5 650 Soket 1156 3.2GHz 4MB Cache 32nm İşlemci 224,00 USD 1 400,44 TL

Corsair 4GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram 93,00 USD 1 166,26 TL

AEROCOOL
    VS-9 550W MidT ATX SİYAH KASA 109,00 USD 1 194,86 TL

GIGABYTE
    GA-H55M-D2H Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O.C.) VGA&HDMI Anakart 103,00 USD 1 184,13 TL

INTEL
    X25-M 80GB SATA II SSD (Okuma 250MB / Yazma 70MB) 229,00 USD 1 409,38 TL

Bu fiyatları 1.18'e böldünüzde,

i5 650 339TL
    Corsair 4Gb 140TL
    AEROCOOL VS-9 550W 164TL
    GIGABYTE GA-H55M-D2H 156TL
    INTEL X25-M 80GB 347TL

SSD ile ilgili forumları okudum. Önce AHCI modunu biostan açıp sonra Win7x64 Ultimate kuracağım. Umarım AHCI için driver falan istemez.
    İster mi???
    Sonra da incelemelere başlayacağım.

Beklemedeyim. SSD ilk geldiğinde hizalama diye bir şey yapmaya gerek var mı? PCLABS'ta anlatıyordu birşeyler.
    Ne dersiniz?

Saygılar

• Arkadaşlar biraz önce vatan'da %25 + 6 taksit ( sadece bugün) kampanyasını gördüm. Siparişim elime ulaşmamıştı iptal ettim. Gittim mağazaya elden aldım. 149TL daha ucuza geldi toplamda.

Intel 80GB SSD ise 306TL'ye geldi. Bence kaçırmayın.
  • 1 arkadaşta 250 ye satıyor bu ne iş siz sıfır 300 den almışşınız insanlara güven kalmadı baya düşünmüştüm almayı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.