Şimdi Ara

İntel Chipset HM76 vs HM77

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mobile Intel® HM76 Express Chipset
    ve
    Mobile Intel® HM77 Express Chipset arasındaki

farklılıklar,
    benzerlikler,
    yenilikler,
    eksiklikler,
    bağlantıler

ve benim aklıma gelmeyen diğer kıyaslamaları komiklikler ve şakalarla Türkçe anlatabilececk arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 9 Temmuz 2013; 12:31:18 >

• gençlerde iş yok yeminle. kimsenin mi teknik konulardan haberi yok?
    internetin altını üstüne getirdim ama sonunda buldum galiba, amca güzelce anlatmış.

Chipset Videolu Açıklamalı Anlatım
  • Hm77 biraz daha gelişmiş özelliklere sahip : Usb 3 desteği daha fazla, hdd - ssd gibi depolama birimleri için raid yapılabillyor ve hdd - ssd birlikte, hibrid olarak, kullanılabiliyor. Bir de hm77 daha çok oyuncu serilerinde kullanılıyor. Çünkü ssd veya hdd ye raid teknolojisi uygulanabiliyor, kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 10 Temmuz 2013; 2:12:10 >

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Hm77 biraz daha gelişmiş özelliklere sahip : Usb 3 desteği daha fazla, hdd - ssd gibi depolama birimleri için raid yapılabillyor ve hdd - ssd birlikte, hibrid olarak, kullanılabiliyor. Bir de hm77 daha çok oyuncu serilerinde kullanılıyor. Çünkü ssd veya hdd ye raid teknolojisi uygulanabiliyor, kısaca.

Hocam HM88 de de ayni ozellikler var degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Terry Jones, as the mother of the accidental prophet Brian in Monty Python's Life of Brian (1979)
  • quote:

Hm77 biraz daha gelişmiş özelliklere sahip : Usb 3 desteği daha fazla, hdd - ssd gibi depolama birimleri için raid yapılabillyor ve hdd - ssd birlikte, hibrid olarak, kullanılabiliyor. Bir de hm77 daha çok oyuncu serilerinde kullanılıyor. Çünkü ssd veya hdd ye raid teknolojisi uygulanabiliyor, kısaca.

şimdi dostum bu söylediğim hm 76'da yapılamayacak bir şey mi?
    ben baktığımda 2 yerden sata 3 bağlantısına izin verdiğini gördüm gibi oldum, kıyaslamaları alternatifini de hesaba katarak yapar mısın. 77'de oluyor da 76'da olmuyor mu? oluyor gibi duruyor çünkü. ha ben fazla anlayamadım kaynak ingilizce ve bu raid olaylarının ayrıntısını bilmiyorum.

yanlış anlama yaptığım kesinlikle ahkam kesmek değil, daha açıklayıcı olman mümkün mü acaba. öğrenmek istiyorum.

• Hm76 da sata3 bağlantısını destekliyor zaten. Yalnız raid desteklemiyor, bildiğim kadarıyla. Raid; iki diskin birlikte çalışması, demektir. Yani tek disklere göre daha hızlı ve daha güvenli bir uygulamadır. Ssd için mi, soruyorsun?
    B560 Audio Chipset
    4 yıl önce açıldı
    FOXCONN H6E-i Intel H55 anakart
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hm76 da sata3 bağlantısını destekliyor zaten. Yalnız raid desteklemiyor, bildiğim kadarıyla. Raid; iki diskin birlikte çalışması, demektir. Yani tek disklere göre daha hızlı ve daha güvenli bir uygulamadır. Ssd için mi, soruyorsun?

dostum evet ssd için soruyorum. nasıl şimdi ssd + hdd ya da çift ssd desteklemiyor mu?

alacağım ürün şu ve merakımı da şu başlıkta belirttim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_77515405/f_//tm.htm#77515405

hm76 kullanıyor ürün. olma mı diyorsun.
    hem ben raidi de tam bilmiyorum. rica etsem biraz daha açıklar mısın. canımı sıktı durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 10 Temmuz 2013; 23:03:52 >

• Bahsi geçen cihazda; ssd yi (sata3) hdd nin yerine takıp, hdd yide optik sürücünün yerine takıp kullanabilirsin. Böyle daha randımanlı olur, çünkü hdd sata2 hızında çalışacaktır, muhtemelen. Yani hdd yi depolama birimi olarak kullanacaksın, hdd-ssd raid yapılmaz, birlikte çalışmaz, yani bu cihazda. Raid de mesela iki tane hdd birlikte çalışınca, tek hdd ye göre daha hızlı işlem yapar ve verileri bir tane diske kopyaladığında, verilerin daha güvenli kalması (silinmemesi vs.) açısından, aynı veriyi diğer diske de otomatik olarak kopyalar (parça halinde veya tüm olarak). Benim söylediğim şekilde ssd yi hdd nin yerine takıp kullan, çünkü iki tan hdd yuvasu olmayan, bu özelliklere sahip cihazları kullananlar, genelde bu yöntemle kullanıyor, ssd yi. Raid daha çok ağır oyuncu serilerinde kullanılıyor. Msi gt60/70, alienware, asus g750 vs. gibi ürünler ve bazı iki hdd yuvasına sahip cihazlarda. Bu arada optik sürücüyü iptal etmek istemezsen, bir tane hdd kutusu alıp, hdd yi harici olarakta kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 11 Temmuz 2013; 0:09:13 >

