Şimdi Ara

Intel'in Meltdown ve Spectre yamaları eski PC'lerde sorun çıkarıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski dediginiz islemciler belkide intelin suan en cok kullanilanlari. Davalar yuzunden cok kan kaybedecek Intel orasi artik kesin

  • Core 2 Duo E8500 var. Windows 10 üzerinden yükleme hatası alıyorum. Benim açık hala kapanmadı anasını satayım.

  • Yazacaklarıma komplo teorisi diyebilirsiniz fakat okuyunca gerçek olabileceğine sizde ihtimal vereceksiniz.Bence bu son gelişmeler kürsel anlamda bakıldığında pc piyasasının düşen satışları yeniden alevlendirmek adına yapılan bir oyunundan başka bir şey değil.Söylenen açığın çok eskiye dayanması ve bu zamana kadar hem amd ve hem de intel tarafından bilinmiyor olmaması hiç inandırıcı değil. Nedense bu açık olayı amd firmasının intelle rekabet edebiliyor olduğu hatta geçtiği zamanda gelmesi manidar. Çoğu kullanıcı güvelik endişesi ile güncelleme yapıyor ve sıkıntı yaşıyor. İşlemci firmaları bu açığı sıkıntısız bir şekilde ancak yeni nesil işlemcilerde donanımsal anlamdaki değişikliklerle aşabileceğini söyleniyor. Hal böyle iken tüm pc kullanıcıları helede bunun içersinde iş istasyonlarını(server vb.) da sayarsak gelecek olan değişikliğin nasıl sabırsızca beklendiğini ve işlemci firmalarının bundan edeceği karı siz düşünün diyecem fakat akıl almıyacak kadar çok olacaktır.





  • Apple taktiği eskisini kullanılmaz hale getir , yenisini alsınlar
  • Buralarda çok ciddi fake hesapların dolaştığını düşünüyorum. Yönetimin bu konuda bir şey yapması lazım. İnsanlar doğru düzgün bilgilenemiyor, işi bilen arkadaşlar da trollerin kısır tartışmalarına maruz kalıyor buna çözüm bulunması gerekiyor yoksa buralarda da kimse kalmayacak artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    Selam,

    biz dediğin kimler oluyor, az çok biliyorum da, şüpheye yer bırakmamak lazım. Hem belli bir safta kendinizi görerek, fan gibi ithamlara açık bırakmıyor musunuz kendinizi? Nitekim olay hepimizi ilgilendiriyor.

    Haykırdığınız gerçekler neler oluyor acaba?

    Ayrıca çok kışkırtma durumları dışında kimsenin mobinge maruz kaldığını görmedim. Ağırlıklı olarak Intel'e (ve yeri geldiğinde AMD'ye) yönelik eleştiriler gözlemliyorum.

    Ne ölçüde yüzde düşüş yaşandığına dair bazı tartışmalar sorgulanabilir, hem kişisel hem de sitelerin benchlerinde tutarsız sonuçlar çıkabilir, bunları kişisel düzeye taşımamak lazım.

    Misal google kendi serverlerinde, kendi inisyatifiyle çıkardığı yamayla (veya yamalarla) performans düşüşü yaşanmadan Specter 1 ve Meltdown için güvenlik açığını çözdüklerini okudum, Specter 2 için daha çalışıyorlarmış. Bu işte aramızda tartışabiliriz. Intel aynı şekilde bir yama çıkaramadı, muhtemelen belki de binlerce farklı şirkete özel yama çıkarmasının çok zor olması var burada. Google tabi kendi işini görebilecek nitelikte bir şirket.
    http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/News/Google-Meltdown-Spectre-ohne-Leistungsverlust-behoben-1247880/

    Şimdi özetlemek gerekirse, Intel'e yönelik eleştirilerin temelinde bir kaç şey yatıyor;

    Intel kendisine performans avantajı sağlayan spekülatif işlem kabiliyeti büyük bir güvenlik açığına neden oluyor. Bunu görece uzun bir süredir biliyordu ve hatta, belki de en önemlisi, bu durumdan haberdar olmasına rağmen yeni ayıplı sayabileceğimiz seri işlemciler çıkardı. Bu çok ciddi bir ihmal ve hatta suç olması lazım.

    Intel'in yaptığı yuvarlak açıklamalar dışında, rezil bir savunma olarak "ama başka firmalarda da bu açık var" şeklinde açıklaması oldu. Ağlayan çocuk gibi... En çok açık Intel'de bulunuyor ve halen tatmin edici bir şekilde bunlara çözüm bulamadı.

