Şimdi Ara

Intel, Atom'u adam edebildi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet dostlar soru açık. Buaralar bir netbook almam gerekiyor. Ucuz yollu, taşınabilirliği yüksek, şarjı uzun süre gidecek bir alet aradığım için netbook almayı düşünüyorum. Netbook deyince de aklımıza gelen ilk işlemci çeşidi Atom'lar oluyor. Malumunuz, ilk serilerde Atom'dan bir cacık olacağı yoktu. Rezalet performans, iyi olmayan güç sarfiyatı vs vs... Bu durumu görüp üzerine bir de Fusion C-50'yi kullanınca Atom'a tamamen burun kıvırdım şahsen. Ama Atom'un yeni modelleri çıkmış. Şuan piyasada Fusion işlemcili netbook da görünmüyor pek. Acaba Intel, Fusion'larla yarışacak cinsten Atom modelleri sunmayı başardı mı? Eğer yapabildiyse hiç kendimi yormadan Atom işlemcili bir netbook alıp kurtulmak istiyorum.

Alan, kullanan, inceleyen arkadaşlar varsa, yorumlarını bekliyorum. Son nesilde Atom'un durumu nedir?

Teşekkürler.

• AMD 350-450 kullanan netbook varsa ilk tercih olmalı. n2800 1080p youtube faln oynatabilir durumda, ama ucuzu bulunur mu bilmiyorum.700TL civarına en azından notebook diyebileceğin aletler var. e-450 vs. n2800 yine e-450 bence daha avantajlı. Harici kartı olanların ise fiyatları yüksek. Netbook mecburi ise küçük ekranlı aletlerde yeterince performans yok. Intel Celeron ve Pentium'u bu aletlere sokmuyor. Salt performans açısından 1.6ghz SB tabanlı celeron notebooklar var 15.6 ekranlı faln, performans olarak daha iyiler, ama netbook olarak yok.

AMDleri bi miktar oc etme imkanı da var.

Benzeri olarak da mobil AMD A4 vs. içeren netbook yok.

İlave olarak da illa netbook değil, ama 650-750 TL aralığı gibi fiyat varsa alternatif daha hızlı şeyler var. Mobil celeron / Pentium AMD A4 gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Evet dostlar soru açık. Buaralar bir netbook almam gerekiyor. Ucuz yollu, taşınabilirliği yüksek, şarjı uzun süre gidecek bir alet aradığım için netbook almayı düşünüyorum. Netbook deyince de aklımıza gelen ilk işlemci çeşidi Atom'lar oluyor. Malumunuz, ilk serilerde Atom'dan bir cacık olacağı yoktu. Rezalet performans, iyi olmayan güç sarfiyatı vs vs... Bu durumu görüp üzerine bir de Fusion C-50'yi kullanınca Atom'a tamamen burun kıvırdım şahsen. Ama Atom'un yeni modelleri çıkmış. Şuan piyasada Fusion işlemcili netbook da görünmüyor pek. Acaba Intel, Fusion'larla yarışacak cinsten Atom modelleri sunmayı başardı mı? Eğer yapabildiyse hiç kendimi yormadan Atom işlemcili bir netbook alıp kurtulmak istiyorum.

Alan, kullanan, inceleyen arkadaşlar varsa, yorumlarını bekliyorum. Son nesilde Atom'un durumu nedir?

Teşekkürler.

zor :D günümüzde çok zor artık herşeyin çakması var

• netbook olmasinin esprisi kucuk ekran kolay tasinabilir hafif ve notebooktan ucuz olmasiysa su aleti tavsiye edebilirim havale 587 liraya

MSI U270 E300 1.3GHZ 2GB 500GB HD6310 11.6" Freedos Notebook Hdmi Usb 3.0 1,3Kg

http://www.hizlial.com/u30.001.1473.0122/msi-u270-e300-13ghz-2gb-500gb-hd6310-116-freedos-notebook-hdmi-usb-30-13kg

pil suresine de 7 saat demisler.

e450 modeli de var 674 liraya ama 15.6 ekran

http://www.pcdepo.com/hp-presario-a7s31ea-cq57-451et-notebook-urun7717.html

• İlgi gösterip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

@SPL3NDOR

AMD Fusion'ın daha önceden Atom'dan üstün olduğunu zaten biliyordum ama yeni modellerde de değişen bir şey olmamış. Intel saçmalamaya devam ediyor. Bilgi için teşekkürler.

