Şimdi Ara

Insignia 1.6 Turbo 180 hp mi yoksa 2.0 Dizel 160 hp mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar aşağıdaki iki araç içinde çok temiz gözüken birer seçeneğim var ve ikisinin arasında kaldım.

*1.6 Turbo 2011 model -> 55000 TL
    *2.0 CDTI 160HP -> 60500 TL

Her ikisi de cosmo donanım. Kazasız boyasız masrafsız araçlar.
    İkisi de 70000 km civarı. Fiyatlar pazarlıklı son fiyatlardır.
    Kafama en çok takılanlar;

1.6 T için çok memnun olan da var, o ağırlığa yaktığı normal diyen de var, 15 litre yakıyor bu nedir diyen de var, uzun yolda 7 lt yakıyorum diyen de var. Alırsan son sahibi olursun diyen de var...

2.0 CDTI 160HP içinse; otomatik vitesi manual kullanmak çok zevksiz diyen var, muadillerine göre 1-2 lt fazla yakıyor diyen var, gitmiyor diyen var (fabrika verisi 0-100 9,6 sn epey yüksek bir değer bence de), çok sesli diyen var...

Kafam çorba, yardımlarınızı çok ciddi şekilde bekliyorum. Son aracımdan 4-5 bin zarar ettim, yoğurdu üfleyerek yiyeyim diyorum. Ama hızlı araç seviyorum arkadaş.

Araç çok çok sık kullanılmayacak. Aslında zarar ettirmeyeceğini düşünsem direkt 1.6 Turbo alır basa basa gezerim.
    Fikir olması açısından, geçmişte kullandığım araçlardan birkaçı: 2005 Accord 2.4 190 HP, BMW 530i 231 HP, Merso 280S...

• PC Gear: I3 8100 - MSI GTX1050 - Asus H110I Pro - Corsair 8GB DDR4 2133mHz - 600W OCZ StealthXtreme - Corsair Obsidian 250D - Kingston 120GB SSD - 2TB Caviar Green, 3TB WD Red Pro, 500GB Caviar Black

• _____________________________
    Objektif olursanız dost,fanatik olursanız düşman kazanırsınız.
  • Her iki motorda kullandığınız eski araçlari aratır benim görüşüm.Beygirler kağıt üstünde kalmış gibi benzininin 9 saniye , dizelin 9,5 saniye.Astralarda da benzer olayla karşılaştım arkadaşimla 1.4 t 140 hp almaya gittik 1.6 115 le döndük.1.4 kükremiyor güvensiz geldi ikimizede.(Bende 1.6 meriva ya biniyorum) Yerinizde olsam illa insignia olacaksa 2.0t ye bakardim binmedim görmedim teknik verilere gore konuşuyorum 7.8 saniye hizlanma 240 son hız ilanlarda cok az var zaten örnek teşkil etmesi bakımındanhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-insignia-orjinal-opc-body-kit-2.0-t-220-beygir-267459688/detay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiyat biraz fazla gibi ama şansı denemekte yarar var verilen bilgilerin ve km doğru olduğunu varsayarak bi düşünün derimhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-opel-insigna-2.0-t-cosmo-42.000-kmde-otomatik-boyasiz-220bg-220161627/detay
  • Yakıt önemliyse 2012 1.4t tavsiye ederim. Lpg de takiliyor. 1.6t lpg ye cok uyumlu değil. 1.4t de performans olarak 1.6t den çok fark olmaz. Hem de güncel astrada vs kullanilan bi motor. 1.6t landirenzo lpg li bi araç kullandım 400km kadar uzun yol ve şehiriçi. Bu motor lpg yi sevmiyor motorun tepkilerinden cok anlaşılıyor. Ayrica 180hp yi ben pek hissedemedim. Lpg den olabilir. Ayrica cok ekonomik kullanmaya çalıştığım, cruise sıklıkla kullandığım halde 7.8lt idi tüketim. Arkadasa verdim o sert kullanir biraz. O da 10.7 lere cikardi yarim saat içinde. Şehiriçi sıkışık trafikte düşünemiyorum artik. Yalniz aracin konforuna kalitesine 18inch janta ragmen diyecek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 2 Şubat 2016; 8:04:31 >

Vallahi çok yoruldum bu forumun bu olayından, ben bir soru sordum, 3 cevap geldi, üçü de farklı araç önerisi.
    1.4 de almayacağım, 2.0 T de almayacağım, 1.6 115 hp de almayacağım.
    Sorum 1.6T mi doğru seçim olur 2.0D mi :))

Anlayışınız için çok teşekkürler...
    • PC Gear: I3 8100 - MSI GTX1050 - Asus H110I Pro - Corsair 8GB DDR4 2133mHz - 600W OCZ StealthXtreme - Corsair Obsidian 250D - Kingston 120GB SSD - 2TB Caviar Green, 3TB WD Red Pro, 500GB Caviar Black
  • Bi fiyatlardan alırsanız zaten daha da zarar etmezsiniz diye düşünüyorum. Milletimiz gösterisi sever. Bu alımlı araçların herdaim aalıcısı olur.

2.0 cdti bence yine de değerini daha rahat korur çünkü kemik alıcı kitlesi adeta 1.6 turboyu aforoz etmişler. Herkes 2.0 cdti gıpta ile bakarken 1.6t ile ilgili yorumlar pek iç açıcı değil.

