Şimdi Ara

INTEL C2DUO E8400 3.0GHz iyibir işlemci mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, elimde 275 lira var en uygun işlemci olarak INTEL C2 DUO E8400 3.0GHz 1333MHz 6MB 64BIT i buldum. Bu işlemci hakkında ne diyorsunuz. Alsam işimi ne kadar görür. GIGABYTE GA-EP35-DS3P anakart, 9600 GT 1Gb Ekran kartı ve KG 2 Gb 1066 Mhz RAM yanında nasıl bir performans olur? Crysis i Vistada ful detayda rahat oynayabilirmiyim?

Yada 275 liraya bu işlemciden daha iyi bir işlemci var mı?
    Teşekkrürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakani85 -- 19 Eylül 2008; 17:26:54 >

• işlemci güzel bi işlemci bunun yanında Q6600 de düşünebilirsin crysis konusuna gelince zaten ekran kartın ve ramin vistada crysis full ayarlarda oynatmak için yetersiz QX9650 de alsan farketmez bu durumda
  • bende e8200 var p4 2.2 den sonra ilaç gibi hatta absinik(unuttum yazılışını) gibi geldi e8400 ile arasında pek bir fark yok.gönül rahatlığıyla alabilirsin.2.66 diye tereddütte kalmıştım (yetmez falan diye) ama sağolsun yüzümü şimdiye kadar hiç kara çıkartmadı
  • bence Q6600 almalısın hem aynı fiyatlarda ve seni en az 3 4 yıl idare eder
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

işlemci güzel bi işlemci bunun yanında Q6600 de düşünebilirsin crysis konusuna gelince zaten ekran kartın ve ramin vistada crysis full ayarlarda oynatmak için yetersiz QX9650 de alsan farketmez bu durumda

nasıl full detay oynatmaz tabi çözünürlüğede baplıda 9600gt var 2 gb ram vista gerekiyor full detay oynamak için e geride ne kaldı full detay oynatmaması için eksik olan ney?

bn orta seviyede oynuyorum imzadaki özelliklerle 1024/768
  • 4 çekirdek için henüz çok erken...Çift çekrdek destekli uygulamalar bile yeni yeni yayılıyorlar..

Ayrıca bundan sonraki adım 4 yada daha çok çekirdekli uygulamalar yazmak değil, düşen fiyatlarıyla herkesin sahip olma şansına eriştiği 4gb 6gb 8gb gibi belleklerde çalışabilecek 64bit lik uygulamalar geliştirmek..Eğer cidden kullanacak özel bir programınız yoksa (CAD CAM CAE yada Photoworks programları Render alma vs) 2.4 ghz lik 4 çekirdek yerine 3.0ghz 2 çekirdek daha doğru olur..

INTEL C2 DUO E8400 3.0GHz 1333MHz 6MB 64BIT bu işlemcide gayet güzeldir...Ancak Crysis full detay için 9600gt kesinlikle yetmez, 2 gb ram ise eh işte ucu ucuna...4gb tavsiye ederim
  • Ben kullanıyorum E8400'ü.Grafik programları üstünde çalışıyorum.Ayrıca bolca oyunda oynuyorum.Oyunlar konusunda hiç bir sıkıntı vermez,ancak Crysis'i şu anda en pahalı sistemi alsanız bile bütün ayarlar açıkken rahat bir şekilde oynayamazsınız.Crysis hariç diğer oyunları bütün detaylar açık,akıcı bir şekilde oynamanız mümkün.

Grafik programlarıyla ilgileniyorsanız 4 çekirdek almanızda fayda var,ben bir kaç ay içerisinde işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 19 Eylül 2008; 20:12:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16

quote:

işlemci güzel bi işlemci bunun yanında Q6600 de düşünebilirsin crysis konusuna gelince zaten ekran kartın ve ramin vistada crysis full ayarlarda oynatmak için yetersiz QX9650 de alsan farketmez bu durumda

nasıl full detay oynatmaz tabi çözünürlüğede baplıda 9600gt var 2 gb ram vista gerekiyor full detay oynamak için e geride ne kaldı full detay oynatmaması için eksik olan ney?

bn orta seviyede oynuyorum imzadaki özelliklerle 1024/768

dostum nasıl açacaksın full detay örneğin 19" 1440*900 çözünürlükte bir monitörde full aa + full af oynatamaz 5 FPS düşer o ekran kartıyla avrg da bunada oynamak denmez galiba ekran kartı biraz daha iyi olmalı yada başka oyun sorsa arkadaş sorun değil bu gün crysis 1920*1080 full HD de 60 FPS sabit oynatabilen sistem biraz tuzlu oluyor arkadaşın sistem biraz vasat kalıyo crysise göre hepimizinki gibi yani

