Şimdi Ara

İnsanların çok gördükleri kişileri sevdiklerini sanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Friend-zone Sendromu;
    3 yıl kızla arkadaşlık yaptığınızda aranızdaki yakın arkadaşlığı ilerletmek isteme sebebiniz olan durum... Hayatınızda yer edindiğini düşündüğünüz için size vazgeçilmez geliyor,hatta yakın arkadaşlığınız yüzünden birçok da ortak noktanız oluşmuş, ama hayır bu hayranlık beslemenizi gerektircek bir durum değil, o kişi de sizin ruh ikiziniz değil, erkek olsaydı "Kardeşim" diyeceğiniz her hangi bir insan, bu yakınlığı da aşkla karşılaştırmak son derece tehlikeli ve gereksidir.

Gogomez Etkisi;
    Forumda her mesajını gördüğünüz kişiye karşı sempati duymanızı sebep olan durumun yine ta kendisi. Sizin gibi sıradan birisi sadece, her konuya yorum yapıp sizin hayatınızda "Her konuda gördüğüm üye" şeklinde kalıcı bir yer ediniyor, ama onu tanıyor olmanızın birden tanımaktan sempati duymaya geçmesi kişinin kendi sebep olduğu bir şeydir, ve belki üstteki durumdan daha az acısız olsa da daha saçmadır.

Paul Walker Sendromu;
    Kendini aktöre yakın hissetmek... Sürekli filmlerde görünce kafanızda ona karşı bir sempati oluşuyor olabilir, her filmini beğeniyor olabilirsiniz, ama bu sevgi değil sadece hayranlık, ve hayranlığı sevgiye dönüştürmek en üstteki duruma benzer olarak gereksiz ve tehlikeli olabilir. Paul Walker'ın ölümüne üzülen kişi samimi değildir, üzülmek için kendini şartlandırmıştır, bu kişinin bilinçaltında olan bir olaydır, bu tür kişiler poserlığa %83 daha yatkındır.

Konuyu açma sebebimse bugün gereksiz birinin kendini Dave Murray'e yakın hissetmesidir, tabi bunun arkasında üstte yazdığım durumlarıda forumda sık sık görmem var. Nedense insanlar bir şeylere sevgi beslemeye çok yatkın, evet biliyorum bu sizi mutlu ediyor olabilir, kim reddedebilir ki aşık olmak güzel hissettirir... Ancak bunları yapıp savunanları görünce benim için komik durum, acınası hâle geliyor...

Konuyu açmasam içimde kalırdı.

Edit: Tepki çekip normalde katılacak kişilere itici gelip katılmamasına sebep olmamak için yazmadığım bir mevzu var, ama beni tanıyan bahsettiğimi az çok anlamıştır, o konu da bu durumla açıklanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 10 Aralık 2013; 21:09:37 >

• Katılanlar? Katılmayanlar?
    Katılınılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 10 Aralık 2013; 20:52:21 >
  • seni kendime yakın hissettim ileriye gitmek istiyorum şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere

seni kendime yakın hissettim ileriye gitmek istiyorum şimdi

Bunu kızlar için örnek vermiştim, bu yeni bir durum, açıklayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere

seni kendime yakın hissettim ileriye gitmek istiyorum şimdi

Bunu kızlar için örnek vermiştim, bu yeni bir durum, açıklayamıyorum.

emiliaya karşı sempatim var
  • Sen niye bu kadar çok düşünüp kendine zarar veriyorsun? Düşününce mutlu olabileceğini inanıyor musun? Aptal olmak mutsuz olmaktan daha iyidir. (Beyinsizlikten bahsetmiyorum)
  • takdir ettim

ama katılmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katıldığım bir düşünce
  • Dave Murray amcaya sempati duyuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost Buster -- 10 Aralık 2013; 21:00:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

Sen niye bu kadar çok düşünüp kendine zarar veriyorsun? Düşününce mutlu olabileceğini inanıyor musun? Aptal olmak mutsuz olmaktan daha iyidir. (Beyinsizlikten bahsetmiyorum)

Tamamıyla katılıyorum, sebebini bilmiyorum, ama eğer benim gibi kendine zarar veren birileri olmasaydı oturduğun ülkeden konuştuğun dile kadar farklı birisi olur ya da hiç olmazdın bile, her türlü insana ihtiyacı var bu dünyanın, ben böyle biriyim, aptalca şeylere katlanamayan bir büyem var, yapıcak bir şey yok.
  • Kaç gayme hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi haşmetli ve haşin bir badboy için katlanılması güç durumdur.
  • kesinlikle katiliyorum ozellikle ilk kisma

• quote:

quote:

Sen niye bu kadar çok düşünüp kendine zarar veriyorsun? Düşününce mutlu olabileceğini inanıyor musun? Aptal olmak mutsuz olmaktan daha iyidir. (Beyinsizlikten bahsetmiyorum)

Tamamıyla katılıyorum, sebebini bilmiyorum, ama eğer benim gibi kendine zarar veren birileri olmasaydı oturduğun ülkeden konuştuğun dile kadar farklı birisi olur ya da hiç olmazdın bile, her türlü insana ihtiyacı var bu dünyanın, ben böyle biriyim, aptalca şeylere katlanamayan bir büyem var, yapıcak bir şey yok.

