Şimdi Ara

Intel i9 serisinin fiyatları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel i9 serisinin fiyatları belli oldu , beklenenden daha düşük fiyatlarla geliyor

konu akşam güncellenecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7740X yerine 7800X almak çok daha mantıklı. Aradaki 20 dolara 2 çekirdek daha fazla almış oluyoruz. Tabi ghz olarak daha düşük olucak ama bu işlemciyi alan overclock da yapıcaktır o yüzden o kısmı dert etmez kimse.

Bir de 8C/16T işlemci 600 dolar, 1800X 499 muydu 449 dolar mıydı demek ki biz daha iyisini yaptık diyor Intel

R7 1700/1700X ile fiyat olarak yarışıcak 7800X, bakalım hangisi daha iyi olucak. Çoklu uygulamalarda R7 serisini 6C/12T ile geçebiliceğini sanmıyorum.

Ekleme:

7800X'in bizdeki fiyatı 1700-1800 tl olucaktır. Düz 2000 tl diyelim bu fiyatla gelir.

7820X ise 2500den aşağı olmıycaktır. Buna da düz 3000 tl diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 30 Mayıs 2017; 12:15:52 >
  • Daha rekabetçi fiyatlar bekliyordum.

7640 : 242
    7740 : 369
    7800x: 389

7800x fiyatı 369 olmalıydı mesela. 7820x de 499 olmalıydı. O kıçı kırık i5 7640 da 199 falan olmalıydı.

Açıkçası fiyatları yine yüksek buldum. Intel, saçma sapan fiyat politikasına devam ediyor.

Neyse, benim ana konuya da eklerim tabloyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Mayıs 2017; 12:12:38 >
  • bu haberin çıkması çok iyi oldu dün ben anasayfa haberine i9 işlemciler i7 7700k ya yakın fiyata çıkacak dediğimde benle akılları sıra dalga geçmeye çalışan hadsizlere kapak olacak.
  • 6 Çekirdek savaşı başlıyor artık. Alttan ilk 3 seri neysede, sonrası yine pahalı geldi açıkcası. Performans durumlarınada bakmak lazım. Bu paralar ne için verilecek görmek gerekiyor..

Tabloya göre en alınası 7800X görünüyor.. oda ülkemizde 1800-2000 TL aralığında satılır muhtemelen..

Haber için teşekkürler.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam 7800X hariç arada uçurum var ki tahmin ettiğim gibi geldi fiyatlar bi tek 7800X agresif bir çıkış yaptı yine de r7 serisi fiyatına sahip bu işlemci.

8 çekirdek yaptım diye 600 dolar dayamak demek 3000 tl demek neredeyse. 1000-1200 tl az verip aynı çekirdek sayısına sahip ryzen alabiliyoruz. Ha bu işlemcilerin fazladan bir özelliği vardır aradaki farka değer diyebilirsek o zaman olur yoksa Intel yine kazıklamaya çalışıyor milleti demek zorunda kalıcaz. Hele ki o tdp değerleriyle.
  • 7820x 599 dolar tahminen 650 dolardan girer tum dunyaya 1800x 450 dolar gene 1800x alem adamsin intel :) bide bunlar 140w mi 1800x 95 di dimi muahhah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Mayıs 2017; 12:25:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burdan da anlaşılıyor ki ryzen serisi intel için büyük tehdit olmuş. İyiki Amd ve Ryzen var olmasa 18 çekirdekli işlemciyi göremezdik.
    intel 4 çekirdekli i7 leri yenileyip yenileyip 2020 ye kadar satardı.

Bu arada ne zaman satılmaya başlanacak bu i9 serisi?
    fiyatlar düşer bende i7 ye geçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 30 Mayıs 2017; 12:39:18 >
  • 7800x gözüme takıldı da hadi kıydık paraya aldık diyelim mağma tabakası gibi yanmasın bu işlemci onu düşünüyorum en çok. İşlemci diye eve soba almayalım. 7700k çok ısınıyor diyorlar.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    snakefatih kullanıcısına yanıt
    Oyun tarafı önemli, 6 ve üzeri çekirdekli işlemcilerin oyunlarda pek getirisi yok. Oyunlar çoklu çekirdeğe göre yazılmadıktan sonra bir anlamı yok.

DX12 ile öyle uçacak, böyle kaçacak dediler, ne oldu yalanın bini bir para.

@snakefatih
    TDP'ye takılmayın, Intel bu platformdaki işlemcilerin iç yapısına özen gösteriyor. Lehim + Macun karışımı bir iletken kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Mayıs 2017; 12:49:45 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    7800x i takip edeyim o zaman. Teşekkürler.

• Yalnız beyler atladığınız bir husus var Intel Turbo boost 3.0 ile yoğun kullanımdaki çekirdekleri 4.5 a kadar çekebilmeyi amaçlıyor diğer çekirdekler alt hızdayken ki bu da çoklu çekirdekli işlemciler oyunlarda işe yaramıyor mantığını değiştirebilir

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Testler gelsin bakalım görelim, bu teknoloji oyun tarafını nasıl etkileyecek.

Oyun yapımcıları halletseler, bunlara gerek kalmaz da işte.
    Yapımcı mevzusu zor iş herkes ayrı telden çalıyor onun yerine bu tarz teknolojiler daha gerçekçi bizim için

O fiyatları istemelerinin sebebi belli değil mi zaten

• Bunlar mı beklenenden çok ucuz? Ufak bir karşılaştırma yapalım.

R5 1600x 6 çekirdek 12 izlek 3,5/4,0 ghz total L3 Cache 16 mb : 249 dolar
    i9 7800x 6 çekirdek 12 izlek 3,5/4,0 ghz L3 Cache 8,25 mb : 389 dolar

1600x'in Cinebench çok çekirdek performansı 6800k'dan daha iyi.

http://www.pcgamer.com/amd-ryzen-5-review/

Eee?

o yüzden genel performansları görmek gerekiyor. Kağıt üstünde sunulanlar güzel görünsede oyunda ve render işinde ne yapacak merak ediyorum.

Sadece oyun kısmından bakınca 4 çekirdek işlemci bile şuan yeterli benim için. kullandığım sistemde işlemci kısmı oyun için fazlaca yeterli.. ilerde çok çekirdek desteği ile yüksek performans veren oyunlar yazılmaya başlanırsa o zaman düşünürüm ne yapacağımı.

ryzen karşısında intel uygun fiyata çok çekirdek performansını sunacakmı bakalım.
    çünkü 6c den sonra her 2c için ciddi fiyat artışı yaşanmış yukarıdaki tabloda..

intel teknolojiyi sunma ve performans anlamında sıkıntı yaşamayacaktır lakin fiyat konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam 8 çekirdek 16 izlekler 7770k gibi 1500 tl civarı bir fiyattan çıkar demiştiniz. Yanıldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Root Karısı

Gelin babanıza

7980XE Radarıma girdi

TR fiyatı 8000 TL olur, nasıl bir radar hocam bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 30 Mayıs 2017; 14:4:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Root Karısı

Belki para benim için başka birşey dir

Olamaz mı

Sen bence yoluna g3458 midir nedir onunla devam et harcanıyorsun buralarda .

• Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    Olurmu hiç bak bide oc yapacan o işlemciye i5 performansi veriyor tam sana gore işlemci :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.