• işlemci süperde ekran kartı oyunlar için uygun değil...en azından crysis ve ilerde daha çok ekran kartnı sömürcek oyunlarda sıkıntı olabilir...
  • bödöffffffffffffff hala q6600 muhabbeti ... bırakın adam alsın E8400'ü ya Q6600 ile ne 3-4 yılı.Gate arkadasımın dediği gibi PC de 4 yıl sonrası yoktur bugün vardır kaldı ki bugün takoz denilen işlemci (Q6600) 4 yıl sonra ne olur bilinmez...napçak adam 4 çekirdekle , çekirdekmi çitlicek.oyun diyo adam kardeş oyun demese alsın ama oyun için en iyisi (test sonuclarına bakabilirsiniz bu forumda var) E8500 ...E8400'ünde çok eksik kalır yanı yok açıkçası...oyun amaçlı düşünüyosan
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaronMorte

bödöffffffffffffff hala q6600 muhabbeti ... bırakın adam alsın E8400'ü ya Q6600 ile ne 3-4 yılı.Gate arkadasımın dediği gibi PC de 4 yıl sonrası yoktur bugün vardır kaldı ki bugün takoz denilen işlemci (Q6600) 4 yıl sonra ne olur bilinmez...napçak adam 4 çekirdekle , çekirdekmi çitlicek.oyun diyo adam kardeş oyun demese alsın ama oyun için en iyisi (test sonuclarına bakabilirsiniz bu forumda var) E8500 ...E8400'ünde çok eksik kalır yanı yok açıkçası...oyun amaçlı düşünüyosan

Yeni nesil oyunlar Windows 7 ile beraber Q6600den tam performans ile faydalanmaya başlayacaklar, kasımda demosu çıkıyor W7'nin denersen görürsün arkadaşım. E8500ler 4.0ghzde Q6600 3.2ghzde rahatça kullanılabiliyor, size kalmış yorumu.

• hala aynı kanıdayım , 4 çekirdeklilerde en azından Q6600 den daha yüksek bi işlemci alınmalı diye düşünüyorum... bunu sadece bende söylemiyorum , bir bilene danışmak lazım dedim danıştım...N45 teknolojili 3.0 Ghz 1333Mhz E8400 çooook daha mantıklı... W7'ye gelince daha çok erken dostum W7 çıkıyor da sen Q6600 ile kullan diyemi çıkıyor seneye 6-8-10 çekirdekler çıkıyor...Bugünün teknolojisine bakın diyorum ben yanlış bişi söylemiyorum bugüne bakınca da E8500 (8400) OK alıyor
  • quote:

hala aynı kanıdayım , 4 çekirdeklilerde en azından Q6600 den daha yüksek bi işlemci alınmalı diye düşünüyorum... bunu sadece bende söylemiyorum , bir bilene danışmak lazım dedim danıştım...N45 teknolojili 3.0 Ghz 1333Mhz E8400 çooook daha mantıklı... W7'ye gelince daha çok erken dostum W7 çıkıyor da sen Q6600 ile kullan diyemi çıkıyor seneye 6-8-10 çekirdekler çıkıyor...Bugünün teknolojisine bakın diyorum ben yanlış bişi söylemiyorum bugüne bakınca da E8500 (8400) OK alıyor

anlaşılan sen E serisi kullanıyorsun peki hepsini test ettinmi nedir durumlar diye ben şu an Q6600 ü 3,8 de kullanıyorum günlük ve 4 Ghz e8500 ü geçeceğini iddia ediyorum cpu bench programları bunu ispatlar

biz arkadaşa Q6600 önerdik illa al demedikki seneye işlemci değişeceksen E8500 al yok bikaç sene yada benim gibi en azından 1160 a kadar değişmem dersen Q6600 al olayın bitiş noktası budur herkesin her yıl işlemci alacak parası olmuyo

• aga kafayımı yediniz yauwf arkadaşım e8400 al korma canavardır işlemciye takılma senin asıl problemin
    9600 GT+ 2gb ram sen bu kana yogunlaş biraz vga 9800gtx yada 4870 al ram da en kötü 4 olsun ozaman deyme keyfine
  • Arkadaşların belirttiği gibi sorun sistemde sadece ekran kartı ve/veya ramlerde sıkıntı yaşatabilir. Hatta ramler mutlak sorun yaşatacaktır. Vista durağan halde zaten bir ton ram kullanıyor. buna antivirüs yazılımı vb ve başlangıçta açılacak birkaç programı da ilave ettiğinizde dünya kadar sisteme binen yük olacak.

Binen yük işlemciye değil ramlere binecek.

Oyun açtığınızda size sanal bellek haricinde çok fazla fiziksel bellek kalacağını düşünmüyorum. Gerekli olan sistem belleği sanal bellek ten karşılanmaya çalıştıkça da ister 2 ister 4 çekirdek olsun darboğaz yaratacaktır ki bu işlemcinin yetersizliği değil ramlerin yetersizliğinden kaynaklanacak.

Hangi işlemci derseniz, hangisini alırsanız alın bence çok büyük fark etmeyecek hatta E8400 e doğru biraz daha eğilim gösterebilirsiniz.

Bahsettiğiniz oyunu full detay için sanırım rahat bir 4000 usd harcamanız gerekir.

