Şimdi Ara

İnsansı robot Atlas, otomotiv işlerinde çalışmak için kolları sıvadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Boston Dynamics’in popüler insansı robotu Atlas, 10 yıldan uzun bir süredir hayatımızda yer alıyor ve şimdiye kadar onu ilgi çekici onlarca videoda gördük. İnsansı robotların gelişimine öncülük eden Atlas, hiçbir zaman ticari bir ürün olmadı ancak yayınlanan son videoda onu, otomotiv sektöründe çalışmak için kolları sıvarken görüyoruz.



    Son dönemlerde otomotiv alanında insansı robotların varlığının giderek arttığına şahit oluyoruz. Bu esasında oldukça mantıklı zira büyük ve ağır parçalar bu fabrikalarda kullanılıyor. Bu parçalar insanlar için fiziksel zorluk oluşturabilse de iş, genel olarak otomasyon üzerine kurulduğu için insansıları buralara entegre etmek çok da zor değil. Kaldı ki zaten bu tesislerde çok sayıda robot bulunuyor.



    Atlas bu sefer otomotiv işlerinde






    Ancak hala çok daha rastgele ve düzensiz görünen pek çok iş var e insansı robotların devreye girmeye çalıştığı yer de burası. Açıkçası bu, Tesla'nın Optimus robotu için ilk uygulamalardan biri bu olacak. Ayrıca yakın zamanda Figure'ün BMW ile benzer bir yol izlediğini de gördük.



    Boston Dynamics, paylaştığı video hakkında detayları açıklamadı ancak Atlas’ın otonom olarak hareket ettiğini tahmin ediyoruz. Atlas, süspansiyon parçalarını bir yerden bir yere taşıdığını görüyoruz ve aslında bunu oldukça da iyi bir şekilde yapıyor.



    Ayrıca Bkz.BMW’de çalışacak insansı robota Microsoft ve OpenAI’dan yatırım



    Öte yandan Koreli otomobil devi Hyundai'nin 2020'de Boston Dynamics'i satın almasından bu yana Atlas'ın daha ticari bir yöne doğru gidip gitmeyeceğini merak ediyorduk ve cevabımızı alıyor gibiyiz. Atlas'ın şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş insansı robot olduğu açık. Elektrikle güçlendirilmiş, hidrolik olarak çalıştırılan eklemleri ona rakipsiz bir patlayıcı güç veriyor ve bu da ona çok çeşitli kaotik ve değişken arazilerin üstesinden gelme olanağı veriyor.



    Atlas, kendi türünün öncüsü olsa da 10 yıllık hayatının her noktasında test ortamlarında çalıştı, zaten bunun için inşa edilmişti. Seri üretim bir ürün olmak için tasarlanmayan Atlas’ı bu haliyle fabrikalarda veya başka iş alanlarında görmemiz çok düşük bir ihtimal ama Boston Dynamics, ticari alanda ciddileşecekse tamamen yeni bir tasarım görebiliriz.




    Kaynak:https://newatlas.com/robotics/atlas-suspension-work/







  • Olağanüstü bir robot bu, videolarını ilk izlediğimde şaşkınlığımı gizleyemedim. Özellikle çift halinde parkur maratonu kısmında ağzım açık kalmıştı. Aşağıdaki mesajımda videolarının bir kısmını derlemiştim:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157890365

  • şarjı yetmez, insan gibi verimli değil. pil sorunu aşılırsa, insanın yerini ancak o vakit alır.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    kendi pilini değiştiren robot yaparlar bittikçe yedek pili çıkar tak yapar sorun yok

  • Bu robotlar her yıl gelişecek ve insanların işini ellerinden alacaklar 20 30 sene sonra insanlar çeteleşip hem robotlara hem hükümetlere karşı ayaklanmalar olacak işsizlik yönünden batarya konusu o zor degil Çinliler 50 yıl çalışacak pil yaptılar bile

  • bu haliyle bile ozellikle tekrarlanabilir bircok işi hal edebiliyor gibi ...basit depolama ve paketleme bile yapsa yeterli...bence coktan seri uretime gecmesi lazımdı...

  • Bizim için uzun vadede sorun yok.Bu cahil toplumla uzun yıllar gelmez bizim Ülkemize.Bu roptların programlamısınü bakımını güncellemesini yapacak eleman bile bulamazlar kalkıpta onlarada Asgarı ücret verirler.Bizde daha Benzin istasyonlarında pompa görevlisi kalkmadı bütün gelişmi Ülkelede insanlar kendi benzinlerine kendileri doldururken en az bir 100 yıl daha vardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hyundai gibi bir iş makinesi firmasının bu robotu almasının amacı robotun hareketlerini hızlandırmaktı. Robota hidrolik tahrik özelliği eklenmiş. Koparmada Kaldırmada ve Dönüşlerde oldukça hızlanmış. Küçük bir excavator robot yapmışlar. Açıkça söylim bu robot değil bir iş makinesi olmuş. Sanayiye girerse bir çok işçi işsiz kalır. Özellikle ağır işlerde çalışanlar yükleme boşaltma istifleme işlerinde.

  • gelecek bunlarda.
    şu an gördüklerimiz bu robotların ataları.
    ileride çoğu alanda 'insan' kavramına gerek kalmayacak.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Batarya ve enerji robot biliminde her zaman büyük bir limitasyon teşkil etti ve halen aşılabilmiş değil. Ama robotun enerji seviyesi düştüğünde kendisini bağlayabileceği hızlı şarj istasyonları belki buna bir çare olabilir. Robotların veya yapay zekaların basit sorunlar karşısında aniden tıkananabilmeleri, insanlar kadar esneklik gösterememeleri de başka bir sıkıntı. Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde - en azından şimdilik - robot işçilerin neden insan işçiler kadar verimli olmadıkları, yüsek maliyetlerini hakkını veremedikleri ve tercih edilmedikleri anlaşılabilir. Tabii fabrika robotları ve türevlerini kısaca üretim süreçlerinde boy gösteren çok daha geleneksel ve daha fazla denenmiş robotik teknolojileri hariç tutarsak.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac kaldık

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.