Şimdi Ara

Intel i5 LGA1156 için Bu Soğutuculardan Hangisi (Alındı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne zaman sipariş verdin?
    Çünkü ben geçtiğimiz çarşamba sipariş verdim 3 gün doldu hala Cogage True fanı tedarik edemediler.
    Intel i5 2.66ghz default ayarlarda ve stock fan ile full load yaparken 75 dereceye kadar çıkıyordu.
    Şu anda 18x200 3.6ghz fsb 1.17v cogage ile load testi 60 dereceyi geçmedi.
    Fan tam devirde çalışması biraz sesli ama çok sorun etmiyorum.

75 lira gibi bir fiyatta satıldıgı icin, kacırmıyım dedim ve siparisimi verdim :)

Montaj sırasında bir sorun yaşadın mı, malzeme kalitesi nasıl vs. gibi konularda fikirlerini belirtirsen sevinirim.

Asus p7p55D pro + i7 860 ile kullanmayı düşünüyorum.
  • Montaj hiç bir sorun yaratmadı. Sadece anakartı yerinden sökmek gerekti. Çok fazla soğutucu kullanmadım o yüzden malzeme kalitesini kıyaslayamam ama kendi yorumumu sorarsan çokta beğendim.
  • Yani soğutucunun kutusundan çıkmıyor. Ayrı bir kit olarak aynı kargoda göndermeleri lazım. Bence bir sorun olmaz. Çünkü bu ürün Türkiye geldiğinde ilk gönderdikleri kişilerden biri bendim onlarda ne oldugunu anlayamadı sanırım. Size mutlaka kiti de yollarlar. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 14 Aralık 2009; 16:38:39 >
  • Hocam denediniz mi acaba soğutucuyu. Bende aynısından almayı planlıyorum da. Şu an i5 işlemciyi 3.32 mhz de stok fanla kullanıyorum. Bu soğutucuyu alıp daha iyi değerlere çıkmak istiyorum. Bir de serinlik tabi. İşlemci 80 dereceyi gördü. Denediğin zaman o/c performansı ile de test edip yazarmısın?
    INTEL CORE I5 750 - 2.66GHZ @ 3.33GHZ (STOK FAN) / GIGABYTE P55 UD3R / HI-LEVEL 4GB (2x2GB) 1333MHZ @ 1400MHZ DDR3 SOGUTUCULU/ TUL VTX3D ATI RADEON HD 4890 1GB GDDR5 850/3900 @ 950/4200 (ZEROTHERM FAN) / WESTERN DIGITAL 500GB 32MB CAVIAR BLACK / RAIDMAX SAGITTARIUS 2 / HIGH POWER 500W PLUS PSU / BENQ G2220HDA 21.5" FULL HD / A4 TECH X7-G800MU GAMER KLAVYE
  • Dikkat ederseniz üstte 3.6 için yazmıştım.
    4ghz e de çıkardım load testinde 78 dereceyi geçmedi ki bence iyi bir değer.

Yok böyle bir alet. Fanı 1000-1600 arası donuyor. İlk açıldığında 1600 defaulttu. Baya bir gurultulu geldi. Ama sonra biostan otomatik ayarlamayı seçtim. Şu an 1000RPM'de donuyor ve sıfır ses diyebilirim. Kasayı açıp kulağımı dayadım o derece yani.

Takması 1 saatimi aldı. Çünkü tüm kasa bileşenlerini tek tek söküp tekrar taktım. HDD'ler vs. Biraz da özendim.

Eskiden default i7 860'ım , stock fanla yanıyormuş. 45 derece idle,75 derece loaddaydı.

Bu heatsinki gorunce anladım. İntel kuş kadar sogutucu koymus :P

Şu an i7 860 ı default kullanıyorum. 1000 RPM'de Değerler şu şekilde;

İdle; 33 Derece
    Load: 58 Derece max.(Prime95 load)

1600 RPM De bu değerlerin çok daha düşük olabileceğinden eminim. Ama sesli olduğu için, hiç denemedim bile. Benim için sessizlik önemli :P

75 TL civarına aldığım bu ürün kesinlikle Fiyat/Performansta 1. diyebilirim.

• @Sinerfru
    Fanın hayırlı olsun zaten hız aşırtma ile işin yoksa fan sessiz çalışıyor. İşlemciyi biraz zorlarsan değerlerini merak ediyorum.

