çok saçma böyle olmaması lazım :) 12900k yanılmıyosam bu sene satışa çıktı yani 2022 de satışa çıkıyo ürün aynı yıl o donanımı geride bırakıyosun. bunlar istese daha iyisini de yapar o zaman yavaş yavaş yükselterek satış stratejisi mi yapıyolar. valla benim gözümde 12900k harika bir işlemci. yeni pc toplayacaklar fp sistem yapacaklar 13600k yı gözü kapalı almalı o zaman. 7 bin liraya on numara işlemci alıyosun :) bu arada intel her yıl 1 nesil mi atlatıyor 2023 sonlarında 14. nesili mi çıkaracaklar. 2024 15, 2025 16, sistem böyle mi ilerliyo. ona göre ne biliyim 12900k beni 3 yıl tatmin etse 2026 da 17. nesil 17500ü alırız hop uygun fiyata teknolojiyi yakaladık. :) |
INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (162. sayfa)

-
-
hocam yine nvidia uzerinden bir ornek daha vermek istiyorum. adamlar 4000 serisi urun tanıtırken rakip olmadıgı icin 3000 serisi ürünlerini kötülediler. işte 3080 e ne bu kadar fark attık 3090 dan şukadar iyi diye. bunlar satış stratejisi.
12900k kötü bir işlemci degildir. siz almışsınız. 3 yıl boyunca sizi üst seviye götürcek bir işlemcidir.hatta yeni bir üst seviye amiral gemisi modelini alan kişi 5 yıl kapatıyor işlemci işini.artık böyle dusunmek gerek.
ben sizinde avantajlı oldugunuz noktalar oldugunu düsünüyorum. mesala sizin işlemciniz de cok elektirik yakmayacak 13. nesil gibi. böyle düşünün :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 22 Ekim 2022; 14:51:47 > -
Yani rekabet istendi herkes tarafindan rekabet geldi
eskiden ne guzel 5 sene onceki ile bu sene ki islenci kafa kafaya carpisirdi.
-
Burada benim hedefim intel değil. Tüm markalar aynı şeyi yapıyor, güce abanıyorlar bu beni rahatsız ediyor. Artık 360mm soğutucular yetmiyor. 4090 olsun, 13900, olsun yada 95 derecenin normal olduğu amd olsun, bu kafa bana uymuyor. 1000 watt yeter noktalarından 1200 watt iyidire yol alıyoruz. 750 watt ile 100 birim iş yapacak iken 1200 watt ile 110-115 birim iş yapılıyor. Bana uymuyor, sonra doğaymış, çiçekmiş, yok elektrinkli arabaymış, geçelim bunları. Avrupalılar doğal gaz yerine bunları kullanırlar kışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 22 Ekim 2022; 16:10:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kafaya takacak birşey yok.Lga 1700 soket de bitti.
6 ay sonra 14. Nesil çıkar.14900K alan %10 hızlı der yeni Anakart alır böyle gider.
Üzücü tabi bir taraftan dün 11-13 bine 12900K alan bugün satsa yarı fiyatına satacak.Yapacak birşey yok.
1 yıl olmuş çıkalı yaklaşık MM dediğine göre ve bırak Z690 i B660 karın fiyatı bile düşmedi.
Kendi kullandığım Msi B660A Pro 3800 lira , hala ve hala Asus B660 G-F ve B660 Mortar Max 6000 liralar civarında köpük dendi,kaymak dendi, düşecek dendi 1 yıl da hicbirsey değişmedi.Simdi soket de ömrünü doldurdu.
İncelemelerde de uzak ara en kötüsü Mesut Çevik in ki hediye mi geldi,indirimli mi geldi ya da normal satın mi alındı bilmiyorum ama inceleme ile alakası yok.
@huso
Haklısın , huso,
1700 soket böylece bitti. 2023 ün sanırım ilk çeyreğinde çıkacak olan meteor lake çok daha iyi olacak.
B660 anakartlar halen pahalı. Öle diğer bazı,giriş seviyesi anakartları ,ben zaten ne kullanır ne de tavsiye ederim.Anca giriş seviye işlemciler için uygun olabilir.Sendeki B660'ın bence alınabilecek en ideal fiat/perf. anakartı. O bile, bu fiatlarda.
DDR5 ramler makul seviyeler inmeye başladı. Ama bu anakartlar ve bi de işlemcilerin ısı derecelerinin artmasıyla ,sıvı soğutuculara verilen paralar yüzünden ,tabiri caizse,astarı yüzünden daha pahalıya çıkmaya başladı, işlemciler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 22 Ekim 2022; 17:12:42 > -
Benim işlemci de elime ulaşmasına rağmen sistemi kuramıyorum. Çünkü hızlı gönderisine güvenip anakartı aldığım yerde meğer stok yokmuş. İptal ettik, iadeyi bekliyorum. İade gelince ben de Msi Pro A alacağım %99. Sırf bluetooth'a bir usb harcamamak ve 2 usb3 yerine 4 tane usb3 girişi var diye M-A Wifi alayım demiştim o da elimizde patladı. Aynı fiyata da hiçbir yerde olmadığından Atx'e döneceğim yine. İşlemci, psu, fanlar falan dolabın üzerinde bana bakıyor öylece. Daha paketini bile açmadım canım çekmesin diye. Bir hafta sonu boşa geçmiş olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 22 Ekim 2022; 20:58:31 > -
Inventus'tan mı almıştınız @Kraven ?
