Şimdi Ara

Instagram kötü değil sadece 'kullanmayı bilmiyoruz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu hesabını yıllar önce açıp iki üç defa girdikten sonra daha elini bile sürmemiş biri olarak söylüyorum. Bahane ürettiğim falan yok yani.

Evet herkes bu platformun bir gösteriş aracı olarak kullanılmasından şikayetçi. Zira ben de öyleyim. İnanın bana da saniye başı iPhone'undan fotoğraf atmak mantıklı gelmiyor. İkide bir değişik değişik anlamsız pozlar vermek bence de saçma. Ancak burada suçlu Instagram değil onu kullanan "bizleriz".

Ben şahsen Instagram'ın bir gösteriş aracı olarak üretilmediğine adım gibi eminim. Ancak biz zavallı insanoğlu gösterişi, diğer insanlar tarafından parmakla gösterilmeyi, gururumuzun okşanmasını o kadar çok seviyoruz ki elimize geçirdiğimiz her paylaşım aracını gösteriş yapmak için kullanıyoruz.

Gerçekçi olsak yeter. Sıkıntı çekiyorsak lüks hayat yaşıyormuş gibi görünmek için kırk takla atmaya lüzum yok (yemeğinin fotoğrafını çekmek nedir ya?!). O an hiçbir şey olmamasına ve boş boş oturmamıza rağmen mutlu an yaşıyormuş gibi (hadi öylesine birkaç tane olur kabul ama) yüzbinlerce boşuna poz vermeye hiç lüzum yok. Bak bu benim ben zenginim diye arabasının yemeğinin gittiği restoranın alışveriş merkezinin mağazasının fotoğrafına deli deli efekt verip paylaşmaya, ikide bir açık saçık fotoğraf çekmeye hiç mi hiç lüzum yok. Adam akıllı çok abartmadan arada bir arkadaşlarımızla buluştuğumuz anı, efendim birkaç mutlu anı, az az gittiğimiz yerleri vs. vs. paylaşmakta ben hiçbir sorun görmüyorum. Hiçbir şeyi abartmamak, aşırı düzeyde umursayıp hayatını onunla çevreleyip takipçi ve beğeni kapmak için kırk takla atmaya çalışmamak ve lüzumsuz şeyleri de adam yerine koymamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrightSilence -- 29 Ocak 2018; 12:9:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnstagram bal gibi de insanları egolarıyla tuzağa düşürmek için kuruldu.Emin ol İnstagram'ı oluşturanların amacı da buydu.
    Önce FB-Twitter gibi şeylerle insanlara nasıl davranmaları gerektiğini öğrettiler şimdi de İnstagram'la seviyeyi yükselttiler.
    Ve ne yazık ki planları tutmuşa benziyor.
  • Konuyu açana katılıyorum...

Doğru kullanılınca kesinlikle faydalı... Mesela manzara resimleri amacıyla kullanıyorum zaten programın kurulma amacı da fotoğraf çekimi... Resim üzerine, ve aldığım tepkiler de oldukça olumlu...

Hesap yeni sayılır geçen ay kapattım hesabı çevredekiler bizi mahrum etme dediler tekrar açtım...

https://www.instagram.com/m.deniz.inst/

Fotoğraf için kurulmuş bir uygulamayı bence biz beceremiyoruz kullanmayı... Tıpkı diğer platformlar gibi...

Ama son zamanlarda İnstagram da bozdu çünkü anlık durum paylaşımı nedir ya? Çok saçma bir ihtiyaç ve özellik bence....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 29 Ocak 2018; 12:53:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

İnstagram bal gibi de insanları egolarıyla tuzağa düşürmek için kuruldu.Emin ol İnstagram'ı oluşturanların amacı da buydu.
    Önce FB-Twitter gibi şeylerle insanlara nasıl davranmaları gerektiğini öğrettiler şimdi de İnstagram'la seviyeyi yükselttiler.

uyanik, zeki insan sen kullanma o zaman, amacinda kullanmayip sonrada millete kopuruyorsunuz

asil karakter onemli diyen cirkin gibisin,
    uzanamadigin cigere pis diyen gibisin

ula adam senin gibi 3 dunya insani ne yapsin, madem cok zekisin sen yapip amerikayi avrupayi dunyayi dize getiseydin?
    ama yok anca ktulersiniz, bende kullaniyorum ama amacinda

aslinda bazende hava atma araci olarak oda sadece bana hava atmaya calisana karsi, bana hava atmaya calismayanlar , bu amacla paylasitigim videolara fotolara sadece guluyor ve benim icin seviniyorlar geriside imreniyor , ben kimsenin hayatina imrenmiyorum misal (dan blizeryan dallamasi haric:)))
    sizde amacinda kullanin

facebookta misal yerli yabanci butun haber, teknoloji, kisi ve kurumlara follow yapiyorum ve bunlarin paylasimlari benim cok hosuma gidiyor okuyorum
    misal Elon Musku takip et , sen tutarda kim kardasyani takip edersen tabi herkes hava atma emraklisi dersin :)

• İnstagranim gösteriş için açılmadı peki açılma sebebi ne söylesene

Burda kapitalizm devreye girer hem sürekli reklam yaparlar hemde insanlar birbiriyle yarışırken en önemli şey haline gelir. O benden iyi olamaz biraz daha para harcar. Daha lüks yerlere gider yada daha iyi olmak için para harcar diğer bişeyse kolayca insanları manipüle eden medya aracıdır kendisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kararında kullanılırsa güzel

