Şimdi Ara

Intel'den Kullanıcıları Kandırmaya Yönelik Bir Hamle Daha!(İnceleme Sitelerine Altın Seri İşlemci)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
6.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ConLake Returns - Golden Sample 8700K's.
    https://www.youtube.com/watch?v=pl0we6-ZiQY

Özet: Siliconlottery.com toplu bir biçimde 8700K işlemcileri alıp Delid yapıyor ve silikon kalitelerine göre seçim yapıp yüksek fiyattan satıyor. Bu sitenin 1000 adet 8700K satın alarak oluşturduğu istatistiğe göre delid sonrası 8700K'lerin;

%3'ü 5,3 Ghz(en az 1,437V bir voltajla)
    %22'si 5,2 Ghz(en az 1,412V bir voltajla)
    %54'ü 5,1 Ghz(en az 1,412V bir voltajla)
    %88'i 5 Ghz(en az 1,412V bir voltajla)
    %99'u ise 4,9 Ghz'ye(en az 1,412V bir voltajla) OC olabiliyor.

OCN.net forumlarında insanların delid yaptıktan sonra ne gibi bir OC sonucu aldığını belirttiği bir konu var. Buradaki sonuçlara göre 8700K'sini Delid yapan insanlar 200 Mhz daha yüksek OC kazanmış.

İlk olarak Ars Technica sitesi 1,36V'lik bir voltaj vererek 5,1 Ghz'ye ulaşmış ki bu durum Arstechnica'nın elindeki işlemcinin en kötü ihtimalle Silicon Lottery'deki %22'lik işlemciden olduğu söylenebilir. Hatta voltajın çok düşük olmasından, en üst kalitedeki silikon olduğu da söylenebilir.

Trusted Reviews sitesi 1,4V ile 5,1 Ghz'ye ulaşmış ki bu da işlemcinin muhtemelen 5,2 Ghz olarak satılan %22'lik işlemcilerden olduğunu gösteriyor.

Tweakers.net sitesi 1,43V ile 5,2 Ghz hıza ulaşmış bu durumda yine en kötü ihtimalle %22'lik bir işlemciden bahsediyoruz ki delidsiz olarak bu hıza gelindiğinden %3'lük işlemciden olması hayli olası.

Techspot sitesi 5,2 Ghz'de kesinlikle %100 stabilite sağlamış. 5,3 ile de birkaç test yapmış ancak işlemci 100 dereceyi geçtiği için daha fazla voltaj veremeyip stabilite sağlayamamış. Bu durumda da delid yapılırsa %3'lük bir işlemci olduğu ortaya çıkacaktır.

Guru3d 1,39V ile 5,2 Ghz'de stabilite sağlamış. Bu durumda Guru3D'ye yollanan işlemci kesinlikle %3'lük altın seriden.

PCGamesN sitesi 5,2 Ghz'de stabilite sağlamış ancak sıcaklıklar çok fazla olduğu için daha ileri gitmemiş. Bu durumda yine en az %22'lik seriye mensup bir işlemciden bahsediyoruz.

TomsHardware maksimum 5,1 Ghz görebilmiş ve 5 Ghz'de stabilite sağlamış bu durumda Tomshardware'nin elindeki işlemcinin %54'lük seriden olduğu öngörülebilir.

Techradar sitesi 5,2 Ghz'ye ulaşmış ancak sıcaklıkları kontrol altında tutamadığından 5,1 Ghz'de stabilite sağlamış, bu durumda da en az %22'lik seriden bir işlemci ile karşı karşıyayız.

Techpowerup 1,37V ile 5,1 Ghz'de stabilite sağlamış bu durumda da en kötü ihtimalle gönderilen işlemci %54'lük bir işlemci.

Eurogamer/Digital Foundries sitesi 1,32V ile işlemciyi 5 Ghz'ye OC etmiş, bu kadar düşük voltajla 5 Ghz'e OC olabilen bir çip ve AVX'de bile bu voltajla hata vermemiş kesinlikle %3'lük gruptan.

TweakTown'da da Eurogamer'daki şeyler geçerli. AVX kullanmalarına rağmen 1,32V ile 5 Ghz'de stabilite sağlamışlar, yani onların da elinde %3'lük bir işlemci var.

