Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
70.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @bimbitmis
    hocam siz doğru olanı yapıyorsunuz. elinizde sistem mevcut ve siz herkesin görebilmesi, yorumlayabilmesi adına kendi testlerinizi paylaşıyorsunuz. Daha fazla tık almak adına işi manipule edenlerden çok daha mühim bir iş bu. Bu konuda şahsım adına teşekkür ederim. Umarım paylaşımlarınız devam eder. İyiyi kötüyü bu sayede net şekilde görebiliriz.

    @Futurisma
    Ricaa ederim hocam ne demek. Umarım bu durum kısa sürede netleşir de siz de istediğiniz ve paranızın karşılığını tam manasıyla verebilecek bir sistem toparlarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BimBitmiş

    Ben daha fazla mesaj yazmayacağım. Karşımızdaki birkaç üye(bir veya birden fazla kişi) olayı tamamen manipüle etmeye çalışıyor. Tutup aylar öncesindeki beta biosla yapılmış testi koyuyor. %14 daha düşük sonuç çıkıyor normal olarak. Ellerinde işlemci yok, test yok, atıp tutuyorlar. Bende işlemci var, yazdığınız yanlış diyorum direk hakaret ediyorlar. Kendi sistemimden arayıp edip önceki sonuçla kıyaslama için testi tekrarlayıp koyuyorum hemen bir kanca takma arayışına giriyorlar. Böyle kişilerle şahsen uğraşamam, tartışamam. Bugün bios+windows güncellemesi sonucunda performans değişimleri var mı yok mu diye konu açıldı, sonuçları attım, 2 saat sonra konu yok. O yüzden ben bu konuda daha fazla mesaj atmayı düşünmüyorum.

    O konunun sahibi benim.Züper zeka adminin biri nayt ile aynı konuyu açtığımı sanmış sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar, Win 10 Pro En son sürüm yüklü. Bütün Güncellemeler yapılı. Bios en güncelini kullanıyorum fakat 11. ay da çıkmış. Ana kartın sitesinden baktım yeni bios çıkmamış.

    Benim kullanıcı olarak korunmak için yapabileceğim tek şey. Windows Güncelleme ve yeni bios çıkarsa güncellemek değil mi ? Anladığım kadarıyla Bu açık Dijital değil de, fiziksel olduğu için bu yöntemler de hiç bir işe yaramayacak...

    Bizim ülke de olmaz da umarım Amerika ve Avrupa da bunların burnun dan fitil fitil getirirler.
  • Hocam doğrudur. BIOS+Windows dışında sizin yapacağınız bir şey yok. BIOS için yeni mikro kod çıktığı an güncellemeyi yapın. Ek olarak bilinen yazılım şirketlerinin yazılımları dışındaki yazılımları kullanmaktan imtina ederseniz daha iyi önlem alabilirsiniz. Maksimum bunu yapabilirsin.
  • Ulan amd veya intel sanki babanızın malı deli gibi savunuyorsunuz kavga ediyorsunuz

    Yazık bu gençliğe
  • intel garanti dahilinde delid işlemi yapsın tüm işlemcilere, bizde kaybedilen hızı oc. ile geri kazanalım bu iş huzur içinde çözülsün :)
  • Mevzuu bir nebze fps kaybı kazanımına donuşmuş. Ancak bu şekilde meseleye bakmak çok kısır bir bakış açısı olur kanaatindeyim.



    Bölümde işlemci nedir ne değildir kısmından anlayan arkadaşlar var diye düşünüyorum.



    Sonuçta elektronik cihazlardır ve teknoloji gelişimine paralel gerekli onlemler alınır ve bu durum normaldir mi diyorlar?



    Ya da bir cpu yapılırken mevcuda gelen hatanın en başında dahi yapılmayacak nitelikte olduğunu tespit ettik ve bu hatalı kusurlu imalat mı diyorlar?



    3. Olarak sırf performans fazlası var diye bu hata görmezden gelinmiş olabilir mi?



    Bu sorulara verilecek cevaplara göre olay farklı mahiyet kazanabilir. 2. Ve 3. İtirazlarımız ciddi itirazlardır ve hatalı kusurlu ya da imaj için gizlenmiş kusur tuketiciyi aldatmak olarak düşünülebilir.



