Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
471
Cevap
5
Favori
17.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Ekledim.

İmza kullanımı ise anlatayım; öncelikle kulübümüzün başında paylaştığım simgeli veya simgesiz imzalardan birisinin kodunu kopyalıyorsunuz (kodlar hemen altındaki pencerelerin içinde mevcut), daha sonra forumun üst tarafında bulunan ayarlar kısmına, oradanda profil ayarlarım sekmesine tıklıyorsunuz.Tıkladığınızda imza kısmını göreceksiniz zaten.Kopyalamış olduğunuz kodları oraya yapıştır deyip, en alt tarafta tamam' a bastınızmı, tamamdır.

Teşekkürler yaptım

• beyler her ivy de IHS sorunsalı var mı ?.. illaki sökmek mi lazım yahu ?
  • quote:

Bir sıkıntı yok bence, sadece boşta yüksek çıkmış, yükte aynı zaten. Bu arada soğutucu kullanıyorsunuz galiba ayriyetten ?

Sıkıntı olmaz da ne biliyim içime kurt düştü .Sıcak çekirdek sıcaklığını diğerlerine paylaştırdığı için sıcaklıkların yükte aynı olduğunu düşünüyorum. Bayağı kuruntu yaptım, neyse. Ve evet Akasa Venom v2 soğutucusunu kullanıyorum. Normalde tek fan ama ben de resimdeki gibi 2 fanlı kullanıyorum.
    Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

Bir de sizce işlemcinin en verimli çalıştığı voltaj,Ghz ve ayarlar nelerdir ? Turbolar kapalı mı ? Voltaj vermeden kaç Ghz gördünüz ?
    XMP kullanan var mı ?

Bir de anakartım z77x-ud3h Gigabyte. Ram timinglerini ayarlayamadım, ctrl + bir tuşa basınca timing kilidinin açıldığı bir kısayol mu var ?
    G-skill ripjaws 1333 cl7 var cl9 da çalışıyor auto.

Soru bombardımanı oldu ama maksat konu canlı olsun. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Düzeltme : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan113 -- 11 Mayıs 2013; 20:22:20 >

• @ewdewdwe

Rica ederim.

@X-FI

Valla, biraz sorun var gibi.Ama sıcaklıklardan çok şikayetiniz yoksa, IHS mod bence sakıncalı.İyi bir soğutucu ile devam etmek en mantıklısı, zaten Ghz' larıda çok abartmaya gerek yok. Şu an mesala 4.5 Ghz' da kullanıyorsunuz, yani gayet yeterli bana göre, 4.5 - 4.8 ghz seviyeleri.

@gurkan113

Daha benimkine OC yapmadığım için verimli Ghz, voltajlar vs. hakkında kendi adıma birşey diyemeyeceğim, ama yapan arkadaşlar eminim cevaplayacaktır.Bende soğutucu alıp OC' lediğim zaman burada belirtirim. Şu an STOK hızda kullanıyorum zaten, turbolar kapalı bir şekilde, XMP' de kullanıyorum.

GIGABYTE anakartta kısa yol var mı bilmiyorum ama, OC ile ilgili bir sekme varsa orada ram zamanlamalarının ayarlanması lazım.MSI' larda böyle.

Nacizane fikirlerimi belirttim, anakartınızı kullanan arkadaşlar ve OC yapmış olanlar sorularınıza daha ayrıntılı cevaplar verecektir.

IHS mod ile alakalı forumumuzdan linkler;

http://forum.donanimhaber.com/m_74321738/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_60817030/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 12 Mayıs 2013; 10:51:20 >

• Sağolasın hocam. Şimdilik IHS işine girişmek istemiyorum en azından garantisi bitene kadar :). hey'in yaptığı en tehlikesiz gözüküyor youtube ta da zaten IHS sökme vidyolarını izledim. Genelde falçata ile yavaş yavaş kesiyorlar fakat macun kuruysa soğutucuyu çekerken çekirdek zarar görebilir. En iyisi ısıtıp kendisinin düşmesini beklemek olacaktır diye düşünüyorum.

@R£DSTON£
  • Hocam beni laptop bölümüne de ekleyebilirsin. TTNET Çekilişinden kazandığım laptopda Ivy Bridge işlemci vardı, şimdi aklıma geldi.

Intel Core i5 3210M @ 2.50 Ghz
  • @gurkan113

Evet en mantıklı karar bu olur gibi, en azından garantisi bitmeden bulaşmamak gerekli.Ama bana sorarsanız; iyi bir soğutucu olduktan sonra hiç bulaşmamak en mantıklısı.Hani elinizde fazladan işlemci olur veya paranız çoktur o zaman başka tabi.

@GoldPunch

Ekledim. Ne şans varmış sizdede.
  • quote:

@gurkan113

Evet en mantıklı karar bu olur gibi, en azından garantisi bitmeden bulaşmamak gerekli.Ama bana sorarsanız; iyi bir soğutucu olduktan sonra hiç bulaşmamak en mantıklısı.Hani elinizde fazladan işlemci olur veya paranız çoktur o zaman başka tabi.