PcPerspective sitesi 1,2V ile 5,1 Ghz'ye OC olmuş durumda. Bu rakama göre PCPer'e gönderilen işlemcinin %3'lük serinin de en iyilerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Overclock3D sitesi 1,28V ile 5 Ghz'de stabilite sağlamış, bu durumda da ellerindeki işlemcinin %22'lik seriden olduğu söylenebilir.

Legitreviews 1,308V ile 5,1 Ghz'de stabilite sağlamış. Bu durumda eldeki işlemci kesinlikle %3'lük gruptan.

HardwareInfo 1,42V ile 5,2 Ghz'de stabilite sağlamış. Ellerindeki işlemcinin %22'lik gruptan olduğu söylenebilir.

Computerbase sitesi 1,356V ile 5,2 Ghz'de stabilite sağlamış. Bu durumda eldeki işlemci kesinlikle %3'lük gruptan.

HardwareCanucks sitesinin elindeki işlemci 1,45V ile ancak 5,145 Ghz olabilmiş. Yani ellerindeki işlemcinin %54'lük gruba dahil olduğu söylenebilir.

Proclockers sitesi 1,43V ile 5,3 Ghz'ye ulaşmış. Bu durumda eldeki işlemci kesinlikle %3'lük gruptan.

Bit Tech sitesi 1,345V ile 5,1 Ghz'ye ulaşmış ki. Bu durumda eldeki işlemci en kötü ihtimal %22'lik gruptan.

Son olarak Hexus sitesine gönderilen işlemci 1,275V ile 5 Ghz'ye ulaşmış. Bu durumda eldeki işlemci kesinlikle %3'lük gruptan.

Hexus sitesinde ayrıca bir nota yer verilmiş;

"Bize gönderilen işlemci çok düşük bir voltajla 5 Ghz'ye ulaşıp serin çalışıyor olsa da, İngiltere'de bulunan bazı sistem üreticileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda ortalama işlemcilerde 5 Ghz'ye ulaşmak için bizim stabilite elde ettiğimiz voltaja ek olarak 0,1V daha fazla voltaj kullanılması gerektiğini öğrendik. Aldığınız 8700k bizim elimizdeki gibi çıkmazsa şaşırmamanızı tavsiye ederiz."

Totalde 20 inceleme sitesine;

9 adet %3'lük
    8 adet %22'lik
    3 adet %54'lük

işlemci yollanmış. Bu durumda Intel'in en iyi işlemcileri seçip inceleme sitesine göndererek kullanıcıyı yanıltmaya çalıştığı neredeyse %100. Bu kadar kaliteli silikonun inceleme sitelerine tesadüfen gönderilmiş olması gerçekten imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Nisan 2018; 21:36:15 >

• Hocam uyarınız için eyvallah. Ben hiçbir zaman algı operasyonu yapmak adına yalan bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Gören duyan varsa söylerse memnun olurum. Biraz daha sert bir tavır içerisinde olma sebebim organize olarak Intel Halkla İlişkiler ağzıyla konuşan forum üyelerinin var olması. Bunlar sürekli yalan bilgiler tekrarlayarak sıfır bilgi sahibi kullanıcıları manipüle etmeye çalışıyorlar. Benim hatırladığım 3 adet konum var Intel ile alakalı;

1-) Spectre-Meltdown konusu. Bütün Türkiye'de forumdaki o konu referans alınarak tartışmalar yapıldı. Ayrıca bu konu bütün teknoloji dünyasının gündemini sıklıkla meşgul etti. Yabancı dilim çok iyidir benim allaha şükür. Ekmeğimi de dilimden kazanıyorum. Bu sebeple yeni trendleri, yeni haberleri forumdaki arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum.

2-) Branchscope açığı: Forum yönetimi de benim konumdan sonra olayı haber yaparak ana sayfadan verdi.

