Şimdi Ara

Tesla Cybertruck'un köşeli hatları ve çelik gövdesi uzmanları endişelendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla Cybertruck'un köşeli hatları ve çelik gövdesi uzmanları endişelendiriyor
    Yakın zamanda tanıtılan Tesla Cybertruck, köşeli, aykırı tasarımı ve çelik gövdesiyle tartışma yaratmaya devam ediyor. Paslanmaz çelikten yapılan düz paneller ve keskin köşeler güvenlik uzmanlarını endişelendiriyor. Özellikle yaya güvenliği konusu soru işareti oluşturuyor.



    Tesla'ya göre Cybertruck'ın önünde ve arkasında bulunan özel çubuklar çarpışma sırasında enerjiyi yayarak çarpışma etkisini azaltıyor. Elon Musk da Cybertruck'ın yüksek güvenlik düzeyine sahip olduğunu ve bu konuda diğer kamyonetlerden daha başarılı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca düzenleyici kurumlardan onay aldığını da belirtiyor.





    Kalın çelik gövde ve ağırlık problem yaratabilir



    Ancak uzmanlar yine de şüpheli yaklaşıyor. IIHS'nin eski başkanı Adrian Lund endişelerini dile getiriyor: "Eğer aracın dışını kalın çelikten yaparsanız insanlar kafasını çarptıklarında daha çok zarar görür."



    George Washington Üniversitesi'nde otomotiv güvenliği profesörü olan Samer Hamdar, elektrikli kamyonetteki burulma bölgeleriyle ilgili endişelerini dile getirdi. Ancak "şok emici mekanizma" gibi diğer özelliklerin potansiyel olarak bu endişeleri giderebileceğini kabul ediyor.



    Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Güvenli Ulaşım Araştırma Merkezi'nin yöneticisi Julia Griswold ise kamyonun ağırlığı ve yüksek ivmelenmesiyle ilgili endişelerini dile getiriyor.



    Avrupa Taşımacılık Güvenliği Konseyi ise Tesla'nın Cybertruck'ı Avrupa'da piyasaya sürmemesini umut eden bir bildiri yayınladı. "Bu büyüklükte, güçte ve ciddi ağırlıkta bir aracın, çarpışma durumunda yayalar ve bisikletliler için önemli bir risk oluşturacağını" eklediler. Ancak aynı endişenin, Avrupa yollarında yaygın olarak bulunan çoğu araçtan önemli ölçüde daha büyük olan birçok Amerikan kamyoneti için de geçerli olabileceğini belirtmekte fayda var.



    Ayrıca Bkz.Çin’in ucuz elektrikli araçlarından korkan Avrupalı üreticiler “gaza” basıyor



    Avrupa pazarına girmede zorluk yaşayabilir



    Tesla'nın baş mühendisi, Top Gear ile yaptığı röportajda bu konuyu ele alarak yaya güvenliğine ilişkin Avrupa güvenlik düzenlemelerinin, keskin kenarlara sahip Cybertruck'un Avrupa'da piyasaya sürülmesinde zorluklar yaratabileceğini kabul etti.



    NHTSA'nın eski başkanı David Friedman bu endişeyi vurgulayarak şöyle konuştu: "Eğer burulma bölgesi olan başka bir araçla çarpışırsanız ve aracınız daha az deforme oluyorsa, daha fazla deforme olan araç enerjiyi emer, sizinki ise daha sağlam kalır."



    Konuyla ilgili kesin bir görüş belirtmeden önce kapsamlı bir güvenlik değerlendirmesini beklemek gerekiyor. Ayrıca, Tesla Cybertruck'ın potansiyel müşterilerinin yukarıda belirtilen endişeler nedeniyle satın almaktan vazgeçmeyeceği de aşikar.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-cybertrucks-stiff-structure-sharp-design-raise-safety-concerns-experts-2023-12-08/







  • AB'ye mümkünatı yok giremez. Teröre ek güç olur. Adamlar bisikleti destekliyor küçük diye, ortada gezecek mini tanka izin vermezler. Hele güvenlik nedeniyle.

    Tasarımı yumuşatıp, yine ince saca geçilecek yada daha ince paslanmaz çelikten devam edilecek. Öyle gelirse gelir, fiyat 2 katına çıkar ama yine satar belli çapta. Tabi yaparsa Musk.
  • AB'ye mümkünatı yok giremez. Teröre ek güç olur. Adamlar bisikleti destekliyor küçük diye, ortada gezecek mini tanka izin vermezler. Hele güvenlik nedeniyle.