@GoldPunch

Ekledim. Ne şans varmış sizdede.

Teşekkürler. Biraz öyle.

Bu arada PM attım.

• abiler okuyorum baştan sona ama 1.3v vermek nedir ya işlemcinize yazık. 1.3 kullanan arkadaşlardan sweet spotlarını bulmalarını öneririm. içim acıdı okudukça. ben i5 3570k ; 1.165v - 4.4 ghz kullanıyorum sağlam soğutmam var sıvı soğutma değil ama sıvı soğutma kadar performansı olan bişey cooler masterın en pahalı air soğutması işte vatandan almıştım. yüksüz çekirdek sıcaklıkları 36-38 dereceyi geçmiyor. yükte 65-70 derece oluyo çekirdekler. fakat şöyle bir durum var. uzun süre test etmeden karar vermeyin yani ben 65-70 derece diyorum ama 6 saat teste bıraktım aleti. en yüksek sıcaklığa baktım çekirdeklerden biri bi yerde 87 dereceyi görmüş maksimum değer olarak göstermişti onu. tabi bu averaj değer değil sadece peak noktası olarak görünmüş. 10 uncu saatte başına geçip oturdugumda sıcaklıklar 70 dereceydi 4 çekirdekte de. ama bazı noktalarda gerçekten sağlam ısınıyor. çok işlemciye yüklenen oyunlarda belli yerlerde performans düşüklüğü yaşamanıza neden olabilir. hatta anlam veremezsiniz niye öyle oldugunu çünkü çekirdek ısıları 15-20 saniyeliğine fırlayabiliyor. ve bu örneklerimi tamamen 1.190v altındaki denemeler için söylüyorum. 1.3v için allah bilir neler olur.

1.280 üstü voltaj vericekseniz hedefinizin minimum 4.8-4.9 olsun. yoksa değmez işlemci ömrünü çok azaltıyosunuz.

saygılar

• 1.28 V de 4.6 GHz belki olur bende..
  • @GoldPunch

Rica ederim.

Baktım PM' inize.

@X-FI

Denediniz mi ? Gerçi stabilite sorunu oluyorsa gerek yok 100 mhz için.

@shawnz

Yazdıklarınız kısmen doğru, ama her işlemci aynı çıkmayabiliyor işte.Herkezin bildiği bir tabirle bazıları takoz çıkıyor.
  • Takip
  • Sizinki ile aynı anakart ve işlemci kullanıyorum. İşlemci olaylarında voltaj biraz şansa bağlı olsa da, denemekten zarar gelmez.
    Voltaj düşürerek 4.0'a geliyor benimki, 0,975v ile 4.0'da stabil. Denemeler yapın, sorunlarınız varsa buradan yardımcı olurum.

Aslında Ud3h üzerinde overclock ile kendi mütevazı bilgimce ufak bir rehber hazırlamayı düşünüyorum 1-2 hafta sonra, beklerseniz daha da sağlıklı da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

Biri ivy mi dedi Bende bus speed niye kapalı yahu, pek anlamamda. Merak ettim sıkınıt mı var?
    Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

Hoşgeldiniz aramıza.

• @MuratOztemel

Ekledim.Hoş geldiniz.

@N.Aksel

Sizin voltaj değeriniz ve 4 Ghz hızda gayet yeterli aslında.Anakartla ilgili paylaşımınızıda bekliyoruz.
  • Arkadaşlar, imzamdaki i5 3550 ve almayı planladığım akasa venom 120mm fanlı, 4x 8mm bakır borulu direkt temaslı soğutucuyu kullanarak kaç ghz ye hız aşırtma yapabilirim ?? 4.1 4.2 olur mu ??
  • quote:

@N.Aksel
    Sizin voltaj değeriniz ve 4 Ghz hızda gayet yeterli aslında.Anakartla ilgili paylaşımınızıda bekliyoruz.
    Ihs mod yapıp 4.8 civarı yapma hedefim var, onu yapana kadar 4.0 ve 4.4 olarak yaptığım profillerde kullanıyorum aslında.
    Anakart için yakında rehber hazırlayacağım, Ihs modu Temmuza doğru yapabileceğim, yaptığımda da konuya eklerim.
  • Orijinalden alıntı: R£DSTON£

@MuratOztemel

Ekledim.Hoş geldiniz.

İ3 3220 Teşekkürler tekraradan
  • @N.Aksel

Paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. Birçok arkadaşımız için yararlı olacaktır.Garantisi bittiği zaman yapacaksınız herhalde IHS modu ? Ama hani; çokta yapmanıza gerek yok gibi Ghz gayet yeterli, yine de siz bilirsiniz.Hedefiniz varsa madem, gerçekleştirdiğinizde bize yorumlamak ve görmek düşer.

@Telefoncu

Hallettim. Rica ederim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.