Şimdi Ara

Intel işlemcilerde gün yüzüne çıkan yeni açık bu sefer yazılımla da kapatılamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
10.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yarı iletken üreticisi Intel’in başı geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Spectre ve Meltdown’dan ötürü bir hayli ağrımıştı. Halen söz konusu açıklarla uğraşan firmanın yongalarında keşfedilen yeni açık yazılımsal olarak yamalanamayacak olması nedeniyle bir hayli can sıkacağa benziyor.

    Worcester Politeknik Enstitüsü ve Lübeck Üniversitesi’nde keşfedilen yeni açık Core mimarisindeki tüm işlemcileri etkiliyor. Yani geriye dönüp baktığımızda dile kolay tam 9 nesil yongadan bahsedilmekte.
     
    Üstelik açık bütün işletim sistemlerinde etkili ve sandbox gibi çözümler de açığa karşı çaresiz kalıyor. Diğer taraftan AMD imzasını taşıyan işlemcilerin yeni açıktan etkilenmediği belirtilmiş.

    Yeni açık: Spoiler

     
    Spectre ve Meltdown’da olduğu gibi spekülatif uygulamaların sistemi yönetme yetkisini kazanma için kullanılmasına dayanan yeni işlemci açığı Spoiler, donanımsal açıdan bellek komut tamponunun kullanılması nedeniyle kardeşlerinden ayrılıyor.

    Uzmanların açıklamasına göre bellekte yürütülen işlemlerinin işlemci tarafından işlenmesi için komutların fiziksel adreslerinin ortaya çıkarılmasının gerekmesi sorunun kaynağı. Kullanıcının da erişebildiği bu veriler sisteme sızan kötü niyetli kimseler tarafından mikromimari tabanlı saldırılar gerçekleştirmek için kullanılması işten bile değil.
     
     
    Öte yandan söz konusu açığı tamamen kapatabilecek bir yazılımsal çözüm de yok. Dolayısıyla tek yol yonganın bellek kesinleştirme biriminin tekrardan düzenlenmesi olarak görünüyor ki bu da henüz kullanıma sunulmamış işlemcilerde uygulanabilecek bir seçenek.

    Intel: Açığı kapatabileceğimizi umut ediyoruz 

     
    Son olarak açıktan 1 Aralık 2018’den bu yana haberdar olan Intel cephesinde şu ana kadar kaydedilen tek gelişme bahsi geçen verilere kontrol akışlarının bloke edilmesi gibi yan kanal güvenli yazılım geliştirme denemeleriyle açığın kapatılabileceğinin umut edilmesi oldu.
     
     
    Ayrıca araştırmacı topluluğun çalışmasını takdir ederek ve müşterilerinin güvenliğinin onlar için önemini tekrar vurgulayarak açıklamasını sonlandıran Intel’e donanım dünyasında gelişecek tepkilerse merak konusu. Zira durup dururken ortaya çıkan bir açıkla bilgisayarlarının performansı düşen kullanıcıların öfkesi halen dinmiş değil. Gelişmenin sonucunu zaman gösterecek.







  • kimse senin verilerinin peşinde değil zaten asıl aradıkları şey taşıyıcı anneler. sana koyacaklar bebeği sen farkında olmadan işlemcini ramini ekran kartını internet bant genişliğini kullanacaklar ve senin hissetmeyeceğin miktarda yapacaklar böylece bir anda milyonlarca bilgisayardan oluşan bir render süper bilgisayarı olacak. yada bitcoin mining yapacak. i cloud hacklendiğinde ünlülerden fidye istediler. senin çıplak resmini ne yapacak zaten adam.
    Dandik? Adamlar uygun fiyatlı işlemciler üretmek için uğraşıyor. Yepyeni zen mimarisi geliştirdi, kafa tuttuğundan intelin bi tarafı tutuştu 1 yıl içerisinde 3 farklı işlemci çıktı. Sen gelmiş dandik diyorsun... Yazık valla yazık fanboy olmanında böylesini görmedim.