DH 2005 Üyesi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.4 85 hp mi 1.2 tsi dsg mi ?
    12 yıl önce açıldı
    1.2 16V 75 HP Nasıl bir motor?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.0 D arkadaşımda var. ilk sahibi, araç 95000 km de. kendi 200000 km ye kadar binmeyi düşünüyor. 20-30 km/h hıza kadar biraz hantal, ama sonra 2000 cc nin etkisiyle yola yapışıyor. araç d sınıfı. dizel motor sesi var ama, çok rahatsız edici değil. 1-2 litre fazla yakabilir. fakat turbo benzinlilere göre çok daha az yaktığı kesin.

• bende benzinli araç kullanıyorum ve 2bin cc bir dizele geçmek istiyorum.sizin gibi insignia 2.0 cdtı cosmo mondeo 2.0 tdci ve kısmen daha uygun olan laguna 2.0 dci lere bakıyorum.insignia ve mondeo daha yakınlar statü olarak fakat mondeo bir kırtık daha önde anılıyor.sizin sorunuza gelirsek bence dizeline bakın binerken kafanız rahat binersiniz.benzinli araç her ne kadar güzel ve emin hissettirsede insan yakıtı düşünüyor.bir depo benzinle 550 km anca yapabiliyorum.10 litre şehir içi yakıyorum.bu araç dizel olsa otomatik olarak menzilim 800 900 km lere rahatça çıkacak.benzin derdiniz yoksa 180 beygir bence iyidir.fakat yakıtta önemli derseniz dizel insignia derim.160 lık insignia yıda ufak yazılım oynamalarınla 190 beygir civarlarına çekiyorlar.ülkemizde artık alırken de satarken de dizel araç daha çok tutuluyor.

Hocam bu ilandaki araba neden bu kadar ucuz ? 5000 km de olmasına rağmen. Temiz de diyor. Peki İnsignia piyayası bilmem ondan soruyorum. Sırf benzinli diye ise eğer ben bu millete dizel halüsinasyonunu aşılayanların ellerinden öperim misss gibi benzinli arabalara ucuza biniyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

VW CC 1.4 TSI 160 HP DSG / Şeker Beyazı / 17' Phoenix
  • benim radarımdaki bir araç dostum.alanlar uygun fiyatlardan aldıkları için 1 2 yaşındaki araçların değerleri düşüyor haliyle.1 2 sene içerisinde maddi durumum elverince ben de corolladan bu araca geçmeyi planlıyorum.çok yol yapmadığım için 1.6t veya 1.4t çokfarketmeyecek benim açımdan.uygun fiyatlı ve yüksek donanımlı araçları araştıracağım.dizel fetişizmi maalesef ülkemizin ortak problemi.bu bizim gibi kullanıcılar açısından iyi,benzinli araçlara daha uygun fiyatlara biniyoruz
  • Bu araclari kullanmadim yok petrol istasyonunuz varsa benzinli alın derim ben olsam dizel alirdim burda dizel her zaman benzinlinin bir adim onundedir karar sizin bence dizel candir gerisi heyecandir...

-Alıcı kitlesi hazır olsun diyorsanız 2.0cdti.

1.6turbo ile 1.4turbo arasında performans farkı yok diyen adam ikisinden birine oturmamış adamdır. 1.6turbo ciddi ciddi yürüyor, internette son hız olarak 240-250 görenler mevcut.

Tekrar teşekkür ederim. Dizel sevdanızın artarak sürmesini hatta yanına otomatik şanzımanın da eklenmesini dilerim. Böylece manuellerde fiyat kıracak ve ilerde 200 beygir manuel benzinli arabalara 1.6 Golf fiyatına binebileceğiz

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    Rabbim cümlemizden razı olsun yaşin gençmis iste ileryeince anlarsin neyse...

Vergisi yüksek (ekseriyet 1.6)
    Bakımı pahalı
    Traktör gibi ses
    Performans vasat

• 2 litrelik dizel motor önemli bir alternatif fakat performans beklentiniz ne seviyede bilemediğim için doğrudan yorum yapmak zor...
    Önceden kullandığınız araçlarda performanslı özellikle 530i sonrası, bu araçtaki performans beklentinizi yüksek tutmayın derim
    Piyasada 2 litrelik dizeller daha kolay alıcı buluyor, daha doğrusu bizim ülkemizde dizel araçların piyasası her zaman iyidir.

Benim tavsiyem araçları deneyim etme şansınız varsa en azından performansları hakkında bilgi sahibi olacak kadar kullanın derim,
    Min max tuketim arasindaki fark dizelde cok daha makul duzeyde tutulabiliyor.Ilaveten yuksek torku ile performans hisside oldukca makul ki burada otom.sanziman ve agirlik performansi torpulesede dizel motorun yardimiyla isletmesi mtv haric cok daha memnun edici.
    Son olarak opeli 180lik turbo motoru simdiye kadar gordugum en vasat turbolardan biri ki neredeyse 3000 devirden once gaz pedalina makul tepkiler vermekten uzak olan reaksiyon veriyor ve turbonun mantigina aksi hareket ediyor.2000in altinda neredeyse yok.Ancak acik yolda gucunu gosteriyor ki is isten geciyor.Yokusta dolu yakalanirsaniz klimada aciksa debriyaji cok fazla zorlayacak bir gucsuzluk sergiliyor.
    Dizele ise istediginiz gibi soft bir yazilim veya box ile alt devirleri doldururdaniz cok memnun kalmaniz yuksek oranda muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 2 Şubat 2016; 13:05:25 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 2 Şubat 2016; 14:00:07 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.