Şimdi Ara

Intel, 18A sürecinde çip üretimini 2026’ya erteleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, 18A sürecinde çip üretimini 2026’ya erteleyebilir
    Intel tarafından kötü haberler gelmeye devam ediyor. CEO Lip Bu Tan’ın Çin ilişkilerinin mercek altına alındığı bir dönemden çip üretim biriminde olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Aktarılanlara göre Intel’in 18A çip üretim süreci düşük verim oranları nedeniyle 2026 yılına ertelenebilir.

Şirketin mevcut verimlilik seviyelerinin büyük ölçekli üretim için ekonomik açıdan sürdürülebilir olmadığı değerlendiriliyor. Intel’in planı, dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği "Panther Lake" işlemcilerini 18A teknolojisiyle yıl sonuna doğru seri üretime almak ve ardından dış müşterilere açmaktı. Fakat içeriden ve dışarıdan gelen söylentiler, 18A sürecinin tam kapasite üretiminin 2026’ya kaydırıldığını gösteriyor.

Intel için en kötü senaryo değil

Elbette 18A hakkında gelen erteleme haberleri şirket için olumsuz görünüyor ancak tam olarak öyle olmayabilir. Intel’in asıl hedefi düşük verim oranlarıyla üretime geçmek yerine neredeyse mükemmele yakın bir çıktı yakalamak. Şirketin CEO’su Lip-Bu Tan, yüksek verimlilik olmadan yüksek hacimli üretime geçmeye sıcak bakmıyor. Geçmişte düşük verimle seri üretim yapan Intel, bunun hem finansal kayıplara hem de kalitesiz ürünlere yol açtığını deneyimledi.

Ayrıca Bkz.Intel başkanının fabrikaları TSMC'ye satmaya çalıştığı ortaya çıktı

Intel 18A için verim oranlarının en iyi ihtimalle yüzde 65 seviyelerinde olduğu söyleniyor. Bu verim oranlarıyla yıl sonuna kadar üretime geçmek demek her 10 çipten 4’ünün işlevsiz olacağı anlamına geliyor. Bunun yerine süreçte yapılacak iyileştirmelerle 2026’da yüksek verimli hacimli üretim hedefleniyor. Intel, bu sayede hem iç piyasada hem de TSMC gibi rakiplerle rekabette daha güçlü bir pozisyona gelebilir.

Kaynak:https://wccftech.com/intel-18a-chip-reportedly-delayed-until-2026-amid-low-yield-rates/

• Hatırlatma:

Önümüzdeki yılın (2026) sonunda çıkması planlanan Intel İşlemcileri TSMC üretecek.

18A'yı kim takar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her İntel haberi bir öncekinin kötüye gidişi ile alakalı oluyor.

İntel bu gidişle pazar payını kaybedecektir.İntel için bu bir felaket senaryosu demektir.

Çok fazla değil iki üç sene sonrası intel için batış haberleri duyulur.

• O değil de bu 18A olayı tam yılan hikayesine döndü, "yok hazır, yok üretimde problem var, yok üretim ile ilgili iyi haberler geliyor, yok intel döküm işini elden çıkarabilir..." vs. Kafalarımız 1 milyon oldu, en iyisi İntel ile ilgili tüm haberleri pas geçip 1 yıl sonra tekrar okumaya başlamak :)

• İnovanyozsuz ( Yenilik yapmayan ) İNTEL . 10 çipten 4’ünün işlevsiz olacağı anlamına geliyor.

• AMD olmasaydı bugün hala 4/8 kullanıyorduk.

Daha da rezil olsunlar. Umarım kısa sürede batarlar.

• Alıntı

metni:
    Intel 18A için verim oranlarının en iyi ihtimalle yüzde 65 seviyelerinde olduğu söyleniyor. Bu verim oranlarıyla yıl sonuna kadar üretime geçmek demek her 10 çipten 4’ünün işlevsiz olacağı anlamına geliyor.

bu kısmı palavra gibi geldi bana. TSMC bile %60'ı buldu mu seri basıyor intel %65'i mi beğenmemiş? samsung'u geçti TSMC'nin gerisinde diye de haber çıkmıştı bu sayı mümkün değil. hatta ben o haberde yarısını yakarak 60 binden satarlar artık şimdinin parasıyla demiştim. TSMC'nin yaptığı 15. seri 27 binden çıkmadı mı hani çok da sallamadım olacağı o olur wafer katliamı borcunuz x2 please.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geleneksel intel erteleme günlerine hoş geldiniz. Bugün 18A'yı erteliyoruz. En kısa zamanda yeni ertelemelerle devam edeceğiz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.