Şimdi Ara

Intel Destekli Ram i AMD de kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni topladığım sistemde aldığım RAM in paketinde Intel logosu var . İnternet sayfasında da

" 6. Nesil Intel Core İşlemci ve Z1710 Anakart için tasarlanmıştır. " yazmakta .

Ben bunu Asus TUF B450 Plus anakartımda kullanamaz mıyım ? Bildiğim kadarıyla RAM her kartta çalışır ve bir kısıtlandırılma olmaz DDR dışında ama şuan şüphelendim baya.

Aldığım RAM

GSKILL - F4-2400C15D-16GVR 2*8GB 2400 mhz

Anakart

ASUS TUF B450-PLUS GAMING 3200 mhz

Yardımcı olabilir misiniz?

• Aynısından almayı düşünüyordum , x370 prime kullanan arkadaşım da her hangi sorun çıkarmadı 4gb lik olanları . Ama yine de kesin bir şey diyip sizi yaniltmayayim. Amazon da varsa aynı ürün yorumlarına bakın deneyen olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanabilirsiniz. Zaten 2400 Mhz.
  • Ya aslında araştırma yaptım herkes bunun bir pazarlama taktiği vs olduğundan bahsediyor . Kafam karıştı o yüzden . Şimdi paketi açarız yuvaya oturtmaz ne bileyim oturur görmez RAM i falan kafayı yemeyelim dedim Vatan'ın sitesinde de böyle bir şey yazıyor

XMP 2.0 Desteği
    Sadece ayarla ve başla..En yeni Intel XMP 2.0 profiller ile programlanmıştır, siz ile ve aşırı performans arasındaki tek şey basit bir ayardı
  • AMD'nin AMP veya Intel'in XMP sertifika verdiği ramler, kendi platformunda üreticinin JEDEC hızının üstündeki hızlarda ve zamanlama ayarlarını (OC durumunda) kendi platformlarında çalışacağının garantisi. AM4 Ryzen platformunda guncel biosla 3000MHz'ye kadar Intel XMP sertifikalı ramlerin hızı AMD'de de o hızlarda birebir uyumludur. 3000MHz'den fazla Intel XMP sertifikalı ram'lerin Ryzen'de çalıştığını araştırma/deneme/yanılma/DRAM türü (B-die gibi) ile öğrenebilirsiniz.

Dipnot: Bence o ramler Bx50 çipset Asus anakartta DOCP'ye bile gerek olmadan 3000MHz 16-17-17-35 1.35V-1.37V gibi bir timing ile rahat çalışır.

AMD'de sadece çift sayı değerinde CAS Latecy kullanabilirsiniz (14,16,18 gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 27 Kasım 2018; 22:19:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Sade bir şekilde özet geçmek gerekirse uyumsuzluk tarzı bir şey söz konusu değil doğru mu :) Taktığım anda tam performans çalışır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Frekansı 2400 olduğu için bir problem olmaz sanırmım aynı anakart var d.o.c.p desteklemese bile manual ram frekansını 2400 seçerek kullanabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Sade bir şekilde özet geçmek gerekirse uyumsuzluk tarzı bir şey söz konusu değil doğru mu :) Taktığım anda tam performans çalışır
    Taktığınız gibi tam performans çalışmaz, anakartınız Asus olduğu için DOCP'den XMP ayarını seçmeniz lazım (bios içinde).

O ramin kabiliyeti XMP'sinden daha fazla bence. Ryzen hızlı ram sever. Ryzene 2400MHz ram verip üzmeyin en azından bi 3000mhz oc deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Benimde gönlümden en az 3000 mhz geçiyordu ama ekonomiyi düşündüm birazda.Şimdilik böyle devam edeceğim.Bios'ta D.O.C.P Disabled yazıyordu bunu aktif ediyorum o zaman?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.