Şimdi Ara

Intel, Atom'u adam edebildi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zombi7406

atomların hızı o kadar rezalet değil. atomlar 2009 yılında çıkmış işlemcidir. ve o zaman için performansları idare ederdi. ancak yeniliğe ayak uyduramadı intel. şu an için sıfır atom almak akla uymaz. amd al arkadaşım her işini görür. atomların en iyisi n270 takılı lenovo s10-2 dir. onun haricindeki atomlardan cacık olur. benim s10 a karşılık n570 veren bile çıktı üste para bile teklif edildi. 720 pi videoyu n270 de izlersin internette de sorun yaşamazsın ama daha fazlasında atom işine gelmez. en kötü bir most wanted falan oynamak istersen amd daha iyi bir seçenektir.
    atomu eğer çok uzun süre bataryada kullanacaksan tercih etm derim. 2 watt saat tüketim ile batarya tüketim konusunda çok iyiler. 3 hücre bir batarya minimum 3 saat gidiyor. amd ise aynı bataryayı bir saatte tüketir çünkü 18 watt yiyor.
    yani abi işine hangisi yararsa onu al.

şaka gibisin

amd c50 li netbook var pili 3 hücreli 4-5 saat gidiyor. asusun bx serisi.. 1080p süper akıcı.. bu videoyuda zamanında ben koymuştum

atomlar 1 çekirdek + hyperthreaningli.. bu 1ghz çift çekirdek

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

atomların hızı o kadar rezalet değil. atomlar 2009 yılında çıkmış işlemcidir. ve o zaman için performansları idare ederdi. ancak yeniliğe ayak uyduramadı intel. şu an için sıfır atom almak akla uymaz. amd al arkadaşım her işini görür. atomların en iyisi n270 takılı lenovo s10-2 dir. onun haricindeki atomlardan cacık olur. benim s10 a karşılık n570 veren bile çıktı üste para bile teklif edildi. 720 pi videoyu n270 de izlersin internette de sorun yaşamazsın ama daha fazlasında atom işine gelmez. en kötü bir most wanted falan oynamak istersen amd daha iyi bir seçenektir.
    atomu eğer çok uzun süre bataryada kullanacaksan tercih etm derim. 2 watt saat tüketim ile batarya tüketim konusunda çok iyiler. 3 hücre bir batarya minimum 3 saat gidiyor. amd ise aynı bataryayı bir saatte tüketir çünkü 18 watt yiyor.

şaka gibisin

amd c50 li netbook var pili 3 hücreli 4-5 saat gidiyor. asusun bx serisi.. 1080p süper akıcı.. bu videoyuda zamanında ben koymuştum

şaka gibi olan sensin. ben şu kadar saat gider deim mi? hayır. benim dediğim batarya 2.5 yıllık bin defadan fazla şarj oldu. 3 hücreli c50 işlemcili bilgisayar satıldığını bilmiyorum ve 6 hücreler bile maksimum 6 saat gidebiliyorken 3 hücre nasıl o kadar çok gidecek? ben kendim kullandım amd c50 işlemcili bir bilgisayar 6 hücre ile 4-5 saat kadar bir şey gitti. ayrıca n570 ler çift çekirdektir. hyper threadingle 4 çekirdek oluyor. kaldı ki bendedim zaten şu an için sıfır intel almaktansa sıfır amd al daha iyi olur diye.

• quote:

quote:

quote:

şaka gibisin

şaka gibi olan sensin. ben şu kadar saat gider deim mi? hayır. benim dediğim batarya 2.5 yıllık bin defadan fazla şarj oldu. 3 hücreli c50 işlemcili bilgisayar satıldığını bilmiyorum ve 6 hücreler bile maksimum 6 saat gidebiliyorken 3 hücre nasıl o kadar çok gidecek? ben kendim kullandım amd c50 işlemcili bir bilgisayar 6 hücre ile 4-5 saat kadar bir şey gitti. ayrıca n570 ler çift çekirdektir. hyper threadingle 4 çekirdek oluyor. kaldı ki bendedim zaten şu an için sıfır intel almaktansa sıfır amd al daha iyi olur diye.

kızma şampiyon

ben şu cümlen için demiştim

". 3 hücre bir batarya minimum 3 saat gidiyor. amd ise aynı bataryayı bir saatte tüketir çünkü 18 watt yiyor."