• Arkadaşım Oyun Oynicaksan 4 Cekirdekli İşlemcileri Kafandan Sil.! Traşın En Önde Gideni 4 Çekirdek Olayı.! Cinebench`te Orda Burda Ben Puan Alıyım Diyorsan Al.. Kendim 8 Aydır Q6600 Kullanıyordum, Gecenlerde Elime E8500 Gecti Biraz Onu Test Ettim Kullandım, Aralarında Gözle Görülür Farklar Var.. Q6600 Güzel O/C Oluyor Diyolar. Evet Oluyor, Ama E8500 1,28 Voltta 4,0 Ghz Calısıyor Stabil.! 1,45 Voltta 4.5 Ghz Stabil.! Hemde Cok Serin.! Bu Degerlerde Kullandıgın Zaman, Oyunlarda Q6600`e Ne Yaparsan Yap E8500`ü Yakalıyamassın.! Benim Görüşüm Cift Cekırdek Daha Ekonomik Daha Tasarruflu Daha Hızlı.! Testler O Kadar Detaylı Değil.. Ama Q6600 Cıkartıp E8500 Taktınızda Masaüstündeki Kulllanımda Bile Fark Gözle Görülür.! Saygılar

Intel Core2 Quad Q6600 ( Stock 2.40 GHZ )

Intel Core2 Duo E8500 ( Stock 3.16 GHZ )

Intel Core2 Quad Q6600 ( O/C 3.51 GHZ )

Intel Core2 Duo E8500 ( O/C 3.51 GHZ )

Q6600 4.0 Ghz Üzerinde Cok Fazla Voltaj İstedigi Ve Stabilite Sorunları Oldugundan Dolayi Koyamadım.!

Core2 Quad Q6600 ( O/C 3.8 GHZ )

Intel Core2 Duo E8500 ( O/C 4.0 GHZ )

Intel Core2 Duo E8500 ( O/C 4.5 GHZ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSqUaLl -- 20 Eylül 2008; 11:03:48 >

• ortalığı adultta çevirdiğiniz ramazan ayında.
  • @eSqUaLl
    Sağol kardeş, sohbet de bayağı koyulaştı. Ful hatlarıyla ve detaylarıyla konuyu sağlam irdelemiş altını da çizmişsin de soramadan edemedim, yaw bu güzel kızları da nerden buluyon ? Konunun altını çizmede bayağı bi katkıları olmuş hani..

Kızlar hatrına, b.sayarda herhangi bir problemle karşılaşırsam direkt sana gelcem bundan sonra.
    Bu arada ss'ler için sağolasın, bayağı bi aydınlatıcı olmuş.

Bu arada ben de bir karar aşamasındayım. E8500 ile E8400 ( Q serisi ) arasında çok bi fark olurmu ? Bilgilendirirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherbury Lord -- 21 Eylül 2008; 0:58:04 >

• sadece sıcaklık değerleri örtüşmüyor bende.diğer her yönden iyi bir işlemci
  • quote:

quote:

hala aynı kanıdayım , 4 çekirdeklilerde en azından Q6600 den daha yüksek bi işlemci alınmalı diye düşünüyorum... bunu sadece bende söylemiyorum , bir bilene danışmak lazım dedim danıştım...N45 teknolojili 3.0 Ghz 1333Mhz E8400 çooook daha mantıklı... W7'ye gelince daha çok erken dostum W7 çıkıyor da sen Q6600 ile kullan diyemi çıkıyor seneye 6-8-10 çekirdekler çıkıyor...Bugünün teknolojisine bakın diyorum ben yanlış bişi söylemiyorum bugüne bakınca da E8500 (8400) OK alıyor

anlaşılan sen E serisi kullanıyorsun peki hepsini test ettinmi nedir durumlar diye ben şu an Q6600 ü 3,8 de kullanıyorum günlük ve 4 Ghz e8500 ü geçeceğini iddia ediyorum cpu bench programları bunu ispatlar

biz arkadaşa Q6600 önerdik illa al demedikki seneye işlemci değişeceksen E8500 al yok bikaç sene yada benim gibi en azından 1160 a kadar değişmem dersen Q6600 al olayın bitiş noktası budur herkesin her yıl işlemci alacak parası olmuyo

Ansel lafım sana değildi önce onu belirteyim nedenini açıklayayım kızmamın:
    yanıldığın noktalar war ve aslında aynı şeyi irdeliyoruz sanırım...Q6600 kullananlar (ki saygım sonsuz) hemen Q6600 diyolar adam oyun diyor dedim ben de ... ewet ben E8500 kullanıyorum siparişim daha bugün geldi ama üniversiteye dönemedim daha test de edemedim anlayacağın benm testten kastım tamamen burada ve diğer forumlarda araştırdıklarımdı ve kullananların cevaplarından yola çıkarak verdiğim karardır...ben E8500 kullanıyorum siz de kullanın demem oyun ise E 8500 derim o kadar yoksa 4 çekirdeğe gıcığımda yok ama biri Q6600 kullanıyo memnun diye hemen onu alma bunu al dememeli...

kardeş soruna gelince : Q serisinin E serisindenden iyi olduğu konular da var tabiki ama sen oyun düşünüyorsan ve ew kullanıcısıyım oyun oynar film izlerim diyosan E serisi al derim benCEE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaronMorte -- 21 Eylül 2008; 1:22:16 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.