Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad Q8400 OC Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Intel Core 2 Quad Q8400 2.66GHz overclock yapacam.

Sistemim
    Anakart - Gigabyte G41MT-S2
    CPU - Intel Core 2 Quad Q8400 2.66GHz (3.00GHz yapmak istiyorum en az)
    Bellek - Corsair 2x2 4GB DDR3 1333mhz
    Grafik Kartı - Sapphire HD 6870 1GB GDDR5
    PSU - Aerocool 550W

Arkadaşlar yapıyorum ama olmuyor. Cpu MHz 'yi 376 yapıyorum (3.00GHz) voltajı 1.4V yapıyorum, Bellek ayarları auto dokunmuyorum yani ama Save yaptıktan sonra 2 kere anında kapatıp açıyor sonra bir bakıyorum ki 2.66GHz yazıyor gene. Bİr yerde hata mı yapıyorum lütfen yardım edin ? Tam olarak OC nasıl yapılıyor bilmiyorum anlatırsanız sevinirim (sistemimi yazdım zaten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 4 Mayıs 2012; 21:53:17 >

• Nasıl yapılacağını bilen birisi yok mu sabahtan beri uğraşıyorum lütfen ?
  • islemcide carpan kilidi yoksa carpan arttirarak yapabilirsin anakartta `CPU Ratio` diye gecer.Oradaki rakamlari tek tek arttirip stabilite testleri yap
  • voltaj verme önce sadece carpanı arttır yavas yavas ve 5er 5er yukselt dne acılmadıgı an voltajı arttır ramleride manuel olarak gir carpan artırdıkca ramlerın frekansıda artıyor onları sabıt tut fsb dram ratio 1:1:0 yap ramlerın elle gir hangi degerlerdeyse 1333un ustune cıkmasın ramler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 5 Mayıs 2012; 10:35:16 >
  • cpu mhz yi 333 yap. çarpan kilidini 3 GHz (3.06) olacak şekilde yükselt. mhz fazla olduğundan dolayı açamazsın. sitemin benimkine benziyor. ben pentium(R) E6700 kullanıyorum. normalde 3.20GHz cpu frekansını 333MHz yapıp, çarpan kilidini 12 yaptığımda, voltajıda auto yaptığımda 4.00GHz de sistemi açabiliyor. 333 mhz de ramler 1333 MHz de çalışıyor. 400MHz de denediğimde ise ramler 1600MHz de çalışmaya zorlandığı için sistem açılmıyor. sen dediğim gibi yap. çarpan kilidini düşür, cpu frekansını sistemi açacak şekilde(333MHz)olarak ayarla.
    benim sistemim;
    anakart Gigabyte G41MT S2P
    CPU Pentium E6700 3.20GHz 2MB cache
    ramler Ramler Kingston ddr3 1333MHz 2x4GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

voltaj verme önce sadece carpanı arttır yavas yavas ve 5er 5er yukselt dne acılmadıgı an voltajı arttır ramleride manuel olarak gir carpan artırdıkca ramlerın frekansıda artıyor onları sabıt tut fsb dram ratio 1:1:0 yap ramlerın elle gir hangi degerlerdeyse 1333un ustune cıkmasın ramler

1. Arkadaşlar her overclock denememde şu hatayı alıyorum "the system has experienced boot failures because of overclocking or changes voltages.
    last settings in this page may not coincide with current h\w states. " Yani ayar yapıyorum ama sistem görmüyor. Ama ayarlara girdiğimde yaptığımı gösteriyor. Sanırım anakart engelliyor overclock olmasını ?

2. Çarpan en fazla 8x oluyor daha fazla çıkmıyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

voltaj verme önce sadece carpanı arttır yavas yavas ve 5er 5er yukselt dne acılmadıgı an voltajı arttır ramleride manuel olarak gir carpan artırdıkca ramlerın frekansıda artıyor onları sabıt tut fsb dram ratio 1:1:0 yap ramlerın elle gir hangi degerlerdeyse 1333un ustune cıkmasın ramler

1. Arkadaşlar her overclock denememde şu hatayı alıyorum "the system has experienced boot failures because of overclocking or changes voltages.
    last settings in this page may not coincide with current h\w states. " Yani ayar yapıyorum ama sistem görmüyor. Ama ayarlara girdiğimde yaptığımı gösteriyor. Sanırım anakart engelliyor overclock olmasını ?