    Tasarımı yumuşatıp, yine ince saca geçilecek yada daha ince paslanmaz çelikten devam edilecek. Öyle gelirse gelir, fiyat 2 katına çıkar ama yine satar belli çapta. Tabi yaparsa Musk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şansları yok.Ticaret kanunları öyle yürümüyor dünyada.Tesla isterse tüm AB ülkelerine istediği gibi girer. Zaten Almanya'da bir fabrika Holllanda'da montaj tesisleri var.

    Az akıllılık edipte bunu ve Semi'yi Türkiye'de üretmek için ikna etsek musk amcayı.

  • avrupaya girerde ama her ülkenin arac kurumu var. onlar onaylamazsa yani arabanin kafa kagidini vermezlerse hayal olarak kalir.

  • Tamamen fantazi aracı, çok satacak ve kullanışlı olacak bir tarafı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir Euro NCAP testine soksunlar da görelim kaç puan alıyor. :D

  • Yaya güvenliği ile ne alakası var durumun? O zaman kamyonet de yasaklansın, kamyonlar traktörler de kalksın ortadan. Ağırlık, şekil veya tasarıma bişey diyemem, ancak geri kalanlar sadece boş konuşma olmuş.

  • venom.X kullanıcısına yanıt

    arabanin tasarimi yeter. su zamana kadar uretilen en karizmatik araba. trafikte tum gozleri ustune ceker lambo porche falan hikaye yaninda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venom.X kullanıcısına yanıt
    Bunu demeden önce ön siparişle kaç kişi istemiş. Piyasaya çıksa kaç kişi isteyebilir bir araştır istersen. Kullanışlı değil dediğin aracın F150'den daha iyi yönleri var. Rivian'ı incele, Ford'un geleneksel kamyonundan kat kat iyi özellikleri var.

    Kaldı ki Tesla ilk çıktığı zamanlarda da yaptığın yoruma benzer yorumlar vardı. Şu an Tesla dünyada en çok satan elektrikli araç firmalarından birisi ve kabul görmüş bir piyasa algısı da var.

  • AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    AB, güvenlik gerekçesiyle, isterse her haltı şart koşabilir. İsveç'te Mustang'in aynası veya kenarında sinyal lambası yok diye aracı muayeneden geçirtmiyorlar, sahibi gidip orijinal olmayan sinyal taktırdı da anca geçirdiler.

    Apple'a type-c getireceksin yoksa satamazsın dediler, ertesi sene 15'i Lightning olmadan çıkardılar. Avrupa'ya amerikalı ayakları öyle her seferinde sökmez. Montaj tesisi veya fabrika var diye üretimi burada yapacağım, siiiiiieeee lan mı diyecek Elon Musk? E Çin'de de gigafactory var? Yani?

  • bu araç direk amerika için yapılmış buralara getirmez bile




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temhem3838 -- 12 Aralık 2023; 21:5:23 >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Şöyle sorayım o zaman, istanbulda aracın solundan bana çarptılar ne yapacağım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • osarkibt O kullanıcısına yanıt
    Tesla'dan sonra Ferrari vs.re anlamsız hale geldi ,
    bu kamyonet 2 saniyede 100km/saate çıkıyor, porche'u arkasında porsche'u çekerek geçti tanıtımda...
    Elon Musk içinden geçti otomotiv endüstrisinin...

  • Elon Musk' ın bir hayali var. Bu çok satmak için tasarlanan bir araç değil bence. Amaç tasarım farklılığı ve kendinden söz ettirebilmek. Bunu da gayet güzel başardı.

  • venom.X kullanıcısına yanıt

    Cybertruck çarpmasına gerek yok, yeter ki doğru hızda ve açıda bir araç çarpsın, yine benzer sonuçlar çıkıp mevta olursun.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız, cybertruck kullanıyorum ve birisi bana solumdan çarptı, ben bu aracı nasıl tamir ettireceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • venom.X kullanıcısına yanıt

    Türk kafasıyla sanayide usta bulabilir miyim derdindeyseniz yanlış araç. Bunu alacak paranız varsa endişe etmenize gerek olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunu alanın kaskosu olur. Değişmesi gereken parça değişir ve devam edilir. Yok macun yok boya yok cila... Cybertruck panelleri boyalı değil, metalin kendi rengi. Daha almadan tamir derdine girmeniz de mantıken, Türk kafası. Adamların orada bunları dert etmiyor. Zaten Türkiye'ye 2-3 seneden önce gelmeyecektir. O zamana kadar belki farklı versiyonlar üretilir.

  • Yeni arabaların kağıt gibi kaportalarıda kaza sonrasi jilet gibi kabine giriyo, bu kimi endişelendiriyo?Kimseyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım benim ilk dediğim cümleye geldin sana sorduğum sorularla. Teşekkür ederim daha fazla konuşmuyorum seninle :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.