çünkü amd c50 sadece 5-9 watt ve 6310 gibi süper bir ekran kartıda var içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 17 Haziran 2012; 12:36:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

şaka gibisin

kızma şampiyon

ben şu cümlen için demiştim

". 3 hücre bir batarya minimum 3 saat gidiyor. amd ise aynı bataryayı bir saatte tüketir çünkü 18 watt yiyor."

çünkü amd c50 sadece 5-9 watt ve 6310 gibi süper bir ekran kartıda var içinde

benim kullandığım amd sony vaio içinde idi. e batarya performansından onun gibi marka yok ve o bilgisayar 6 hüce olmasına rağmen 5 saat mi ne gitmişti. o yüzden şaşırdım. senin dediğin benim garbime gitti.

• packard bell dots n2600 gma 3600 netbook kullanıyorum. Hatta suan da sehir dışındayım ve sık kullanıyorum bu aralar.

1 ay önce teknosadan turuncu indirimde almıştım 499 tlye.

Objektif olarak bu netbook hakkında düşüncelerimi anlatmak istiyorum. Belki netbook düşünen arkadaşlara olabilirim.

Az önce youtube da 1080p video açtım(daha önce denememiştim denemek için açtım) bir takılma sezemedim bence gayet akıcı oynatıyor. ( 3g ile bağlanıyorum ) ( yalnız kendi ekranında oynattım bilmiyorum hdmi la tv ye bağlandığında ne olur? denemek lazım)

Kendi ekranı demişken, bence kendi ekranı rezalet 1024x600 max çöz. sanırım tüm netbooklar böyle ama berbat pikselleri gözle görüyorsunuz :(
    Sırf bu sebeple tablet alınabilir

Videoların özelliklerinden pek anlamıyorum (bitrate falan ) ama 850 mb lık 24 dklık 720p 25 fps li video yu vlc, media player ve bs playerda takılmadan oynatabiliyor. GOM playerda her türlü 720p kasıyor maalesef. Bu üzücü oldu benim için çünkü hep gom kullanırdım.BS player ve vlcde menü ye falan tıkladığımızda takılmalar başlıyor ama bir şeye dokunmadan izlediğimizde videoyu güzel oynatıyor. En rahat windows media player burada hiç sıkıntı olmuyor.

Bu yukarıda bahsettiğim gibi videolar,ı genelde hdmi ile 40'' full hd televizyona bağlayıp izliyorum.

Genelde internet torrent ve film izleme için kullanıyorum. Bu nedenle memnunum :)

Pil ömrüne gelince bence başarılı. 6.5 7 saat yoğun kullanıma dayanıyor. ( ekran yarı parlaklık cpu ve gpu tam güç ekonomi modunda olmadan )
    8 saat pil tüketim ayarları yapıldığında rahat gider. Ben en düşük ayarları ayarlayıp ekranı da kapatıyorum ve torrent indiriyorum o zaman 9 saati geçiyor. İşlemcinin zaten çok komik bir tüketimi var TDP 3.5 watt :)

N570 ile aynı performans sanırım ama benim bildiğim bu nesil gma 3600 tan yırtıyor . sanırım n 570 liler videolarda sorun yaşıyordu diye biliyorum.

İşlemci özellikler :http://ark.intel.com/products/58916/Intel-Atom-Processor-N2600-(1M-Cache-1_6-GHz)

EDİT : Burada n570 ve n2600 ı karşılatırdım:http://ark.intel.com/compare/58916,55637

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suvari25 -- 17 Haziran 2012; 13:25:53 >

• ne olursa olsun amd en iyisi şimdi html5 li siteler artınca atomlar acınacak hale gelecek (nvidia ion ekran kartlılar hariç)

• Bu haftasonu Vatan'ın yaptığı kampanyadan alayım diyorum dostlar. Şu ikisi arasında kaldım ama bu akşam kadar alacağım:

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/products.aspx?L2=PC_POR&k3=Netbook&qs=|19=222

Daha iyi bir şey bulamadım. Varsa haberdar edersiniz sevirim.
  • AMD E300 ler nasıl Atom karşısında acaba.

Şöyle birşey gördüm.

