Şimdi Ara

“İnsanlara yapılacak en büyük iyilik; onlara akıllarını kullanmayı öğretmektir.”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklı kullanmak öğrenme gerektiren bir süreçtir. Bilgisiz insan yanlış ile doğruyu ayırt edemez. Bilgi olmazsa akıl da olmaz.

• tek satır olunca göz imzayı da okuyor ve ortaya çıkan sonuç ironi

akıllı insan tüm ihtimalleri değerlendiren insandır dediğim zaman gerisini yazmama gerek kalmaz sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tek satır olunca göz imzayı da okuyor ve ortaya çıkan sonuç ironi

akıllı insan tüm ihtimalleri değerlendiren insandır dediğim zaman gerisini yazmama gerek kalmaz sanırım

Yani diyorsunuzki akıllı insan en kötü sonuçlanacak ihtimali bulup işini garantiye alıp onun üzerine düşüncelerini yapılandırandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 5 Ekim 2018; 13:58:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    tüm ihtimaller dedim
    hepsinde karlı çıkacağı davranışlar yapmaya çalışmak akıllıca olmaz mı?
  • quote:

tüm ihtimaller dedim
    hepsinde karlı çıkacağı davranışlar yapmaya çalışmak akıllıca olmaz mı?
    Öyle bir şey imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bilgili insan akıllı mıdır? Bilgili olduğu konularda evet ama insanın ne yapacağı belli olmaz gibi geliyor bana.
  • ''Boşboğazlıktan sakınmalı, az söylenmeli, güzel söylenmeli''
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    yapmaya çalışmak yapmak değildir imkansız olan var olmayan var.
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    önce imzanı değiştirmelisin
    bariz çelişki ortadan kalkar
    demek ki insanın davranışlarına yön veren iki güç var.
    akıl ve aklın yetersiz kaldığı anlarda gücü ele geçiren duygular
    akıl maddi alemin duygular manevi alemin sonuçları
    ideal ise bu ikisini dengede tutabilmek

akıl ile zeka aynı kavram mıdır size göre tanımdan öyle bir anlam çıkıyor ama sormalıyım yine de
  • Asıl sorun nasıl öğreteceğimiz?

Şüphe , çelişkileri görmek ve sorgulama gerekli,
    fakat bunun içinde bir motivasyon gerekli. Ben de özgürleşme isteği buna sağladı.
    Bu insanlara nasıl bir özgürleşme sunabiliriz?
  • quote:

tek satır olunca göz imzayı da okuyor ve ortaya çıkan sonuç ironi

Akıllı insan dediğin gibi tüm ihtimalleri değerlendiren insansa, dünya da maalesef akıl yoktur.

Akıllı insan önce zayıflığını, göremeyeceği ihtimallerin ne kadar fazla olduğunu kabullenmeli.

Gerçekte ise ,akıllı insan "problem çözen insan"dır.İnsanların en büyük problemi egosudur, nefsidir ki bunun çözüme ise öğrenmektir.
    Çünkü bildiğini zanneden bir insan öğrenemez ,hatalarını düzeltmez ve nefsinin esiri haline gelir. Öğrenen insan ise ne kadar az bildiğini, ne kadar zayıf ve yetersiz olduğunu farkeder bundan dolayı sürekli sorgular ve daha fazla şey öğrenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 10 Ekim 2018; 1:35:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Asıl sorun nasıl öğreteceğimiz?

Şüphe , çelişkileri görmek ve sorgulama gerekli,
    fakat bunun içinde bir motivasyon gerekli. Ben de özgürleşme isteği buna sağladı.
    Bu insanlara nasıl bir özgürleşme sunabiliriz?
    Aklıma direkt Şengör'ün cevabı geldi, onu bırakıyorum buraya.

''hocam insanların bilimsel metotla ispat edilmiş gerçekleri reddetmemeleri için ne yapılabilir? (malchir)

bilimsel metotla ispat edilmiş denilen gerçekler sadece bu burada var şeklindeki önermelerdir. genel kainata dair şeyler ispat edilemez, yanlış olduğu ispat edilebilir. yanlış olduğunu anlayabilmek için akıl yerinde olmalı, tahsilleri olmalı. yoksa anlamazlar. düz dünya teorisi gibi şeyler ortaya çıkar. bunun zırva olduğunu anlayabilecek kadar tahsili olmalı insanın.''

bilmek dışında insanı hiçbir şey özgürleştirmez. bilmediğiniz bir ortamda yapacağınız her şey başınıza dert açabilir. tam özgürlük için mümkün olduğu kadar çok bileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 10 Ekim 2018; 12:53:3 >

İnsanlar bence o kadar özgürlük istemiyorlar.

Neden bilmiyorum anlayamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anlamayacak ne var hocam, bak ortadoğuya anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Anlamayacak ne var hocam, bak ortadoğuya anlarsın.

Alıntıları Göster
    Kökten dinci biriyken, kızlarla rahat ilişkilerim olsun isterdim. Ama dini düşüncelerim bu özgürlüğümü elimden alırdı. Ancak özgür olmak istiyordum. Dinin benim çoğu konuda kısıtladıgının farkındaydım. Sorgulaya sorgula dinden kurtuldum,ve şuan özgürüm.

İçimde hep özgürlük hissi vardı. Peki eskiden benim gibi olanların farkı ne? Onlarda hiç mi yoktu, ve neden sorgulamıyorlar,kısıtlandıklarını farketmiyorlae mı? Bunu anlamıyorum

Edit: Baya düşündüm de, Aklım yeni bastı.
    Benden farklı düşüncede farklı milletten, kültürden insanlarla tanıştım. Tabi onlardan yeni bilgiler öğrendim. Onlarla Çatışmalarda yaşadım. Bu çatışmalar, kendimi sorgulamamı ve farklı noktadan bakabilme cesaretine sahip olmamı sağladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 11 Ekim 2018; 18:56:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ozgurluk sorumluluk demektir..

Gunde 1 tl veren efendiyi biat edip ticari her turlu ticari faaliyetten yoksunlukla

Ay basi verilen 30tl parayla kendi basinjn caresine bakma

secenegi sunuldugu anda korkak ve beceriksizler gunde garanti 1tl yi sececektir.

(Ortadogu insaninin tarifidir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 13 Ekim 2018; 14:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gücü elinde bulunduranların kesinlikle istemediği bir durum olur bu, yoksa şu durum nasıl olacak
    “İnsanlara yapılacak en büyük iyilik; onlara akıllarını kullanmayı öğretmektir.”
  • sohbet özgürlük meselesine kaymış

bilmek özgürlük mü sağlar yoksa insana sorumluluk mu yükler.
    sorumluluk insanı özgürleştirir mi yoksa kuralların cenderesine mi sokar.
    sorumluluktan kurtulma adına özgürlük talebi insanı alçaltır mı yükseltir mi
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    yazdıklarına bakınca

mega profesyonel bir troll
    ve
    kendisiyle çelişme uzmanı

arasında seçim yapmakta zorlanıyorum

orta doğu ülkesinde olduğunu hatırlayana kadar da karar veremiyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.