Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
11
Favori
70.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    Ben daha fazla mesaj yazmayacağım. Karşımızdaki birkaç üye(bir veya birden fazla kişi) olayı tamamen manipüle etmeye çalışıyor. Tutup aylar öncesindeki beta biosla yapılmış testi koyuyor. %14 daha düşük sonuç çıkıyor normal olarak. Ellerinde işlemci yok, test yok, atıp tutuyorlar. Bende işlemci var, yazdığınız yanlış diyorum direk hakaret ediyorlar. Kendi sistemimden arayıp edip önceki sonuçla kıyaslama için testi tekrarlayıp koyuyorum hemen bir kanca takma arayışına giriyorlar. Böyle kişilerle şahsen uğraşamam, tartışamam. Bugün bios+windows güncellemesi sonucunda performans değişimleri var mı yok mu diye konu açıldı, sonuçları attım, 2 saat sonra konu yok. O yüzden ben bu konuda daha fazla mesaj atmayı düşünmüyorum.
  • Bu açıdan bakın olaya,Türkçe olarak.
  • Mesaj atmamak tercihi senindir, lakin sen "damage control" yapmaya çalışıyorsun. Reddit'ten ve anandtech'ten bizzat tanıdığım Mockingbird yanlış test yapmış, forumdaki iki arkadaşımız yanlış test yapmış, serverlar hakkında bilgi veren oyun firmaları yalan bilgi veriyor, bir tek sen doğru testi yapmışsın ve performans kaybı yok. Tebrikler. Senin koyduğun AIDA Memory subsystem benchmarkında L3 önbellekteki %15-20'lere varan bandwidth azalması bile bu konudaki sonuçları doğrular nitelikte. Cinebench'in etkilenmeyeceğini çok önceden beri söylüyoruz. Cinebench çok önemli bir benchmark ise zaten benim Ryzen 1700'üm 4 Ghz'de 1850 puan alıyor. 8700K ile al o puanı da görelim bakalım. Hem 120-150 USD arası daha fazla para veriyorsun hem de cinebench sonucuma dahi yaklaşamıyorsun :)
  • Intel Yonga Güvenlik Açıkları ‘Meltdown ve Spectre’ Yüzünden Dava Ediliyor
    Intel Yonga Güvenlik Açıkları Yüzünden Dava Ediliyor. Şu ana kadar 3 dava dosyası açıldı bile.

    Intel, bu hafta başlarında açıklanan çip üzerindeki “Meltdown ve Spectre” güvenlik kusurları yüzünden çoktan birden fazla dava ile karşı karşıya. Intel bu hafta sonuna kadar son 10 yılın tüm etkilenen tüm işlemcilerinin yüzde 90’nının güncellemesini bitireceğini söylemişti. Ancak bunu düzeltmesi dava edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Nitekim Gizmodo’da yer alan habere göre teknoloji şirketi alyhine şu ana kadar üç dosyanın açıldığını bildirdi: California, Oregon ve Indiana.

    Intel Yonga Güvenlik Açıkları ‘Meltdown ve Spectre’ Yüzünden Neyle Suçlanıyor?
    Her iki başvuruda da şirketin güvenlik açıklarını açıklamakta gecikmesine dikkat çekiyor. Aylarca bu açığı bilipte uyarmadığını iddia ediyor. Ayrıca güvenlik yamaları sonrası performansın düşmesi de başka şikayet edilen bir konu oluyor.The Register yayımladığı raporda Meltdown ve Spectre için yayımlanan güvenlik güncellemelerinden sonra PC’lerdeki yavaşlamanın Yüzde 5 ile Yüzde 30 Arasında değiştiğini söylüyor. Ancak Intel buna karşı, zira yayımladıkları çözümün performansa etkilerinin çok iş yüküne bağlı olarak tipik kullanıcının hissetmeyeceği kadar düşük olduğunu söylüyor.

