Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
17.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Turuncu da gayet şık.

Benimki de beyaz renklisi olsa beyaz olacak ama maalesef yok.Bu yüzden büyük ihtimal mavi fan yaprakları üzerine beyaz led olacak.Belki bir ihtimal siyah yaprak üzerine beyaz led olanda olabilir. (kasadaki renk uyumu açısından)
  • hocam benide eklersen sevinirim :)
    Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]
  • arkadaslar konu canlanmıs masallah.Bu arada sizleride bulmuşken bende genel kultur sorusu sorayım işlemcim aldığımdan buyannı 4.8 ghz lerde bu sıcaklıklara da yansıyor malum ve bendede wifi kart var fakat dikkatimi cekti bu kart belli zamanlarda 300 mhz den 240 ve 180 mhz lere düştüğü zamanlar oluyor bunun sebebi sıcaklık olabilirmi ?
  • Super pi diye bir test varmıs onu yaptım ne uzerine oldğunu pek anlamadım.
    Bilgisahibi arkadaslar yorumlarsa ve bilgilendirirse sevinirim.
    teger tam okunmuyor olabilir 32m için yaptım.
    +000h 07m 11.223s çıktı.

• KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Süper pi programı, pi sayısının virgülden sonraki sayıları hesaplamak için kullanılır. Testi yapmadan önce hesaplanması gereken rakam miktarını seçer ve hesaplatırsınız. Bu işlem sırasında işlemci hesaplamayı yapabilmek için var gücüyle çalışır.Hesaplama sonunda program seçilen işlem için harcadığı zamanı dk ve sn cinsinden gösterir.

Sadece deneme amaçlı indirip denedim ve 4.5 ghz için 32m sonucu;

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

İşlemciniz hangi hızdayken bu testi yaptınız database açısından faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Nisan 2014; 2:27:29 >

• 4.8 ghz hızında idi i7 3770k işlemcim.
    sanırım bayağ yavaş cıktı 4770k ya göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 28 Nisan 2014; 9:39:33 >
  • 3570k ekleyin hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

3570k ekleyin hocam :)

Ekledim, aramıza hoşgeldiniz.

• Hoşbulduk :)

• Yarbayım benide alın
    Stok 3,8
    hedef 5 ghz
  • Ekledim, aramıza hoşgeldiniz.

İmzamızı kullandığınız için ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Temmuz 2014; 12:02:43 >
  • 3770 ekleyin hocam ekleyince cevaplarsanız imzayı değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantcelik -- 16 Temmuz 2014; 23:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

3770 ekleyin hocam ekleyince cevaplarsanız imzayı değiştireceğim

Ekledim, aramıza hoşgeldiniz.
  • Hoşbulduk
  • Skorumuzu geçen çıkmamış neredeyse 1 yıl olacak :) Hadi hayırlısı bakalım. Ivy ile yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

Skorumuzu geçen çıkmamış neredeyse 1 yıl olacak :) Hadi hayırlısı bakalım. Ivy ile yola devam

Aynen öyle.

Sizin 4.5 Ghz değeri için de voltajınız güzel (imzanızda yazdığı üzere).

Ben 4.3 Ghz için aynı voltaj değerini veriyorum mesela.
  • Bence sizin işlemci de ortalamanın üstünde bir işlemci. Belki 5ghz görmez ama 4.8ghz'de sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.
    Maalesef tek sorunumuz soğutma meselesi H100i bile yetmiyor 1.4v ve üstü için.
  • Hocam benide eklermisin İ7 3770 stok

• @Pusu47

Haklısınız sanıyorum öyle.

4.5 Ghz için 1.224v istiyor mesela. 1 saatlik prime 95 testini ve intel burn testini tamamlıyor.Ama dediğiniz gibi böyle hızlarda güzel bir soğutma sistemi de gerekli.Benim elimdeki soğutucu mesela 4.5 Ghz' ı sınırda kaldırıyor.Ancak kullandığım monitör ve çözünürlük dolayısı ile 4.3 Ghz' da benim için gayet yeterli bir seviye.Hatta bu hızların bile aşağısı, 4.1 - 4.0 Ghz seviyeleri bile gayet yeterli 1080P@60 Hz için.

Dip NOT:

Akabinde sanıyorum ki bazen maşallah demeyi unutmamak lazım.Az önce '' all settings were reset to default values '' hatasını '' overclock '' profili dolayısıyla aldım.Biliyorsunuz ki bu hatanın birçok sebebi olabiliyor.Ama elektrik ile ilgili bir sıkıntıdan kaynaklandı diye düşünüyorum.PSU' yu güç butonundan kapatıp biraz bekledim ve sorun düzeldi.Daha öncede buna benzer bir durum başıma gelmişti.Valla bir gün gidecek bilgisayar, sonra uğraş dur garantiyle.Birde böyle sorunların akşam bilgisayarı kapatıp, sabah açma tuşuna bastığımızda yaşanması gerçekten çok tuhaf.Herkeste mi aynı şey olur kardeşim ?

@ty1907

Ekledim, aramıza hoş geldiniz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.