Şimdi Ara

İntel vs Amd Oyunlardaki Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
3.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Kesinlikle fan boyluk yapmak istemem intel nvidia her zaman iyidir
    nvidia da haklısın, amd 1080Ti ile yarılabilecek kart cıkarmıyor ama intel de haklı degilsin maalesef..
  • Hala soğutucu ,1800 x falan yazıyorsun.amac fiyat performanssa extra masraf yapmadan soğutucu ıvır zivara para harcamadan fazladan performans.zaten orta seviye işlemci alanların amacı budur.burda da 1600 1600 x den avantajlıdır.hesap yapılırken 1600 le yapmak daha mantıklıdır.



    1600 un sadece 100 MH overclok olduğu ve overclok olunca fazla performans vermediği gibi konularına cevap yazmaya gerek yok.



    8400 un oyun performansı kötüdür AMD daha iyidir tarzı birşey zaten yazmadım.ortada 6 12 upragade olanakları yüksek işlemci varken ben gidip bir ton güvenlik açığı olan ,upragade olanakları oldukça sınırlı i5 falan almam.

    1600 oyunlara yetersiz gelmeye başladığı zaman büyük ihtimalle 8400 de yetersiz gelecek ve upragade isteyecektir.aralarinda ciddi ,büyük bir fark olacağını düşünmüyorum.zaten bu gibi konularda yeni işlemci almak isteyen kişiler gerekli incelemeleri araştırmaları yapar,kafasına hangisi uyarsa onu alır.sonuc olarak işlemciyi bana almiyor.kendi kullanacağı için isterse oyunlarda yüksek FPS veriyor diye 8700 k yerine gidip 7700 k da alabilir.

    Daha önce yazdığım gibi yeni AMD işlemcileri çıkmaya bu kadar yakınken zaten 2600 ve 2600 x in gelmesine günler varken fiyat performans olarak 1600 un gerisinde kalan 1600 x le herhangi bir Intel işlemciyi karşılaştırmak ve Intel alınır demek bana bana çok uygun gelmedi.piyasayi az çok takip ettiğim için ben şu an zaten biraz daha bekleyin ve yeni çıkan işlemcilerde görün kararınızı ona göre verin tarafındayim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanhu11 -- 15 Nisan 2018; 16:4:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TYLER_DURDENNN T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Bimci arkadaş vallahi forumu açık hava tımarhanesine çevirdi... Ürünü kullanıp stutter yaşadığınızı söyleyen sizsiniz ama adam "Hayır Intel'de yok AMD'de var" diyor. Forum ahalisini temsilen bu arkadaşın kusuruna bakmamanızı rica ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

    Onun tam tersi oluyor. İntel hem yüksek hem stabil fps veriyorken amd hem daha düşük hem daha kararsız, dalgalı fps üretiyor. Ekran kartında da amd aynı sorunlara sahip. AMD kartların frame time süreleri ezelden beri daha yüksek. Yani saha dalgalı ve daha düşük fps veriyor. Stutter olayı amd'de var. Intel'de oyundan kaynaklı bir sorun yoksa stutter falan olmuyor.
    AMD CPU ile stutter sorunu yaşadığım oyunlara baktım da, aynı sorunları Intel ile yaşayan da var. Sorun direkt oyunla alakalı bence.
    Ha ama bununla birlikte RX 480' in sıkıntı çıkarıp, GTX 1060' ın ise yağ gibi aktığı oyunlara da denk geldim.
    Benim RX 480' in GPU' su arızalıydı. Belki de ondan böyle bir sorun oldu.
  • Parası olan için her koşulda intel>amd nvidia>amd bunu tartışıp durmaya gerek yok. Amd hâlâ intelle yarışabilecek seviyede değil. F/p olarak yarışabilir ama orası ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlarda ryzen 1600 ile sistem toplayacaktım, 8400 ün fiyatına göre performansını görünce 8400 ile sistem topladım. Tek amacım oyun zaten... fx 8320 den geçiş yapınca çağ atlamış oldum :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orada bakılacak şey frametime istatistikleridir. Ki orada da Nvidia-Intel'in ezici üstünlüğü var senelerdir.(DX11'den beri özellikle) Oyun-yazılım sorunludur o ayrı bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Aklınca bak intelin 8 çekirdeğinden bile daha iyi demeye çalışıyorsun

    Birader bir bitin artık ya şu attığın video da ne kadar boş, bilgisiz olduğunun kanıtı. Ben sana OC olabilen bir işlemcinin 4ghz de testini yaptım 1600-1600X alan adam OC yapıyor zaten 3.9 olur 4 olur kimse aldığı gibi stok kullanmıyor. Test atıyorsun ryzen 1700 stok halde

    Bir bitin artık, azalarak yok olun

    Alıntıları Göster
    Bu şekilde devam et. Aynı işlemciyi kullandım. Overclock ile yaklaşamıyor inteldeki oyun performasına. Hayla boş boş video atıyorsunuz.