    Eski işlemci sahiplerine (çok büyük sıkıntılar /bootloop /oyun dahil hatırı sayılır performans düşüşleri) yamaları yüklemelerini tavsiye ederken, eski server işlemcileri kullanan çeşitli iş ortaklarına bu yamaları yüklememelerini sağlık veriyor. Bunun savunalacak neresi var. Ha bunlar eski diye tabir etsem de halen çok iş görür işlemciler (efsane 2600k misal). Bunu özellikle belirtiyorum çünkü AMD eski işlemcilerinde bu yama sonrası sıkıntılar yaşattı.
    https://www.neowin.net/news/intels-fix-for-meltdown-and-spectre-had-a-bug-of-its-own?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


    Diğer tarafta AMD sıkıntıları var.

    Specter 1 açığı -> yaması çıktı. Çok eski sistemlerde bu yama PC'yi kilitliyor. Bu eski işlemciler neler (Athlon zamanından). Kaç kişi kullanıyor acaba. Bu eski işlemci durumu açıkça biliniyorken,Intel sevdalısı dediğin arkadaş örneğin bu ayrıntıyı vermeyerek her nesil AMD işlemcisini zan altında bırakmıştır.

    Specter 2 açığı -> AMD baştan beri, bu durumun kendilerini etkilemesinin zor olduğunu (sıfıra yakın) bildirdiler. Buna şüpheyle bakarsın, inanmayabilirsin. Ama adı üstünde inanmamak ayrı, yanlış olduğunu bilmek ayrı. Oysa burada biliniyormuş gibi ifadeler kullanıldı Intel severler tarafından. Ve durumu ben veya başka bir kaç kişi açıklamasına rağmen aynı yalan yanlış argümanlar (dürüst olalım bu artık yalan) sürekli tekrarlandı.

    Meltdown zaten AMD için geçerli bir durum değil(miş). Olur da sonradan bu açık AMD'de de var diye açıklama gelirse bir yerden, buna şaşırmam. Ama pek beklemiyorum.

    Özetle AMD bu skandaldan en az etkilenen şirket. Specter 1/2 yamalarından sonra yapılan bir bench vardı (oyun ve programlar), geçenlerde paylaşıldı. AMD tarafında bir düşüş gözlemlenmedi. Aynı testte eski Intel işlemcileri hatırı sayılır oyun düşüşleri yaşattı.

    Şimdi tekrar soruyorum hangi gerçekleri haykırıyorsunuz????

    Anlamanızı istediğim birşey var, AMD'cilikle itham edilen birçok kişi, aslında AMD'ye karşı pek bir sevdaları yok. Intel'e karşı olan haklı eleştiriler öyle bir izlenim yaratabilir. 2*** serisi gibi muhteşem bir işlemci çıkardığından beri müşterisini yolunacak tavuk gibi davranan, rekabeti şahibeli yollarla bastıran, alalen (dava sonucu suçlu bulundu) suç işleyip haksız kazançlar elde eden şirket adı ne olursa olsun, bizim olumsuz duygularımızı ve tepkilerimizi sonuna kadar hakediyordur.

    Sizi ciddiye alarak, ciddi ve etraflıca bir mesaj yazdım, umarım siz de aynı ciddiyet ve üslupla cevap yazarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 15 Ocak 2018; 23:20:50 >




  • Daha yeni yeni biosu kurdum Z270g micro atx e i7 6700k var ve yeniden başlatınca bilgisayar siyah ekranda kalıyor monitöre görüntü gelmiyor.Bu intel saçmaladı iyice haa gına geldi artık bu tür sorunlarla uğraşmaktan çözüm üretmeye çalışmaktan

  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    quote:

    Anlamanızı istediğim birşey var, AMD'cilikle itham edilen birçok kişi, aslında AMD'ye karşı pek bir sevdaları yok




    Bu kısma kadar ciddi bir cevap verecektim ama bunu görünce YAW HE HEEEE diyorum,iyi günle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    En azindan kendince hakli bahane bulabildin ya.. buna da sukur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    İyi günler diyorum verilen tepkiye bak.Gören de küfür ettim sanır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naytsniffır N kullanıcısına yanıt
    Şaşırdım, ne varmış tepkimde, hele küfür ettiğin bağdaşıklığı hiç çıkaramadım... bir akıllı bana izah etse sevinirim.
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Hocam, şahsen bunun altında komplo teorileri aramamak lazım gerektiğini düşünüyorum.... Apple bu yavaşlatma skandalında hemen geri adım attı. Başta izah etmeye çalıştı ama tepkiler karşısında bu açıklamaları çok yersiz kaldı.

    Intel'i bu skandalla birlikte (diğer firmalar ne kadar etkilenir henüz bilmiyoruz) çok zor günler bekliyor. Server sahipleri (koskoca devletler, küçük-orta-büyük çaplı şirketler) bu skandal yüzünden zarar ettiklerini açıklasalar ve dava açsalar (ki davalar açıldı) bundan çok kötü etkilenecek.