Düşüneceksen bile konun arkadaşlık ve aşk olmasın. İkisinin de sınırları kesin bir mantıklı açıklaması yok, kişiden kişiye değişiyor, felsefe gibi kafa bunaltıcı ve sana bir yararı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patada Voladora

kesinlikle katiliyorum ozellikle ilk kisma

Birine katılman demek sana anlamlı gelmesinden kaynaklı, direk aklına gelen örnek yüzünden katılmışsın, halbüki derin düşündüğünde hepsi aynı durumun sonucu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patada Voladora

kesinlikle katiliyorum ozellikle ilk kisma

Birine katılman demek sana anlamlı gelmesinden kaynaklı, direk aklına gelen örnek yüzünden katılmışsın, halbüki derin düşündüğünde hepsi aynı durumun sonucu.

kendim su an yasadigim icin biliyorum. kendime telkin etsemde sevmedigimi onu tekrar gorunce yine sevdigimi saniyorum

• quote:

quote:

quote:

Düşüneceksen bile konun arkadaşlık ve aşk olmasın. İkisinin de sınırları kesin bir mantıklı açıklaması yok, kişiden kişiye değişiyor, felsefe gibi kafa bunaltıcı ve sana bir yararı yok.

İkisi de overrated kavramlar, arkadaşlık iki kişinin birbirine 0 cinsel duygular ile bağlanması. Aşk ise belli bir karşı cinse karşı karşı duyulmaz duygular hissetmek. Bana kalırsa bunları karmaşıklaştıran insanların kendisi... Gidip sana kanka diyen kıza seni seviyorum, kime aşık olacağımızı biz seçmiyor vs. diyorsan aşkı abartan kişilerden birisisin demektir, sözüm sana değil, sadece aşkın abartıldığı bir durum vermek istedim, kişi tıpkı benim açıkladığım gibi kıza hayranlık beslemiş ve bunu aşkla karıştırmış, aslında aşk olsun istemiş, yani kendini bir karşı cinse aşık şekilde programlarsan bir zaman sonra aşık olursun, bunu desteklicek durumlarla sonunda deli gibi aşık olur çıkarsın, uzatmak istemiyorum sadece düşünüldüğü kadar karmaşık değil deyim geçsin.
    Felsefe hoşuma gidiyor, hani bir matematik sorusu olur bir türlü çözemezsin, hoca gelir anında çözer ya, işte aynı mevzu, felsefe görüş açını genişletir, farklı açılardan bakmayı, her şeyi görmeyi öğrenirsin. Tıpkı yemek yiyip mideni genişletmek gibi, yoksa birileri sana bir şeyler anlatırken onlara katılmadığında haksız olan karşındaki sanırsın, asıl sebep ise onun gördüğünü görememendir, bu da sadece bir örnek...

@Patada Voladora

Dostum cidden çok basit bir durum, belki dediğimi kabul etmeyeceksin ama içten içe onu sevmek hoşuna gidiyor. Onu sevmen değil seni mutlu eden, evet onu da seviyorsun ama onu gördüğünde hissettiğin sevginin %10'u ona karşıyken %90'ı onu sevme durumunu sevmenden kaynaklanıyor. Yani insan aşık olmayı seviyor... Ben kimsenin isteksizce aşık olabileceğine inanmıyorum, başta onu sevdiğine inandırmışsın kendini, zorlamışsın demiyorum, bilerek yapmışsında demiyorum ama bilinç altında bunu istemiş ve başarmışsın, nasıl geri döndürüleceğini bilmyorum, ama buraya kadar yazdığımdan artık eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 10 Aralık 2013; 21:18:39 >

• Gogomez gel qamqi @GOGOMEZ

• Kiz arkadasim yok haliyle ilk maddeye uymuyorum :D

Forumda çok göz önünde olmaya calisanlari sevmem(göz önünde olmak için saçmalayanlardan bahsediyorum-diger populerlere karsida nötrüm)

Ama paul walker e cok uzuldum

Simdi benim karakteride cikartsan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.