    Amd nin de suyunu ısıtacak hataları olabilir ki şu an için bu durumda 2. Ve 3. İtiraz çerçevesinde güvenlik önlemi bakımından ayrıca performans vaadiyle kullanıcıyı yanıltmaması bakımından bence yeniden değerlendirilmesi gereken bir firma olduğunu düşünmek olası.



    Cpu bilgisi olan arkadaşların olası tespitleri çok önemli. Sonuçta üretim bandında değiller ve ulkemiz bu konuda neredeyse hiç mesabesinde bu nedenle en makul tespitleri nelerdir bunlar ortaya konmalı.



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel


    quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Bu sonuçlar;

    1- Güncel Mikrokoda sahip bir BIOS ile elde edilmedi
    2- Etkilenmesi muhtemel iş yüklerine dair test yok(GIMP, Photoshop, Illustrator, Handbrake, Linux Kernel Compiling, Java Kod Compiling...)
    3- Hardwareunboxed kanalının yaptığı testlere bakarsanız; oyunlarda %3 SSD ile küçük dosyaların yazım işleminde %40'LARA VARAN, bazı iş yüklerinde de %5-6 civarında kalan sonuçlar tespit edilmiş durumda. Ancak yukarıda bahsettiğim programları deneyen kişiler bir tek münferit kullanıcılar ve düşüş gözlemlediklerini belirtiyorlar. Forumda 6700K ile photoshop performansının düştüğünü belirten de var, GIMP'te %20 üzerinde performans kaybı yaşayan da var, Handbrake'de %10 kayıp yaşayan da var.

    Sevgiler.

    Söylemek istediğim şey şu bahsettiğiniz program veya iş gruplarının adını dahi telaffuz edemeyecek çok büyük bir casual kullanıcı kitlesi var ve bu haber "tık" kazanmak için öyle bir sunuluyor/sunulacak ki 60fps aldığım X oyunda kaç fps alırım 30fps'ye düşermiyim benzeri konular görmeye başlayacağız.Bu yüzden olayın abartıldığını düşünüyorum evet kimi koşullarda dramatik performans kaybı var, kimi koşullarda ise hiç performans kaybı yok ve 5-6 ay sonra bir başka güncelleme ile bu kaybın geri kazanılamayacağını kimse iddia edemez.Bekleyip görmek lazım şahsi fikrim.

    Konuya ortadan müdahil oluyorum ama diske yazım , kopyalama vb işlemler casual kullanıcıların da expertlerin de yaptığı işlerin başında.



    Ha keza fotoğraf düzenleme amacı ile kullanım yapan , video düzenleme veya dönüştürme ( Youtube kanalları vs ) koca bir kitle var.



    Olayı küçümsemeye girer sizin yaptığınız. Sonuç olarak biz bu donanımlara bizlere vaat ettikleri yüzünden bu meblağları ödüyoruz , bende bir Intel kullanıcısı olarak şu an bu olayın öyle " aman be , zaten onu kullanmayacan " diyerek geçiştirilme çabasını çok art niyetli buluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Updateden sonra FPS artışları var özellikle Ryzen övündüğü oyunlarda multicore gerektiren.
  • gigabyte yeni yılda bir güncellemesi yayınlamadı fakat win10 KB4056892 meltdown yamasından sonra skorum bu win güncel bios eski dediğin skorla karşılaştırınca arada 30k gibi bir fark var o da gpu kaynaklı mı sadece? işlemci 4.8 ramler 3200mhz

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)
  • arkadaşlar SSD performanslarında da fazla düşüşler var diye okudum yabancı forumlarda. sadece mesele CPU değil burada millet böyle bir açığın ne kadar kötü olduğunu ne yapılır ne edilirden çok amd intel kavgası veriyor. performans intelde düşüyor amd de düşmüyor. İmkanım olsun intele direkt dava açarım hiç fan boy falan değilim. Ryzen'nin 1 yıllık mimarisinde de bu kadar sorun çıksaydı onlara da açardım imkanım olsa.

    Gel görelim bir de ssd hızları da etkilenmeye başladı bakalım nereye kadar gidecek bu iş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScriptKidie

    arkadaşlar SSD performanslarında da fazla düşüşler var diye okudum yabancı forumlarda. sadece mesele CPU değil burada millet böyle bir açığın ne kadar kötü olduğunu ne yapılır ne edilirden çok amd intel kavgası veriyor. performans intelde düşüyor amd de düşmüyor. İmkanım olsun intele direkt dava açarım hiç fan boy falan değilim. Ryzen'nin 1 yıllık mimarisinde de bu kadar sorun çıksaydı onlara da açardım imkanım olsa.

