INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (180. sayfa)

-
-
-
HWinfo kurun açın voltaj bölümüne bakın 3v 5v 12v cpuz den stress cpu yapın furmarktanda gpu yu strese sokun voltajlara bakın aida aynı anda sokmuyor diye biliyorum sırayla yapıyor bu şekilde aynı anda hem cpu hem gpu yüke biner.
-
-
Voltaj değerleri normal aralıkta gözüküyor, aşağıda görüntü paylaştım.
Yine ilk etapta işlemci ve ekran kartını ayrı ayrı test ettim. İşlemci testinde ( cpuz ile ) sorun olmadı ancak furmark açtığım gibi pc yeniden başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_u_R_K_a_N -- 1 Kasım 2020; 10:28:57 > -
Ramlere henüz bir şey yapmadım.
PSU 5.5 yıllık, Corsair VS 650
-
quote:
Orijinalden alıntı: F_u_R_K_a_NRamlere henüz bir şey yapmadım.
PSU 5.5 yıllık, Corsair VS 650
msi after burn varmıs. sılıp bı daha bakın.
şüpheliler sırasıyla
msi afterburn
psu
ekran kartı. (modeli neydi? )
-
Ekran kartı MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming X 8GB 256Bit GDDR6, normalde parça değişikliğine gitmeden önce sorunsuz çalışıyordu.
MSI after burn'u sadece yeni kurulum sonrasında sıcaklık değerlerini incelemek için kurmuştum.
Şimdi MSI after burn kaldırıp, yeniden bir oyunu açtım ancak yine pc yeniden başladı
-
MSI Z490 Ace yeni güncelleme gelmiş UNIFY e de gelmiş mi acaba 10/16 olarak deniyen var mı ?
-
Corsairin eski VS leri marka olmayan bazı psulardan bile kalitesizdir.
-
msi b460m pro, team 2x8 3200 cl16 ram, işlemci olarak i3 10100f ya da i5 10400f düşünüyorum, ram mhz sınırından haberim var 2666 mhz kullanmak zorundayım. z490 bilerek tercih etmedim fiyatından dolayı. ekran kartı olaraksa 1660 super düşünüyorum.
2666 mhz sınırı için i3 10100f den i5 10400f ye 2 core / 4 threadlık fark için 700 tl farka değer mi sizce ? (kullanım amacı yeni oyunları sorunsuz oynayabilmek, cyberpunk - cod cw - ac serisi - bf1 ve bf5 multi büyük haritalar)
daha önce 1600AF vardı, hatta smt kapatarak 6/6 olarak kullanıyordum, ona rağmen yeterli gibiydi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar,
Aslında birçok şeyin üzerine konuşulmuş ve bakılmış durumda olduğunu görüyorum.
Sistem değişimi sonrası sanıyorum sıfırdan işletim sistemi kurulumu vs. de denemişsinizdir? Kullandığınız GPU için recommended PSU değeri 550W. Elinizdeki PSU'nun aslında yeterli olması gerekir ama yine de şüpheliler arasında tabii.
Mümkünse ramleri single olarak da denemelisiniz. Akabinde hem single hem de dual konumdayken farklı slotları da denemelisiniz. Yazılımsal olması da ihtimal dahilindedir ancak kernel hataları genel olarak donanımsal oluyor diyebiliriz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Texassm0ke
msi b460m pro, team 2x8 3200 cl16 ram, işlemci olarak i3 10100f ya da i5 10400f düşünüyorum, ram mhz sınırından haberim var 2666 mhz kullanmak zorundayım. z490 bilerek tercih etmedim fiyatından dolayı. ekran kartı olaraksa 1660 super düşünüyorum.
2666 mhz sınırı için i3 10100f den i5 10400f ye 2 core / 4 threadlık fark için 700 tl farka değer mi sizce ? (kullanım amacı yeni oyunları sorunsuz oynayabilmek, cyberpunk - cod cw - ac serisi - bf1 ve bf5 multi büyük haritalar)
daha önce 1600AF vardı, hatta smt kapatarak 6/6 olarak kullanıyordum, ona rağmen yeterli gibiydiFarka değecektir ve kampanya zamanları fark daha da azabilir, özellikle önümüzde 11.11 var. Hazır kampanyadan söz etmişken, yakalayabilirseniz en ucuz Z490 chipset anakartı almanız (3200 MHz de gündemdeyken) keza faydalı olacaktır. Ram hızlarında min 600 MHz ve üzeri hız farkları performansa kayda değer yönde yansıyabilmektedir (oyuna göre).
-
quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEFarka değecektir ve kampanya zamanları fark daha da azabilir, özellikle önümüzde 11.11 var. Hazır kampanyadan söz etmişken, yakalayabilirseniz en ucuz Z490 chipset anakartı almanız (3200 MHz de gündemdeyken) keza faydalı olacaktır. Ram hızlarında min 600 MHz ve üzeri hız farkları performansa kayda değer yönde yansıyabilmektedir (oyuna göre).
