Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
17.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 3770K ya düşük voltaj verme nasıl oluyor. benim anakartta voltaj sınırı 1.20 den başlıyor.
    anakartım bu. Z77H2-A2X Deluxe
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1325&MenuID=103&LanID=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 9 Şubat 2014; 19:14:32 >
  • şöyle devam edeyim.önceki anakartımda biostan kolayca o.c yapabiliyordum.3.5(4.2)olarak kullanıyordum.ama bu anakartımda malasef bunu yapamadım henüz.değiştirmek istiyorum ama öyle bir menü yok.göremedim bir türlü.asus al suite 2 programıyla denedim oda biraz karşık geldi.böyle kullanıyorum değiştiremediğim için.default ayarlara getirdim biostan yine aynı kaldı.eski haline çevirmek istiyorum.biraz psikolojik bir takıntı oldu bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Şubat 2014; 11:29:46 >
  • Benide ekleyin lutfen pentium g2020 2.9 ghz stok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet yapar

Benide ekleyin lutfen pentium g2020 2.9 ghz stok

Ekledim, aramıza hoşgeldiniz.
  • 3770k @4.9 ghz - 1.328v yeni denemem günceller misin dostum.

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 14 Nisan 2014; 20:42:24 >
  • Benide lutfen ekleyin pentium g2020 2.9 ghz stok

• Tabii ki.

Güncelledim.
  • Hocam ekleyin i7 3630QM
    pcye geçince cpu-z atarım

• Ekle 3770k stok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni silinİşlemciyi güncelleyeli çok zaman oldu.Çok takozdu mübarek.Millet 5 ghz için 1.35v verirken ben 4.5 için 1.4,1 voltaj verdiğimi hatırlıyorum.Tabi anakartın pinleri yamuktu.Yamuk pinde kullana kullana başka anakarta geçtiğimde değişiklik oldu fakat beni memnun etmedi.Stabilitelik bozulmuş olan işlemciden daha fayda gelmezdi.Elimden çıkardım gittti.
  • 3770K kullanıyorum.ekleyebilirsiniz

• @Myth61 , @metalci imam , @callofdutyf

Ekledim arkadaşlar, aramıza hoşgeldiniz.

@trktlh

Amma macera olmuş he.

Bu arada senin kullanıcı ismi falan mı değişti ? Göremedimde. Ama görsemde fark etmez, çünkü silmeyeceğim.Seni i7 4770K işlemcinle beraber onur üyemiz yapalım ne dersin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Nisan 2014; 22:30:40 >
  • Yok kullanıcı adım hep aynıydı.
    Costa rica üretimi ydi genellikle herkes iyi oluyor diyor tabiki şans işi şuan ki islemcim Malezya fakat 4.7 de sorunsuz bench. alabiliyorum :)
    Tamam onurlu üye yap :)
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Ya inanır mısın, kendimden şüphe ettim ve kaç defa senin kullanıcı adını listede aradım.Sanırım yanlış hatırlamıyorsam daha önceden sen yine bana ismimi kaldırır mısın demiştin. Neyse olan olmuş artık ama, ben dediğim şekilde ekliyorum seni.

Valla o Costa Rica üretimi vs. gibi şeyler pana pek inandırıcı gelmiyor.İşlemciye yapılan OC tamamen üretimine ve şansa bağlı diye düşünüyorum.Bunun birçok örneği var.Mesala senin şu an yazdığında bunun örneklerinden birisi zaten.

Bu arada geleneği bozmamak adına işlemci hızını ve voltaj değerini de paylaşırsan sevinirim, onları da kulübe ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Nisan 2014; 9:03:09 >
  • İ5 3570K kullananlar listesinde varım.Sen göremedin herhalde.Şuan stok hızda kullanıyorum İ7 4770K yı.Overclock yaptığımda 1.310v ile 4.7 Ghz de bench alabiliyorum..
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Sorun hep bende, sen de bir problem yok. Ben seni i7 3770K kullanıyorsun diye hatırlıyordum (o listede arayınca böyle oluyor).

Şimdi doğru düzgün ekledim.Yeni yerini seveceksin diye tahmin ediyorum.

Birde, senin i5 3570K hakikaten dediğin gibi takoz çıkmış.Kulübe şu değerlerde kaydetmişim: i5 3570K 4.5 Ghz 1.408v

4.5 Ghz için bu voltaj değeri tabii ki oldukça yüksek.Şu an benim i5 3570K' da 4.5 Ghz için 1.224v yeterli oluyor.1 saatlik prime95 testini ve Intel burn (very high seçili) testini tamamlıyor.Ancak ben de sıvı soğutma kullanmadığım için 4.3 Ghz@1.128v ile kullanıyorum.Zaten bu değerde GTX 780 ve 1080P@60 hz monitörüm için gayet yeterli.120 hz veya 144 hz bir monitörüm olsaydı, 4.5 Ghz' dan aşağısını düşünmezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Nisan 2014; 9:19:06 >

• Yok İ7 3770K kullansam oc potansiyeli düşük olsa bile 4770 e geçmem :)

Saolsın yerimi çok beğendim :)

