Şimdi Ara

Intel İşlemcilerde HPET(Yüksek Performanslı Olay Zamanlayıcısı) Açılınca FPS'ler Çakılıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
10
Favori
8.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZewZack

bEn AmEdE FaNBoYuYuM İnTeğLcİlErE HeP SaLdIrIYa MaRuZ BIraKırIm.

NOLDU LAN :D NVIDIA İLE SAVAŞI KAYBEDİNCE SON 5 AYDIR INTELE KAÇ TANE İFTİRA ATTINIZ?

1- Meltdown Ve Spectre
    2- Meltdown Ve Spectre'nin Performans Kaybı
    3- RyzenFall; Intel Fanboylarının Yaptığı GreenScreen
    4- Ryzen vs Intel (Intel 2015-6 vs Ryzen 2018)
    New FanMode: 5- HPET (YüKsEk PeRfOrManSlI OlAy ZaMaNlAYıCıSı)

Ben Intel fanboyum sıkıştım mi yazılana bakmam laf ederim mi diyorsun. Çok zoruna gitmiş belli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen ile test yapan var mı,böylece bu olay intel çakallığı mı yoksa her zamanki windows saçmalığı mı ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Programmer -- 22 Nisan 2018; 9:31:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    bunu diyen amd fanboyu :D

ben intel fanboyu(değilim) :D eskiden çok amd kullandım. siz intel'e şu işlemcilerle bile zar zor yetişiyorsanız daha ne diyim bilemedim :D
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    ram fiyatlarınıda unutmayın derim :D işlemci fiyatlarını azaltmakla iyi iş yaptınız ona sözüm yok.

ama amd'nin sevmediğim tarafı bu işlemcileriyle hala intel'i yakalayamaması. (veya eşit kalması)
  • Ne zaman konsoldan cikip pc kurmak icin kollari sivasam. Hep boyle sacma olaylar cikiyor. Ne yapacagimi sasiriyorum. Ryzen 2. modellerde bu olay var mi tam anlayamadim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Senin söylediğin doğru.

Nightsniffer adına AMD'ciler olarak tekrar özür dilerim. Adımızı kötüye çıkarıyor.

Tekrar söylemek istiyorum ki, bilir bilmez konuşan kendi gibi bilir - bizim gibi bilmez - o yüzden, büyüklük sizde kalsın; onun illâ özrünü bizzât görmeye müesser olana kadar sözünüzün ağırlığı havada kalmasın.

Windows mühendislerinin hikmetini ortaya koyduğu minvâlde bizim "Yok, o öyle değildir" diyecek kadar toy olduğumuzu düşünerek genelleme yapmamanızı ricâ ederim(sonunda kanıtını aratıp buldurucaksın nightsniffer!). Kendisi biraz heyecanlı sadece, bu aralar azıttı çok afedersiniz; kime bulaşacağını şaşırıyor, lâftan da anlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 23 Nisan 2018; 0:37:5 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mete ben AMD'ci falan değilim kendinle karıştırma. Ben o gün en iyi tercih hangi ürün ise onu öneririm. Aklınca başka konularda mort olduğun için burada saçmalamaya devam ediyorsun. Sen kiim birileri adına özür dilemek ki? Aynada kendine baksan kendin bile söylediğin şeylere katılmazsın. Ortaya attığın düşüncelerini ifade ediş kusurların sebebiyle anlayan, yok. Şayet biri anlarsa dahi "Ne diyor bu ya?" tepkisi veriyor. Kendin bile kendini desteklemezsin... Biraz daha boş konuşmaya devam ettiğin takdirde seni bloklayacağım. Senin gibi tiplerle es kaza aynı görüşü paylaştık diye bazı insanlar bizi de seninle aynı kefeye koyuyor. Seninle araya mesafe koymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 23 Nisan 2018; 0:35:26 >
  • Kedi kıçını görmüş, yara zannetmiş.
    Nightsniffer: konun îbretlik. Yandaş medyada çalışınca üzüm üzüme baka baka kararıyor sanırım. Dediğinin asılsız bir karalamadan farkı yok, yapıcı olmak için isnât ettiğin yükümlülüğü geri alman gerekli. Aksi takdirde bir kastın var. Kimse de forumda firmalardan şikayet edemez. Bu, seni de bağlayan bir kural; "no:16".
  • i7 7700k + gtx 1070 sistemim var. 2k çözünürlükte kullanıyorum. hpeti kapatayım mı kapatmayayım mı? bu kapatılırsa ne fark eder benim için? ve bu şey nasıl kapatılıyor. google yazdım ama hiçbir şey bulamadım.
  • Z370 anakart kullanan arkadaşlara soruyorum bios default haldeyken HPET enable mi disable miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Nisan 2018; 17:8:26 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Şimdi uçuştan geldim hocam , eve az kaldı bakim hemen sizin için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hpet ve time resolution ile ilgili bir takım iddialara göz attım, zaten kaldı ki daha önce HPET in işlevi forumda tartışıldı uzunca bir süre. Finalde biostan kapatılması gerektiğiydi, zira bizzat deneyimlemiş birisi olarak sadece bırakın fps ölçümlerini frametimelarda bile sıçramaya sebep olduğu için oyun performansına resmen balta indirmekteydi. Biostan kapatın, windowsta default olarak kapalı geliyordu en son, tabi değiştirmedilerse. Bu durumda sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok; zira verilen yardımcı tweakler amiyane tabirle "bir boka yaramıyor" bizzat deneyimledim, öyle iddia edildiği gibi %20ler 30lar zaten yazılım tarafıyla mümkün değil, bırakın tartışmaya bile açık değil. Gerçekte iyi bir teknoloji bile olsa Windows ortamıyla anlaşamadığı bariz ortada iken hem de.

