Şimdi Ara

## Intel'in Dört Çekirdekli Yeni İşlemcisi Q8200 Listelerde ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Intel'in Dört Çekirdekli Yeni İşlemcisi Q8200 Listelerde ##

Yıl sonuna kadar ürün gamınının oldukça önemli bir kısmını 45nm üretim teknolojisine geçirmeyi planlayan Intel'in bir süredir merakla beklenen Q8000 serisi yeni işlemci ailesinin ilk modeli Q8200 listelere girmeya başladı. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 2.33GHz'de görev yapan işlemci 1333MHz FSB hızını destekliyor ve 4MB seviye 2 bellek ile geliyor. LGA775 formunda olan işlemcinin üretim teknolojisinin verdiği avantaj ile termal anlamda bazı avantajlara sahip olduğu da belirtiliyor. Newegg'de 229$ seviyesinden listelere yansıyan Q8200'ün kısa süre içerisinde ülkemiz kullanıcılarıyla da buluşması bekleniyor.

İlgili fiyat linki;
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115055
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 65Nm ve 2.4GHz işlemcinin fiyatı 197$ a dümüş
    45Nm 2,33 lük işlemcinin 229$ olması düşündürücü.

64 ü 65 yaptık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 1 Eylül 2008; 13:13:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dellino

64Nm ve 2.4GHz işlemcinin fiyatı 197$ a dümüş
    45Nm 2,33 lük işlemcinin 229$ olması düşündürücü.

64 DEĞİLDE 65 Nm OLMASIN
  • olmasın
  • q6xxx---q9xxx arasına güzell bi modellendirme yapmışlar ve giriş seviyesi olarak da konumlandırmışlar q8xxx e

ne kadar AMD taraftarı olsam da son 1 senelik dönemdeki intel ürün yelpazesini gerçekten çok takdir ediyorum
  • herzamanki gibi testleri görmek lazım
  • bu işlemci az ısınıp iyi overclock olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 65nm'lik bir işlmeciyi 197$'a satabiliyorken 45nm'lik bir işlemcinin daha ucuz olması gerekmezmiydi?? Hani maliyet avantajını kullanma nerede kaldı??? ben yinede q6600 trcih ederdim...
  • ben olam q6600 yerine bunu tercih ederim overclock performansı çok çok iyi olur(45nm oldugu için) belki e7200 deki gibi 4ghz hız görülür he ne dersiniz:D
  • Termal avantajlarından ve az yaktığından dolayı yıl boyunca size sağlayacağı elektriksel faydayı ekleyip veriyorlar herhalde :D
  • 7 çarpanlı bi işlemci.. Mevcut anakartlarla ne kadar hız aşırmtayı düşünüyorsunuzki.. 500 fsb bile yapsanız 3.5 ghz ediyor..

4mb önbelleği söylemedim bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 1 Eylül 2008; 12:58:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodocan

ben olam q6600 yerine bunu tercih ederim overclock performansı çok çok iyi olur(45nm oldugu için) belki e7200 deki gibi 4ghz hız görülür he ne dersiniz:D

7 çarpanlı bir işlemci 400fsb görse 2.8ghz eder. yani o kadar oc olması zor. en büyük ve tek avantajı daha az ısınması olacaktır.
  • intel işte!

amd ortalarda yok diye 45nm lik ve ön belleği daha düşük 4 çekirdekli yeni modeli eskisinden daha pahalıya satıyo.

30$ yaw insaf, bari en azından Q6600 ile aynı fiyattan satsaydın.
  • intel q6600 ünde işini bitirmiş 2008 yılı içinde.arkadaşım aldı vid degeri çok yüksek işlemcinin.3.6 da çalıştırmak için 1.6 gibi bir voltaj

veriyor.intel sanırım yüksek fiyattan kitleyemedigi 45 likler satılsın diye böyle bir yol izliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 1 Eylül 2008; 13:31:20 >
  • q6600e bişicik olmaz..
  • Fiyatlar çok yüksek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

bu işlemci az ısınıp iyi overclock olabilir.

Az ısınabilir ama q6600-6700 kadar iyi OC olmayacağı kesin.
  • q6600den daha iyi bi işlemci mi bana sanki fazla paraya satıyorlar... intel işte :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: unknownartist

7 çarpanlı bi işlemci.. Mevcut anakartlarla ne kadar hız aşırmtayı düşünüyorsunuzki.. 500 fsb bile yapsanız 3.5 ghz ediyor..

4mb önbelleği söylemedim bile..

+45
  • 3.0da çalıştırırsan iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.