HP Compaq Presario CQ57-470ST B1H48EA AMD E-300 4GB 500GB 1GB Vga HD6310M 15.6"
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95109

ATOM almak için Vatanı beklemeye gerek yok, indirimli fiyatları zaten piyasa ile aynı seviyeye geliyor.
    http://www.exa.com.tr/exper/netbook/exper_style-487-18037.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Ağustos 2012; 15:52:54 >

• Atom almak gibi bir niyetim yok zaten. Üstteki mesajımda Vatan Bilgisayar'daki iki tane C-60 Apu'lu modelin linkini verdim. İçlerinden birini alacağım ama hangisi?

Buarada notebook almak gibi bir niyetim hiç yok. Benim için önemli olan kriterler: Taşınabilirlik, pil süresi, internet tarayıcı performansı. Konuyu açtığımda Atom'un durumunu sorma sebebim piyasada Fusion'lı netbook olmamasıydı. Şimdi uygun fiyatlı 2 model var, birini alayım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 12 Ağustos 2012; 16:00:12 >
  • Hocam eğer maddiyat çok önemli değilse Amd nin c350 ve 450 yerine şuanda amd nin e2-1800 işlemcili modeli var.

Sony Vaio SVE1111M1EB modeli bak derim

Apulu model 7340 ekran kartı var.tandart 4 gb ile geliyor 8 gb a yükeselebiliyor 500 gb disk falan güzel model

Aldım şuanda kullanıyorum. Bu e2 serisi Haziranda çıktı MEdia Marktta satılıyor.

Netbook ama 1000 TL Kdv dahil. USB 3.0 desteğide var HDMI çıkışıda Performansıda C350 450 lerden iyi. Atom N570 li Asus netbookumda var 1080p filmleri izleyemiyordum.Amd e2-1800 lü modelde sorunsuz izleyebiliyorum.
  • Bu arada illa ony Vaio modeli olması şart değil.Mutlaka e2-1800 işlemcili netbook ara.Çünkü e350 450 ler artık bitti diyebilirim.Bu işlemci ile ilgili forumda çok bilgi yok.1700 mhzde çalışan 2 çekirdekli hd7340 entegre APU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diabelica -- 13 Ağustos 2012; 7:32:49 >
  • E2'lerin F/P durumu pek iyi gelmedi bana. Zaten fazla model de yok sanırım. Açıkcası netbook'a o kadar para verme taraftarı değilim. Zaten C-60 yapamayacağım bir şey olduğunu da sanmıyorum. Bilgi ve öneriniz için teşekkür ederim.

Dün ACER AO722 siparişi verdim. 590 Lira'ya daha iyisi yok gibiydi.
  • Netbook yerine ultrabook lara bak.Ama fiyatları biraz pahalı gibi.
  • E2'lerin çalışma süresinde AMD'nin söylediği %5'lik iyileştirmenin çok ötesi bir iyileşme gördüm notebookcheck'teki sony vaio e2-1800 işlemcili bir 11"'lik dizüstünde. Biraz fiyatı normale gelse aslında aradığım tercih.
  • Benim için tercih dönemi bitti. Acer AO722 C-60'lı bir netbook aldım kullanıyorum. 4x4'lük netbook. 6 hücreli pili varmış. Yarım pille saat 5'ten beri kullanıyorum hâlâ devam ediyor. Çözünürlüğü de 1366x768'miş. Çok süper valla. Bir de internet sorunu olmasaydı mükemmel olacaktı.

Ayrıca C-50 ile C-60 arasındaki fark ise üretim teknolojileri ve C-60'a eklenen Turbo Core özelliği. Gördüğüm kadarıyla işlemci hızı 1650mhz gibi bir değere ulaşabiliyor. Gpu için de aynısını söylemişler. Ona henüz bakmadım. C-50'de HD6250 bulunuyordu, C-60'ta HD6290. Tek fark biri sabit 250mhz iken diğer 400mhz'e kadar çıkabiliyormuş. Göreceğiz artık.

Genel olarak beğendim. Ancak ethernet yongası benim kablolu modem ile uyumsuz sanırım. Ağ bağlantısı var internet yok. Tek canımı sıkan bu oldu. USB ile bağlayınca o da sorun olmaktan çıktı. Zaten evde kullanmayacağım için sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 16 Ağustos 2012; 1:48:55 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.