Şimdi Ara

Intel dört çekirdekli işlemcilerinde 200$'a varan indirim yapıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
10.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burya ne zamana gelir geldiginde nasıl ne kadar indirimle gelir odaa ayrı mevzuu
  • Q6600ler inş düşerde ucuz ucuz alırız. Ama benimsevmediğim bir nokta var Intel israil firması :((((
  • qx9650 nin fiyatı 322$ mı diye sevinmiştim. Ama nerede... AMD daha fazla çalışması gerekiyor. 350$ a çarpan kilitsiz 4 çekirdeli 45nm AMD işlemci var. Ama intelin qx9650si aynı seviyeye düşmüyor. Su soğutma+full hızaşrtma QX9650 vS su soğutma+ full hızaşırtma AMD Ph II 940 karşılaştırmasında hâlâ eski sayabileceğimiz qx9650 nin galip gelebileceği düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilbak

Q6600ler inş düşerde ucuz ucuz alırız. Ama benimsevmediğim bir nokta var Intel israil firması :((((

q6600 ün üretimi bitecek 2009un ortalarına doğru alternatifi q8xxx serileri yazık valla intel meyve veren ağacı taşlıyor

güle güle q6600

Fx57'ın Haberi
    Yayın Tarihi: 16 Eylül 2008, Salı 16:12
    />

Dört çekirdekli işlemcilerin yaygınlaşmasında aktif rol oynayan ve fiyatı geçtiğimiz sene 266$'a çekildikten sonra Intel'in en yüksek satışı rakamına ulaştığı dört çekirdekli işlemci modellerinden biri olmayı başaran Q6600 için emeklilik yolu göründü. 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 2.4GHz'de çalışan Q6600'ün 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan alternatif modellerin yaygınlaşmasıyla birlikte 2009'un ilk çeyreğinde Intel tarafından saha dışına aşınacak. Peki Intel planları nedir? Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere firma ürün gamını 45nm üretim teknolojisine geçirme noktasında yoğun mesai harcıyor. Q6600 başta olmak üzere geride kalan 65nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin yerini maliyet gözetilerek hazırlandığı belirtilen Q8000 serisi işlemciler alacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni seride gündemde gelen ilk model Q8200 olmuştu. 224$'lık etiket fiyatıyla pazara giriş yapan ve son çeyrekte fiyatının 200$ seviyesine düşmesi beklenen Q8200 ile birlikte Intel, Core 2 Quad Q8300 modelini de hazırlıyor. 4MB L2 belleğe sahip olan ve 2.5GHz'de görev yapan 1333MHz FSB destekli Q8300 modelinin 250$ seviyesinden kullanıma sunulması bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 16 Ocak 2009; 21:19:33 >

• adm olmasa yukardaki işlemciler nekadar olurdu acaba
  • bu gerçekten süper haber amd tarafındanda böle indirimler beklioruz 200dolar olmasada şu yeni phenomlar inş. 150$ falan olsa
  • hiç bir işlemciye 100 dolardan fazla vermem. ben fiyatların daha da düşmesini bekleyeceğim. birazda onlar uçuk karlarından vazgeçsinler.
  • Dolar 1.2 seviyelerindeyken olacaktı bu fiyatlar.
    Çok geç ne yazık ki.
  • O kadar satilmadan once koyulsaydi fiyatlar iyi olurdu.. Intel zaten boyle "ilk once kaziklayalim, dengi bir islemci cikinca tekel olmak icin fiyatlari cekelim asagiya, sonra yeni cikaracagimiz islemcilerle yine fiyat koyariz.. zaten o zamana kadar tekelcilik politikamiza dayanacak firma da cikmaz.." gibi bir mantikla satis yaptigi icin bu kadar guclu..

ya merak ediyorum sizce AMD yeni islemcileri cikarmasaydi, bu islemcilerin fiyati duser miydi?
    bence dusmezdi.. adamlar kar ediyor ve butun uretim masraflarini karsiliyorlar, 1-2 sene karlarini ikiye katliyorlar.. ondan sonra diger firmalardan dengi urunler cikinca fiyatlarini asagiya cakiyorlar. Intel'in umrunda degil.. ne zaman rekabet ortami olusuyor, hemen fiyat kiriyor ondan sonra "intel sizi seviyor".. oysa AMD dengi urunu cikartiyor, biz kabul ediyoruz denk oldugunu, eee niye ayni fiyattan olmuyor o zaman.. ben soyliyeyim hemen, su anda Intel, bu fiyatlari kirarak, AMD yeni urunlerinin fiyatlarini baltalamis oldu... Sizin gozunuzde de f/p oldu...