@Rubisco

Fusion bir netbook bulabilsem ve bunu sağlayan güvenilir bir mağaza görsem zaten hiç konu bile açmazdım ama APU kullanan netbook yok piyasada. Grödüğüm 1-2 tane model de adını daha önce duymadığım firmalar tarafından satılıyor. Güvenemedim. Ayrıca model olarak çok kısıtlı durumda APU kullanan netbook'lar. Mesela 3 hücreli pil kullanımış ki benim için önemli olan pil süresi. Notebook işin içine girince illaki güzel bir model bulunur, zaten siz de bunu dile getirmişsiniz ancak pil süresi, taşınabilirlik gibi hususlarda netbook hâlâ birinci tercih. Zaten konuyu açma sebebim de bu. Anlaşılan Intel'den uzak durmaya ve AMD Fusion aramaya devam edeceğim. Bilgi ve fikirler için teşekkür ederim.

@.45 ACP

Aynı modeli başka yerlerde de görmüştüm ama Hızlıal'da görmemiştim. Sanırım Hızlıal daha güvenilirdir. Hiç ordan alışveriş yapmadım, bilmiyorum. Ayrıca bu modelde 3 hücreli pil gibi bir sıkıntı mevcut. AMD Fusion'ın güç verimliliği daha iyi olduğu için Atom işlemcili modellere göre genelde daha düşük kapasitede pil kullanıyorlar. Bu da benim canımı sıkıyor açıkcası. Link için teşekkürler. Bu modeli bir düşüneyim.

Bir de C60'lı bir model görmüştüm. Onda 6 hücreli batarya kullanıyordu. Acaba E300 - C60 arasında bir karşılaştırma yapsak ne çıkar sonuç?

• Valla ablama çift çekirdekli atomlardan aldım bi tane (800tl) 720 flash videolar çok rahat izleniyor, firefoxda 30sekmeye kadar zorladım. Şimdilik idare ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynı modeli başka yerlerde de görmüştüm ama Hızlıal'da görmemiştim. Sanırım Hızlıal daha güvenilirdir. Hiç ordan alışveriş yapmadım, bilmiyorum. Ayrıca bu modelde 3 hücreli pil gibi bir sıkıntı mevcut. AMD Fusion'ın güç verimliliği daha iyi olduğu için Atom işlemcili modellere göre genelde daha düşük kapasitede pil kullanıyorlar. Bu da benim canımı sıkıyor açıkcası. Link için teşekkürler. Bu modeli bir düşüneyim.

Bir de C60'lı bir model görmüştüm. Onda 6 hücreli batarya kullanıyordu. Acaba E300 - C60 arasında bir karşılaştırma yapsak ne çıkar sonuç?

valla hizlial enteresan bir firma.ocz 1066 ram aliyorum black edition gonderiyorlar tr'de olmayan.kingston 1066 aliyorum nvidia edition gonderiyorlar.amd x3 720 yani ilk phenomII'ler distlere gelmeden newegg'den bir kac gun sonra hizlial satmaya baslamisti yani pararel ithalat mi yapiyorlar tr'deki distlerden mi almiyorlar ne yapiyorlarsa fiyatlari uygunsa pislik aramayin maliyeti dusuktur ve garanti konusunda da bana hicbir problem yasatmadilar.kampanya zamani milletin yigildigi donemde mal alip sonra ilgilenmiyorlar diye aglayanlar var hizlial icin ama parfume merakli arkadaslar kampanyasiz zamanda bile parfum almak gerektiginde hizliala bakmadan gecmiyorlar fiyatlar uygun oluyor ve guvenilirlik konusunda bir problemi yok.kampanya zamani da olmadigi icin problem cikmaz.

c60 nedir tam bilmiyorum ama su arkadas incelemenin dibine vurmus

http://forum.donanimhaber.com/m_60305355/tm.htm

600 liraya aldim demis ben baktim 850 lira ve bunun fiyatini gorunce c450 bile ucuz geldi.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-1215b-blk110s-eeepc-1215b-siyah-amd-c60-133ghz-2048mb-320gb-maxintel-121-bt3-cam-w7str/productdetails.aspx?I_ID=60766

8 saat demis buna da oteki 7 saat demek ki abarti bir farki olmuyor bu kadar sure yeterli bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hızlıal.com güvenilir bir yer değildir benim gözümde. Oradan alacağınız bir üründe arıza çıktığı taktirde epey peşinden koşturan, arızayı tamir etmeden 30 iş günü bekleten ve kullanıcıya yollayan saçma sapan işler yapan bir firmadır. Mümkün olduğunca oradan alışveriş yapmamaya çalışın.

