Şimdi Ara

Intel Celeron Ve Pentium Nasıl Bir İşlemci???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar Merhaba Intel Celeron ve pentium 'da hd video izlesek veya hd video programları açsak kasar mı??? pc çok donuklar mı???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Intel Celeron ve Pentium: İşlemci İhtiyaçların için Bilmen Gerekenler

Günlük bilgisayar kullanım ihtiyaçların için uygun işlemciyi seçmek kafa karıştırıcı olabilir. Intel Celeron ve Pentium işlemciler, uygun fiyatlı ve temel görevleri yerine getirebilen iki seçenektir. İşte bu işlemciler hakkında bilmen gerekenler:

Intel Celeron İşlemci Nedir?

Celeron, Intel'in giriş seviyesi işlemcisidir. Temel bilgisayar görevleri, web'de gezinme, e-postaları kontrol etme ve basit belge düzenleme gibi işler için idealdir. Celeron işlemciler genellikle bütçe dostu dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlarda bulunur.

Intel Pentium İşlemci Nedir?

Pentium, Celeron'dan daha gelişmiş bir işlemcidir. Multimedya düzenleme, hafif oyunlar ve çoklu görev gibi biraz daha zorlu görevleri ele alabilir. Pentium işlemciler, orta sınıf dizüstü bilgisayarlarda ve masaüstü bilgisayarlarda yaygındır.

Celeron ve Pentium Arasındaki Temel Farklılıklar

Celeron ve Pentium arasındaki temel farklar şunlardır:

• Çekirdek Sayısı: Pentium işlemciler genellikle Celeron işlemcilerden daha fazla çekirdeğe sahiptir.
    • İş Parçacığı Sayısı: Pentium işlemciler genellikle Celeron işlemcilerden daha fazla iş parçacığını destekler.
    • Saat Hızı: Pentium işlemciler genellikle Celeron işlemcilerden daha yüksek saat hızlarına sahiptir.
    • Önbellek Boyutu: Pentium işlemciler genellikle Celeron işlemcilerden daha büyük bir önbellek boyutuna sahiptir.

Seçim yaparken, kullanım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurman önemlidir. Temel görevler için bir Celeron işlemci yeterli olacaktır. Daha zorlu görevler için bir Pentium işlemci daha iyi bir seçenek olacaktır.

Herhangi bir işlemci satın almadan önce, spesifik modellerin özelliklerini ve performans karşılaştırmalarını araştırmak her zaman iyi bir fikirdir. Bu, ihtiyaçların için en iyi seçimi yapmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi araba alsam 350 basar mı?
  • beş para etmez bi halta yaramaz sadece bilgisayarı aç kapa yapmak için kulanılabilir
  • Hangi model oldugunu yazarsan tam olarak cevap alabilirsin.Örn pentium 4 3.00 ghz gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açar büyük ihtimalle donmadan. Benim eski celeron işlemci neleri açıyordu be :D Ultima online de altta char kasarken winamptan müzik dinleyip cs1.6 online oynuyordum kasmadan takılmadan celeron işlemci (hızını tam hatırlamıyorum 2,33 dü heralde.) 512 ram + 256 ekran kartıyla :D
  • Modelini nedir. Böyle bir şey anlaşılmaz pentium işlemciyle modelini hatırlamıyorum ufak bir ekran kartıyla est2 nfs2013 vs oynayan arkadaşım var
  • Bende şuan İntel Pentium dual core E6300 var. Ama İntel core 2 duo E6300 dan kat kat üstün.

Pentium E6300 2.8ghz (oc 3.4 ghz kullanıyorum beleş yükseltme)
    2gb 667 mhz ram (yanına çok kısa zamanda 20tl ye 2gb daha eklyeceğim)
    Sapphire HD6570 2gb 128bit (2 ay önce 60 tl ye aldım şimdi 80-90tl 2. el)

ETS2 orta ayar 50-60 fps
    Battlefield 3 oyun ilk metro sahnesi hariç 40-50 fps (orta ayar)
    GTA IV orta ayar 70-80 fps (arada anlık takılma var harita yüklemeisnden)
    LOL orta ayar 240 fps

Kasanın ön panele 2 fan arkaya 2 fan. Yan kapağa işlemci üstü fan. Hava sirkülasyonu tamamdır. (4 ledli fan tanesi 2tl + cpu stok kalın soğutucu 10 tl + 1tl macun)

Kaba hesap 80 tl ye üstteki fpsleri alıyorum.
    Eski sistem:

OC siz aynı işlemci
    2gb ram aynı
    Onboard G33 intel hd (ETS 1 bile açmıyor hata veriyor)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve işlemci
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Başarılı da fanı 2 tl ye nasıl aldınız ben kendi kasama arıyorum 20 den başlıyor dandikleri. Kaç cm ayrıca
  • o değilde o fiyata fan nerden aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Bende şuan İntel Pentium dual core E6300 var. Ama İntel core 2 duo E6300 dan kat kat üstün.

Pentium E6300 2.8ghz (oc 3.4 ghz kullanıyorum beleş yükseltme)
    2gb 667 mhz ram (yanına çok kısa zamanda 20tl ye 2gb daha eklyeceğim)
    Sapphire HD6570 2gb 128bit (2 ay önce 60 tl ye aldım şimdi 80-90tl 2. el)

ETS2 orta ayar 50-60 fps
    Battlefield 3 oyun ilk metro sahnesi hariç 40-50 fps (orta ayar)
    GTA IV orta ayar 70-80 fps (arada anlık takılma var harita yüklemeisnden)
    LOL orta ayar 240 fps

Kasanın ön panele 2 fan arkaya 2 fan. Yan kapağa işlemci üstü fan. Hava sirkülasyonu tamamdır. (4 ledli fan tanesi 2tl + cpu stok kalın soğutucu 10 tl + 1tl macun)

Kaba hesap 80 tl ye üstteki fpsleri alıyorum.
    Eski sistem:

OC siz aynı işlemci
    2gb ram aynı
    Onboard G33 intel hd (ETS 1 bile açmıyor hata veriyor)

Fiyatlar cok uygun dikkatimi cekti. Sistemi iyi kurmussun wala :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pentium d 3 bin hertz işlemcim var 1080p açınca bilgisayar mavi ekran veriyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.