• her zaman derim, internet facebook insta bunlar hep bir ARAÇ tır sen nasıl kullanırsın sana kalmış. ben sürekli bu kaynaklardan yeni şeylere ulaşabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mic999

quote:

İnstagram bal gibi de insanları egolarıyla tuzağa düşürmek için kuruldu.Emin ol İnstagram'ı oluşturanların amacı da buydu.

uyanik, zeki insan sen kullanma o zaman, amacinda kullanmayip sonrada millete kopuruyorsunuz

ula adam senin gibi 3 dunya insani ne yapsin, madem cok zekisin sen yapip amerikayi avrupayi dunyayi dize getiseydin?

aslinda bazende hava atma araci olarak oda sadece bana hava atmaya calisana karsi, bana hava atmaya calismayanlar , bu amacla paylasitigim videolara fotolara sadece guluyor ve benim icin seviniyorlar geriside imreniyor , ben kimsenin hayatina imrenmiyorum misal (dan blizeryan dallamasi haric:)))
    sizde amacinda kullanin

facebookta misal yerli yabanci butun haber, teknoloji, kisi ve kurumlara follow yapiyorum ve bunlarin paylasimlari benim cok hosuma gidiyor okuyorum
    misal Elon Musku takip et , sen tutarda kim kardasyani takip edersen tabi herkes hava atma emraklisi dersin :)

Bunları yazarken ciddi miydin?

"asil karakter onemli diyen cirkin gibisin"

Bu cümleyi okumamız yetiyor seni anlamak için.

Instagram bal gibi hava atmak, haberleşmek, vakit öldürmek için kuruldu. Diğer sosyal medya platformları gibi. Ama %90 ı sadece hava atıyor.

İnternet gibi düşünebiliriz. İstediğin gibi kullanabilirsin. Sana kalmış bir şey. Ancak bazı gönderileri görünce üzülüyorsun insanların uğruna yaptığı şeylere.

Mesela ben de instagram kullanan bir insanım. Ancak lazım olduğunda veya boş zamanımda anasayfaya bakıp çıkıyorum.

• Haklı.barut da ilk keşfedildiğinde çinliler tarafından havai fişek için kullanıldı.sonrası malum.

Şahsen istenildiğinde faydalı da oluyor.büyük ve küçük sanat sayfalarını takip ediyorum.hem onlarla az da olsa iletişime geçme imkanı bukuyorum hem de yapılan eserlerden ilham alarak yeni şeyler çizebiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

quote:

quote:

sizde amacinda kullanin

Instagram bal gibi hava atmak, haberleşmek, vakit öldürmek için kuruldu. Diğer sosyal medya platformları gibi. Ama %90 ı sadece hava atıyor.

İnternet gibi düşünebiliriz. İstediğin gibi kullanabilirsin. Sana kalmış bir şey. Ancak bazı gönderileri görünce üzülüyorsun insanların uğruna yaptığı şeylere.

Mesela ben de instagram kullanan bir insanım. Ancak lazım olduğunda veya boş zamanımda anasayfaya bakıp çıkıyorum.

İkinizin de söylediği aynı kapıya çıkıyor zaten...

Kötü kullanırsan kötü demek değil bu... Kötü kullanılıyor diye bir şeye kötü demek ne kadar mantıklı?

Morfin uyuşturucu olarak da kullanılabilir, hasta ameliyatı için de kullanılabilir...

Nasıl kullandığınıza bağlı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu diğer bütün sosyal medya siteleri için söylenebilir.
  • Valla ben moralim bozulduğu için kullanmıyorum. Bir bakıyorum yaşıtım çocuk BMW ile foto atmış , kız arkdaşıyla foto atmış ben evde biyoloji çalışıyorum hiiç uğraşamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Konuyu açana katılıyorum...

Doğru kullanılınca kesinlikle faydalı... Mesela manzara resimleri amacıyla kullanıyorum zaten programın kurulma amacı da fotoğraf çekimi... Resim üzerine, ve aldığım tepkiler de oldukça olumlu...

Hesap yeni sayılır geçen ay kapattım hesabı çevredekiler bizi mahrum etme dediler tekrar açtım...

https://www.instagram.com/m.deniz.inst/

Fotoğraf için kurulmuş bir uygulamayı bence biz beceremiyoruz kullanmayı... Tıpkı diğer platformlar gibi...

Ama son zamanlarda İnstagram da bozdu çünkü anlık durum paylaşımı nedir ya? Çok saçma bir ihtiyaç ve özellik bence....

Sağolun hocam siz de haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

quote:

quote:

sizde amacinda kullanin

İkinizin de söylediği aynı kapıya çıkıyor zaten...

Kötü kullanırsan kötü demek değil bu... Kötü kullanılıyor diye bir şeye kötü demek ne kadar mantıklı?

Morfin uyuşturucu olarak da kullanılabilir, hasta ameliyatı için de kullanılabilir...

Nasıl kullandığınıza bağlı...

Üslubu eleştirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: kaLpazan

Bu diğer bütün sosyal medya siteleri için söylenebilir.

Haklısınız hocam ama artık en büyük problem Instagram'da oluştuğu için ben de buna değindim sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.