bide bisey soracam.. ayni ghz ve modelde ayni dieleri kullanan urunlerin Extreme islemcileri var, hatta errata'lari ayni... kisaca ayni islemci sadece bitanesinde carpan kilidi yok.. siz her halukarda normal islemciye dahi, overclock etmiyor musunuz.. ? o zaman diger carpanlari acik olanlar niye 1000 dolardan satiliyor... onun uretimi ayni olmasina ragmen carpan kilidinin olmamasi gibi programsal bir ozellik bu kadar pahaliya mi geliyor..?

q9650 ile qx9650 birebir ayni islemciler.. bitanesinin sadece carpan kilidi yok ve bu da islemcinin programlanmasi ile ilgili bir hadise. 5 dakika suruyor zaten, elinizde olsa ikisine de oyle yada boyle overclock yapacaksiniz.. ne fark eder...? Bitanesi 1000 dolar civarinda digeri 300-500dolar araliginda olsun..

ilginc yani.. Bilmiyorum bana yanlis geliyor biseyler.... Neyse zaten isizin istediginiz buydu... demek ki, eski fiyatinda oldugu kadar f/p degilmis..
    Bu da boyle bir baltalama politikasi...

• quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: anilbak

Q6600ler inş düşerde ucuz ucuz alırız. Ama benimsevmediğim bir nokta var Intel israil firması :((((

q6600 ün üretimi bitecek 2009un ortalarına doğru alternatifi q8xxx serileri yazık valla intel meyve veren ağacı taşlıyor

güle güle q6600

Fx57'ın Haberi
    Yayın Tarihi: 16 Eylül 2008, Salı 16:12
    />

Dört çekirdekli işlemcilerin yaygınlaşmasında aktif rol oynayan ve fiyatı geçtiğimiz sene 266$'a çekildikten sonra Intel'in en yüksek satışı rakamına ulaştığı dört çekirdekli işlemci modellerinden biri olmayı başaran Q6600 için emeklilik yolu göründü. 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 2.4GHz'de çalışan Q6600'ün 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan alternatif modellerin yaygınlaşmasıyla birlikte 2009'un ilk çeyreğinde Intel tarafından saha dışına aşınacak. Peki Intel planları nedir? Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere firma ürün gamını 45nm üretim teknolojisine geçirme noktasında yoğun mesai harcıyor. Q6600 başta olmak üzere geride kalan 65nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin yerini maliyet gözetilerek hazırlandığı belirtilen Q8000 serisi işlemciler alacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni seride gündemde gelen ilk model Q8200 olmuştu. 224$'lık etiket fiyatıyla pazara giriş yapan ve son çeyrekte fiyatının 200$ seviyesine düşmesi beklenen Q8200 ile birlikte Intel, Core 2 Quad Q8300 modelini de hazırlıyor. 4MB L2 belleğe sahip olan ve 2.5GHz'de görev yapan 1333MHz FSB destekli Q8300 modelinin 250$ seviyesinden kullanıma sunulması bekleniyor.

"meyve veren ağacı taşlıyor" işi ne gücü ne yenisini yapsın eşek yükü para kazanmasını biliyor. oldu olacak madem teknolojiyi durdursalardı mmx mimarisi çıktığında. nasılolsa satıyolardı meyve veren ağaç taşlanmasaydı???
    q6600 adından nefret ediyorum artık heryerde war yaa.. gider q6700 alırım yine q6600 almam sırf herkesde olduğu için

• quote:

Orjinalden alıntı: -SaW-

bu gerçekten süper haber amd tarafındanda böle indirimler beklioruz 200dolar olmasada şu yeni phenomlar inş. 150$ falan olsa

