Şimdi Ara

Intel 3. çeyrek geliriyle tarihi rekora imza attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendisi de bir ekonomist olan Intel CEO'su Paul Otellini 3. çeyrek sonuçlarından bir hayli memnun.

Yarıiletken endüstrisine yön veren isimlerden biri olan Intel'den tarihi rekor. Yılın 3. çeyreğine (Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi) yönelik finansal rakamları açıklayan Intel'in, dönem bazlı değerlendirmede tarihinin en yüksek rakamına ulaşarak yeni bir rekora imza attığı firmanın tepe yöneticisi ve başkanı olan Paul Otellini tarafından açıklandı.

3. çeyrekte 10.2 milyar dolarlık ciro elde eden Intel'in operasyon geliri tablolara 3.1 milyar dolar olarak yansırken, net kazancı 2 milyar dolar, hisse başına getirisi ise 35 cent oldu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde verdiğimiz bir haberimizde küresel ekonomide baş gösteren yavaşlamaya rağmen yonga satışlarının artmaya devam ettiğini belirtmiştik.

• Başarı intel mühendislerinin başarısı aslında ama resimde bir onlar yok, mühendis olmanın cilveleri işte. :)

Ayrıca, core mimarisindeki işlemci performansları AMD karşısında yerlerde sürünseydi o zaman görmek lazımdı Intel CEO'sunu, gerçi yine göremezdik, muhtemelen yerine başka birini getirmiş olurlardı. Dolayısıyla burada intel mühendislerinin hakkını vermek lazım, core mimarisiyle çok iyi hatta iyininde ötesinde bir iş çıkardılar.

Bu dönemde AMD'den de GPU divizyonu sayesinde uzun bir aradan sonra kâr bekliyorum ben, bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 15 Ekim 2008; 10:12:06 >
  • arkadaşlar sonuçta intel işini iyi yapıyor, duyurdukları ürünün piyasaya girmesini merkla bekliyor ve geldiğinde birkısmımız fiyatına bakmadan alıp kullanıyor. ki kar'a geçmeleri çok normal bence.
  • adami ya dovmusler, yada gozunde sorun var... tek gozu sismis adamin.. ayrica elmacik kemikleri de daha pembe... hatta biraz fazla pembe..

kaldiki Intel'de calisacaksin ve gercekten cok paran olacak.. sonra bide altinda kumas pantolon ve uzerinde sweatshirt ile fotograf cekileceksin...fotograf cekilirken de kendini korumaya alan bir benlik bicimine sahip olacaksin. esasen adamin suratinda nasil durayim gibi bir ifade var.. adam kendinden emin degil. ben sahsen biraz daha ciddiyet beklerdim... bu arada adam saglak...

simdi butun bunlarin konu ile ne alakasi var diye soracaksiniz ama... daha once bazi kayit disi duraganlarin da kar olarak gosterildigi haberi cikmisti... adam akilli ve rahat abi ne diyim... butun dunya ekonomisine adanmis bilgisayarlarin icinde o adamin islemcileri var.. kar etsin normal olarak..

Kaynak:
    1: Insan anotomisi ve kas yapilari (yuz kaslari)
    2: Vucut dili ve psikoanaliz
    3: "Bir Is Adamina"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Ekim 2008; 12:21:00 >
  • Artış daha da devam edecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

adami ya dovmusler, yada gozunde sorun var... tek gozu sismis adamin.. ayrica elmacik kemikleri de daha pembe... hatta biraz fazla pembe..

kaldiki Intel'de calisacaksin ve gercekten cok paran olacak.. sonra bide altinda kumas pantolon ve uzerinde sweatshirt ile fotograf cekileceksin...fotograf cekilirken de kendini korumaya alan bir benlik bicimine sahip olacaksin. esasen adamin suratinda nasil durayim gibi bir ifade var.. adam kendinden emin degil. ben sahsen biraz daha ciddiyet beklerdim... bu arada adam saglak...

simdi butun bunlarin konu ile ne alakasi var diye soracaksiniz ama... daha once bazi kayit disi duraganlarin da kar olarak gosterildigi haberi cikmisti... adam akilli ve rahat abi ne diyim... butun dunya ekonomisine adanmis bilgisayarlarin icinde o adamin islemcileri var.. kar etsin normal olarak..

Kaynak:

kısaca ; kaka firmanın kaka ekonomisti diyebiliriz yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

adami ya dovmusler, yada gozunde sorun var... tek gozu sismis adamin.. ayrica elmacik kemikleri de daha pembe... hatta biraz fazla pembe..

Kaynak:

kısaca ; kaka firmanın kaka ekonomisti diyebiliriz yani.

esasen kotu bisey soylemedim.. bir cok insan hic ummadigi durumlarda kalabiliyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD'nin yeni üretim biçimi, AMD'nin mahkemeleri kazanması vs. vs. Bunlar iyi iş görürse, mumla ararlar bu günleri !

Not : Boğazlarında dursun o paralar.
  • yani işlemçileri adamlar yapmıyorda zorla size satıyormuş gibi konuşuyorsunuz
  • bizler sagolalım
  • 3 Ayda 2 milyar dolar anlamına geliyor bu olay yanlış okumadıysam.İnanmıyorum
  • bilgi insana kazandırıyor işte..
  • Bu pek bilgi ile ilgili değil. Çok yüksek kazanım var. Ekonomik krize rağmen...
  • Cidden bu maddi kiz döneminde ne kadar kar elde edecek bakalım... Gözlerimiz 4. Çeyrekte..
  • Olmayan paranın harcanması, ödeme vakti gelince de bunun su yüzüne çıkmasıyla patlak veren finansal bir kriz bu. Bazı kesimlerin işine yaramıştır tabii ki.... Yoksa tüketime, üretimin yetmemesi, kıtlık gibi bir durum söz konusu değil. Ama ceremesini failleri kadar başkaları da çekiyor, bu nasıl bir dünya düzeni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramdeon

AMD'nin yeni üretim biçimi, AMD'nin mahkemeleri kazanması vs. vs. Bunlar iyi iş görürse, mumla ararlar bu günleri !

Not : Boğazlarında dursun o paralar.

abi ne yaptı sana bu intel ya? çok merak ettim yani
  • Etsin bakalım milyar dolar karları.Tekel olmanın verdiği güçle legal yada illegal işlerle biraz makyajla kendine şirin süsü vererek paranın kaymağını yiyor.
  • buna bende katkıda bulundum
    ağustosta Q6600 almıştım 280ytlye şimdi 360ytl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.