Şimdi Ara

İntel mi uzun ömürlü amd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi daha uzun ömürlü performanslı yaşar ?
    Çalışma tarzları farklı galiba o yüzden soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun ömürlü derken tam olarak ne demeye çalıştığını anlamadım. Yıllarca dayansın mı yoksa saatlerce kullanırken performansında düşme olmasın mı?

Ciddi overclock yapmadığın sürece ikisi de uzun yıllar gidecektir. 9. nesil Intel'in performansı fena değil fakat i9-9900K haricinde HT mevcut olmadığı için yakın zamanda darboğaz yapmaya başlayacaktır. Intel bu yüzden 10. nesilde HT'yi tekrar getirdi. 10. nesillerin de güç tüketimi çok fazla. O yüzden Intel'in 10 veya 7 NM'ye geçmediği sürece AMD'i yakalaması zor.

Ryzen 7 3700X kullanıcısı olarak performansından çok memnun olsam da uzun kullanımda Intel'in daha sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Bir arkadaşımla aynı zamanda bilgisayar topladık. Performans olarak ciddi fark olmasına rağmen 3900X yerine 9900K aldı çünkü daha stabil çalışıyor. Intel altyapısının hakkını burada veriyor ama AMD de çok yol kat etti. 1. nesil Ryzen ile 3. nesil Ryzen arasında çok fark var.

Son 10 yılda Intel işlemcilerden, i7-2600K, i7-4790K ve i7-8700K kullandım. Hepsinden memnundum ama performansa ihtiyacım olduğu için AMD'ye geçtim ondan da gayet memnunum. Intel'in Sandy Bridge günlerine dönmesi lazım. Yoksa AMD'ye devam.

• Yıllarca dayansın 2 sene sonra performansında %20 kayıp olmasın mesela. O anlamda.
    4. Nesil i5 işlemciler kullandım başlarda muazzam tatmin edici performans alıyordum ama ilerleyen zamanlarda performans düşüyordu.
    Yanlış anlaşılmasın Aynı oyunlarda düşüyordu güncel oyunlara atlayıp düşüyor demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 6 Nisan 2020; 16:40:6 >
  • Bu mevzuyu ryzen 3000 serisi birkaç yıla aydınlatacak boşta bile sıcak çalıştıkları için aslında amd soğutucuyuda pakete dahil etmekle hata yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 7 Nisan 2020; 2:50:44 >
  • @sefa1451

Bu işlemci ve GTX 1070 ile BF 5 Ultra oynuyordum.
    İşlemci kullanımı %90'a çıkıyordu ama darboğaz yoktu. GPU kullanımı %98 e çıkıyordu.
    İşlemciyi 3650MHz de kullandım. 4000Mhz de kullanan çok.

10 yıllık işlemci. Geçen ay sattım. Ryzen 7 1700X e geçtim. Sanırım bu işlemci de en az 5 yıl bana yeter.
    ark.intel.com
    Intel® Xeon® X5660 İşlemci (12M Önbellek, 2.80 GHz, 6.40 GT/sn Intel® QPI) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/47921/intel-xeon-processor-x5660-12m-cache-2-80-ghz-6-40-gt-s-intel-qpi.html

Satmayıp kullanmaya devam etseydim sanırım 2 yıl daha kullanılırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 6 Nisan 2020; 20:31:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

@sefa1451

Bu işlemci ve GTX 1070 ile BF 5 Ultra oynuyordum.
    İşlemci kullanımı %90'a çıkıyordu ama darboğaz yoktu. GPU kullanımı %98 e çıkıyordu.
    İşlemciyi 3650MHz de kullandım. 4000Mhz de kullanan çok.

10 yıllık işlemci. Geçen ay sattım. Ryzen 7 1700X e geçtim. Sanırım bu işlemci de en az 5 yıl bana yeter.
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/47921/intel-xeon-processor-x5660-12m-cache-2-80-ghz-6-40-gt-s-intel-qpi.html

Satmayıp kullanmaya devam etseydim sanırım 2 yıl daha kullanılırdı.
    4.1-4.2 gidiyor diye biliyorum hocam.

• AMD, genel olarak daha uzun ömürlü. Mesela şimdi AMD temelli bir sistem kurar iseniz Ryzen 4000 serisinden bir model de takabilirsiniz. Anakart iyiyse Ryzen 9 4950X bile takılabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cilqinturks C kullanıcısına yanıt
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus prime b450m-k anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus prime b450m-k anakart kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleri ile sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ddr4-4400-dvi-vga-m2-usb3-1-matx.html

Şu anakart nasıldır acaba pek anlamamda ilerde işlemci değiştirmeye falan kalksam karşılar mı

• Bu anakart iyi bir soğutma ve sabitlenmiş voltaj ile Ryzen 5 3600X modeline yeterli gelir. Ancak çok önermem, çünkü bu modelden sonrasında ısınma problemleri ile karşılaşılabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalnız konu sahibinin sorduğu soket uzun ömrü vb. değil degrade olayı diyelimki 1 yıl işlemciyi 4.5ghz ve 1.3v olarak kullandınız ama 1 yıl sonra aynı hızda işlemci stabil değil daha fazla voltaj istiyor çünkü sürekli yüksek sıcaklıkta çalışarak yıpranmış diyebilirz.
    Fazla stres testi yapmamak ve stok soğutucu kullanmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 7 Nisan 2020; 17:49:50 >
  • Hor kullanılmazsa ve bakımı yapılırsa işlemciler uygulamalara yetmedikleri yere kadar giderler, bende halen Q6600 var 8-9 senedir kutusunda duruyor. Sistem kursam çalışır.
  • İki firmanında tek bir ürünü olduğu için çok akıl dolu bir soru olmuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ddr4-4400-dvi-vga-m2-usb3-1-matx.html

Şu anakart nasıldır acaba pek anlamamda ilerde işlemci değiştirmeye falan kalksam karşılar mı
    o anakart modeline 700 tl vermektense asus asus tuf 450 pro gaming tavsiye ederim bir çok x570 e kök söktüren bir anakart 3900x ile testleri var ciddi bir anakart.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.