    Intel açısından sektörde büyük bir güven bunalımının olduğu gerçek. Otomobil sektöründeki Volkswagen’in emisyon skandalına benzer belki de daha kötüsü bir şekilde şirket; ilerleyen zamanda daha fazla dava edilebilir. Bir başka örnekte Apple’ın ani kapanmaları önlemek için iPhone’ları kasıtlı yavaşlatması gösterilebilir. Ona karşı da birden çok dava açılmıştı. Üstelik bir çok ülkede…

    Tekrar hatırlatmakta fayda var; Intel, etkilenen yongaların yüzde 90’ı haftanın sonuna kadar düzelteceğini açıkladı. Microsoft, Google ve Apple gibi şirketler de Spectre ve Meltdown açıklarının etkilerini hafifletmek için güncellemeler yayınlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperend

    windows 7de kaldım ben. beceremiyom 10 kullanmayı monitöre vurasım geliyor

    Ben 8 çıktığı dönemde neredeyse hiç 8 kullanmayıp 7'de kalmıştım. Aynı şekilde monitöre kafa atasım geliyordu. Ama 10 gayet güzel. Aslında kullanmaya başlasan çabuk alışırsın hocam. 7 ve 8'in birleşimi gibi düşün. Benim için tek sıkıntısı 6 ayda bir sürüm güncellemesi gelip durması
  • Bütçen kaç para ona göre söyleyelim.

    8700K'ye 1800TL verip bir de 800 TL'lik anakart+ 500 TL'lik sıvı soğutucu ve 1080Ti ekran kartı alacaksan, 8700K güzel bir tercih ancak 1080Ti'den feragat etmem ama biraz fiyat ucuzlasın dersen Ryzen 1700 öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Bütçen kaç para ona göre söyleyelim.

    8700K'ye 1800TL verip bir de 800 TL'lik anakart+ 500 TL'lik sıvı soğutucu ve 1080Ti ekran kartı alacaksan, 8700K güzel bir tercih ancak 1080Ti'den feragat etmem ama biraz fiyat ucuzlasın dersen Ryzen 1700 öneririm.

    sıvı soğutucu anakart parası birde işlemci farkı parası vereceğime o paraya 1080 ti ekran kartıma yakışır bir 4k monitör çekerim kendime daha iyi hocam.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    ucuz bi kod denk getirirsem deniycem hocam. keza ben hiç 10 kullanmadım, ekranın 8 deki gibi olacağını düşündüğüm için öyle dedim. değilse bende 8e kafa atacaktım sinirden senin gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Bütçen kaç para ona göre söyleyelim.

    8700K'ye 1800TL verip bir de 800 TL'lik anakart+ 500 TL'lik sıvı soğutucu ve 1080Ti ekran kartı alacaksan, 8700K güzel bir tercih ancak 1080Ti'den feragat etmem ama biraz fiyat ucuzlasın dersen Ryzen 1700 öneririm.

    Önerin yanlıştı sana dediğim gibi 165HZ monitör kullanıyorum. En yüksek FPS değeri gerekiyor oyunlarda bunuda sadece Intel işlemciler sağlayabiliyor.

  • @nightsniffer,

    64 bit için, şu sayfadan, hangisi yüklenecek.http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 7 Ocak 2018; 21:54:40 >
  • Dostlar bu olaylarlardan 6700 hq seriside etkileniyor mu laptopta bu işlemci varda. Konuyu tamamiyle okumadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 3 veya 8.sıradaki. İkisi de işinizi görecektir.
  • Bir laf etmedimki ? daha önce yapıldığını görmemiştim. Şimdi baktım performans kaznaımı nerdeyse olmadığı için yapılmıyormuş. Eh mantıklı gibi çünkü ram hızının değişiminin performansa bir etkisi olmadığını gösteren bazı videolar izlemiştim.

    Overclock geçmişim okadar derin değil hocam 2.8ghz lik işlemcimi voltaj vererek 3.2 ye çıkarmak bir iki kerede ekran akrtını overclock edip performans farkı gözlemleyemeyince geri almak dışında pek birşey yapmadım.

    Ha bir kerede raspberry pi ya overclock yapmıştım sayılıyor ise.

    Evet tabloda kendinden 100 dolar pahalı ve daha önce çıkmış işlemcinin hala altında eğer yanlış görmüyor isem.