Zaten Amdden bunu bekliyoruz ama Amd oralı değil hiç fiyat düşürmeyi düşünmüyolarmış o zaman satmayıda düşünmüyolar herhalde.
  • INTEL indirim yapmaya mecbur kaldı, AMD sayesinde... Herkesin takdir etmeyeceğini biliyordum, yorumlara göre öyle de görünüyor zaten. Olsun... Tüketici için tabi ki çok güzel haber, ben almayı hiç düşünmesem de sevindim.
    INTEL'in dönem karı 2 küsur milyar Dolar'dan indi 200 küsur milyon Dolara. Yüzde 90 azalmış diyorlar. İndimlerde kötü ekonomi koşullarının da etkisi büyük. Bu indimler daha çok kar etmek için değil. Eldeki stokları eritmek, pazar payını korumak ve fabrikaları çalışır vaziyette tutmak için. Intel bundan sonraki indirimleri artık zararı göze alarak yapar. Tıpkı AMD gibi.
    INTEL'in fahiş kar dönemi şimdilik bitmiştir. İlerde ne olur bilemem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

O kadar satilmadan once koyulsaydi fiyatlar iyi olurdu.. Intel zaten boyle "ilk once kaziklayalim, dengi bir islemci cikinca tekel olmak icin fiyatlari cekelim asagiya, sonra yeni cikaracagimiz islemcilerle yine fiyat koyariz.. zaten o zamana kadar tekelcilik politikamiza dayanacak firma da cikmaz.." gibi bir mantikla satis yaptigi icin bu kadar guclu..

ya merak ediyorum sizce AMD yeni islemcileri cikarmasaydi, bu islemcilerin fiyati duser miydi?
    bence dusmezdi.. adamlar kar ediyor ve butun uretim masraflarini karsiliyorlar, 1-2 sene karlarini ikiye katliyorlar.. ondan sonra diger firmalardan dengi urunler cikinca fiyatlarini asagiya cakiyorlar. Intel'in umrunda degil.. ne zaman rekabet ortami olusuyor, hemen fiyat kiriyor ondan sonra "intel sizi seviyor".. oysa AMD dengi urunu cikartiyor, biz kabul ediyoruz denk oldugunu, eee niye ayni fiyattan olmuyor o zaman.. ben soyliyeyim hemen, su anda Intel, bu fiyatlari kirarak, AMD yeni urunlerinin fiyatlarini baltalamis oldu... Sizin gozunuzde de f/p oldu...

bide bisey soracam.. ayni ghz ve modelde ayni dieleri kullanan urunlerin Extreme islemcileri var, hatta errata'lari ayni... kisaca ayni islemci sadece bitanesinde carpan kilidi yok.. siz her halukarda normal islemciye dahi, overclock etmiyor musunuz.. ? o zaman diger carpanlari acik olanlar niye 1000 dolardan satiliyor... onun uretimi ayni olmasina ragmen carpan kilidinin olmamasi gibi programsal bir ozellik bu kadar pahaliya mi geliyor..?

q9650 ile qx9650 birebir ayni islemciler.. bitanesinin sadece carpan kilidi yok ve bu da islemcinin programlanmasi ile ilgili bir hadise. 5 dakika suruyor zaten, elinizde olsa ikisine de oyle yada boyle overclock yapacaksiniz.. ne fark eder...? Bitanesi 1000 dolar civarinda digeri 300-500dolar araliginda olsun..

ilginc yani.. Bilmiyorum bana yanlis geliyor biseyler.... Neyse zaten isizin istediginiz buydu... demek ki, eski fiyatinda oldugu kadar f/p degilmis..
    Bu da boyle bir baltalama politikasi...

Haklısınız aslında, bunun gerçek adı indirim değil, "baltalama". Kısa vade için indirim olarak, dolayısıyla çok güzel bir şey gibi görünüyor. Bu piyasa da sadece iki firma bulunduğu ve firmaların pazar payı çok dengesiz olduğu için, fiyatların böylesine sert düşüşler yapması uzun vadede çok tehlikeli olabilir diye düşünüyorum.

• Sıkısınca hemen ınıdırımşu indirimlere bak kım bılı ıntel nasıl para kazanıyorda böle ındırımler yapıyorUyuz oluyorum
  • bence bu ındırım amdyı baltalamadan yanında bırde %90 zararı kapamak ıcın yapılan bır ındırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: StreamRolleR

core i7 lere yol açılıyor bu stok eritme taktiğidir.buda yeni i7 i5 işlemciler geliyor demektir q9550 alınabilir gayet güzl

Çok dogru tespit,bunu yazacaktim,arkadas önce davranmis.
  • burdaki işlemcilerin maliyeti 50$ ı gecmez hiçbiri.
  • q9650 harika olmuş bakalım bize nekadara gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

q9650 alalım o zaman... bu fiyattan gelsin bakalım...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.