    Gel görelim bir de ssd hızları da etkilenmeye başladı bakalım nereye kadar gidecek bu iş.





    Nvme ssdlerde daha belirgin bir fark var, sata ssdlerde daha az.

    Büyük ihtimalle buna yönelikte bir güncelleme gelecek ya windows taraflı yada diskler için firmware yayınlanabilir.




  • Sizce bu performans dususunden sonra intel 8. Nesillerde bir fiyat revizesi yapar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kajmerian kullanıcısına yanıt
    Ceosu twitter dan açıklama yapıyor amazon google demiş ki o kadar da düşüş olmadı sen diyorsun revize bunlar kadar pişkinini görmedim ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kajmerian kullanıcısına yanıt
    Zor duruyor. Baksanıza forumdaki Intel sevdalıları nasıl kendini paralıyor "Sorun yok" diye
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Evet günlük kullanımda oyunda sorun yoktur belki üstad. Bunu ben de derim ama ortada bana göre ayıp rezillik ne ararsak var. Ceo denen herifin işini Bırakıp defolup gitmesi lazım gelir ama bunlarda mümkün değil böyle bişe. Benim testlerimde bios güncellemesi daha çıkmadı w10 testinde her şey normal hiç bir sıkıntım yok kullandığım şeylerde ama bu bende yok o zaman sorun yok cinsinden bişe değil. Ortada rezalet insanları salak enayi yerine koyup aldatma var. Buna kızıyorum ben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün bu yamalar/bios/microcode (herneyse işte) çıktıktan sonra çok sayıda bench görmek isterim.

    Sonra (asıl önemlisi) bu açığı ortaya çıkaran beyaz yaka hackerlerin bu önlemlerin ne kadar etkin olduğunu denetlemelerini görmek isterim.

    Bir aylık bir süre geçer kanımca. Bu arada ve kur da stabil görünüyorken, kesinlikle intel işlemci alınmasını tavsiye etmem. İsterse hedef sadece oyun oynamak olsun.


    @ScriptKidie Yeap bu konu ilk "alevlendiğinde" yazdığım, bir ihtimal oyunları çok etkilemeyecek yönündeydi. Kısa bir okumada, güvendiğim bir kaç tekno uzmanından anladığım, oyunların kernel işlemleri sınırlı. Yüksek I/O işlemler ama tersi kötü etkilenecekler gibi (misal ssd'ler).
    Aslında yerel davalar açılabilir. Bir ihtimal ürünün geri iadesi tüketici mahkemesi tarafından sağlanabilir. Hatta epey eski işlemciler bile ( faiz oranları da hesaplanarak ) geri ödenmesi güzel bir haber olur. Şimdi açılan büyük davalar var ABD'de, onlar sonuçlanınca bir dayanak olabilir. Tabi çok iyimserim. Bu ülkede güzel şeylerin olduğu görülmüş mü ?!?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 8 Ocak 2018; 1:30:14 >




  • Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)


    test tarihlerine bakabilirsiniz skorda düşüş yok

    laptoplar için etki daha düşük falan mı var mı bilen

    not:amacım o rezil herifleri savunmak değil

    olan şirketlere olmuş yazık vallahi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savitar77 -- 8 Ocak 2018; 1:27:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s1Lv3r

    gigabyte yeni yılda bir güncellemesi yayınlamadı fakat win10 KB4056892 meltdown yamasından sonra skorum bu win güncel bios eski dediğin skorla karşılaştırınca arada 30k gibi bir fark var o da gpu kaynaklı mı sadece? işlemci 4.8 ramler 3200mhz

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)

    Bu CPU Z teması ne güzelmiş ya. Anakart yüzünden otomatik mi bu böyle. Bende yapamam mı?




  • I7 7700 HQ işlemcim var ben bir değişiklik sezmedim? Son kullanıcıyı etkileyen bir şey mi? Bir de neden oldu bu? Yani kim güncelleme çıkarıp işlemci performansını düşürmek istesin ki?

    Bilmediğimden soruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.