Şimdi Ara

İntel i5 işlemci Çeşitlerinin anlamı? K,U,T sürüm farkları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende core 2 Duo E7500 İşlemci var. Bende artık oyun için i5 işlemci almaya karar verdim maddi durumumca. Fakat işlemcilerin sonunda örneğin 2550K, 2450M, 3337U, gibi harfler var.Bu K,M,U gibi harfler neyi ima ediyor ve hangisi daha iyi? Bazılarında hiç harf yok örn: i5 4670, 3550, 3570 gibi. Bilgilendirirseniz sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Intel i5 İşlemci Çeşitleri: K, U ve T Sürüm Farkları

Intel'in i5 işlemci serisinde, birbirinden farklı özelliklere ve kullanım alanlarına sahip üç ana sürüm bulunur: K, U ve T.

K Sürümü

• Kilitleme özelliğini kaldırma özelliğine sahiptir.
    • İşlemci hız aşırtma için uygundur.
    • Performans odaklı sistemler için tasarlanmıştır.

U Sürümü

• Düşük güç tüketimi için optimize edilmiştir.
    • Ultra ince dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar için idealdir.
    • Pil ömrünü uzatır.

T Sürümü

• Masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmıştır.
    • K sürümüne kıyasla daha düşük güç tüketimine sahiptir.
    • Bütçe dostudur ve temel kullanım ihtiyaçlarını karşılar.

Sürüm Farkları

• Saat Hızı: K sürümü genellikle daha yüksek saat hızlarına sahiptir, bu da daha hızlı performans anlamına gelir.
    • Güç Tüketimi: U sürümü en düşük güç tüketimine sahiptir, ardından T sürümü gelir.
    • Hız Aşırtma: K sürümü hız aşırtma için uygundur, diğer sürümler ise değildir.
    • Fiyat: K sürümü genellikle diğer sürümlere göre daha pahalıdır.

Uygun Seçimi Yapmak

Uygun işlemci sürümünün seçimi, kullanım amacına bağlıdır. Performans önceliğiniz varsa K sürümü en iyi seçenektir. Pil ömrü ve taşınabilirlik önemliyse U sürümü doğru tercih olacaktır. Bütçe dostu bir seçenek ve temel kullanım için T sürümü uygundur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • K carpabi acik yani oc yapilabilir
    U enerji tasarruflu zimbirti
    M mobil yani notebook islemcisi
    Sanirim boyleydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    oyun için kullanıcaksan k serilerine bak hocam
  • Overclockla uğraşmıyorsan harfsiz olanları al.K harfi çarpan kilitsiz overclock olan modeller oluyor.M mobil işlemci.Diğerlerini bilmiyorum.Yeni soket olanı ve haswellrefresh olanı al.i5 4590 en ideali.
  • i5 2500k yada i7 2600k gibi işlemciler o.c potansiyeline sahip işlemcilerdir.oyun ve ağır işlemler için değerlidirler ve sınıflarına göre yüksek performans sunarlar.
  • K çarpan kilitsiz, U enerji tasarruflu, M mobil, harf olmayan çarpan kilitli masaüstü işlemci.
  • S T falanda var da turkiyeye sanırım gelmiyor hiç bi yerde görmedim.notebook için m oc için k ve normal k olmayanlar geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

K carpabi acik yani oc yapilabilir
    Sanirim boyleydi

K çarpan acık
    U Ultura book anlamında
    M Mobil mini çekirdegi azaltilmiş
  • İnsanlar kulaktan dolma şeyleri kolay yazar kardeşim bakm
    Bir arkadaş k modeller yüksek performans verir demiş yalanın daniskası
    K olan modellerle harf olmayan modeller masaüstü bilgisayarlar icindir k modellerinin tek farkı sadece feb hızını artırarak değil çarpan kilidini değiştirerek de iç yapılabilmesidir

U ve m modelleri dizüstü bilgisayarlar içindir yukarıda bir arkadaşın dediği gibi u güç tasarrufu içindir özellikle ultrabooklarda kullanılır m de mobil versiyonlardır

Pc den anlamam oyun oynarım diyorsan k yazan modellere boşa para verme

• tarkolar kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok saolun tavsiyeleriniz için, çoğu kişi K yada harfsiz al diyorlar ama senin son cümleni düzelteyim; Pc den anlarım ama oyuna da düşkünüm.Sadece İ serisi işlemci kullanmadığım için pek bilgim yok. örn: Fifa15 önerilen işlemci 2550K demiş. Mesela bununda biraz üstünü alayım ki ilerdeki serilerini de oynayabileyim. i5 3450-3550 gibi seriler bu 2550K dan üstün mü onu merak ediyorum mesela. Overlock falan anlamam gerek de duymam önemli değil benim için zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bravo.qwertuu

quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

K carpabi acik yani oc yapilabilir
    Sanirim boyleydi

K çarpan acık
    U Ultura book anlamında
    M Mobil mini çekirdegi azaltilmiş

arkadaş dogru söylemiş... orda ultrabook anlamında değil yahu.. u=ultra low voltage... Yani düşük güç tüketimli cpu..dur.. muadillerine göre daha az ısınır. ve biraz daha az performanslıdır. ama M ile arasında fark yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinann7