Yazılım ile elde edilmiş %5 başarım bile büyük bir orandır, zira fiziksel şartlara müdahil olmadan elde edilen verilerin tavan değerini artırmak mümkün olsa da bahsettiğim fiziksel şartlar sizi duvara toslamaya zorlar, ufak bir başarım ile ayrılırsınız.

Testi yapan arkadaşın manipülasyon yaptığına inanıyorum, nvidia panele müdahale et, görüntü - performans oranına performans odaklı değişiklikler yaparak "sözde kazanımlar" elde et, bakın bu tip toollarla elde edebileceğiniz başarımlar sınırlıdır öyle %30 a varan falan derseniz hadi oradan çekerler. Üstelik sadece tek bir oyun testi koyup da "ahan da isbatı" derseniz, ağız harici başka uzuvların kahkahalarıyla karşılaşmaya hazır olun.

HPETi spesifik bir durum dışında kapatın gitsin, elde edebileceğiniz kazanımlar en fazla input lagda minimal seviyede -ki bana kalırsa kayda değer değiller- azalmalardır, input lagdaki en bariz ayak bağınız sync teknolojileridir, diğerleri ile fazla zaman kaybetmeyin.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Giga G5'te default ayarlarda Enable olarak geliyor. Yabancı forumlarda da millet kapatın dediğine göre bütün bioslarda açık geliyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeen -- 24 Nisan 2018; 13:29:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus z370 anakart bios larında bu ayar ile ilgili kısım varmı yabancı forumlarda ayarın olmadıgı default kapalı geldiği yazıyor nedir bu işin aslı
  • OMG guys

Bir tarafta son dönemin yükselen fanboyu intel açık kovalayıcı AMD tapınbak şovalyesi gündüz uyuyan Gece koklayaaaaaan diğer tarafta yılların tecrübesi her oyun ayarını mediuma çekip bu bana yeter diyen APUların savunucusu AMD nin ulu önderi biriciği metejohnkarahasoon
    Intel İşlemcilerde HPET(Yüksek Performanslı Olay Zamanlayıcısı) Açılınca FPS'ler Çakılıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disqusser -- 25 Nisan 2018; 10:11:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disqusser

OMG guys

Bir tarafta son dönemin yükselen fanboyu intel açık kovalayıcı AMD tapınbak şovalyesi gündüz uyuyan Gece koklayaaaaaan diğer tarafta yılların tecrübesi her oyun ayarını mediuma çekip bu bana yeter diyen APUların savunucusu AMD nin ulu önderi biriciği metejohnkarahasoon

Çekirdek stoğumu yaptım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Nisan 2018; 11:2:52 >

• disqusser kullanıcısına yanıt
    Isırmaz bunlar birbirini
  • Asus anakartlarda bu özelliği açıp kapamak için bir ayar bulunmuyor. Ne yapmalıyız?
  • VeriDigital V kullanıcısına yanıt
    Komut satırından kapatılabiliyor kolayca.
  • hpet işlemtim sistemi ve aygıt yoneticisinden kapalı (bios'umda ayar yok)

sanırım cok azda olsa bi performans artısı elde ettım gibi ama işlemcim overcloklu 3.6'da calısıyor cpuid ile normal gozukuyor c1e, speedstep vs hersey kapalı yanı frekanslar hep 3.6'da çalışıyor

Intel İşlemcilerde HPET(Yüksek Performanslı Olay Zamanlayıcısı) Açılınca FPS'ler Çakılıyor!

ama bu işlemlerden sonra görev yoneticisi farklı cpuid farklı kafama takıldı

bide az once lolun 9.5 guncellemısını yaparken pc acayip kastı normal programlar cpuid acmaya calıstıgımda gec tepki vergi keza görev yonetıcısıde oyle ama bi sorun suan yok gibi hpet ayarları bu seıklde kalırsa gunluk kullanımdakı uygulamaları yavaslatabılır mi fikri olan acıklarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhmproject -- 6 Mart 2019; 21:1:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.