Şimdi Ara

Intel i5 LGA1156 için Bu Soğutuculardan Hangisi (Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkeze merhaba. Bir Hafta kadardır intel i5 (LGA 1156) için fan araştırıyorum. İşlemciyi çok fazla zorlayarak overclock yapmam en fazla 3.6ghz a çekerim diye düşünüyorum. Sıcaklıklar mümkünse minumum olsun ve sessiz birşey istiyorum. Tabi anakart çıkarmadan montaj yapabilirsem gerçekten 4/4lük birşey olacak. Fakat soket de yeni olduğu için ülkemizde satılan fanlar için çok az seçenek var. Bazıları anca 1156 kiti ile montajı yapılabiliyor. Ben birkaç tane seçenek buldum sizlerle paylaşayım. Eğer aşağıdakiler harici önereceğiniz birşey olursa düşünebilirim. İstediğim fanları önceliğe göre sıralıcam.

Thermaltake SpinQ - f/p olarak pek önermiyorlar. En pahalısı bu. Görsellik çok iyi de benim için gereksiz. Sadece 1156 işlemcilere oluyor diye düşünüyorum.

Coolink Silentator - Bu bildiğim kadarıyla montaj için anakartı sökmek gerekiyor. Fan hakkında çok fazla inceleme bulamadım.

Zerotherm FZ120 + 1156 kit ile - FZ120 modeli iyi gibi duruyor. Tabi kit almam lazım.

Arctic Cooling Freezer Xtreme 2 (piyasada revizyon 2si malesef yok ama bir seçenek)

Thermalright Cogage True - Bunun da 1156 için kiti varmış ama ben bulamadım varsa satan biryer bu fanı da düşünebilirim.

Birde 92cmlik fanlar var. Thermaltake Silent 1156, Zerotherm Core92, Akasa 4x gibi Fakat bunların performansı incelemelerde iyi değil diye duydum. Yeterli derseniz Thermaltake olanı düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 13 Aralık 2009; 0:54:49 >

• Spinq aldım dün taktım. Ramlerin üstüne geliyor bir kısmı düz takarsanız. Ve makineye titreşim veriyor. EN düşük ayarda bile. Ve blower fandan dolayı ses var çok da olmasa eski big typhoon umu özledim :D. İlginç olan şu 1366 kiti ile taktım spinq yu. Teknik açıklamalarda 1156 75mm, 1366 80mm diyor bacaklar arasındaki mesafeye nasıl oluyor anlamadım. Gayet güzel oturdu ama. Fanın içine koyduğum sensör coh oynarken 30 dereceyi geçmedi i5 750 de. İşlemci ayrı mesele tabi.
    Freezer extreme 2 yi kullandım. Firebal da varken almıştım. Sabitleme mekanizmasını sevmedim ama. Takarken dikkatli olun ayakları kırılabiliyor ve yedeği yok. Fan olarak gayet başarılı.
    Zeroterm en mantıklı tercih gibi bence. bu listedekilerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 29 Kasım 2009; 21:04:23 >
    Intel I79700 işlemci. MSI z390 anakart. 32gb bellek. Samsung 970 evo plus 500gb + WD SN750 500gb ssd. Corsair 275r beyaz kasa + FSP Hydro G 750W PSU. Asus rtx2060 Dual ekran kartı. LG 27 inch gaming monitör TN. Logitech G710+ klavye + Razer Deathadder elite mouse. Frio soğutucu.
    Mi mix 3 telefon.
  • Şİmdi deneme yaptım. Company Of Heroes da. Versiyon 1.40. 1680x1050 de tüm ayarlar full. Aşağıdaki sistemde ortalama 17.4 fps verdi Performance testte. Bu arada everest 5.30 da işlemci çekirdek sıcaklıkları 47 derecede seyretti spinq ile. Fan sıcaklığı yine 30 dereceydi. Spinq nun fan ayarı en düşükte yani 1000 rpm. Spinq nun fan ayar buttonu kasanın içinde kalıyor oda ayrı bir komedi.
    Nt: Sistemde hiç bir şeyde overclock yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 29 Kasım 2009; 21:21:52 >
    Intel I79700 işlemci. MSI z390 anakart. 32gb bellek. Samsung 970 evo plus 500gb + WD SN750 500gb ssd. Corsair 275r beyaz kasa + FSP Hydro G 750W PSU. Asus rtx2060 Dual ekran kartı. LG 27 inch gaming monitör TN. Logitech G710+ klavye + Razer Deathadder elite mouse. Frio soğutucu.
    Mi mix 3 telefon.
  • Yanıtın için teşekkür ederim de SpinQ için overclock performansı çok iyi değil diyorlar. Eğer o.c performansını gösterebilirsen çok daha iyi olurdu. Hala kararsızım arkadaşlar konu günceldir.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-cnps10x-extreme-cnps10x-extreme-amdintel-islemci-sogutucu-(lga77511561366-amd754939940)/productdetails.aspx?I_ID=40133

Şu an stokta var fiyat biraz tuzlu ama alınacak en iyi seçenek(incelemelerde TRUE kadar iyi) ben titan fenriri itiş kakış taktım i5 yuvasına Lga 775 aparatı ile 1,35 volt ile 65 derece 4.0 ghz loadda 1 saat felan..
    Cooler Master Rc 690 II || Gx 650 Watt || Asus ROG Strix B550-F Gaming || Ryzen 5 1600 AF || Noctua NH-U14S || Crucial Ballistix BL2K8G30C15U4B || Sapphire RX 5500 XT 4 GB || Razer Black Widow || Microsoft Comfort 6000 || BENQ RL 2455 HM
    Steam : coseturche
    PSN : Cose Turche
    Origin ID : CoseTurche