Ek olarakta ürünü yenisiyle değiştirdiklerinde kullanılmış ürün gönderen bir firmadır. Benim başım bir ara epey ağrıdı bu firmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 15 Haziran 2012; 20:18:20 >
  • HiqhWoltage

adamina gore muamele..
  • Valla adamı gördü Onlar. Ablam avukat olduğu için gerekenleri yaptı mağduriyetimin cezasını çektiler. Bundan sonra sitelerine girmem bile.
  • @.45 ACP

Eyvallah hocam bilgiler için. Genel duruma bakınca Hızlıal'daki MSI aklıma yatıyor ama diğer taraftan Hızlıal hakkında olumsuz görüşler de var. Biraz daha beklemek mantıklı gibi.

Oradaki kullanıcının diğer incelemesine baktım da "Packard Bell Dot UR (U3600 işlemcili)" da güzel görünüyor. En azından performans konusunda sıkıntısı yok gibi. Fiyat olarak da şuan mantıklı bir seviyede. Gidip Teknosa'dan alsam mı ki...

@HiqhWoltage

Hadiseyi bilmiyorum geçmiş olsun. Bana yamuk yaparlarsa bende avukat abla da yok. Ama Aselsan'da çalışan abla var. Artık top tüfek Allah ne verdiyse gireriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 15 Haziran 2012; 22:56:47 >

• N2600 yeni olsa da, 2. nesil atom n450'un pil dayanımını, 3. nesil atomun çift çekirdek başarımıyla getirmesinin haricinde pek yenilik beklemeyin. Performans anlamında yeni 1.6ghz n2600 işlemci olarak eski 1.66ghz n570'ten hafif geri olduğunu belli ediyor ama çift çekirdek sıçraması %80 takılma olmadan iş yapıyor n570'in %85 sorunsuz çalışmasına karşılık.
    Isınmada n2600 daha başarılı, tutunca netbook insanın eline sıcaklık nüfuz etmiyor ama hala merkezi bir ısı birikimi var önceki n450'den daha fazla. Ben daha serin çalışır diye umuyordum.
    Görüntü olayında, adobe flash bu grafik birimini bildiğim kadarıyla henüz desteklemediği için youtube'da bir miktar takılma var. Bunu n570 ile de yaşamıştım, o işlemciyle de sorunsuz oynatamayacağımı görünce bayağı bir hayal kırıklığı olmuştu; ancak yeni html5 denemesinde ilk bu işlemci kayıpsız oynatabiliyor ve videoyu splayer gibi bir programla sabit sürücüden oynatınca 720p kayıpsız akıcı şekilde çalışıyor. Bu grafik birimi html5 ile takılmadan 480p oynatan gördüğüm ilk netbook işlemcisi.
    Tabii en iyi seçenek c60 olmasına rağmen pil ömrü kuşkusu ve packard bell seçeneği olmaması benim tercihime engellerdi. Masaüstü bilgisayarımdaki hd5770'in yeri ayrı, ATi görüntü iyileştirmesiyle her bakımdan daha canlı izleyeceğinizden emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

netbook olmasinin esprisi kucuk ekran kolay tasinabilir hafif ve notebooktan ucuz olmasiysa su aleti tavsiye edebilirim havale 587 liraya

MSI U270 E300 1.3GHZ 2GB 500GB HD6310 11.6" Freedos Notebook Hdmi Usb 3.0 1,3Kg

http://www.hizlial.com/u30.001.1473.0122/msi-u270-e300-13ghz-2gb-500gb-hd6310-116-freedos-notebook-hdmi-usb-30-13kg

pil suresine de 7 saat demisler.

e450 modeli de var 674 liraya ama 15.6 ekran

http://www.pcdepo.com/hp-presario-a7s31ea-cq57-451et-notebook-urun7717.html

Şu hızlı al ı önermeyin bence artık.

Hızlıal o notebook u göndermez. Gönderse bile yoldan geri çevirir. Siz uyanık davranıp teslim alsanız bile arayıp duygu sömürüsü yapar. Onu yemeseniz bile kartınızdan farkını çeker.

