< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
O beyaz tişörtlü kimse eli öpülür
|
Trafik kültürdür hocam, yaya ve motorlu taşıtların birlikte uyum içerisinde hareket edebilmesi gerekir ki maalesef bu açıdan çok çok gerilerde ve bilinçsiziz, en öndeyseniz daha sarı ışık yanarken kornaya veya selektöre asılanlar var, bi tipler yüzünden ışıklardan kalkışta 0-100 yaptırıyorlar adama zorla
![]() |
Gerizekalı insanlara zeka yüklemesi yapamazsın. Başını derde sokarsın en fazla. Trafikte sakin olmakta fayda var.
Ben de çoğu yerde kurallara uymayanlara - (kırmızıda geçen, dönel kavşak içinde şerit değiştiren, ters yönden gelen, olmadık yere park eden, kırmızıda durunca kornaya basan veya yayaya yol verince kornaya basan, merceksiz fara xenon veya led takan, xenon taktığı sisleri gündüz yakan veya yaya yönünden bakacak olursam sağa sola bakmadan yola atlayan, bisiklet yolu varken karayolundan giden, yeşil ışığı beklemeden veya ışığa hiç bakmadan yola atlayan) - sinir oluyorum ama BEN KURAL UYGULATICI DEĞİLİM. Bu durumda insanlara zorla bir şeyi yaptıramam. Yaptırmaya kalkarsam iş muhtemelen kavgaya dönüşür. Kimden ne çıkacağı da belli olmaz artık bu ülkede. Adam bıçak çeker, silah çeker, durduk yere niyazi olursun Allah muhafaza. Hani derler ya "boka taş atma üstüne sıçrar". Sen üzerine basmadan geç git. Kendini onlardan koru. Sağlıcakla. |
Burası Türkiye kardeş taksi şoförleri her zaman haklıdır taksici ya yol onların istediği yer de durma hakkına da sahiptir kırmızı ışık da da geçer ambulans gibi mübarek ellerinden gelse siren takip kendileri için yol açacaklar o kadar kamera var ama kimse bakmıyor o kameralara ama radar oldu mu tuzaklamayi çok iyi biliyorlar
|
Dostum sen istanbula hiç gelme Kadıköyü aklından bile geçirme. Zira burda o laf dalaşına girersen taksici dolmuşcu motorcu yarın yokmuş gibi dalarlar sana. Hani kırmızıda geçmek masum kalır ters yönden gitme kaldırımdan gitme yaya geçidinin üstünde durma aklıma gelebilicek her türlü hayvanlığın uç noktaları yapılıyor ve artık o kadar normalki kimse bişey demiyor sanki adamlar haklıymış gibi bi durum var.
Bir keresinde öyle gözüm dönmüşki ters yönden gelen 5 aracı geri geri baya uzun bi sokağın sonuna kadar çıkardım ikisi dolmuş biri taksiydi. O gün tam 3 saat toplasan 1 km filan yol alamamıştım. İyi dayak yemedim orda artık nasıl bi ruh hali içindeysem o canavarları bile korkutmuşum. Ama aklıma geldikçe tutuyorum kendimi cidden değmez korna çaldın diye hatta yol vermedin diye silah çekenler var çıkıyolar işte haberlere. |
Ankaradan kurtulmalısın.
Türkiye'nin en berbat şoförlerine sahip olan bir ilde yaşıyorsun. Hele ki o dolmuş şoförleri yok mu? onların allah belasını versin. İki ay kadar Ankara'da kaldım, yaya olarak ulaşımımı sağlıyordum her yere, karşıdan karşıya geçerken birisi yol verince acayip şaşırıyordum sonra dönüp plakaya bakınca 06 olmadığını görüyordum. 06 plakalı olup da adam gibi araba kullanan görmedim, ne ankara içinde ne ankara dışında... belki de ülkemizin en saygısız ve medeniyetten nasibini almamış insanları ankarada'dır yani 2 ay boyunca ben onu gördüm... Şehrin zaten GTA'dan farkı yok, kırmızı ışığa riayet edene salak gözüyle bakıyorlar. Not: normalde kayseri'de yaşıyorum, gelin de iki dk medeniyet görün trafikte. |
Herkes giydirmiş, ben de giydireyim bari.
