Şimdi Ara

Intel’den iddialı açıklama: AMD’ye sadece avans verdik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada cogu arkadas olaya hakim olmadan yorum yapmis biraz anlatayim, bu Pat dedigimiz adam piyasadaki en basarili adamlardan biri ve Intelin basina yeni geldi. Daha oncede intelde calisip ayrilmis birisi ve Intelde cogu baba ismin sevdigi birisi. Yani burada ne oldu 6 ayda bir islemci cikariyonuz felan diyonuz da onlar eski CEO nun beceriksizligiydi.

Diger taraftan Pat basa gelir gelmez Intelden ayrilmis en baba muhendisleri geri topladi, TSMC olmaz kitligini kenara atip TSMC ile anlasmalar yapmaya basladi. Yani bu herifi hafife almayin, bi zamanlar AMD CPU lara saka gozuyle bakiliyordu ve AMD Inteli ancak ciddi bir NM farki ile yenebiliyor suan. Diger taraftan Pat ile Intelin 14nm de takili kalma sikintisi cozuldu Alder lake 10nm de cikti ve bundan sonra hep inecek.

• Amd de sütten çıkmış ak kaşık değil uzun zamandır kasıtlı stok sorunu yapıyor Allah aşkına şu r5 5600x ve r5 3600 fiyatlarına bakın. Yurt dışındaki saticilarda bile stok yok karqborsacilar satıyor anca ürünlerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warking95 W kullanıcısına yanıt

O eski Ceo kac yil kaldi bilmiyorum ama olayin Ceo luk oldugunu düşünmüyorum.

Sen islemci cikariyorsun hepsi ayni ama biri Hasan Kel serisi takip eden Kel Hasan devami Hasan Sacsiz digeri de Saci olmayan Hasan ama hepsi ayni , hepsi ayni perf ama hepsi farkli Anakart bu mantalite degismeli once yoksa olay %10 hizli yavas da bitmiyor.

6700=10100 hani perf farki? 8700 = 10400 hani fark , 9900 = 10700 bir tanesinde de %5 fark olsun bak %20 falan demiyoruz.

Adam da gitmis 9900 aldim bir tane daha neden farkli anakartla alayim demis 10700 yerine 3800 almis.

Z690P Z590P birebir ayni fiyat niye 2.5 kati Pat efendi bunu aciklasin once?

Kiytirik B660 Tomahawk neden 260 Usd Pat Efendi?

Kiytirik 700 liralik B560 lari neden 1500 den sattin Pat Efendi?

Benim islemcim %10 hizli ile olay bitmiyor.Tuketiye deger veren bir anlayis lazim...

• Her avans da soket değiştirmek ne peki ..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangisi ucuzsa onu alın geçin burda blind test yapsak hangi işlemciyi kullandığınızı anlama ihtimaliniz yok boşuna uğraşıyonuz kavga ediyonuz 7/24 render alan adamlar olsanız zaten forumlarda kavga etmezsiniz

amma salladın be kardeşim utanmasan adamın 1400 sene önceden hadisleri var diyeceksin işte la ilahe intel fanları bu arkadaş gibi oluyor.adam daha geçen gün geldi ama intel 2017'den beri 10nm'ye geçmeye çalışıyor ama bu adam mı gelmiş çözmüş iki günde bırak allaasen çoluk çocuk inanmaz.

• Firmalar biraz tekel olunca fiyatlar aşağı inmiyor. AMD ve Intel arasında rekabet kızışmalı ki tüketiciye yarasın durum. Tabi bu kur farkıyla ne kadar bize yarar orasını bilemem.

• sallamak bedava arkadaşım, nasılsa burada yazdığın havada kalıyor. nefs tatmini işte.
    intel'in üretim sorunları takriben bu vakitlerde çözülüyordu adama denk geldi ama adam skandallardan gitti yani bu adamı başarısı yüzünden getirmediler :)) neyse mevzu intel'de kalalım.
    INTEL sektörde apple'ın yaptığına çok içerlemiş ona gider yapamayacağı için AMD'ye laf atıyor. sektörde belki'de taşlar değişecek 4-5 yıl içinde farkında değiller. amd 5000 serisinden ve az işle çıkaracağı 6000'lerle yine kazanmaya devam edecek ama inte almak isteyen yine çok para vermeli bunda değişen birşey yok.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

aynen adam üzerine kondu yıllardır uğraşılan bir türlü olmayan 10nm'nin.para olayı ayrı bir saçmalık ben bu sene martta 10. nesil sistem kurdum en iyi çipli anakartla 2 bin liraydı amazon.de bu ay da 11. nesil kurdum onun da anakartı pahalı değil o kadar yani zaten her soket bir anakart zulümü var üzerine bir de pahalı anakart ram eklendi 12. seride.velev ki adam intel seviyor ben kurarım arkadaş diyor hiç lafımız yok.kur baba dediğinde cep bile yakmıyor artık delip geçiyor.bakıyorsun 2017 soket am4 hala anakart işlemci çıkıyor 700 küsür liralara 5600x takabileceğin iş görür anakartlar sattılar satıyorlar.

