Şimdi Ara

Insanlar neden mutsuz ve endişeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Insanların mutsuz ve endişe içinde süren yaşamlarının nedeni nedir sizce? Gözlemleyebildiniz mi?

Mümkünse manevi boyutta tartışalım. Yani ilaç firması yetkilisi gibi değil de Mevlana Freud, carl gustav gibi .....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• var olma çabası. insanlar çevresi tarafından kabul edilmek saygı duyulmak ister bunun için mevki makam maddiyat sahibi olmak gerekli. bunun için ya ticari zekan olacak ticari hayatta Risk alacaksın yada iyi bir üniversitede okuyup kariyer yapacaksın ki bu noktada stres devreye giriyor yani baskı. bu baskı da genel olarak mutsuz huzursuz olmaya sebep oluyor bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence eski insanlardan ziyade bu mutsuzluk şimdiki insanlarda oluyor.Topluma bakıldığında bir kanaatsizlik hakim,herkes diğerini ötekeleştirme çabası,dostuna bile güvenmeyen bir toplum var.Herkeste bir paranoya hakim durumda.
    Bakıldığında herkes birbirini suçlar durumda.Toplumda yaşanan kavga ve cinayetler,çocuk istismarları bir yerlerde sıkıntı olduğunu gösteriyor.Peki bu durum maddi mi? Hayır hiç öyle sanmıyorum.
    Artık insanlar arasındaki ilişkiler oldukça zayıfladı,bugün aynı apartmanda oturup birbirlerini tanımayan insanlar bolca,insanlar birbirlerini tanımıyor,selamlaşmıyor.
    Maddiyatla o kadar avutulmuşuz ki maneviyattan oldukça uzaklaşmışız.
  • Onaylanma ihtiyacı...

• Böyle bir zamanda , böyle bir ülkede bu kadar insan ölürken sen yaşıyorsun yarının belli değil. Bundan büyük umutsuzluk olurmu sence buyüzden herkes yasta, mutsuz, endişeli..
  • bence sorumlulukları yüzünden. insanlar, zorundalıkları olduğu zaman asla rahatlayamazlar. bu da mutsuzluk ve endişeyi beraberinde getirir. ancak bu zorundalıklarımızdan ve sorumluluklarımızdan kaçış yoktur. mutsuzluk ve endişe gibi hepsi hayatın bir parçasıdır.
  • Var olan ile yetinmemek . .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İzninizle kendi bakış açımdan yorumlayacağım arkadaşların saydığı şeylere büyük ölçüde katılıyorum bence bu sebeplerinde altında yatan şey temelde sürekli düşünmemiz ve bunun akabinde sorumlu hissetmemiz. ayrıca yaşadığımız şeyler endişelerimizin şiddetini artırabilir. mutlu olmak da her his gibi insanlığımızı hatırlatan bir durum
  • Mutlu olmaları için bir sebep var mı ki?
    Sonuçta bir sistemde yaşıyoruz ve bu sistem bize bir takım sorumluluklar yüklüyor. Bizden bir şeyler istiyor. Belli süre bana hizmet edeceksin sonra özgür olacaksın diyor. Bizim de hayır deme gibi bir lüksümüz yok elbette. Dayatılanları uyguluyoruz, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bu oyunu oynarken yıpranıyoruz, kirleniyoruz, eskiyoruz. Yarı ölü bir hale geldikten sonra da sistem bize özgürsün diyor.
    Kısaca sistemin amacı sizin enerjinizi sömürmektir. Enerjiniz tükendiğinde sizi emekli eder.
    Bu düşünce bile strese sokabiliyor insanı.
    Tabi bu işin en basit yönü. Her şeyden etkileniyoruz. İnsanların bizden beklentisi var, bizim insanlardan beklentimiz var.
    Ulaşmak istediğimiz konumlar var ama orayı sadece biz istemiyoruz... Bu bile stres Neden? Çünkü ortada bir yarış söz konusu ve sen hedefine ulaşmak için yarışı birinci tamamlamalısın.
    Tabi bu ne kadar şanslı olduğunla da alakalı. Şanstan kast ettiğim şey de para. Para sana her kapıyı açabilir ama bazen başın belaya da girebilir.
    Sonuçta bu bir para; varlığı bir dert, yokluğu yara
    Anlatabildim mi bilmiyorum.
    İnsanı mutsuz eden şey, onu mutlu edebileceğini bildiği şeyleri elde edemeyeceğini düşünmesi veya bunun zorluğuna kendini inandırmış olması.
    Çok mutlu olmak isteriz ama önce küçük şeylerle mutlu olabilmeyi öğrenmeliyiz.
    Çocukken hep mutluyduk. Neden? Küçük şeylerle mutlu olmasını biliyorduk.Bir çikolata bizi mutlu ederdi.