Yani PC Depo ya devam hacım. Ya da başka bir siteye bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

valla hizlial enteresan bir firma.ocz 1066 ram aliyorum black edition gonderiyorlar tr'de olmayan.kingston 1066 aliyorum nvidia edition gonderiyorlar.amd x3 720 yani ilk phenomII'ler distlere gelmeden newegg'den bir kac gun sonra hizlial satmaya baslamisti yani pararel ithalat mi yapiyorlar tr'deki distlerden mi almiyorlar ne yapiyorlarsa fiyatlari uygunsa pislik aramayin maliyeti dusuktur ve garanti konusunda da bana hicbir problem yasatmadilar.kampanya zamani milletin yigildigi donemde mal alip sonra ilgilenmiyorlar diye aglayanlar var hizlial icin ama parfume merakli arkadaslar kampanyasiz zamanda bile parfum almak gerektiginde hizliala bakmadan gecmiyorlar fiyatlar uygun oluyor ve guvenilirlik konusunda bir problemi yok.kampanya zamani da olmadigi icin problem cikmaz.

c60 nedir tam bilmiyorum ama su arkadas incelemenin dibine vurmus

http://forum.donanimhaber.com/m_60305355/tm.htm

600 liraya aldim demis ben baktim 850 lira ve bunun fiyatini gorunce c450 bile ucuz geldi.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/asus-1215b-blk110s-eeepc-1215b-siyah-amd-c60-133ghz-2048mb-320gb-maxintel-121-bt3-cam-w7str/productdetails.aspx?I_ID=60766

8 saat demis buna da oteki 7 saat demek ki abarti bir farki olmuyor bu kadar sure yeterli bence.

Hızlı al hep böyle.

Komple sistem aldım sadece anakartı gönderdiler.

Anakartı istemiyorum dedim mesajlara cevap vermediler telefonlara çıkmadılar. Parasını ödeyip kargo gönderdim teslim almadılar iki defa kargo ödettiler.

Yani kampanya ile alakası yok. Pisliğin önde gideni bildiğin. Ve ürün TR de yok ise ve sana geliyor ise Paralel dir.

• Kardan adam olur o işlemciden adam olmaz :)

• Intel önce 6 ayda bir soket değiştirmeyi bıraksında sonra Atom işlemcilere baksın.
  • valla hocam ben o site icat oldugundan beri alis veris yapiyorum en ufak yamuklari olmadi.bir tek cok karisik bir siparis vermistim bir iki urunu bulamadilar ki bulamadiklari da macundur 22cm fandir filan.aradilar ne yapalim nasil yardimci olalim beklerseniz getirelim filan diye.ayrica dedigim gibi ocz 1066 ram aldim low voltage black edition ve kingstonda nividia edition gonderdiler hatta benden duyup oradan alanlara yesil gondermisler.simdi size de yalan soyluyorsunuz diyemeyecegime gore adam seciyorlar o zaman ne diyim?
    hic notebook almadim oradan ama M@U hocam istersen ben alayim notebooku belki yine filan edition gonderirler sonra ben sana gondereyim.
  • atomların hızı o kadar rezalet değil. atomlar 2009 yılında çıkmış işlemcidir. ve o zaman için performansları idare ederdi. ancak yeniliğe ayak uyduramadı intel. şu an için sıfır atom almak akla uymaz. amd al arkadaşım her işini görür. atomların en iyisi n270 takılı lenovo s10-2 dir. onun haricindeki atomlardan cacık olur. benim s10 a karşılık n570 veren bile çıktı üste para bile teklif edildi. 720 pi videoyu n270 de izlersin internette de sorun yaşamazsın ama daha fazlasında atom işine gelmez. en kötü bir most wanted falan oynamak istersen amd daha iyi bir seçenektir.
    atomu eğer çok uzun süre bataryada kullanacaksan tercih etm derim. 2 watt saat tüketim ile batarya tüketim konusunda çok iyiler. 3 hücre bir batarya minimum 3 saat gidiyor. amd ise aynı bataryayı bir saatte tüketir çünkü 18 watt yiyor.
    yani abi işine hangisi yararsa onu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

Kardan adam olur o işlemciden adam olmaz :)
    Hatta o işlemciden kadın da olmaz.
  • Oyun yada ağır programlarla uğraşılmayacaksa n2800 yeter
    n570 720p açıyor en fazla n2800 1080p video açar güç tüketimi 4-5 watt bişey
    Evet işlemci adam değilde biraz adam olmuş eski serilere göre

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.