Şimdi Ara

İntel Core i5 9500f hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

9400f alacaktım lakin 200 lira gibi bir farkla 9500f var. 9500f hakkında pek bir bilgi bulamadım. youtube da birkaç karşılaştırma videosu falan var ryzen işlemcilerle ama ben o karşılaştırmalardan pek bir şey anlayamadım. mümkünse 9500f hakkında bilgi istiyorum. 9400f e tercih edilir mi? 200 lira fark vermeye değer mi?

• İkisinden de uzak dur. R5 3600 en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

İkisinden de uzak dur. R5 3600 en iyisi.
    eyw hocam, sağolun. doğrudur da, ryzen düşünmüyorum. ryzen işlemcilerle bir şeylerin ters gideceği duygusunu aşamadım. o yüzden intel düşünüyorum.
  • Değmez. 200 TL'lik bütçeyi ekran kartı, SSD vs. gibi diğer donanımlara harcamanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Değmez. 200 TL'lik bütçeyi ekran kartı, SSD vs. gibi diğer donanımlara harcamanızı öneririm.
    eyw. ekran kartım 1050 ti. ssd de var. çok oyun oynayan biri değilim kart şimdilik yeterli. bu durumda değer mi?
  • hocam abi kardeş sözü dinle bana biri amd diyince ana bacı soverdım öle nefret ederdim suan r5 2600 kullanıyorum r5 1600 al o işlemciden daha iyidir 6 çekirdek 12 izlek.

ama genede sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

hocam abi kardeş sözü dinle bana biri amd diyince ana bacı soverdım öle nefret ederdim suan r5 2600 kullanıyorum r5 1600 al o işlemciden daha iyidir 6 çekirdek 12 izlek.

ama genede sen bilirsin
    :) eyw. daha önceleri amd ısınma sorunları vs. okumuştum. birkaç arkadaşım bir oyunda amd kullandıkları için driver sorunu yaşamıştı. sonra düzelmiştir, belki şimdi hiç olmuyordur, bilemicem ama ben zaten casual bir kullanıcıyım. 6 çekirdek 12 izlek bana ne kadar lazım ya da eksikliğini ne derece hissederim 6/6 kullanacağım için. ama intel de amd ye göre daha sorunsuz olacağı gibi bir his var içimde ve bu yerleşmiş. yapacak bir şey yok :) sağol önerin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyseneya -- 25 Ocak 2020; 0:12:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rtx 2060 besliyor saglam bılesenler var ısınma sorunu sıfır oyunlarda stock 60 derceyi gecmedi suana kadar 6 ya 6 ızlek alma pısman olma r5 2600 al kafanı agrıtma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarq26 -- 25 Ocak 2020; 0:13:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9400f alıp devam edebilirsin. %20 daha uygun olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarq26

rtx 2060 besliyor saglam bılesenler var ısınma sorunu sıfır oyunlarda stock 60 derceyi gecmedi suana kadar 6 ya 6 ızlek alma pısman olma r5 2600 al kafanı agrıtma
    baktığım oyun testlerinde r5 2600 dan daha iyi gibi algıladım ben 9400f i. dediğim gibi çok oyun oynayan biri zaten değilim. fifa falan oynuyorum. nette geziyorum vs.. sanırım r5 2600 daha efektif kullanan için daha iyi olabilir ama benim için değil gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

9400f alıp devam edebilirsin. %20 daha uygun olur.
    sağolasın
  • 9400f tüm çekirdeklerde 3.9 ghz hıza ulaşırken 9500f tüm çekirdekler aktifken 4.1 ghz hıza ulaşır. 9500f 4.4 ghz tek çekirdek turbosu yaparken 9400f 4.1 yapar. aralarındaki faklar kabaca bu kadar. hız farkı yüzde 5 kadar. yüzde 5 için aradaki fiyat farkı verilir mi size kalmış. 3600 öneririm ama yinede karar sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Neil -- 25 Ocak 2020; 0:47:55 >
  • Şu an intel almak saçma geliyor bana illa intel istiyorsanız yeni seriyi bekleyin 6/6 i5 yerine 6/12 i5 alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Neil

9400f tüm çekirdeklerde 3.9 ghz hıza ulaşırken 9500f tüm çekirdekler aktifken 4.1 ghz hıza ulaşır. 9500f 4.4 ghz tek çekirdek turbosu yaparken 9400f 4.1 yapar. aralarındaki faklar kabaca bu kadar. hız farkı yüzde 5 kadar. yüzde 5 için aradaki fiyat farkı verilir mi size kalmış. 3600 öneririm ama yinede karar sizin
    sağol hocam. dediğin gibiyse gerek yok o zaman 9500f e.
  • quote:

Orijinalden alıntı: relling

Şu an intel almak saçma geliyor bana illa intel istiyorsanız yeni seriyi bekleyin 6/6 i5 yerine 6/12 i5 alırsınız.
    bayağı zamandır 6/12 amd var bildiğim kadarıyla. intel neden şimdiye kadar çıkarmadı. bunun sebebi 6/6 nın performansta benzer işler gösterdiği olabilir mi amd nin 6/12 si ile?
  • neyseneya kullanıcısına yanıt
    evet hepsi bu kadar. mesaja 1-2 ekleme yaptım bir daha okumanız iyi olur. eğer 1-2 çekirdeğe yaslanan bir oyun varsa 4.4 tek çekirdek turbosu ile biraz daha iyi olur. başka bir olayı yok o işlemcinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Neil

evet hepsi bu kadar. mesaja 1-2 ekleme yaptım bir daha okumanız iyi olur. eğer 1-2 çekirdeğe yaslanan bir oyun varsa 4.4 tek çekirdek turbosu ile biraz daha iyi olur. başka bir olayı yok o işlemcinin
    okudum, teşekkür ederim.
    Hocam sen ne diyorsun, AMD olmasa piyasada hala İ5'leri 4/4 görüyor olurduk. Size şöyle söyleyeyim:Ryzen bu kadar F/P olmasa, AMD'de İntel gibi saçma sapan, 1-1.5 seneye tamamen çöp olacak işlemcilere yüksek fiyat biçse, emin olun bütün İntel alanlar en ala Ryzenci olurdu. Seveni şey yaparlar, şey yapanı severler meselesi işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: TROHNET

Hocam sen ne diyorsun, AMD olmasa piyasada hala İ5'leri 4/4 görüyor olurduk. Size şöyle söyleyeyim:Ryzen bu kadar F/P olmasa, AMD'de İntel gibi saçma sapan, 1-1.5 seneye tamamen çöp olacak işlemcilere yüksek fiyat biçse, emin olun bütün İntel alanlar en ala Ryzenci olurdu. Seveni şey yaparlar, şey yapanı severler meselesi işte.
    rekabet iyidir ona lafım yok :) 6/6 nın ömrü sizce 1-15 sene mi?
    Günümüzdeki oyunlarda akıcılık için en az 4/8 istendiğini baz alırsak, evet.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.