• quote:

Bahsi geçen cihazda; ssd yi (sata3) hdd nin yerine takıp, hdd yide optik sürücünün yerine takıp kullanabilirsin. Böyle daha randımanlı olur, çünkü hdd sata2 hızında çalışacaktır, muhtemelen. Yani hdd yi depolama birimi olarak kullanacaksın, hdd-ssd raid yapılmaz, birlikte çalışmaz, yani bu cihazda. Raid de mesela iki tane hdd birlikte çalışınca, tek hdd ye göre daha hızlı işlem yapar ve verileri bir tane diske kopyaladığında, verilerin daha güvenli kalması (silinmemesi vs.) açısından, aynı veriyi diğer diske de otomatik olarak kopyalar (parça halinde veya tüm olarak). Benim söylediğim şekilde ssd yi hdd nin yerine takıp kullan, çünkü iki tan hdd yuvasu olmayan, bu özelliklere sahip cihazları kullananlar, genelde bu yöntemle kullanıyor, ssd yi. Raid daha çok ağır oyuncu serilerinde kullanılıyor. Msi gt60/70, alienware, asus g750 vs. gibi ürünler ve bazı iki hdd yuvasına sahip cihazlarda. Bu arada optik sürücüyü iptal etmek istemezsen, bir tane hdd kutusu alıp, hdd yi harici olarakta kullanabilirsin.

dostum ben ssd+hdd yapacağım. bu raid işi kafamı karıştırdı. sen hm77de raid var diyorsun.
    bak bu ürünlerden ikisinden;

Dell HM77 Chipset kullanıyor ve Intel® Core™ i7-3632QM işlemciye sahip.

Asus ise HM76 Chipset kullanıyor ve Intel® Core™ i7-3630QM işlemciye sahip.

güncel işlemci sıralamasına göre asusun işlemcisi biraz daha iyi.

Şimdi ben ssd+ hdd kullanıcağım ilk sefer ama ilerde bi ssd daha alıp raid yapmayı düşünüyordum. oyun bilgisayarı olmayacak office prog torrent ve interneti birlikte kullanacağım ve performans istiyorum. sen hangisini önerirdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 11 Temmuz 2013; 12:05:32 >

• Yukarıda belirtmiştim : ssd yi hdd nin yerine , hdd yi de optik sürücünün yerine takıp kullanabilirsin. Hdd yi depolama amaçlı, ssd yide hız için kullanırsın zaten. İlerde optik sürücünün yerine takacağın hdd nin yerine, ssd de takabilirsin, tabii ki. Yalnız takacağın ssd, sata2 hızında olur. Ayrıca ankartın işlemciyle alakası yok, işlemci biraz daha iyi diye, daha yüksek özellik taşıdığı anlamına gelmez. Bir de zaten ssd eklediğin zaman, yüksek randıman alırsın, benim yukarıda bahsettiğim ; bazı ağır oyuncu serilerinde raid desteiği bulunuyor, o yüzden söylediğin cihazın oyuncu serisiyle alakası yok. Sen raid teknolojisini tam anlamamışsın, herhalde. Raid yapılabilmesi için aynı depolama birimlerinden iki tane hdd veya ssd olması gerekir. Hdd - ssd ; hibrid olarak geçer. İki tane hdd ya da ssd de raid yapılabilir. Yani raid yapıldığı zaman, bu iki depolama birimi; aynı anda, birlikte, tek disk varmış gibi işlem yapar. Hız açısından ve veri depolama açısından tek disk ile çalışıyormuşsun gibi düşün. Misal ; bir dosyayı ssd nin blrine kaydettiğinde , verinin kaybolmaması için yani güvenlik açısından, otomatik olarak aynı veri diğer ssd yede kaydedilir. Veri aktarma hızı da iki katına çıkar, tek disk gibi çalıştığı için. Sen yine ssd - ssd şeklinde veya hdd - ssd şeklinde de kullanabilirsin.

