Herşeyi denedim hep mavi ekran hatası ile karşılaştım Ekran kartından kaynaklanmıyor sorun 3 ekran kartı denedim hepsinde aynı mavi ekran hatası verdi CoolerMaster PSU 460 w vardı CoolerMaster 650 ile değiştirdim aynı sorun 9800GT vardı GTX560 aldım aynı sorun Ramleri test ettim Memtest86+ V4.20 programı ile gene sorun ile karşılaşmadım ( şuan tek şüphelendiğim birim RAM ler )
aldığım mavi ekran hataları
0x00000109 CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION (109 ) -----> bu hatayı bi kaçkere verdi !!! __________________
NTFS.sys ( 1 kere verdi )
Bu gibi hataları veriyor genelde Java ve flash yüklü sitelerde oluyor Oyunlarda nadir donma oluyor mavi ekran hataları nadir alıyorum sizce bu hatalar hangi parçadan oluyor olabilir ? ANAKART ? RAM ? IŞLEMCİ ? Yorumlarınızı bekliyorum tesekkür ediyorum
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Evet arkadaslar bilen varsa yorumlayabilirmi ? sorunun neden kaynaklandığını
işletim sistemi nedir?
Hata Denetimi 0x109: CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION hata denetimi 0x00000109 değeri vardır. Bu çekirdek kritik çekirdek kod veya veri bozulması algıladığını gösterir. DUR kodu aldıysanız Önemli Bilgiler
Eğer bir mavi ekran hatası veya durma kodu aldıysanız, bilgisayar veri kaybına karşı kendini korumak için aniden kapatıldı vardır. Bir donanım aygıtı sürücüsü veya ilgili yazılım, bu hataya neden olabilir. Windows kopyanızı bilgisayarınızla birlikte geldiyse, bilgisayarınızın üretici diyoruz. Bilgisayarınızda ayrı Windows satın aldıysanız, Microsoft destek sağlar. Microsoft veya bilgisayar üreticisi için iletişim bilgilerini bulmak için, Destek başvurun .
Bilgisayar deneyimi var ve bu hata kurtarmayı denemek istiyorsanız, Microsoft makalesinde sağlanan adımları izleyin çözümleniyor STOP (Blue Screen) Windows hatalar .
Aşağıdaki eylemleri yeniden oluyormuş gibi bir hata engelleyebilir:
Windows Update bilgisayarınız için güncelleştirmeleri ve aygıt sürücülerini indirin ve yükleyin. Bilgisayar virüsleri için bilgisayarınızı tarayın. Sabit diskinizi hatalar için kontrol edin.
arkadaşım microsoft un sitesinde vermiş olduğun hata koduyla ilgili olarak yukardakiler yazıyor. Benim size tavsiyem
kullandığınız işletim sistemini muadil bir başka versiyon ile değiştirin aynı işletim sistemini tekrar tekrar yüklemeyin genellikle korsan işletim sistemlerinde virüslü dosyalar olabiliyor muadil bir sistem deneyin. antivirüs programı ile tarama yapın birde pc de yüklü tüm donanımlara ait yazılımları güncelleyin
ram ile alakalı bir sorun olacağını hiç sanmıyorum büyük ihtimal işletim sisteminden kaynaklanıyor
yanlis bilgilendirmek istemiyorum ama bildigim kadarıyla mavi ekran harddiskten kaynaklanan bir sorun.
Mavi ekrana sebebiyet verecek donanim islemci veya ramlerdir. Yazilim anlamida ise driverler cakisiyor/cokuyor olabilir. Oncelikle sisteminize oem windows 7 kurun ve driver yuklemeyin belli bir sure oyle kullanin mavi ekran gelmezse driver tabanli bir sorundur