Şimdi Ara

## Intel'den X38 Yonga Setli Sunucu Anakartı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Intel'den X38 Yonga Setli Sunucu Anakartı ##

Intel, ufak bir erteleme ile 10 Ekim'de duyurmayı planladığı en yeni ve iddialı yonga seti olan X38'i hemen her alanda kullanmayı planlıyor. Kullanıcıların umduğu performans beklentilerini karşılamak üzere hazırlanan yeni yonga seti masaüstü için hazırlanan anakartların yanı sıra sunuculara özel olarak hazırlanan anakartlar üzerinde de kullanılacak. Zira Intel'in bu yönde hazırlanan ilk anakartı X38ML de görücüye çıktı.

Sunuculara özel olarak hazırlanan ve boyuna uzun bir yapıya sahip olan anakart dediğimiz gibi Intel'in X38 yonga setini kullanıyor. Bu sayede hem 45nm hemde 1333MHz FSB (Overclock ile 1600MHz FSB) desteği de sunabilen anakart işlemci desteği konusunda sıkıntı çekecek gibi gözükmüyor. PCIe 2.0 destekli PCIe X16 slotuna sahip olan anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu yer alıyor ve 8GB'a kadar DDR-2 667/533MHz DDR-2 ECC bellek kullanılabiliyor.

Sunuculara ve profesyonel kullanım ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan anakartın üzerinde ayrıca 4 adet SATA-II konnektörü de yer almakta ve RAID 0,1 ve 10 konfigürasyonları desteklenmekte. Ayrıca çift gigabit ethernet desteğine de sahip olan anakart özellikle Intel'in yeni sunucu sistemi SR1520ML ile çalışmak üzere tasarlanmış.

• aman allahım ne çirkin bi anakart bu
  • Karizma "0" oldu intelin, hiç yakistiramadim, bence cikarmasin bunu:D

Oranti yok yahu bunda
  • aman allahım midem bulandı çöp arıtma tesislerinin içine benzemiş
  • iğrenç bir görünüme sahip ben bunu yolda yerde görsem ilk çıkan pc için filan zannederdim daha düzgün renk kalmadı mı memlekette
  • kartın o tip ne yav tepsi gibi, birazcık estetik olur kartta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD INTEL ANAKART VE ISLEMCILER
    3 gün önce açıldı
    Intel PM45 Anakart ve Upgrade
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kartı alıp Rock Mount bir kasa ile çalıştırıp sistem odasının güzide yerlerinden birisine koyan arkadaş için estetik kaygılar en son düşünülecek şey olacaktır merak etmeyin.
    Ayrıca mekan Darlığı çeken yerlerde de neredeyse tek kasa iki sistem için kullanışlı bir kart olacaktır kanaatindeyim
    Acaba güzel Kart bol bakır görüntülü Kartmı anlamına geliyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Bu kartı alıp Rock Mount bir kasa ile çalıştırıp sistem odasının güzide yerlerinden birisine koyan arkadaş için estetik kaygılar en son düşünülecek şey olacaktır merak etmeyin.
    Ayrıca mekan Darlığı çeken yerlerde de neredeyse tek kasa iki sistem için kullanışlı bir kart olacaktır kanaatindeyim
    Acaba güzel Kart bol bakır görüntülü Kartmı anlamına geliyor?

Yok kardeş sorun bakır değil anakartın şekli.

Bide güney koprüsüne soğutucu koymamışlar çok yoğun çalışan bi anakartta stabilite problemi yaratabilir zaten server kasalar incecik.

Bari çift soketli bi anakart olsaymış bişiye benzerdi ozaman ama x38 sanırım tek işlemciyi destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion! -- 22 Eylül 2007; 14:13:23 >

• Bahsettiğini şekilde bir çok anakart çıkacaktır X38 çipsetli Server yapısı için lakin bu anakart daha farklı kullanım alanları oluşturabilir
    Açıkcası ben kendi açımdan güzel br tasarım ve kullanılabilir bir ürün olarak düşünüyorum
  • Intel bu işi bilmiyor, forumda bir iki sazan mühendis arkadaşı alması lazım.
    Raf sistemine göre yapılmış bir dizayn, güzel olsa ne çirkin olsa ne?
  • araba değil bu anakart. özellikle sunucu anakartı güzel olsunmu istiyorsunuz ?
  • o ne yaw oyleKartlar artık Dikdörtgene dönüyor. Bunun Kasa tipi ney. CTX Mi?
  • rahmetli kemal sunal yaşasaydı buradaki yorumların bir kısmını filmlerinde kullanırdı. Arkdaşın birisi

"Karizma "0" oldu intelin, hiç yakistiramadim, bence cikarmasin bunu:D

Oranti yok yahu bunda "

demiş. Sanki kartı oturma odasına asacak. Sanki sunucu sahipleri gelen misafirlere sununun kasasını açıp bak ne güzel boardımız var diye hava atıyorlar?
  • anlamadıgınız bir nokta var bu sunucu kartı adamalr bunu şekil diye almayacak işlev diyerek alacak.

aynı yaklaşımla yola cıkarsak .

sizin yaklaşımınızdaki düşünce şekillerinde küçüklük vve çirkinlik bir kompleks olmuş

amaç belli.
  • Kim ne derse desin estetik olmamış.

Benim eski pentium 2 anakartı gibi duruyor rengi kötü iç karartıcı.

Ne bileyim rengi kırmızı olur, canlı mavi olur. Sonuçta bence görüntüsü çok kötü.

Ama işlevine lafımız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flytorpedo2 -- 23 Eylül 2007; 0:12:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wizardim
    Sanki kartı oturma odasına asacak. Sanki sunucu sahipleri gelen misafirlere sununun kasasını açıp bak ne güzel boardımız var diye hava atıyorlar?

anlayan yorum yapıyor...

sanki siz güzel kart alıp ne yapıyorsunuz koyuyorsunuz kasanın içine bintürlü kart takıyosunuz üstüne kapatıyosunuz kasayı motitöre bakıyosunuz.. kız değil ki bu güzel diye yüzüne bakasın

• quote:

Orjinalden alıntı: flytorpedo2

Kim ne derse desin estetik olmamış.

Benim eski pentium 2 anakartı gibi duruyor rengi kötü iç karartıcı.

Ne bileyim rengi kırmızı olur, canlı mavi olur. Sonuçta bence görüntüsü çok kötü.

Ama işlevine lafımız yok.

Ha yani sen bu anakarti alip duvarima asicam diyenlerdensin

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

Orjinalden alıntı: wizardim
    Sanki kartı oturma odasına asacak. Sanki sunucu sahipleri gelen misafirlere sununun kasasını açıp bak ne güzel boardımız var diye hava atıyorlar?

anlayan yorum yapıyor...

sanki siz güzel kart alıp ne yapıyorsunuz koyuyorsunuz kasanın içine bintürlü kart takıyosunuz üstüne kapatıyosunuz kasayı motitöre bakıyosunuz.. kız değil ki bu güzel diye yüzüne bakasın

Intel çoğunlukla bu rengi kullanıyor zaten.

• abi siz sık sık bilgisayarınızın içini açıp "aman allahm kartım ne kadar güzel rengarenk ışıl ışıl , bak bak bak 345 gr bakır var bu kartta" vs vb mi diyorsunuz

kesinlikle sunucu için çok iyi bir kart tek fanla tüm kartı önden arkaya sogutabilirsiniz kasa içersinde karmaşaık sirkülasyonlara gerek yok

ben alırım valla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.