• Güzel duruyor da bu stockta olmayınca hiç düşünmemiştim. Birde rakam olarak artık masraf yapmak istemiyorum. Bu aşıcak gibi görünüyor.
    Zalman tipi soğutucular sıcak havayı direk dışarı atıyorlar arka egzoz fanından ilk başta mantıklı gibi ama ben aşağı doğru üfleyen fanları tercih ediyorum. İşlemci çevresindeki bileşenlere biraz yararlı olsun diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 9 Aralık 2009; 17:40:09 >
    Mi mix 3 telefon.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 8600K için anakart Önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki big typhoonu takabiliyormusunuz 1366 kit ile nasıl durdu zorlama falan gerekli mi?

Cogage HB ye gelmiş.Ben bir onu deneyeceğim.Size de öneririm.

• Bu gün Sabah HB sitesine girdim. Cogage için eskiden yazan Kit ile 1156ya uyumlu olduğu. Sabah yazı değişmiş 1156ya direk uyumu vardı. Yabancı siteleri araştırdım falan 1366 sokete uyumlu hep. En son akorteke mail attım sağolsunlar çok hızlı cevap vermişler. İçinden 1156 için aparat çıkıyormuş. Çok sevindim hemen siparişi verdim. Daha önce incelemelerine bakmıştım gerçekten fiyat ve performans için en iyilerinden.
    Mi mix 3 telefon.
  • Vatan Bilgisayar yollayabilse kiti deneyeceğimde hala ses yok vatan dan. Sanırım kit yoktu ama var görünüyordu verdik siparişi. Şimdi salak gibi bekleycez. BU netten alışveriş sitelerinin garipliğide bu.
    Mi mix 3 telefon.
  • valla işlemci sogutucusu dediğinde hatta sogutucu dediğinde pc ' den rahatsız etmicek ama saglam 1 ses cıkıcak arkadaş :D Araba motoru gibi olucak , akıcak böle :D ben ondan titan fenrir seçtim ve öneririm. Ha titan olmasaydı arting cooling Xtreme 2 düşünüyodum yada SCYTHE Orochi ;)

Orijinalden alıntı: sjnaNerq1N

valla işlemci sogutucusu dediğinde hatta sogutucu dediğinde pc ' den rahatsız etmicek ama saglam 1 ses cıkıcak arkadaş :D Araba motoru gibi olucak , akıcak böle :D ben ondan titan fenrir seçtim ve öneririm. Ha titan olmasaydı arting cooling Xtreme 2 düşünüyodum yada SCYTHE Orochi ;)

Keşke LGA 1156 uymu olsa.

Bu arada Hepsiburada.com'a çarşamba akşamı fan siparişi vermiştim. Hala tedarik edemediler. Sanırım pazartesi kargolarlar bu da demek oluyor anca önümüzdeki çarşamba elimde olacak. İlk defa HB'ile böyle birşey yaşıyorum.

Keşke LGA 1156 uymu olsa.

Orochi'nin suan alınmamasının tek nedeni işte budur ;) Ama 775LGA'dan bu aralar vaz geçilmez. i5 i7 nin en sevdiğim özelliği , belki bilgisayar okuyan arkadaşlar varsa bilir. Hyper Therading özelliği. 99'da intel tarafından yapıldı. Tek işlemcide 2 farkı işlem ;) tabi bizim cpu'lardada var ama i5 i7 serisinde HT daha gelişik olarak piyasaya sürüldü. HT³ olarak piyasaya sürüldü ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SE.exe -- 5 Aralık 2009; 13:29:04 >

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryID=1125&sp=brand=thermalright
  • Big typhoon vx ayrıca aldığım 1366 kit ile olmuyor 1156 yuvasına. Ama spinq nun 1366 kiti oluyor. Nedenine gelirsek. Anakarta geçen plastik parçaları tutan metal ayakta spinq da oynama payı bırakılmış. Big Typ. Vx in 1366 kitinde o pay yok dolayısı ile olmuyor. Spinq nun yanında çıkan 1366 ayak aparatı oynama payı yüzünden hem 1366 hem 1156 ya oluyor. Arada 5mm var harbiden ölçtüm bu gün.
    Mi mix 3 telefon.
  • Evet 5mm olması lazım. Lga 775 ile 1156 arasında da 5mm var. Yani büyükten küçüğe şöyle olması lazım. 1366, 1156, 775. Bunlar 5'er mm küçülüyor.

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Evet 5mm olması lazım. Lga 775 ile 1156 arasında da 5mm var. Yani büyükten küçüğe şöyle olması lazım. 1366, 1156, 775. Bunlar 5'er mm küçülüyor.

ya 775LGA , 1156LGA , 1366LGA dediğiniz olan olay İşlemci Paketleridir. LGA(bacaksız) işlemci paketidir. tabiki aralarında fark olucak. Önemli olan o pakete göre cpu sogutucuya kit bulmak ;)
  • Bende i5 750 için sogutucu ararken Thermal right true black2in yurtdışından bile ucuz fiyata satıldıgını gorunce dayanamadım sipariş verdim bir tane akortekle konuştum ay sonuna kadar 1156 kiti gelecekmiş..
    http://www.hepsiburada.com/thermalright-true-black-rev.c-amdintel-lga775-corei7-islemci-sogutucu-tr-tb120c/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd97022
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.