Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
17.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel bir konu var arkadaşlar sizlerde katılmak isterseniz çok güzel olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_86354910/tm.htm
  • Hocam yardımınız lazım, Z77 G43 anakartıma Bios attm m-flash ile, PC açılmıyor, 0xc00000f hatası alıyorum, Bios a görebiliyorum, güncellendi versiyon falan, boot kısmında sorunum galiba, varmı basit yolu düzeltebilmem için.

Şimdiden teşekkürler.
  • Harpooner kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kusuruma bakmayın geç yazıyorum (5 gün olmuş).Bu aralar ekran kartı vs. ile meşguldum foruma da çok az girdim.

Sorununuz halli oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Merhaba,

Kusuruma bakmayın geç yazıyorum (5 gün olmuş).Bu aralar ekran kartı vs. ile meşguldum foruma da çok az girdim.

Sorununuz halli oldu mu ?

Selam hocam,
    Sistemimde dvd olmadığı için USB den format atmak zorunda kaldım, öğrenmiş oldum hemde win 8.1 pro ya geçtim , bu GPT MBR vs ayarları bayılttı biraz beni zor da olsa halloldu. Yüklü oyunlarım gitti ona yanarım
  • Harpooner kullanıcısına yanıt
    Halletmenize sevindim.

USB format tabiki en iyisi, DVD vs. hiçbir derdi yok.Yüklü oyunlarım derken (kayıtlarını alamadınız herhalde) ? Birde bu sorunu çözmek için neden formata ihtiyaç duydunuz ki ? Bios kaynaklı bir problem değil miydi ?
  • quote:

Halletmenize sevindim.

USB format tabiki en iyisi, DVD vs. hiçbir derdi yok.Yüklü oyunlarım derken (kayıtlarını alamadınız herhalde) ? Birde bu sorunu çözmek için neden formata ihtiyaç duydunuz ki ? Bios kaynaklı bir problem değil miydi ?

Bios u güncelledim 2.04 den 2.12 ye , pc açılmaz oldu, yukarıda belirttiğim hatayı verir hale geldi pc ,windows açılamıyordu, ahci modlarını kurcaladım her şeyi denedim, formatsız başlatamadım , beklenmedik bir durum olduğu için gitti oyunlar. neyse dert değil ps4 deyim bu aralar zaten.

• Buraya yeni işlemci soğutucu almayı düşünen arkadaşlar için i7 3770 in Cooler Master 120M ürününün sıcaklıklarına bakacağım
    TEK FAN İŞLEMCİ BOŞTA 23 DERECE SICAKLIĞINDAKİ ODADA CPU 27

TEK FAN İŞLEMCİ %100 YÜKTE 23 DERECE ODA SICAKLIĞINDA 5 DAKİKALIK BİR TEST SONUCUNDA CPU 32

TESTLER İNTEL TURBO BOOST VE 1.0 VOLTAJLA YAPILMIŞTIR
  • 4.nesil çıktı. Ben hala ikinci nesil
  • 3770K çalışma voltaj aralığını bilen var mı?
  • 3770K 4.5 GHz, ekleyiver.

Voltaj için kesin gözlem yapmadım, ayrıca Asrock anakartlarda voltajı düşük gösterme problemi var. Yanıltmamak için yazmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Şubat 2014; 13:17:38 >
  • i7 3770k ekleyebilirsiniz:)

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]
  • @Oggy20

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

@false shepherd

Ekledim, hoşgeldin.

@babajii

Ekledim, aramıza hoşgeldiniz.
  • hem up hem hort beni eklememişsin i5 3470k
  • merhaba arkadaşlar.i7 3770k kullanan arkadaşlara bir sorum olacaktı.şimdi bende bilgisayar özelliklerinde 3.5(3.5 ghz) olarak geçmekte normalde 3.5(3.9 ghz) olması grekmiyormuydu?resimde görüldüğü gibi.nasıl olduğuna dair hiçbir fikrim yok.düzeltmeye çalıştım ama bir türlü beceremedim.nasıl düzeltebilirim.bu arada anakartım asus z77a modelini kullanmaktayım.

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 9 Şubat 2014; 11:00:58 >

• @devrim_moswant

Merhaba,

Galiba sizin işlemci kodunda bir karışıklık olmuştu.Benimde sonra gözümden kaçmış, eklemeyi unutmuşum.Sizi i5 3470 kullanan arkadaşlarımızın başlığı altına ekledim.Zira ivy bridge ailesi adı altında i5 3470K diye bir işlemci benim bildiğim kadarıyla mevcut değil.İsterseniz buraya bir CPU-Z SS' u ekleyebilirsiniz.

@DeviL's

Merhaba,

Orada düzelteceğiniz hiçbir şey yok.Gayet normal ve olması gerektiği gibi gözükmekte.

İşlemciniz turbo ile 3.9 Ghz' a çıktığı için, bilgisayarın özellikleri kısmında normal hızı (yani 3.5 Ghz) yazar.Kendiniz işlemcinizi bios üzerinden manuel olarak OC yapıp 3.9 Ghz veya daha yüksek bir değere getirdiğiniz zaman; bilgisayarın özellikleri kısmında hangi hıza OC yaptıysanız o gözükür.