    Edit: Halbuki overclock ile inteli geçmediği test videolarıda var. Fakat benim burdaki amacım intelin oyunlara daha yatkın işlemci olması. Fakat çocukca işlere döndü. Ben amd alıp pişman oldum. Çünkü benim için fps önemli 144 hz monitör kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsavasxx2 -- 16 Nisan 2018; 0:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu açmaktaki amacın nedir peki? millete amd önermeyin mi demek? veya amd almayın mı? yani bazı insanlar kesesine göre bir şeyler alıyor kimisinde çok para var kimisinde yok kimisi hem oyun hem multimedya için pc alıyor kimisi sadece oyun! ne olursa olsun birisi alınıyor hani tavsiye istemiyorsun konuyu sadece tartışmak için mi açıyorsun? sen zaten karar vermişsin intel al kullan burada seni engelleyen mi var? ama x kişi çıkıp amd önerirse buna da karışmak kimsenin haddine değil.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kardeşim diğer sistemimi threadriper alacam 2.nesil.gelecek çok çekirdekte.smooth oyun keyfinden ödün verilmez.gtx 1080 alıyosun işlemci stutter oluyo.paranla rezil oluyon.he şuda var.intel yeni mimariyle 16 çekirdek falan gelir amd den üstün olur ona para veririm.kim iyiyse o.testleri izlemeye devam.:D
  • Gerek yok abi i5 8400 tüm Ryzen'lardan daha iyi performans gösteriyor (tabi Intel'in 8 çekirdeklileri de var ama neyse onu karıştırmayalım) o yüzden gerek yok almaya. Ayrıca 2700x kullandım ben (malum para b.k olunca ehe) bir artısı yok böyle her çıkan ürünü alıp kullanıyorum forumda yazıyorum işte. Neyse ben kasamın altına beton dökecem malum aldığım ürünler imzam da var, üstüne paramı da koyunca ağırlıktan parke parçalandı, imzama döktüğüm betonun basınç dayanım sınıfını da yazarım hadi bye. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Nisan 2018; 9:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yıldır değişmeyen kural...

    intel nvidia stabilite ve performansı temsil ederken amd ati ucuz etin yahnisi olmuştur her daim...

    Teşbihte hata olmayacaksa turkcell ile diğer mobil şebekeler arasındaki fark gibi diyelim...
  • Forum tartışmak içindir. Ama siz kavgaya çevirme niyetindesiniz anlaşılan.

    i5 8400 830TL
    B360-Plus Prime 500TL

    r5 1500x 840TL veya
    R5 1600 915TL
    B350-Plus Prime 480TL

    Kimin bütçesine göre AMD daha uygun? Oyunlarda üstteki daha ucuz olan sistem daha fazla performans veriyor hem de daha düşük frekanslı daha ucuz ram kullanıldığında. AMD'nin sadece salt kas gücü fazla, oyunlarda aynı fiyata daha kötü performans veriyor. Oyun oynayan, film-video izleyen biraz photoshop, render vs. kullanan birisine intel sistem daha uygun, hem fiyat olarak daha ucuz hem performans olarak daha iyi. AMD sistem toplamanın tek cazip noktası ağır render uygulamalarının sık kullanıldığı durumlar olur. Forumda sistem önerisi isteyen kaç kişi o kadar cpu gücüne ihtiyaç duyacak render alıyor? Bitmeyen, çözülemeyen bellek sorunları, uyumsuzluklar, optimizasyon sorunları da cabası Ryzen sistemlerde. Benim 8700K'nın tüm thread'lerine dengeli ölçeklenen oyun R7 sistemde 2-3 thread'e abanıyor, gerisi yatıyor. Benim GTX1070 ile aldığım fps'i R7 sistemde GTX1080 ile alamıyorlar.(bkz:vamp)

    Kesesine göre diyorsunuz da keseye göre bakacak olursak intel sistem daha ucuza daha fazla performans veriyor. İnsanları yanlış yönlendirmenin lüzmu yok. Oyun ve günlük işler için intel aynı fiyata daha iyi performans veriyor. AMD Ryzen'ın tek mantıklı yanı render. Render ile çok işi olmayan birisi için diğer tüm programlarda performansın daha düşük olacağı sistemi önermek yanlış olur.




  • 350 tl anakarttla stok soğutucuyla 3.8 ort fan düzeyiyle çok rahat kullanıyorum. 4.0 ghz full fan düzeyiyle kullanabiliyorum. Nemdiyon sen Allah sen b350 çpsetle gayet sağlıklı overclock yapılıyor.480 tl plus ankartın ek fan ram girişleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 17 Nisan 2018; 10:18:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxsavasxx2

    Bu şekilde devam et. Aynı işlemciyi kullandım. Overclock ile yaklaşamıyor inteldeki oyun performasına. Hayla boş boş video atıyorsunuz.