• Tutunabilme cabasıdır bence . İnsanlar hayatında sağlam bir yere tutunup onunla birlikte sürüklenmek ve bu koşullarda yaşayabilecekleri en iyi hayatı yaşamaya çalışıyorlar . Ve kimi zaman hatta genellikle bu koşullar insanlara hitap etmiyor , onlara zıt düşüyor fakat bir şekilde tutunmaya çabalıyorlar . Çocukluk hayallerinden yoksun bir şekilde ; küçük iken hayata , geleceğine dair yaptıkları hayallerin yetişkin olunca ne kadar manasız olduğunu görünce hayatın anlamsızlığından , hiçliğinden insanlar tiksiniyor , içleri ürperiyor . İnsanlar hayal ettiği hayatı asla yaşayamıyorlar .Sürekli başkalarının egemenliği altında yaşıyorlar . Bazıları yaşıyorsa sadece karısı , çocukları için yaşıyor ve bunun verdiği sıkıntılar , kullanılmış hissi de var . Yani toparlamak gerekirse insanlar kendi yaşamını kendi insiyatifine göre değil başkalarına bağlı olarak onun şartları altında kuruyor ve bunun verdiği hayal kırıklıkları ve nefret de insanları ruhen adeta 20 yaş yaşlandırıyor . İşte artık etrafımızda hep Tutunamayanlar var .

• Bence bütün bu sebeblerin hiç biri asıl neden değil. Sorunun cevabı varlık nedenimizle alakalı bence. Varlık nedenide nedir bilmiyorum
  • ölüm.
  • 70 li yılları çok özlüyorum. Zaman zaman da hayal ederim. Çocukluğumu yaşadığım bu güzel yıllarda insanlar son derece mutlu ve huzurluydu. O zamanlar Türkiye şimdiki kadar gelişmiş değildi, yaşadığım semtde insanlar genelde orta halli ve bir çoğuda fakirdi. Ama her ne olursa olsun kazanılan Paranın da malında bir bereketi vardı. İnsanlara yetiyordu. Lüks, gösteriş, hava atmak gibi şeyler hiç olmazdı. Araba desen sadece sayılı kişilerde vardı, sokaklar bom boştu.
    Akrabalar ve komşular arasında sevgi ve saygı haddinden fazla ileriydi, 7 mahalle bir birini tanırdı ve kollardı. Evde pişen yemekten tabaklara doldurulur, yakın komşulara gönderilirdi. Misafirimiz, gelenimiz gidenimiz hiç bir zaman eksik olmazdı. Şimdi ne olduk da böyle olduk ben de bilmiyorum. Akrabalar bir birinden koptu, araya mal mülk, ihtiras ve çekememezlikler girdi. aynı apartmanda oturduğumuz halde alt ve üst komşumuzu tanımaz hale geldik.. Bu mutsuzluğun ve endişenin cevabını ben de merak ediyorum doğrusu...

• Birçok cevabı olan bir soru ve hakikaten de tartışmaya değer bir konu.
    Bir sebebinin medya olduğunu söylesem herhalde komplo teorisyeni damgasını yemem.
    Bence medya günümüz için çok tehlikeli. İnsanlar kendi akıllarını medyaya teslim etmiş gibiler. Televizyonda gördükleri varlıklı kişilerle sürekli kendilerini kıyaslıyorlar. Ya da en ufağından, bir reklamda parayı, cinselliği bir arada görünce, kişi ''benim niye böyle param yok, benim niye böyle bir kadınım ya da arabam yok'' diyebiliyor.
    Bu aslında küçücük görünse de bir süre sonra algıya işliyor ve böylece kişi kendisini umutsuzluk, hayattan bıkmışlık durumu içinde bulabiliyor.
    Yani toparlamam gerekirse eğer, insanların mutsuzluklarının bir nedeni, kişinin sürekli kendisini başkalarıyla kıyaslaması ve bunun sonucunda kendini küçültmesidir.
    Yukarıda yazılanlar büyük ihtimal doğrudur.Bir arkadaş, onaylanma ihtiyacından mutsuzluğun doğduğunu söylemiş, buna da kesinlikle katııyorum..

• Bence bunun temel nedeni gelişen teknoloji. Teknoloji karşıtı değilim ama yerinde ve yeteri kadar kullanılması taraftarıyım. Bahsettiğim şey teknolojik aletlerin bizi değil bizim onları kullanmamız. Çocukların sosyal bir yaşantısı yok hepsi bilgisayar oyunlarına takmış durumda. Evde sohbet muhabbet yok zaten herkes yorgun argın eve geliyor ayaklarını uzatıp saatlerce televizyon izlemeyi tercih ediyor. Dizinin yeni bölümü var diye misafit gelmesin diye dua ediyor bir yerede çıkmıyor.çoğu insanın etkinlikden anlayışı alışveriş olmuş. Vakur bir şekilde geziyor dolaşıyor. Günaydın desen niye bana günaydın dedin ki der gibi bakıyor. Tabi bunlar yanlızca bir kaç sebep..

• yarın ne olacağımız belli değil.
    Bu ülkede ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı var.
    tabiki endişeli olacağız.
    mutsuzluk içinse çok neden var, hangisini yazayım.

• Gelecek kaygisindan dolayi
  • Hızlı yaşam şartları insanı böyle olmaya sürüklüyor, enerjin yoksa tabii

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.