• quote:

@devrim_moswant

Merhaba,

Galiba sizin işlemci kodunda bir karışıklık olmuştu.Benimde sonra gözümden kaçmış, eklemeyi unutmuşum.Sizi i5 3470 kullanan arkadaşlarımızın başlığı altına ekledim.Zira ivy bridge ailesi adı altında i5 3470K diye bir işlemci benim bildiğim kadarıyla mevcut değil.İsterseniz buraya bir CPU-Z SS' u ekleyebilirsiniz.

@DeviL's

Merhaba,

Orada düzelteceğiniz hiçbir şey yok.Gayet normal ve olması gerektiği gibi gözükmekte.

İşlemciniz turbo ile 3.9 Ghz' a çıktığı için, bilgisayarın özellikleri kısmında normal hızı (yani 3.5 Ghz) yazar.Kendiniz işlemcinizi bios üzerinden manuel olarak OC yapıp 3.9 Ghz veya daha yüksek bir değere getirdiğiniz zaman; bilgisayarın özellikleri kısmında hangi hıza OC yaptıysanız o gözükür.

bence sizin bir yanlışınız var Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]

• devrim_moswant kullanıcısına yanıt
    Valla gördüğüm kadarıyla benim bir yanlışım yok.

İşlemciniz dediğim gibi i5 3470 , i5 3470K diye '' K '' eki alan bir i5 3470 mevcut değil.

Bu arada CPU-Z' de bir sorun var.İşlemcinizin voltaj değerleri afallamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 9 Şubat 2014; 13:19:57 >
  • quote:

Valla gördüğüm kadarıyla benim bir yanlışım yok.

İşlemciniz dediğim gibi i5 3470 , i5 3470K diye '' K '' eki alan bir i5 3470 mevcut değil.

Bu arada CPU-Z' de bir sorun var.İşlemcinizin voltaj değerleri afallamış.

hocam kusura bakmayın ama bçöyle kavga eder gibi yazmışsınız sizi kızdıran bir hatam varsa kusruma bakmayın voltage değerlerini nasıl düzelticem ?? ne gibi bir sorun var

peki şimdi ben işlemcime overclock çekeiyecekmiyim ve bu k olsaydı fark ne olurdu ??

edit: birde görev yöneticisinden baktığımda 4.ghz filan yazdığını görüyorum nasıl oluyor
    birdehttp://ark.intel.com/compare/65520,68316 bir fark yok ve ben bu işlemciye o.c yapamazmıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devrim_moswant -- 9 Şubat 2014; 14:11:41 >

• devrim_moswant kullanıcısına yanıt
    Kızdırmak derken şöyle bir durum var; yanlış bildiğiniz bir şeyi hala iddia etmenize biraz sinirlendim.Birde üzerine SS paylaşıyorsunuz, orada da kabak gibi herşey ortada olunca ve '' bence sizin bir yanlışınız var '' gibi bir tutum kullanınca haliyle insan daha da bozuluyor.

Neyse çok önemli değil, sonuçta doğrusunu öğrenmiş oldunuz.

Intel işlemcilerde '' K '' ekinin bulunması; bu işlemcilerin çarpan kilidinin açık olduğunu ve '' K '' eki olmayan işlemcilere göre daha fazla OC kapasitesi sunduğunu gösterir (fabrikada buna göre CPU seçimi vs.' de yapılır).İşlemciniz i5 3570' in bir altındaki işlemcidir.Siz belkide oradan karıştırmış olabilirsiniz.Sizin işlemcinize de 300 - 400 Mhz' lık bir OC yapılabilir.Ancak kullandığınız sistem ve ekran kartı için buna gerek yok.İşlemcinizi böyle kullanmaya devam edin.
  • quote:

Kızdırmak derken şöyle bir durum var; yanlış bildiğiniz bir şeyi hala iddia etmenize biraz sinirlendim.Birde üzerine SS paylaşıyorsunuz, orada da kabak gibi herşey ortada olunca ve '' bence sizin bir yanlışınız var '' gibi bir tutum kullanınca haliyle insan daha da bozuluyor.

Neyse çok önemli değil, sonuçta doğrusunu öğrenmiş oldunuz.

Intel işlemcilerde '' K '' ekinin bulunması; bu işlemcilerin çarpan kilidinin açık olduğunu ve '' K '' eki olmayan işlemcilere göre daha fazla OC kapasitesi sunduğunu gösterir (fabrikada buna göre CPU seçimi vs.' de yapılır).İşlemciniz i5 3570' in bir altındaki işlemcidir.Siz belkide oradan karıştırmış olabilirsiniz.Sizin işlemcinize de 300 - 400 Mhz' lık bir OC yapılabilir.Ancak kullandığınız sistem ve ekran kartı için buna gerek yok.İşlemcinizi böyle kullanmaya devam edin.

tekrar kusuruma bakmayın 300 - 400 mhz yani bu benim 4 ghz e çıkartmama izin vermiyecek peki bu voltaj değerleri

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.