Valla hocam çok saolun tavsiyeleriniz için, çoğu kişi K yada harfsiz al diyorlar ama senin son cümleni düzelteyim; Pc den anlarım ama oyuna da düşkünüm.Sadece İ serisi işlemci kullanmadığım için pek bilgim yok. örn: Fifa15 önerilen işlemci 2550K demiş. Mesela bununda biraz üstünü alayım ki ilerdeki serilerini de oynayabileyim. i5 3450-3550 gibi seriler bu 2550K dan üstün mü onu merak ediyorum mesela. Overlock falan anlamam gerek de duymam önemli değil benim için zaten :)

k serisi dediğim gibi tek farkı oc dir başka bir farkı yok. 2550 nin (veya k lı model farketmez) dengi 3 ve 4 serisinde tam söylenemez ancak şöyle söyleyeyim 2500 serisi i5 ler o serinin en son tier ı yanı i5 in en güçlü serisi aynısını 3000 serisinde 3600 serisi olarak görürsün aralarında %5-10 gibi fark vardır ancak 3600 ile 4600 arasında kayda değer performans farkı olduğunu söyleyebilirim

sıfır alacaksanız zaten 4000 serisi almalısınız ancak 2.el alacaksanız 1155 pin bir anakart ve i7 2600 bulabilirseniz alın en ideali olacaktır veya 3770 ve 1155 pin anakart

• tarkolar kullanıcısına yanıt
    Saol usta tavsiyelerin için zaten bayağı masrafa gircem birde bu işlemciyi kaldıracak anakart alcam bayağı geçcek bana açıkçası Bu anakartın işlemci dışında başka uyum sorunu olmaz umarım. Zaten ben ddr3 kullanıyorum parçaları işlemci uyarsa diğer parçalarda uyar heralde sorun olmaz. Bu 4000 serisine uygun bir anakartta mini kasa tipi için falan yazıyor benimki dijital kasa Frisby FC-A220B modeli. Onlar sorun çıkartır mı sence valla teferruatlar arttıkça pirpiriklendim açıkçası ya
  • quote:

Saol usta tavsiyelerin için zaten bayağı masrafa gircem birde bu işlemciyi kaldıracak anakart alcam bayağı geçcek bana açıkçası Bu anakartın işlemci dışında başka uyum sorunu olmaz umarım. Zaten ben ddr3 kullanıyorum parçaları işlemci uyarsa diğer parçalarda uyar heralde sorun olmaz. Bu 4000 serisine uygun bir anakartta mini kasa tipi için falan yazıyor benimki dijital kasa Frisby FC-A220B modeli. Onlar sorun çıkartır mı sence valla teferruatlar arttıkça pirpiriklendim açıkçası ya

kasa atx sorun çıkartmaz ancak 400w psu sorun çıkartabilir ayrıca mini kasa tipi için dedikleri mini itx yani çok küçük boyutlu htpc veya itx sistemler için alacağınız kart atx veya micro atx formunda olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

kasa atx sorun çıkartmaz ancak 400w psu sorun çıkartabilir ayrıca mini kasa tipi için dedikleri mini itx yani çok küçük boyutlu htpc veya itx sistemler için alacağınız kart atx veya micro atx formunda olmalı

400 wolt powere göre alırım bende bişy olmaz inş sana ve diğer arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim bilgileriniz için

• K - Overclock uygun
    U - Enerji Tasarruflu
    M - Laptop Vs. Yani Mobil
    Harf Olmayan - Genel Kullanim

• quote:

quote:

quote:

400 wolt powere göre alırım bende bişy olmaz inş sana ve diğer arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim bilgileriniz için

sorun yok ancak o psu 400w değerini de vermez kalitesiz bir psu riskli olacaktır ekran kartın ne bilmiyorum ancak şu andaki i5 ler o işlemcinden çok aşırı fazla güç çekmiyor şu anki ekran kartınla sanırım kullanabilirsin ama riske değmez

• quote:

quote:

quote:

quote:

sorun yok ancak o psu 400w değerini de vermez kalitesiz bir psu riskli olacaktır ekran kartın ne bilmiyorum ancak şu andaki i5 ler o işlemcinden çok aşırı fazla güç çekmiyor şu anki ekran kartınla sanırım kullanabilirsin ama riske değmez

Tam olarak anlamadım yani bu benim psu 400w alacağım i5 işlemciye falza gelebilir mi demek istedin? Ekran Kartı ATI RADEON HD 5570 128 bit. Ama sistemde 2 gb gözüküyor yaklaşık top. bellekte.

• k çarpan kilidi açık u ultrabook işlemcisi olarak geçiyor ama normal laptoplardada kullanılıyor m laptop s olanlar ise masaüstü güç tasarrufu all in one pclerde kullanılıyor takısız olanlarda bormal çarpan kilitli masaüstü
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tam olarak anlamadım yani bu benim psu 400w alacağım i5 işlemciye falza gelebilir mi demek istedin? Ekran Kartı ATI RADEON HD 5570 128 bit. Ama sistemde 2 gb gözüküyor yaklaşık top. bellekte.

yani demek istiyorum ki o psu tam 400w gücünü veremez ancak riskli bir şekilde i5 işlemci ve hd5570 yeterli gelir ama unutma riskli diyorum taktığın usb bile güç çekerken yük altına girdiğinde kötü sonuçlar doğurabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.