Şimdi Ara

İntel sistemden Amd ye geçiş için tavsiyeleriniz....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde i5 6500 , Asus B250i anakart ve 16Gb ramden oluşan mini itx bir sistem var. Bu sistem de Silverstone SG13 kasaya kurulu ve salonda tv ünitesinin içinde , sadece dizi ve film izleme amaçlı olarak kullanılıyor. Çok nadir oyun oynuyorum. onda da görüntü kalitesine hiç önem veren birisi değilim...

Elimde 1050Tİ ekran kartı vardı; onu da oyun oynamadığım için birkaç günönce sattım.

Şimdi niyetim AMD 2400G li bir mini itx sistem kurmak.

Elimdeki işlemci ve anakartı 900 civarı bir fiyata satsam, yerine sadece işlemci alabiliyorum.

İşlemci : i5 6500 , faturalı , vatan bilgisayardan alınma.
    Anakart : Asus Strix B250i, nanakatalog.com dan alınma. faturalı.

Ekran kartının parası ile de b350i anakart alırım.

Sizce mantıklı mı?

• Low profile GT 1030 takin. Ya da 2. el temiz bir ekran karti bulun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elden al gt 930 gt 730 r5 240 vs 100" civarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mantıklı bulmuyorum açıkçası. Onun yerine uygun fiyatlı bir ekran kartı almak daha doğru olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam b350i + r5 1400 alır ikinci elden de 100tl'ye r7 240 alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında dediğiniz aklıma yatıyor.

Nedense içimde AMD sisten toplama isteği var. Bunları satmak istiyorum :)

AM4 uyumlu A8 yada A10 işlemci alıp ikinci nesil apulu Ryzen de bekleyebilirim.

Ya da değinizi biraz daha zorlayıp ikinci elden R5 1600 alıp ucuz yollu bir ekran kartı ile devam da edilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin.ozsk -- 1 Mayıs 2018; 15:36:3 >
  • Hocam 2400G'li mini itx sistem güzel bir tercih olur. Ama mini itx anakartlar maalesef biraz pahalı. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Mini ITX sistem kuruyorsanız ekran kartsız olsa daha makul. Zaten 2400G'nin içerisindeki iGPU eğer 3000 Mhz üzeri çift kanal bir DDR4 RAM kullanacaksanız GT 1030-GTX 750Ti benzeri bir performans veriyor. Ekran kartı almak lüzumsuz. Bir de Vega mimarisi yeni bir mimari olduğu için 4K Video izlemek gibi şeyleri kolaylıkla işlemciyi yormadan yapabiliyorsunuz. Ancak R7 240 ya da GT 730 gibi kartlarla 4K video izleyemezsiniz...
  • o zaman ikinci el bölümüne ilan açmak lazım...

Zaten içimden geçen buydu ama birsinin mantıklı demesini bekliyormuşum

Satılık intel i5 6500 ve Asus B250i Strix var...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.