Alıntıları Göster11.11 hesabını şimdiden yaptım hocam, sürpriz olmazsa i5 için kupon dahi kullansak eski fiyatıyla aynı fiyata gelmiş olacak. z490 ise bütçeyi çok aşıyor, b460 ı neredeyse h410m fiyatına getirdiğim için tercih ettim, yoksa z490 için yüksek bir fiyat ödemek yerine yerine am4 platformuna yönelebilirdim, çünkü orta seviye kartlarda dahi intele göre ömür farkı var.
fiyat olarak b460 ile z490 arasında neredeyse 900 lira fark var, aradaki farka zaten 1660 super yerine 2060 alındığındaki fps farkı 2666 mhz vs 3200 mhz farkından daha fazladır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sistemi topladıktan sonra ilk açılışta direkt format attım.
Şu an yaşadığım sorun bana garip geliyor çünkü bu güç kaynağı ile ekran kartını zaten kullanıyordum. Takılan parçaları düşününce güç tüketiminin çok değişmemiş olması gerekiyor, eski işlemci kağıt üstünde daha yüksek bir güç tüketimine sahip.
PSU değişimi aklımdaydı ancak önümüzdeki sene 11. nesil ile gündeme alırım diyordum. Bu olaydan tırstığım için gün boyu PSU araştırıp ardından Corsair RM750 siparişi verdim.
RAM konusuna da dediğiniz gibi bakacağım. Montajı MSI Z490 tomahawk kurulumlarında gördüğüm şekliyle yapmıştım, o yüzden o taraftan şüphelenmemiştim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Texassm0ke11.11 hesabını şimdiden yaptım hocam, sürpriz olmazsa i5 için kupon dahi kullansak eski fiyatıyla aynı fiyata gelmiş olacak. z490 ise bütçeyi çok aşıyor, b460 ı neredeyse h410m fiyatına getirdiğim için tercih ettim, yoksa z490 için yüksek bir fiyat ödemek yerine yerine am4 platformuna yönelebilirdim, çünkü orta seviye kartlarda dahi intele göre ömür farkı var.
fiyat olarak b460 ile z490 arasında neredeyse 900 lira fark var, aradaki farka zaten 1660 super yerine 2060 alındığındaki fps farkı 2666 mhz vs 3200 mhz farkından daha fazladır
Alıntıları Göster11.11'i kast ederken sanıyorum sadece N11'i düşündünüz? Aslında genel manada tüm siteleri ele almak lazım. Tabii ki normal fiyatlar artırılıp, kuponlarla düştüğü izlenimi verilen ürünler de olacaktır ama dikkatli takip edildiği/incelendiği zaman ciddi fırsatlara da denk gelinmektedir.
1660 S'ten ziyade uzun vadeli GPU yükseltmesini de baz alarak bunları dile getirdim. İleride daha yüksek GPU kullanmak istediğiniz zaman piyasanın durumuna göre tekrar değerlendirme yapıyor olursunuz o zaman.
Kampanya olmadan vs. değerlendirdiğimiz zaman daha yüksek GPU satın alınması çoğu oyun için tabii ki mantıklıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: F_u_R_K_a_NSistemi topladıktan sonra ilk açılışta direkt format attım.
Şu an yaşadığım sorun bana garip geliyor çünkü bu güç kaynağı ile ekran kartını zaten kullanıyordum. Takılan parçaları düşününce güç tüketiminin çok değişmemiş olması gerekiyor, eski işlemci kağıt üstünde daha yüksek bir güç tüketimine sahip.
PSU değişimi aklımdaydı ancak önümüzdeki sene 11. nesil ile gündeme alırım diyordum. Bu olaydan tırstığım için gün boyu PSU araştırıp ardından Corsair RM750 siparişi verdim.
RAM konusuna da dediğiniz gibi bakacağım. Montajı MSI Z490 tomahawk kurulumlarında gördüğüm şekliyle yapmıştım, o yüzden o taraftan şüphelenmemiştim.
Dediğim gibi PSU kesin baş şüpheli zaten diyemiyoruz ama ihtimaller arasında.
Ram olaylarını da bahsettiğim gibi denersiniz ve BIOS da son sürüm olsun.
-
11.8 lere düşmüş 12v, değişim vakti gelmiş psu nun..baş şüpheli psu gözüküyor ama parçalara bakarsanız çok fark etmeyecek bir şey belki de anakart çok çekiyor işlemciyle beraber ilginç
-
çok ısınıyor ama öyle böyle değil fena ısınıyor.
ve çok güç çekiyor öyle böyle değil fena çekiyor.
speclere bakıyorsun benzini kokluyor diyor, reele bakıyorsun bugatti veyron gibi benzin çekiyor.
-
Rocket Lake-S'de chiplet tasarımına geçileceği söyleniyordu. Bir sızıntıya göre Alder Lake-S görüntülenmiş, yine monolitik yapıda olacağa benziyor ama pin kısmından tam anlaşılmaz yine de. Bu arada AMD ile Intel işlemcilerin pin'li arka yüzü de farklı görünüme sahip, Intel'de kapasitörler olması gerektiği gibi her zaman görünür durumda açıkta. 8 Big cores + 8 Small cores bakalım ne gibi avantajlar sağlayacak, en önemlisi Super Fin 10 nm ile üretilecek. G.SKILL bu durumda DDR5 için 7200 mhz'lik düşük gecikmeli belleklerini çıkarır herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 3 Kasım 2020; 15:39:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X