    Marka fanboyluğunu yine anlıyorum, adamlar soğutmadır, garantidir bir şeyleri değiştiriyor da; mimari fanboyluğu? Yıl 2019.
    Ya neyine kanıtlandı 6nesi I7 6700hq işlemcili laptopum da guncelleme sonrasında ani donmalar, disk perfirmasinda önemli düşmeler. Oncesinde rahat rahat calisirken saçımı başımı yolar hale geldim, 2 defa sistemi hd değişikliği icin formatladim çözemedi en son açığı kapatana update i kaldirinca makine kendine geldi. Oyke bench ile kanitlanacak isler degil bunlar...
  • Kötüye bişe olmaz.

  • quote:

    Zira durup dururken ortaya çıkan bir açıkla bilgisayarlarının performansı düşen kullanıcıların öfkesi halen dinmiş değil. Gelişmenin sonucunu zaman gösterecek.


    Bunu neye dayanarak yazdınız? Forumda konusu açıldı ve performans düşüşü olmadığı SS'ler ile gösterildi zamanında.

    Açıkçası açık ta umrumda değil, kullandığımız her nanede açık var zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Outerstellar

    quote:

    Zira durup dururken ortaya çıkan bir açıkla bilgisayarlarının performansı düşen kullanıcıların öfkesi halen dinmiş değil. Gelişmenin sonucunu zaman gösterecek.


    Bunu neye dayanarak yazdınız? Forumda konusu açıldı ve performans düşüşü olmadığı SS'ler ile gösterildi zamanında.

    Açıkçası açık ta umrumda değil, kullandığımız her nanede açık var zaten.
    bu radyasyonlu çay içen bakanın sözü değil miydi? " ben içiyorum birşey olmuyor."


    edit:*birşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirasa -- 7 Mart 2019; 10:35:7 >
  • pirasa kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi forumda car konusu. Ayrıca konsolcuyum kafa rahat. Uyduruktan bi PC var onu da adamdan saymıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

    Bu mesaj silindi.
    kimse senin verilerinin peşinde değil zaten asıl aradıkları şey taşıyıcı anneler. sana koyacaklar bebeği sen farkında olmadan işlemcini ramini ekran kartını internet bant genişliğini kullanacaklar ve senin hissetmeyeceğin miktarda yapacaklar böylece bir anda milyonlarca bilgisayardan oluşan bir render süper bilgisayarı olacak. yada bitcoin mining yapacak. i cloud hacklendiğinde ünlülerden fidye istediler. senin çıplak resmini ne yapacak zaten adam.
  • "kötü niyetli kimseler tarafından mikromimari tabanlı saldırılar gerçekleştirmek için kullanılması içten bile değil."

    "İçten" değil "işten"dir doğrusu
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bts&view=bts&kategori1=veritbn&kelimesec=173927
  • Yalnız Intel'i takdir ettim. Devamlı kendini geliştiriyor, ürünlerine yeni yeni açıklar ekliyor. Rezil AMD ise sadece Spectre Variant 2'yi (o da ucundan) verdi, yıllardır başka bir nanesini göremedik.
  • İş olarak sayılamayacak kadar basit ve önemsiz olan konular için "işten bile değil" denir; ama "içten bile değil" denmez.
    Ayrıca bilgisayar terminolojisinde "emir" diye bir kelime yoktur; onun yerine "komut" kelimesi kullanılır.
    Örneğin:
    "Bellek emir tamponu" yerine "bellek komut tamponu" kullanılması gibi.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Bellek 'adres' önbelleğine ne diyorsun?
  • Ahaha, geldi bir tanesi daha...
  • Peki, açıkları yeni nesillerde kapatmadan devam edecekler miymiş gönüllerin fethedicisi Intel? Yoksa "müşterilerinin güvenliğinin onlar için önemini tekrar vurgulayarak" bu sefer adam gibi iş yapacak mıymış? Bir sonraki üretim versiyonlarında umarız çözülür bu meseleler.

  • Intel hadi sana güle güle yolun açık olsun, kendin gibi birini bulursun.
    AMD RYZEN 3000 SERİSİ İLE YOLA DEVAM İNŞA ALLAH.

  • Intel fanboyları bunu beğenmedi hemen kaldırın.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Suppordle kullanıcısına yanıt
    @Suppordle desem aslında tanırsın onu.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Tekrar yazıyorum, forumda konusu açıldı kanıtlandı öyle birşey olmadığı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenami oldu yani.intel kullananlar yeni işlemci aldıklarında eskisinin elek olarak kullanabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDK cilar basmis :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.