    Edit: Halbuki overclock ile inteli geçmediği test videolarıda var. Fakat benim burdaki amacım intelin oyunlara daha yatkın işlemci olması. Fakat çocukca işlere döndü. Ben amd alıp pişman oldum. Çünkü benim için fps önemli 144 hz monitör kullaniyorum.

    Alıntıları Göster
    Hâlâ'yı 'hayla' diye yazan birinin işlemci overclock ettiğine inanmak istemiyorum.




  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt
    144 fps sisteme kimse amd önermiyor. 144 fps sitem intel için bazı oyunlarda yaklaması zorlayıcı bir durum. Amd o kınuda %10 luk kaybı can sıkıyor 144 altı sistem de r5 1600/2600 sistemler hem yeterli 4/4, 6/6 işlemcilerden daha uzun ömürlü. İ7 8700 mi r5 2600 mü dersen 75 90-100-120 fos sistem için ryzen nimettir. Herifin 1050 1060 gpusu var. 8350,8400 alıyor yanlış yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

    20 yıldır değişmeyen kural...

    intel nvidia stabilite ve performansı temsil ederken amd ati ucuz etin yahnisi olmuştur her daim...

    Teşbihte hata olmayacaksa turkcell ile diğer mobil şebekeler arasındaki fark gibi diyelim...
    Boş konuşmayı ne çok seviyorsunuz, işlemcide hadi diyelim AMD oyun odaklı sistemde bir tık geride tamam ama be hey ... ucuz etin yahnisi demişsin, AMD mi ucuz ekran kartında? Git bakalım, gtx 1060 parasına Rx 580 alabiliyor musun bugün? Birincisi ekran kartında AMD'nin güç tüketimi hariç Nvidia'dan hiçbir geriye kalır yanı yoktur hatta directx 12 perforansında Nvidia'nın eline eline veren bir firmadır kendisi.

    Not: i5 8400 ve Gtx 1060 kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BAYOKAN84

    20 yıldır değişmeyen kural...

    intel nvidia stabilite ve performansı temsil ederken amd ati ucuz etin yahnisi olmuştur her daim...

    Teşbihte hata olmayacaksa turkcell ile diğer mobil şebekeler arasındaki fark gibi diyelim...
    Arkadaşımız belli ki Fx 57-60 dönemini Ati 1950 dönemini hatırlamıyor muhtemelen yaştan dolayıdır. Ryzen'ların çoklu çekirdek uygulamalarında rakipsiz kaldığını görememiştir diye düşünüyorum yoksa bilinçli yazdıysa durum vahim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

    Forum tartışmak içindir. Ama siz kavgaya çevirme niyetindesiniz anlaşılan.

    i5 8400 830TL
    B360-Plus Prime 500TL

    r5 1500x 840TL veya
    R5 1600 915TL
    B350-Plus Prime 480TL

    Kimin bütçesine göre AMD daha uygun? Oyunlarda üstteki daha ucuz olan sistem daha fazla performans veriyor hem de daha düşük frekanslı daha ucuz ram kullanıldığında. AMD'nin sadece salt kas gücü fazla, oyunlarda aynı fiyata daha kötü performans veriyor. Oyun oynayan, film-video izleyen biraz photoshop, render vs. kullanan birisine intel sistem daha uygun, hem fiyat olarak daha ucuz hem performans olarak daha iyi. AMD sistem toplamanın tek cazip noktası ağır render uygulamalarının sık kullanıldığı durumlar olur. Forumda sistem önerisi isteyen kaç kişi o kadar cpu gücüne ihtiyaç duyacak render alıyor? Bitmeyen, çözülemeyen bellek sorunları, uyumsuzluklar, optimizasyon sorunları da cabası Ryzen sistemlerde. Benim 8700K'nın tüm thread'lerine dengeli ölçeklenen oyun R7 sistemde 2-3 thread'e abanıyor, gerisi yatıyor. Benim GTX1070 ile aldığım fps'i R7 sistemde GTX1080 ile alamıyorlar.(bkz:vamp)

    Kesesine göre diyorsunuz da keseye göre bakacak olursak intel sistem daha ucuza daha fazla performans veriyor. İnsanları yanlış yönlendirmenin lüzmu yok. Oyun ve günlük işler için intel aynı fiyata daha iyi performans veriyor. AMD Ryzen'ın tek mantıklı yanı render. Render ile çok işi olmayan birisi için diğer tüm programlarda performansın daha düşük olacağı sistemi önermek yanlış olur.
    Forum tartışmak için evet o zaman şu daha uygun olur diyemezsin o senin fikrindir.
    hemde yazmak için yazıyosun kaç aydır pc alacağım o bahsettiğin intel anakartlar daha yeni çıktı piyasaya aylarca 700tl ve üstü kartları millete geçirmeye çalıştılar. herhalde unuttunuz o günleri?




  • Yalnız adam doğru diyor eğer fiyatlar böyleyse , sen ne diyorsun bu konuya sevgili mutlak mısır

    Far cyr 5 in amd destekli olduğunu bile bile ağlamışsın önceki konularda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.