Bu içerisinde bulunduğumuz konu; Yapılan şeyin ahlaksızlık olduğu konusunda zannediyorum hemfikiriz. Yani Intel bir skandala imza atıyor, bununla alakalı konu açınca da açan kişi fan olarak algılanıyor. Bu çok garip bir kafa yapısı. Skandalın asıl müsebbibine laf edenler de burada yazdıkları dolayısıyla maddi çıkar elde ettiğini düşündüğüm 2-3 kişi tarafından AMD fanı olarak etiketleniyor. Bunları ikiye ayırıyorum, bir bilgisiz olup "Intel zaten daha iyi yeaa" diyen kesim var, bir de bilgili olup yalan söyleyip dezenformasyon yaptığının farkında olmak suretiyle bu işi yapan grup var. Bu ikinci gruptaki arkadaşların agresif dezenformasyonları beni agresifliğe sürükleyen şey oluyor. Zafer diye bir adam var, diyor ki "Ryzenlerle Intel arasında ortalama 100 FPS fark var". Bunu bir kez iki kez değil her yerde yazıyor. Biz "Böyle bir şey yok, sen donanımdan anlamıyorsun" deyince de hakaretler falan etmeye başlıyor. Bu tarz dezenformasyonları yapan kişilere karşı ben de Intel'in skandallarını büyük bir keyifle konu haline getiriyorum. Durum budur. Sürçü lisan ettiysek affola. Sisteminiz de hayırlı olsun.
  • Amd gibi hiç oc olamamaktan iyiymiş yine

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Haydi git ve OC olabilen 100 derecelik 7700K-8700K'ye sarılarak bu serin ilkbahar gününde sıcak sıcak uyu

AMD Ryzen serisi çıkmasa 100 sene daha 4 çekirdek 8 izlek işlemci kullanacak adamlar durup dururken AMD düşmanlığı yapıyor. Akıl alır gibi değil. Bu tarz tiplere vereceksin 4 çekirdekli i5'leri kasıla kasıla oynayacaklar oyunlarını... Siz gibilerin AMD düşmanlığı cidden patalojik bir seviyeye ulaşmış. Intel'in müşterilerini kandırmaya yönelik bir hareketine karşılık "AMD gibi boktan değil en azından" gibi cevaplar verebiliyor olmanız ilginç bir kafanın mahsülü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Nisan 2018; 21:58:46 >
  • Sasilacak bi durum degil.

Sektordeki klasik hareketlerden ve keisnlikle intelle sinirli tutulamaz.

Ozellikle amakart ureticileri bile rest amacli yolladigi urunlere gizki ayarlar ekleyerek stock hizlarda arka planda o.c yapmak sureti ile daha yuksek skorlar almasi da hala gecerli bi durum.

Yine mobil sektorde bile tel ureticileri ayni hileye basvurabiliyor.

Burda kizilacak durum gold silicon gonderimi degil hepsinde kalitesiz paketleme ve onu tutulamayan isi olmamli.

En nihayetinde alan razi satan razi.

Stock sogutucu ile o.c yapabilen ryzenciler de sivi sogutmayla bile uslemciyi sogutamayan i7 vilerse mutlu..

Para var huzur var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci üreticilerinin kullanıcıyla alay ettiğinin ve artık arge yatırımından çok pazarlama yatırımına para döken bir kafada olduklarının bilinen bir göstergesi zaten mesela son 1senedir silicon lottery dahil hiçbir satış noktasında 5.2ghze çıkabilen tek bir kabylake kalmaması tesadüf değil 5.2 diye satılanlar da sadece 5.1e çıkabiliyor çünkü piyasada %1lik kesime düşen kaliteli çip tükeniyor ilk haftalardan sonra incelemecilere göndermekten

inteli olsun amdsi olsun hatta arm üreticileri olsun hepsi bu çirkin oyunlara bel bağlıyor artık satış yapmak için özellikle de 2011den silikon teknolojisinin sınıra ulaşıp gelişimin durma noktasına gelmesinden beri

yine ellerindeki stok durumuna göre yorum yazarak amd de aynısını yapıyor ne var bunda diyenler veya intel boş boş oturup kullanıcıyı daha kötü kandırıyor diyenleri kulak ardı ederek ama bu yorumları okuyanların asıl sorması gereken soruyu sormak istiyorum evet amd yapıyor o da yapıyor bu da yapıyor peki onun bunun yapması herhangi bir firmanın bunu yapmasını haklı mı kılıyor? burda kullanıcının üreticileri toptan karşısına alıp hesap sorması ve her önüne sunulanı sorgusuz kabullenmemesi gerekiyor