    Ayrıca marka imajı çok ciddi bir şekilde zedelenmiş durumda olduklarını düşünüyorum.

    Bilinçli eksiltme bunu açıklayamaz. Ayrıca sanmıyorum, Intel'in çizim tahtasındaki işlemcileri donanım seviyesinde bu açıklara sahip olmasın. Bunun için tahminimce epey radikal mimari değişikliklere gitmeleri gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 15 Ocak 2018; 23:54:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

    Daha yeni yeni biosu kurdum BANA DA KİTLEDİN İNTEL AFERİN SANA BRAVO Z270g micro atx e i7 6700k var ve yeniden başlatınca bilgisayar siyah ekranda kalıyor monitöre görüntü gelmiyor.Bu intel saçmaladı iyice haa gına geldi artık bu tür sorunlarla uğraşmaktan çözüm üretmeye çalışmaktan

    Eski biosa döneceğim..
  • Eeeee. Ben söylemiştim. Intel CEO su boşuna tüm hisselerini satmadı.
    Elinde tutması gereken mecburi miktar hariç..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    Internete bağlanan hic bir cihaz güvenli değil. Devlet vb intranet ile güvende olabilir. Fiziki olarak farklı omurga kurulmalı. Sıradan sitelerin alacağı veriler çok sorun değil. Sanal Kart vb kullanırsınız ancak biraz daha derin işlerde fotolarinizin olduğu pcyi kullanmayı onermem. Dediğiniz gibi arka kapılar her zaman olacak ama paranoya ya gerek yok.

    "Bilgisayar" denen oluşum hiç bir zaman güvenli olmadı istediğin kadar güvenlik koy kırılır, aşılır, hacklenir, geçilir.

    Konsol ve Mac sistemleri kadar stabil çalışamadı ne yazık ki.
  • Arkadaşlar bizzat test ettim.Evet dedikleri gibi yeni bios güncellemesi yaptıktan sonra yeniden başlatınca siyah ekranda kalıyor monitör ekranı windows gelmiyordu eski biosu yükleyince sorun düzeldi.

    Anakart: Z270g micro atx işlemci i7 6700k İntel bizi mi ? trollüyor ne !!

  • Artık daha intel işlemci kolay kolay almam. Bir sistem dizersem amd olacak. Adam yama yayınlıyor sistemim boyna reset atıcak ve para iadesi alamıcam. Kaç yıldan beri bilinen bir açık var ve o mimariyi bu zamana kadar üretim yapmışlar. Yani bilgi çalmışlar. Ve yamalar ile açığın kapanaca meçhul.

  • Bende böyle bir sorun var. 4790K kullandığım zaman gözüme çarpmadı ama 1800x aldığımdan beridir dikkatimi çekiyor, pencereleri taşırken bi gecikme oluyor(excell'de en belirgin) ama en son 3402 bios kurulu. sistemi 2 haftadır kullanıyorum ve alır almaz son sürüme güncelledim biosu, windows spectre güncellemesini de yapmış bulunmakta. Belki de excellde bu durum kendi fonksiyonuysa da yanlış bilgilendirme yapmayayım. (anakart x370-pro, bellekler corsiar 2933mhz, işlemci 1800x@3.80ghz ve grafik kartı gtx1080 TI sli ve en son nvidia sürücüleri kurulu)
    https://www.youtube.com/watch?v=OO9V-0PF1Jw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 16 Ocak 2018; 1:51:34 >
  • Benim komplo teorim.
    Bilgisayar sektöründe satışlar iyice yavaşladı.
    Herkes mobil cihazlara yöneldi.
    Bilgisayar donanım üreticilerinin bu gidişe bir dur demesi lazımdı ve yıllardır beklettikleri kozu çıkarıp masaya vurdular.

    Güvenlik açığını yamalarız ama işlemciniz yavaşlar diyorlar.
    Çünkü yeni nesil işlemciler ne kadar müthiş olursa olsun 2-3 nesil önceki işlemciler bile yeterli hızda.
    Yamayla eski işlemcileri yavaşlatıp bizim önümüze 3 seçenek koyacaklar.

    1- Güvenlik açığı mı istersin?
    2- Güvenlik açığı kısmen giderilmiş ama daha yavaş bir işlemci mi istersin?
    3- Güvenlik açığı olmayan, hızlı ve yeni bir işlemci mi istersin?

    Bu kumpasla herkese yeni sistem aldırıp paraya para demeyecekler.

    Görünen o.

  • Bunun arkasından toplu siber saldırılar olacaktır.Ev kullanıcıları açıklardan dolayı virüse maruz kalacak,yeni sistem almaya zorlanacaklar.

    Donanımınız güncel değil ise Bios,windows update yapmayın.Windows 11 çıkarsa kurmayın.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.