-
Bu sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Üstelik bunu daha önce de konuştuk, herkes sizin ilgi alanlarınıza ilgi göstermek zorunda değil. Zoru başarmak, bir denklemi çözmek çok keyifli bizler için. Çünkü subtiming dediğiniz dünya rastgele rakamlar girdiğiniz bir yer değil, her şeyin bir oranı, denklemi var. Bunu en doğru ölçüde tutturmaksa hem bilgi, hem de deneyim istiyor. Her şey saf performans odaklı olmak zorunda değil. Ayrıca elde ettiğiniz sonuç, FPS değerlerinize değil, %0,1 ve %0,01 değerlerinize yansır. Ki bu FPS’den daha kritiktir, stutterring i önler, dropları bitirir.
Her iki sayfada bir bu yorumu görmemek için bu sefer daha detaylı açıklamak gerekli diye düşündüm. Bir forum sitesinde bilgi paylaşan insanlarından rahatsız olmaktan daha manasız bir şey gelmiyor çünkü aklıma.
İyi forumlar,
Savaş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 23 Ekim 2022; 8:33:3 >
CapFrameXtwitter
“First time I see DDR4-4133 (Gear 1) on a modern Intel platform (my own testing!). The IMC on the 13900K looking promising. 👍”https://twitter.com/CapFrameX/status/1583818421514358784?s=20&t=Mmz8ZjFQhFv__25wddE04wCapFrameXtwitter
“i9-13900K on ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 with AI Optimizer feature. 😲”https://twitter.com/CapFrameX/status/1583869486616129537?s=20&t=Mmz8ZjFQhFv__25wddE04w
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 22 Ekim 2022; 21:25:2 >
-
Arkadaşlar 13700KF işlemciyi aldım fakat hangi soğutucuyu alacağımı bilemedim.
Elimdeki Corsair H80i GT sanırım yetmeyecek.
Sıvı soğutma için en fazla 240’ mm’lik alabilirim. Bu bile kasaya yerleştirmede beni uğraştır gibi geliyor.
İyi bir hava soğutma mı yoksa 240 mm’lik sıvı soğutma mı daha iyi performans verir?
Bir öneriniz var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İşlemciyi Hepsiburada'dan anakartı Prestijtoner'den, güç kaynağını Teknobiyotik'ten aldım. Perşembe akşamı söyledim hepsini ve anakart hariç hepsi geldi. Son ürün mağazadan satılmış ve stok düşmeyi unutmuşlar. İadeyi sorunsuz yapsınlar da ona da razıyım artık.
-
Paylaştığınız için sağolun. Prestijtoner'den bir şey alınmayacak demek ki. Zihne not alındı. Inventus, Teknobiyotik, sinerji gen, qp, Adeks, Amazon vs. buralardan alışveriş yapmak lazım. Vatan'dan yüzyüze, Hepsiburada'dan da sadece satıcı HB ise alınır. İade kolay oluyor, kargo için kavga gürültü yaşamıyorum, kanıt gönderin diye tehditvari konuşan biriyle de muhattap olmuyorum.
-
CapFrameXtwitter
“i9-13900K OC vs i9-12900K OC. ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4. 32GB G.SKILL B-die, dual ranked. ▶️ ADL: 5.2GHz, 4.9GHz ring, DDR4-4000 C16 ▶️ RPL: 5.6GHz, 4.9GHz ring, DDR4-4133 C16 ▶️ Very demanding custom scenes + settings E-cores off, tuned subtimings. RPL 2-9% faster.”https://twitter.com/CapFrameX/status/1583895670960058368?s=20&t=aV4DcZGhzqL1QV_f3KRfRQ
-
Rica ederim. Bir daha kesinlikle kullanamayacağım bir yer. Üstelik sitede yazan numaraya da her zaman ulaşamıyorsunuz. O saatlere de güven olmuyor. Teknobiyotik'ten şüphe ediyordum ben asıl, ya çok iyi ya çok kötü deniyordu hep. Çok hızlı ve sorunsuz geldi. Tabii ürünü henüz kullanmadım ama ulaşımı çok kolaydı. Bir de Amazon'un çalıştığı kargoyla çalışıyorlar. O açıdan da çok memnun oldum. En azından benim bölgemde çok iyi çalışıyor o firma. Gerçi bu kadar övdüm ama pc toplama sistemleri bir acayip. İlk başta onlara mı toplatsam, hiç kendim uğraşmam, vakit de kaybetmem falan dedim. Hatta normal oem parça fiyatını veriyorlar sistem toplarken ki bu konuda tekler cidden. Sonra denemek için sipariş verme kısmına gelmeye çalıştığımda neden oem fiyatı verdiklerini anladım. Aksesuar paketlerini de zorunlu tutuyorlarmış. Halbuki ilk başta öyle bir şey yazmıyor. Fakat onun dışında normal parça almak için tekrar kullanırım, o açıdan bir sorun yaşamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X