• night kaç para alıyorsun şu amd'den doğruyu söyle, milleti intel fanboyu diye hırpalıyorsun sağda solda kendinde ne zaman görsem intel traşlama konusu açıyorsun amd fanboyluğunda başı çekiyorsun forumda
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Kardeş beni fanboy olarak niteleyenler genelde intel fanboyları. Bu konuyu da bimbitmiş isimli intel fanı arkadaşın bütün intel işlemciler serin serin 5 ghz oluyor deyip birkaç inceleme linki gönderdi, konuyu ona inat açtım. Organize bir intel fanlığı faaliyeti gördüğüm için buna mahal vermemek adına intel hakkındaki olumsuz konuları gündeme getiriyorum. Allahı var intel de bana çok malzeme veriyor. Bir de benim konulaştırdığım şeyler genelde 8-10 saat sonra editörler tarafından haber yapılıyor. Yani forumun önemli konularda bilgilenmesine yardımcı oluyorum ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 9 Nisan 2018; 1:56:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinizi kullanmaya, şu konuları açmaktan vakit bulabiliyor musunuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 9 Nisan 2018; 0:42:43 >
  • Basit bir manevrayla tüm anakart seçeneklerini "otomatik>manuel" diye değiştirerek, taban hızlardaki farklılıkları engelleyebiliyor olmasak bir bildiğiniz olduğunu sanacağım. Editörler buna karşı bu çözümü uygulamaya alabilir, peki hız aşırtmada benzer şekilde bir ortalamaya geri düşüm mümkün mü?
  • küfübaz amd piskopatı vardı forumda sırf mesajı varmı diye diye tüm mesajları okudum kambersiz düğün olmaz nerdesin
  • Hocam bunun aksini dusunen var miydi ki? Bu sadece Intel icin degil tum firmalar icin gecerlidir. Testerlara “cherry picked” urunleri gonderirler.

En basitinden su an piyasada en iyi tv incelemesi yapan site olan Rtings.com test urunlerini kendisi satin aliyor. Buna sebep olarakta test icin gonderilen urunlerin secilmis oldugunu soyluyor.

Kisacasi malumun ilani icin bu kadar ugrasmaniza gerek yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 9 Nisan 2018; 19:51:10 >
  • hep söylerim yahudIntel den mal alınmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• boşuna amd fenboyluğu yapıyorsunuz

amd şişirilmiş bir işlemci. diyorum ki siz oc yaptıktan sonra 2-3 yıl sonra o işlemci yorulacak ve elinizde kalacak. anakartta yeni işlemciye verimli bir güç veremeyecek.

amd almak pişmanlıktır. geçmişte de oldu, gelecekte de olacak.

çünkü hep aynı taktiği uyguluyorlar.

"toplumu nasıl amd yi almaya uygun hale getiririz?"

o işlemcilerin fiyatı niye öyle düşük aranızda gram düşünen olmamıştır

şimdi bu konuyu kaydediyorum. gelecekte bunu amdlilerin yüzüne vuracağım ok?

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    AMD kominist zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Intel'in yaptığı bir yanlışı paylaşınca Fanboy oluyoruz he? Sizin gibi insanların donunu bile almalı Intel. Dual Core'leri 500 USD'ye kullanmayı hak ediyorsunuz... İşlemcinin yorulması da çok komikmiş ahbsfhasbfsafhb. Bozulan işlemci gören insan yoktur herhalde şu forumda. Yeni gelecek işlemciler 7nm ve elektrik tüketimleri zaten çok az olacak. Burada "AMD'li" olan insan yok. Biz takım tutmuyoruz. Sadece tavrımızı rekabetten, ve genel olarak daha iyi f/p ürünlerden yana koyuyoruz. Siz kendinizi Intel'li olarak tanımlıyor olabilirsiniz tabi. Durum bu gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 10 Nisan 2018; 0:14:15 >
  • yaz kardeş aydınlansın karanlıklar. klavyene sağlık. aklı selim olan hiçbir adam intel performanslı diye f/p olayını görmezden gelmez. görmezden gelipte intel savunmaya kadar varan yorum yapan arkadaşların ticari amaç güttüğünü düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Kardeş beni fanboy olarak niteleyenler genelde intel fanboyları. Bu konuyu da bimbitmiş isimli intel fanı arkadaşın bütün intel işlemciler serin serin 5 ghz oluyor deyip birkaç inceleme linki gönderdi, konuyu ona inat açtım. Organize bir intel fanlığı faaliyeti gördüğüm için buna mahal vermemek adına intel hakkındaki olumsuz konuları gündeme getiriyorum. Allahı var intel de bana çok malzeme veriyor. Bir de benim konulaştırdığım şeyler genelde 8-10 saat sonra editörler tarafından haber yapılıyor. Yani forumun önemli konularda bilgilenmesine yardımcı oluyorum ]
    Kardeş yanlış anlama da, bilgi veriyorsun falan güzel şeyler bunlar. Ben de arkadaşın dediği gibi nerde bir intel karşıtı konu var seni görüyorum ortalığa ateş ederken Ben sıradan bir müşteri gibi cebimden yanayım, ihtiyaçlarımı karşılayan işlemci inteldeydi intel aldım. Hiçbiri babamızın firması değil. Ben bu forumda çok fazla agresif marka savunuculuğu görüyorum. Senden ricam bilgi verirken daha sakin ve öğretici yazılarda bulunman. Yoksa yazıların "bu amd fanı, okumamalıyım" hissi yaratıyor.