• quote:

Yukarıda belirtmiştim : ssd yi hdd nin yerine , hdd yi de optik sürücünün yerine takıp kullanabilirsin. Hdd yi depolama amaçlı, ssd yide hız için kullanırsın zaten. İlerde optik sürücünün yerine takacağın hdd nin yerine, ssd de takabilirsin, tabii ki. Yalnız takacağın ssd, sata2 hızında olur. Ayrıca ankartın işlemciyle alakası yok, işlemci biraz daha iyi diye, daha yüksek özellik taşıdığı anlamına gelmez. Bir de zaten ssd eklediğin zaman, yüksek randıman alırsın, benim yukarıda bahsettiğim ; bazı ağır oyuncu serilerinde raid desteiği bulunuyor, o yüzden söylediğin cihazın oyuncu serisiyle alakası yok. Sen raid teknolojisini tam anlamamışsın, herhalde. Raid yapılabilmesi için aynı depolama birimlerinden iki tane hdd veya ssd olması gerekir. Hdd - ssd ; hibrid olarak geçer. İki tane hdd ya da ssd de raid yapılabilir. Yani raid yapıldığı zaman, bu iki depolama birimi; aynı anda, birlikte, tek disk varmış gibi işlem yapar. Hız açısından ve veri depolama açısından tek disk ile çalışıyormuşsun gibi düşün. Misal ; bir dosyayı ssd nin blrine kaydettiğinde , verinin kaybolmaması için yani güvenlik açısından, otomatik olarak aynı veri diğer ssd yede kaydedilir. Veri aktarma hızı da iki katına çıkar, tek disk gibi çalıştığı için. Sen yine ssd - ssd şeklinde veya hdd - ssd şeklinde de kullanabilirsin.

tamam bunları anladım dostum. benim sorduğum başka şey. bak hm77 chipset kullanan yani raid desteği olan dell ürününde işlemci, hm76 chipset kullanan yani raid desteği olmayan asusa göre biraz daha düşük. bunları göz önünde bulundurarak asus un mu yoksa dell in mi performansı daha yüksek olur diye sormak istiyorum. bu benim kafamı karıştırıyor. evet şimdi aldığımda ssd + hdd yapacağım ama ileride ssd + ssd yaparım. bu durumda hangisi daha yüksek bir sisteme sahip olur.

bak şurda Benchmarks testinde
    asus un Intel® Core™ i7-3630QM işlemciye 7.76 puan verilmiş, sıralamada 74. ve 2.4 ghz ve HM76 Chipset
    dell in Intel® Core™ i7-3632QM işlemciye 7.112 puan verilmiş, sıralamada 95. ve 2.2 ghz ve HM77 Chipset

tam olarak söylemeye çalıştığım şey,

birinde işlemci yüksek
    birinde raid desteği var

bugün çift ssd kullanmasam bile yarın bigün kullanırım.

bu durumda hangi ürünü almak daha mantıklı olur.

• Cihaz alacağından bahsetmedin ki! Çizim , render vs. gibi programlarla uğraşacaksan, k55vj yi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 11 Temmuz 2013; 17:39:01 >

Mobile Intel® HM76 Express Chipset
    www.intel.com
    ile
    Mobile Intel® HM77 Express Chipset arasındaki
    www.intel.com

farklılıklar,
    benzerlikler,
    yenilikler,
    eksiklikler,
    bağlantıler

-------------------------------
    incelediğim şu iki üründen birini alacağım ve ssd + hdd yaparak kullanacağım ürünü. yalnız ilerde çift ssd ile raid yapabilirim.

ürünlerden birinde raid desteği ve diğerine göre biraz daha düşük işlemci bulunurken diğerinde işlemci daha yüksek ve raid yok galiba.
    ben öyle anladım. bilenler bir bakarsa belki yanlış anlamış da olabilirim.
    oyun bilgisayarı olmayacak. office programları, torrent ve interneti birlikte kullanacağım ve performans istiyorum. ürünlerin tüm özelliklerine/marka kalitesine filan kıyaslandığında siz hangi ürünü tercih ederdiniz.

güncel işlemci sıralamasına göre asusun işlemcisi biraz daha iyi.
    http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

Asus
    HM76 Chipset kullanıyor ve Intel® Core™ i7-3630QM işlemciye sahip.
    Intel® Core™ i7-3630QM 2.4 ghz işlemciye 7.761 puan verilmiş, sıralamada 74.

Dell
    HM77 Chipset kullanıyor ve Intel® Core™ i7-3632QM işlemciye sahip.
    Intel® Core™ i7-3632QM 2.2 ghz işlemciye 7.112 puan verilmiş, sıralamada 95.

tam olarak söylemeye çalıştığım şey,

birinde işlemci yüksek
    birinde raid desteği var
    tabi bundan tam emin değilim chipsetlere baktığımda anladığım bu.

bu durumda hangi ürünü almak daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 11 Temmuz 2013; 17:58:42 >

• merhaba konunun biraz dışında kalıyor ama birşey sormak istiyorum hm76 chipsetle i5 4200 işlemci çalışırmı acaba ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.