2. Çarpan en fazla 8x oluyor daha fazla çıkmıyor bende.

carpan değil ya yanlıs yazmısın frekansı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O anakart fsb yi 340 a kadar artırmaya izin veriyordu en fazla, oc yapmak için başka bir anakart şart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep0041 -- 6 Mayıs 2012; 4:11:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep0041

O anakart fsb yi 340 a kadar artırmaya izin veriyordu en fazla, oc yapmak için başka bir anakart şart..

Başka bir yolu yok mu?
  • quote:

O anakart fsb yi 340 a kadar artırmaya izin veriyordu en fazla, oc yapmak için başka bir anakart şart..

340 'a kadar artıyor ama daha fazla olunca desteklemiyor. Bunu kırmanın bir yolu yok mu ?. Mesela çarpan kilidini azaltıp Mhz yi arttırmak gibi yada ayarlarda belki disabled yapabiliriz o limiti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 6 Mayıs 2012; 17:34:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

quote:

340 'a kadar artıyor ama daha fazla olunca desteklemiyor. Bunu kırmanın bir yolu yok mu ?. Mesela çarpan kilidini azaltıp Mhz yi arttırmak gibi yada ayarlarda belki disabled yapabiliriz o limiti ?

Anakartın 1333 mhz fsb ye kadar izin vermesi nedeniyle max. 340mhz izin veriyo daha önce bunun üstüne çıkanı duymadım g41 çipsetle..
  • hmm tamam tesekkur ederim.
  • sen dediğim gibi yap. cpu frekansını 333 yap. çarpanını 9 yap. voltajı auto(otomatik) yap. voltaj az geldiği için açmıyor şuanda. %90 açılacak. çünkü bende ilk başta sazan gibi frekansı arttırdım :D açılmadıydı:D ama sonradan anladım ve şuan da hala overcloklu çalışır durumda. 4GHz de 1 saat kullanımda mavi hatayı veriyor. işlemcinin sınırı olduğu için. ama 3.83GHz de hiçbir problem olmadan sorunsuz kullanıyorum (5 ay oldu)
    CPU frekansı 333MHz
    CPU çarpan kilini 11
    CPU çarpan kilidi 0.5 evet

DRAM Frekansı 1333MHz

CPU core voltajı auto
    Dram Voltajı 1.5V
  • CPU çarpanı:[8x]
    CPU frekansı:400
    CPU voltage:1.30v

yukarıdaki gibi değerler girersen Q8400 için standart 3.20GHz stabil günlük kullanımı sağlarsın.Diğer ayarları ram modeline ve anakart modeline göre değişkenlik göstereceği için yazmadım takıldığın noktalar olursa pm atarsın hocam
  • ¤ GIGABYTE GA-EP45-DS3LR (rev. 1.0)
    ¤ INTEL Q8300-Rev: R0-Core 2 Quad-2.5 GHz-4MB CACHE-FSB 1333 MHZ
    ¤ CORSAIR XMS2 2GB 800MHz CL5 PC2-6400
    ¤ CORSAIR XMS2 2GB 800MHz CL5 PC2-6400
    ¤ ASUS Radeon HD 5770 EAH5770/2DIS/1GD5/V2
    ¤ MemoRight FTM25 PLUS 120GB Solid State Disk SSD 2.5 inch SATA III
    ¤ PSU Enermax PRO82+ 625Watt,

Sistem üsteki ne yaptıysam bende açılmıyor remleri 1.40 yaptım yine olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGuz51

CPU çarpanı:[8x]

yukarıdaki gibi değerler girersen Q8400 için standart 3.20GHz stabil günlük kullanımı sağlarsın.Diğer ayarları ram modeline ve anakart modeline göre değişkenlik göstereceği için yazmadım takıldığın noktalar olursa pm atarsın hocam

çarpan en fazla 7x oluyor bu şekilde yine açılmadı makina
  • yardım lao
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: OGuz51

CPU çarpanı:[8x]

çarpan en fazla 7x oluyor bu şekilde yine açılmadı makina

Konu bahsi Q8300 için geçerli değildir hocam Q8400 için örnek değerlerdir. Konuyla ilgili daha hızlı yardım bekliyorsan kendin bir başlık açmalısın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGuz51 -- 13 Ekim 2012; 20:58:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.