Arkadaşça bir tavsiye bu. Farkında olmadan da olsa markalara prim vermeyin lütfen.

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Hocam uyarınız için eyvallah. Ben hiçbir zaman algı operasyonu yapmak adına yalan bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Gören duyan varsa söylerse memnun olurum. Biraz daha sert bir tavır içerisinde olma sebebim organize olarak Intel Halkla İlişkiler ağzıyla konuşan forum üyelerinin var olması. Bunlar sürekli yalan bilgiler tekrarlayarak sıfır bilgi sahibi kullanıcıları manipüle etmeye çalışıyorlar. Benim hatırladığım 3 adet konum var Intel ile alakalı;

1-) Spectre-Meltdown konusu. Bütün Türkiye'de forumdaki o konu referans alınarak tartışmalar yapıldı. Ayrıca bu konu bütün teknoloji dünyasının gündemini sıklıkla meşgul etti. Yabancı dilim çok iyidir benim allaha şükür. Ekmeğimi de dilimden kazanıyorum. Bu sebeple yeni trendleri, yeni haberleri forumdaki arkadaşlara aktarmaya çalışıyorum.

2-) Branchscope açığı: Forum yönetimi de benim konumdan sonra olayı haber yaparak ana sayfadan verdi.

Bu içerisinde bulunduğumuz konu; Yapılan şeyin ahlaksızlık olduğu konusunda zannediyorum hemfikiriz. Yani Intel bir skandala imza atıyor, bununla alakalı konu açınca da açan kişi fan olarak algılanıyor. Bu çok garip bir kafa yapısı. Skandalın asıl müsebbibine laf edenler de burada yazdıkları dolayısıyla maddi çıkar elde ettiğini düşündüğüm 2-3 kişi tarafından AMD fanı olarak etiketleniyor. Bunları ikiye ayırıyorum, bir bilgisiz olup "Intel zaten daha iyi yeaa" diyen kesim var, bir de bilgili olup yalan söyleyip dezenformasyon yaptığının farkında olmak suretiyle bu işi yapan grup var. Bu ikinci gruptaki arkadaşların agresif dezenformasyonları beni agresifliğe sürükleyen şey oluyor. Zafer diye bir adam var, diyor ki "Ryzenlerle Intel arasında ortalama 100 FPS fark var". Bunu bir kez iki kez değil her yerde yazıyor. Biz "Böyle bir şey yok, sen donanımdan anlamıyorsun" deyince de hakaretler falan etmeye başlıyor. Bu tarz dezenformasyonları yapan kişilere karşı ben de Intel'in skandallarını büyük bir keyifle konu haline getiriyorum. Durum budur. Sürçü lisan ettiysek affola. Sisteminiz de hayırlı olsun.

• Para bolsa yine de intel'den şaşmamak lazım genelde hep performans olarak önde çünkü, ötesi berisi çok önemli değil her şirket bir sürü palavra dalavere yapıyor zaten. Ahlaksızlık yapmaları normal, çok zengin olduysan ahlaklı şekilde olmamışsındır zaten bu devirde. Dünya'nın kuralını kuralını ahlaksızlar koyuyor şu anki çağda, dolandırıyorlar, öldürüyorlar, yok ediyorlar, tüm bunlara rağmen sen üretmediğin sürece üretenlere mahkumsun.
  • Birader f/p nerdeyse ben ordayım.Hiç marka takıntım olmadı.Ailem gibi hiçbir markayıda savunmam.Misal lg g2 den iphone 5s geçtim.Sırf merak icin leş abi iphone leş.Ne dosya yöneticisi var adam gibi ne bataryasi iyi gider.G2 canavar gibiydi.İntel 67k kullanıyorum.Memnunum.Keske biraz daha bekleyip ryzen 2 alsaydım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.