Testlerde bir yanlışlık olmasın biraz yüksek kaçmış değerler ? bende;

1.32 volt Everest Sistem Kararlılık Testi
    I5 750@ 4046 mhz Idle: MB:25 CPU: 25 4Çekirdek:34
    I5 750@ 4046 mhz FullLoad: MB: 26: CPU:49 4Çekirdek: 57

Şeklinde Thermalright Cogage True Spirit ile. (3.6 da ise cpu:39 derece yükte) (acaba Element G bu kadar fark yaratabilirmi?)
  • 3.6 için konuşayım
    1.18v kullanıyorum full load ile 60 dereceye geliyor.
    Element G kasa o kadar farkettirmez. Anakartınız nedir?

Birde ekleme yapayım. Bende değerlerin biraz yüksek olduğunun farkındayım. Ama anakartdan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü biosta ve windowsta farklı ısılar görünüyor. Son olarak fanı ne derece vidalarından sıkıyorsunuz. Artık vidalar dönmemeye başlayıncaya kadar mı? Ben bir zarar gelmemesinden korktuğum için o kadar getirmiyorum. Belki arada boşluk kalıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 6 Ocak 2010; 1:57:19 >
  • Anakart P55_UD2 :) . Ben canını çıkartıncaya kadar sıkarım . Kesinlikle vida sıkıştırmadan kaynaklanıyor, vidayı çevirmeye başladığınızda şuna kadar çevirdiğiniz kadar çevirebileceğinizi görüyorsunuz. Bu arada 1.18 'de nasıl stabil tutabiliyorsunuz 3.6 'da ben 1.205 de tutturabildim gerçek stabiliteyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa goksel

Anakart P55_UD2 :) . Ben canını çıkartıncaya kadar sıkarım . Kesinlikle vida sıkıştırmadan kaynaklanıyor, vidayı çevirmeye başladığınızda şuna kadar çevirdiğiniz kadar çevirebileceğinizi görüyorsunuz. Bu arada 1.18 'de nasıl stabil tutabiliyorsunuz 3.6 'da ben 1.205 de tutturabildim gerçek stabiliteyi.

Şu sıkma işini bende yapayım :) Prime95 testi yapmıştım 10-15dk kadar gayet iyi götürüyordu bir sorun çıkmamıştı.
  • Az önce denemeleri bitirdim. İyice sıktım heryerden dengeli olarak. Yükte baya bi sıcaklık düştü. Fakat en fazla en az 56 dereceye yapıyor. normalde 63 falan oluyordu. Sende çok ilginç geldi benden daah fazla voltaj olmasına rağmen sıcaklık yükte 39 diyorsun. Sebeni anakart sensorlerinden herhalde anlayamadım.
  • İlginç bende defalarca test ettim, hatta sensörlerde bir sıkıntı olabileceğini düşünerek kendi fanını taktım ve element g nin dışına aldım anakartta işlemcide hemen sıcaklıklar yükselmeye başladı, anakartın 4ghz de 25-26 yı geçmemesi kesinlikle element g nin hüneri (tabi daha az faz ların olmasıda söz konusu), ama işlemcininki yeni heatsink ile ilgili. Aynı anda tüm sensörler bozuk olamaz ki dışarda denediğimde default heatsinki ile sıcaklık kendini hemen gösteriyor. Neyse buda böyle olsun :) (X58 ve alingirli P55 lerin anakart sıcaklıklarından çok çektim ).

Bu arada default idle de işlemci sıcaklıkları 5-7 derece arası. Burda G'nin sensörlerin üzerine direkt üflüyor olmasıda sensörleri bir parça yanıltıyor olabilir. 4.0 da sorun yokken ben yinede işlemciyi zorlamadan 4 çekirdek 3.6 buz gibi tüm işlerimi görüyorum. Sıcaklık düşük olduğu için fanda sessiz kalıyor.Daha iyisi şamda kayısı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.