İ5 3570K işlemcimi ASUS P8Z77 VL-X anakartım ile satın almıştım.İşlemciyi takarken kazağım işlemci soketine deydi ve pinleri yamulttu.Sonra düzelttim(tabi ki sıfırı kadar asla olamaz) öyle kullanmaya başladım.Baya bir süre overclock yapmadım.Sonra Niye K serisi aldım diye kendime kızdım.Başladım overclock yapmaya.İşlemci pinleri işlemciye voltaj verir.Bu voltaj doğru şekilde verilmediğinde işlemci stabilitesi bozulur.Bendede aynen böyle oldu.Sağlam işlemciyi bitirdik denebilir.Herkes gibi 4.5 Ghz görmek istedim.En uygun voltajı bulana kadar canım çıktı taki 1.408v a gelene kadar.Burda stabiliteyi belli bir süre prime testi yaparak sağladım.Pinler hala yamuk(aslında kendimce düzgün fakat sıfır hali kadar değildir.Gözle anlaşılmasa bile) Sonra işlemciyi başka anakartta denedim.Bu sefer 1.32-1.35v ile 4.5 Ghz stabilitelik başardım.Kendi kendime buda bana yetmez dedim.Sattım iki parçayı gittim VI extreme aldım.Sonrada şuanki işlemcimi.Allahtan iyisi geldi..Sonra bir sürü anakart felan değişti.Şİmdi halimden memnunum..
    Bu arada soğutucum hep Corsair h80i idi.İ5 3570K 780i Stok hızda turbo açık besleyebilir.Stok hıza al.Oyundan çıkınca GPU kullanıma bak..Yetmediği yerde oc yaparsın.Monitöre gelince 21,5" 60Hz Full Hd monitörümle devam ediyorum.HDMI ile bağlanıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Yok İ7 3770K kullansam oc potansiyeli düşük olsa bile 4770 e geçmem :)

Saolsın yerimi çok beğendim :)

İ5 3570K işlemcimi ASUS P8Z77 VL-X anakartım ile satın almıştım.İşlemciyi takarken kazağım işlemci soketine deydi ve pinleri yamulttu.Sonra düzelttim(tabi ki sıfırı kadar asla olamaz) öyle kullanmaya başladım.Baya bir süre overclock yapmadım.Sonra Niye K serisi aldım diye kendime kızdım.Başladım overclock yapmaya.İşlemci pinleri işlemciye voltaj verir.Bu voltaj doğru şekilde verilmediğinde işlemci stabilitesi bozulur.Bendede aynen böyle oldu.Sağlam işlemciyi bitirdik denebilir.Herkes gibi 4.5 Ghz görmek istedim.En uygun voltajı bulana kadar canım çıktı taki 1.408v a gelene kadar.Burda stabiliteyi belli bir süre prime testi yaparak sağladım.Pinler hala yamuk(aslında kendimce düzgün fakat sıfır hali kadar değildir.Gözle anlaşılmasa bile) Sonra işlemciyi başka anakartta denedim.Bu sefer 1.32-1.35v ile 4.5 Ghz stabilitelik başardım.Kendi kendime buda bana yetmez dedim.Sattım iki parçayı gittim VI extreme aldım.Sonrada şuanki işlemcimi.Allahtan iyisi geldi..Sonra bir sürü anakart felan değişti.Şİmdi halimden memnunum..
    Bu arada soğutucum hep Corsair h80i idi.İ5 3570K 780i Stok hızda turbo açık besleyebilir.Stok hıza al.Oyundan çıkınca GPU kullanıma bak..Yetmediği yerde oc yaparsın.Monitöre gelince 21,5" 60Hz Full Hd monitörümle devam ediyorum.HDMI ile bağlanıyorum...

Anca cevap veriyorum mazur gör.

Valla bayağı badireler atlatmışsın.Senin işlemcinin neden takoza döndüğü böylece belli olmuş oldu. Artık dediğin gibi şu anki canavarınla yola devam ediyorsun.

i5 3570K dediğin gibi stok hızında bile yetebilecek bir işlemci ama; ben işlemciyi bazen başka türlü işlemler içinde kullanıyorum.Birde multiplayer oyunlarda böyle OC' lu haliyle daha iyi beslediğini tespit ettim.Isı yönünden Allah' a şükür fazla sıkıntım kalmadı.Kasaya iki tane daha fan ekledim (Thermalright TY-147 (14 cm)).Akabinde Kaze Master Pro fan kontrolcüyü de başlarına dikince şu an gayet iyi bir şekilde soğutma sağlıyorum denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Nisan 2014; 0:24:11 >

• Yazdığım yazıyı bile unutmuşum
    Bende Xigmatek XAF 14cm alacağım 4 adet.Ekran kartını soğutmak için..

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Yazdığım yazıyı bile unutmuşum
    Bende Xigmatek XAF 14cm alacağım 4 adet.Ekran kartını soğutmak için..

Benimde bir sonraki alacağım 2 veya 3 tane fan bu model olacak.

XAF' lar da gerçekten iyi.Kasamı renklerdirmek adına XAF' lardan alacağım.Ledli olan modellerinin seyrettiğim videoları çok güzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.