1) Afyon'da yaşıyorum ve burada tek yön anlayışı yoktur. Tek yönlü yolda ilerlerken tersten giren biri mutlaka karşına çıkar ve yaklaşırken sana selektör eşliğinde ne geliyorsun gibisinden hareketler yapar. 2) Kavşakta en sağda durup da yeşil ışık yanınca diğer şeritlerin önünü keserek sola dönmeye çalışmak dolmuşlar için olmazsa olmazdır. Sanırım bunu yapmayanlara dolmuş şoförlüğü için gerekli belgeler verilmiyor. 3) Kendinden başka bir insan yokmuşcasına davranışların haddi hesabı yoktur. Adam gelir öyle bir yere bırakır ki arabayı, başka arabalar girip çıkamasın diye sanki özellikle düşünüp de koymuş sanarsın. Bu "5dk durup çıkacam ne olmuş" tarzı varlıklar zaten ülkenin her yerinde var ama farklı olarak buradakiler başka boş yer de olsa gelip illa senin yolunu keser. Başkasının yolunu kesmeden olmaz. Bu mesajı yazmadan hemen önce güvenlik kamerasından gördüğüm örneği yazayım hemen. İşyerindeyim şu an, demin bir kamyonet geldi ve işyerinin bahçe kapısının önünü kapatacak şekilde durdu. Adam indi geldi elinde bir kağıtla içeri girdi. Bizim elemanlara birşeyler sordu, sonra çıktı binip gitti. Adres sordu sanırım. Yanına gidip "Az daha ilerde dursan olmaz mıydı? Niye kapının önünü kesiyorsun?" deseydim vereceği cevap eminim ki "Bir adres sorup hemen çıkacaktım" olacaktı. Zaten sen adres sorarken biri bahçeye girmek veya bahçeden çıkmak isterse beklemek zorunda tabi haklısın. Buna yakın bir örnek de şu ki: yine iki hafta kadar önce bir yere nakliyeciden kamyon isteyip kamyonla paletli mal götürdük. Şoför dayı, malı indireceğimiz yerin hemen karşısındaki kaportacı dükkanının önüne yolu kapatacak şekilde parketti. Dedim "Dayı adamın dükkanının yolunu kestin, az geri gel de bir arabalık yol kalsın, araba girip çıkabilir." "Nolacak ya az bekler, araba gelirse çekerim" diyor kamyonu. Çekmedi az geriye. 30sn sonra dükkan sahibi geldi benim dediğimin aynısını dedi. Dayı az geriye aldı kamyonu nihayet. Bu olay kamyonlara, dolmuşlara veya herhangi bir kesime has değil ama. Afyon'da herhangi bir motorlu taşıt kullanıcısının yapıp da normalmiş gibi davrandığı durumdur. 4) Viraj içinde aniden duranlar arada görülmektedir. 5) Ülkemizin kanayan yarası olan sinyal vermeme problemi Afyon'da da şiddetle görülmektedir. Sinyal verse ona göre hareket etmek zorunda kalacağı için hiç sinyal vermeyip istediği an istediği manevrayı yapma özgürlüğü kazanma arzusu mudur bunun sebebi bilemiyorum. 6) Gidiş geliş yolda tek tarafa bakarak yola atlayan yayalar da oldukça fazla. Benim geldiğim tarafa bakmıyor mesela, geçsin diye yavaşça duruyorum ve geçerken bakıyorum ne zaman beni farkedecek diye. Bazıları hiç farketmiyor inanır mısınız. Durmasam ezilecek habersizce. Not: Bu yazdıklarım haricinde aklıma gelmeyen olaylar da var. Zaten milletçe aşağı yukarı aynı hareketleri sergiliyoruz. Konum çok da fark etmiyor. Sen sanki kusursuz musun derseniz elbette ki benim de yanlışlarım oluyordur. Ama en azından olmasın diye sürekli kendimi tartıyorum. Başkasına olumsuz etkim olmasın diye sürekli düşünerek hareket etmeye çalışıyorum. Bomboş yolda bile sinyal veririm mesela. Karanlıkta görünmeyen yayalar olabiliyor. Çünkü yayayken karşıdan karşıya geçmek istediğimde uzaktan geldiğini gördüğüm arabanın geçeceğini düşünerek gelmesini beklediğim; fakat bana tam yaklaştığı anda düz gitmesini beklerken sağa veya sola dönmesi ile karşılaşıp hay ben senin... dediğim çok olmuştur. Kimseye hay ben senin... dedirtmemek lazım. Felsefem budur trafikte. Edit: Trafik ışığı ihlali ile ilgili pek sorun yok Afyon'da. O yönden kimsenin hakkını yiyemem. Kırmızıda geçmek falan nadiren gördüğüm durumlar. Ama ışıklarla ilgili şöyle bir problemi de söylemeden geçemeyeceğim. Son zamanlarda çok gereksiz, tenha yerlere trafik lambası koymaya başladılar. Normalde ışıksız gayet güzel akan yerler saçma ışıklar yüzünden tıkanmaya başladı. Üstüne bir de gece yanar söner moda geçmiyor. Gece saat 1de bomboş yolda ışık beklemek de saçma oluyor haliyle. Kontrollü ihlal yaptığım oluyor bu yüzden. Bir de yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi dönüşte aynı anda hem yayaya hem araçlara yeşil yanan yerler var. Bunların çözülmesi gerekiyor. Bir de her yeri kazıyorlar arkadaş. Bir bitmedi gitti kazı işleri. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 23 Ocak 2018; 20:32:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 23 Ocak 2018; 21:33:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|