    Ha madem updateler bu kadar önemli sizin için o zaman 8700k nın bios ve windows update i yapılmış haline de bakmak lazım belkide ?





    Arkadaşlar herkes benim kullanımıma takıldı nedense.Bilgi paylaşımı olmak yerine atışma forumu olmuş. Bana kalsa Linus Torvalds ın dediği gibi bu eksi mimariden kopup arm'ye falan geçmek lazım fikrine katılıyor gibiyim zaten. Ortada bir açık var bios update ile çıkan hataları konuşmak yerine kimin ne işlemci alacağı ve intelin oyun ve tek çekirdekteki başarısına odaklanılmış durumda.


    2016 yılında yurtdışından xps 13 getirttim türkiyede satılmayan satılsada bütçemin yetmediği bir model. Bu bilgisayarı seçmemdeki neden pil süresi sağlamlığı ve pil süresine göre verdiği yeterli performans. (işlemcisi i5 skylake 6200u)


    Şimdi ben pil süresi ve yeterli performans için bu cihazı seçmişken intel gelip performansı düşrürse bu benim 1. sırada pil süremi düşürecek (cihaz pilde iken %50 limitli çalışıyor belki bu limiti elle %60 a 70e falan çekeceğim) 2. sırada ise performansımı vuracak buda benim için eskiden evdeki NAS serverımdan izlediğim h265 1080p filmleri artık belkide izleyemeceğim anlamına geliyor. Çünkü donanımsal hızlandırma olmadan h265 kodlamalı filmleri izlemek işlemciyi baya limitlerde kullandığı oluyor. Eğer bu iki nokta giderse ben bu bilgisayarı neden aldım ozaman ? bunu sorgulamamız gerekmiyor mu? Herkesin derdi oyunda 2 3 fps düştümü düşmedimi değil sonuçta ?



    Birde kullanımı merak eden çok arkadaş var

    unRAID üstüne 3 adet os kurup 4 2 2 çekirdek paylaşımı yapmayı planlıyorum. 4 çekirdekli olan normal bir sistem olacak arada oyunda oynayabilirim. 3 çekirdekli olan arch linux kurulacak genel işler için. tek çekirdekli olanıda NAS için video dönüştürücü yapmayı planlıyorum video dönüşümü için daha çok ekran kartını kullanacak. gerektiğinde bir sistemden öbürüne yük dağılımını değiştireceğim.


    Not:Param olsa threadripper alıp 8 4 4 kurulum yapmak isterdim ama.
  • Buyrun 2.56V ve 2.43 ile test sonuçları.

    Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)uyIntel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!)
  • Yarın laptop alacağım. I5 7300hq. İlk iş bütün güncellemeleri kapatmak olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam 3 veya 8.sıradaki. İkisi de işinizi görecektir.

    Çok teşekkür ederim.
  • Tamam en doğrusunu sen biliyorsun 8700K 9999999... FPS veriyor Ryzen de oyunları açamıyor. Daha da cevap yazmayacağım.
  • Dostlar yapmayın rica edeceğim. Şu sorunu düzeltmek için AMD ve Intel beraber çalışıyor. Siz burada 2 marka üzerinden birbirinizi yıpratıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Tamam en doğrusunu sen biliyorsun 8700K 9999999... FPS veriyor Ryzen de oyunları açamıyor. Daha da cevap yazmayacağım.

    aynen seni oyun konusuna alalım, burada genel performans konumuz @zafer korkmaz
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Hocam kendisi zaten bende bloklu ancak mention attığında bana mention atıldığını görüyorum. Sürekli tartışma çıkartmaya çalışan ezberlediği şeyleri papağan gibi tekrarlayan bir troll kendisi. Intel'den ekmek yediğini düşünüyorum. Yukarıda başka bir arkadaş da bu kanıya vardı. Sorunu düzeltmek için AMD Intel ile beraber çalışmıyor. Bu Intel PR departmanının bir iddiası. AMD "SpectreV1 dışında diğerlerinin bizimle bir alakası yok, Spectrev1 de İşletim sistemi güncellemeleriyle çözüldü" diye açıklama yaptı. AMD neden Intel'in işlemcilerinin sorunlarını çözmeye çalışsın ki :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.