Şimdi Ara

Intel E8200 CPU hız düşüş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi bende Intel E8200 2.66 GHz işlemci var. Fakat can sıkan bir soruna sahibim. Everest veya OCCT gibi programlarda işlemci hızına baktığımda hız 2003.7 MHz ve 2671 MHz arası gidip gelmekte. çoğunlukla 2003.7 MHz'de duruyor. overclock yapmadım. sebebi ne olabilir? yardımlarınızı bekliyorum. zaten pc'yi aldığımda takılma problemi vardı, onu bir şekilde şans eseri aştım ama reset atma sorunları başladı şimdi de. yardım edin lütfen. BIOS'tan bir kaç ayar yaptım, CPU voltajını 1.1250 seçmek, ve dram timinglerle oynamak gibi. bu arada işlemciyi bu programlarla test edip zorladığımda hiç bir problem çıkmadı yani 10 dk boyunca stress cpu dedim ama reset atma, takılma vs. olmadı. bir kaç resim koyayım. buyrun resimler aşağıda:

yardımlarınızı bekliyorum. resimlerde 2003 MHz olan hız bazen 2666'a çıkıyor sonra tekrar düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueMartini7 -- 1 Şubat 2009; 14:20:44 >

• intel'in EIST yani Enhanced Intel SpeedStepTechnology isimli bir bios uygulamasından kaynaklanıyor. işlemci kullanılmadığı zaman çarpanını düşürerek enerji tasarrufu falan yapıyor bir nevi. everest'ten aldığın screenshot'a bakarsan da görürsün. senin işlemcinin çarpanı normalde 8 iken kullanılmadığında yani boştayken işlemci çarpanını 6'ya düşürerek ısı ve enerji tasarrufu sağlıyor. bi problem yok yani
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

Sony Playstation 5 Pro / Xbox Series X / Nintendo Switch
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mene

intel'in EIST yani Enhanced Intel SpeedStepTechnology isimli bir bios uygulamasından kaynaklanıyor. işlemci kullanılmadığı zaman çarpanını düşürerek enerji tasarrufu falan yapıyor bir nevi. everest'ten aldığın screenshot'a bakarsan da görürsün. senin işlemcinin çarpanı normalde 8 iken kullanılmadığında yani boştayken işlemci çarpanını 6'ya düşürerek ısı ve enerji tasarrufu sağlıyor. bi problem yok yani

araştırmadan konu açınca insan böyle aptal durumuna düşüyor kusura bakmayın teşekkürler dostum cevabın için. ama bu takılmaların ve reset atmanın kaynağını hala bulabilmiş değilim.

bakın şu konuda ayrıntılı olarak bahsetmiştim
    http://forum.donanimhaber.com/m_28874791/mpage_1/key_//tm.htm#28874791

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.