• Sen avans verdiğini sanarsın amd sana doksandan takar. Nvdia yı zaten elemiştir.

• Intel’den iddialı açıklama: AMD’ye sadece avans verdik

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

Her işlemciye yeni soket olayı çok saçma ancak gelecek 2 nesil de yine LGA 1700 soketinde çıkacak. Raptor %100 LGA 1700 de Meteor daha kesin değil.

Olay sadece soket degistirmek de degil hep aynı islemciyi ısıtıp ısıtıp farklı soketlerde yeniden satması, %1 bile perf. farkı yok icabında ki 2 Nesil olayı bundan sonra umarım olur.B460 ım vardı 2 nesil destekleyecekti sozde tek nesil bile desteklemedi cunku zaten 10900 dısındaki islemciler zaten 6-7-8-9 ile aynıydı.11. Nesli de teknik altyapı deyip destek vermediler 700 kagıda bırak 2 nesli tek nesil bile destek alamadık.

Onun icin ben bu 2 nesil 3 nesil destek laflarına hep temkinliyim.Ayrıca O Lake Su Lake Bu Lake de bu fiyatlar nedir?B560 fiyatları da amiane tabirle kazıktı Dolar normalken 700 TL lik B560 ları 1500 den aylarca sattılar.Simdi Z690 fiyatları ortada,B660 Tomahawk da 260USD diyor paylasım yapanlar bu durumda zaten islemcinin cok da onemi kalmıyor.

Meteora,Goktasına,Uzaya kadar bugun 5800X alan bir adam 5 yıl kullanır zaten 5 yıla da kim öle kim kala, Intel zerre onemsemiyor tuketiciyi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 7 Aralık 2021; 23:55:10 >
  • Madem salladım git araştır dediklerimin hepsini tek tek gör bakalım sallamışmıyım. Zerre bilgi olmadan cahilce cevap vermek kolay tabi. Piyasayı yakından takip ettiğimdem bütün bu olayların oluşuna olduğu günden beri haberim var. Ancak kafa rahat AMD iyi Intel kötü gerisi boş. Intel liderliği alırsa tam tersi olacak Intel iyi AMD kötü arkaplanda olanları salla.

Burada yanlış anlaşılma olmuş 14nm de takılma problemini Pat çözdü demedim Pat geldi ve 14nm problemi de artık ortadan kalktı şeklinde söyledim. Zaten 14nm problemini Pat çözmüş olamaz 10nm de çıkan ilk CPU ları Pat dan önce çıkarttılar.

Burada asıl problemi göremiyorsun, Intelin yıllardır 10nm ye geçmeyi deneyip becerememesi değil asıl problem, asıl problem bunlar olurken inatla TSMC veya Samsung ile anlaşma yapmaması. Bu adamın çözdüğü durumlardan biri de bu zaten. Yeni nesil işlemcilerde chiplet tasarımına geçilecek ve bu tasarımda işlemcinin belirli parçaları TSMC ye 3nm sürecinde ürettirilmesi planlanıyor.

Burada 2 günde çözdü diyen de yok zaten. Adam başa geleli 6 ay oldu şimdiden takımda ciddi değişiklikler var. Bu takım değişikliklerinin etkisini görmek 2-3 yıl bulacaktır. Meteor Lake / Lunar Lake ile asıl baba işlemcileri çıkacak Intelin. Lunar Lake de Jim Kellerin tasarlattığı Royal Core çekirdek tasarımına geçilecek. Bu adam canı sıkıldıda AMD ye atmıyor.

Intel bu adami başa koymak için 116 milyon dolarlık teklif yaptı. İnsan bi oturup düşünür lan bu para ne niye bu kadar para bayıldılar bu adama diye. Adamın başa geldiğinden beri yaptığı hamleler de mantıklı. Yani hemen Intel haterlığına atlamak yerine bir oturup izlemek lazım 1-2 nesil bu adamın liderliğinde işler nasıl ilerleyecek diye.

Aha söylediklerimin kaynaklarını da ekliyorum madem sallıyormuşum :)

Intel Reorganization: 8 Big Changes Made Under Pat Gelsinger (crn.com)

Intel Royal Core Era Rumors: Lunar Lake & Nova Lake To Offer Disruptive Architectures Against AMD's Zen 5 (wccftech.com)

Intel To Finalize 3nm Deal With TSMC This Month As Pilot Production Kicks Off - Report (wccftech.com)

Bakın burada Intel liderliği alır almaz umrumda değil, amacım bu olaylar hakkında bilgilendirip bu adamın neden böyle bir açıklama yaptığının sebebini anlatmaktı ama direk fanboy damgası yedik oda iyiymiş. Hata bende TR forumlarda takılmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warking95 -- 8 Aralık 2021; 0:29:54 >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Bi de akıl fikir iste

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.