Şimdi Ara

İnsanlar neden basit düşünemez ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden her şeyin altında birşey arar ? Neden normal bir şey olduğunda hayır daha karmaşık olmalıydı der ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnsanlar Neden Basit Düşünemezler?

Basit insan ne demek? Basit insan, karmaşık fikirleri anlamada veya ileri görüşlülük gerektirmeyen durumlarda zorluk çeken kişidir. Ancak, insanların basit düşünmesinin çeşitli nedenleri vardır.

• Bilgi Eksikliği: Karmaşık kavramları anlayabilmek için temel bilgiye ihtiyaç vardır. Bazı insanlar, basit düşünmelerinin nedeni olan gerekli bilgiye sahip olmayabilirler.

• Zihinsel Tembellik: Bazıları, karmaşık düşünmek için gereken zihinsel çabayı göstermekten kaçınmayı tercih edebilirler. Basit düşünmek, daha az düşünmeyi gerektirir ve daha az yorucu olabilir.

• Duygusal Bağlılık: İnsanların duygusal olarak bağlı oldukları fikirleri veya inançları sorgulamaktan kaçınmaları yaygındır. Bu, basit düşünmeye yol açabilir, çünkü yeni bilgilere veya bakış açılarına açık olmayı engelleyebilir.

• Önyargı ve Stereotipler: Ön yargılar ve stereotipler, insanları daha basit düşünme kalıplarına kilitleyebilir. Önyargılı insanlar, kendi inançlarını doğrulamak için bilgiyi seçecekler ve çelişkili bakış açılarını görmezden geleceklerdir.

• Eğitim Eksikliği: Eğitim, karmaşık düşünme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Bazı insanlar, bu becerileri geliştirmek için gerekli eğitimi almamış olabilirler.

Basit düşünme, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek karmaşık bir konudur. Bunları anlamak, basit düşünmenin üstesinden gelmek ve daha karmaşık ve nüanslı bir düşünceye ulaşmak için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Senin uyuz eden o hatunun ben......

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • # Herşeyin düzgün gitmesinde bir gariplik olabilir, çünkü genel olarak herşey yolunda gitmez. # algısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü hiç kimse basit sıradan bir hayatı olsun istemiyor ben bunu monoton geçen hayatın bıkkınlığı olarak da yorumluyorum bırakın da bari düşünceleri hayalleri farklı olsun insanların

• 1) Kibir...

Basit ve saf yaşanması gereken hayatı kendi ellerimizle çetrefilleştiririz. Arzularımız değerlidir çünkü sen değerlisindir.

Senin uyduruk düşüncelerin aslında senden olduğu için değerlidir. Ne kadar ayrıntı hep bişeyden kopuş. Ne kadar çetrefilli düşünce o kadar basitliğe karşı kibir.

Ne kadar kibir o kadar düşüncesizlik. Daha kendini düşünmekten acizliğin yansıması olmasın o derin zannettiğin düşünceler.

2) Hikmetten uzaklık. Bilginin kutsanması. Yada Kızılderililerin dediği gibi;

Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil. Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal.

• İnsana haksızlık etmemek lazım. Çoğu insan ay sonunun derdine düşmüş bir haldeyken eşinin çocuğunun sorunlarına tek düze yaklaşır ve basit gorunen meseleler bir anda çetrefilleşir.

Omru boyunca doktora gitmemiş adam psikoloğa gorunmek ihtiyacı hisseder.

Kainatı anlamak isteyen kimse emin olun ki en basit çozumu aramaktadır ancak o muazzam yapı akla hayale sığmayan çozumler ve sorulardan oluşmaktadır.

Bu nedenle insan basite indirgeyemeyeceği bir yapıyı görür ve cavapları da o derece karmaşık bir hal almaya başlar.

Hayat ilişkileri nispeten basit ve tek düze iken insanın konumuna usten bakmak isteyen kimsenin çozumleri çok yönlü olacak ve birden çok çozumu bulmak mahir bir işçilik sayılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 22 Ekim 2015; 16:03:40 >
  • İnsanlar neden basit düşünemez ?

Aslında bunu sorarken bir örnekte sen veriyorsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir insan niye sevgili yapar?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha karışık olmalıydı demezler ama neden böyle oldu diye ayrıntıda ayrıntı ararlar sebebide merak her insan olmasada bazı insanlar için basit düşünmek mümkün değil sebebide insanlığı ileriye taşıyan merak denilen fantastik duygu
  • İnsanların nerdeyse alayı basit düşünür

Ahiret inanırım der ona göre yaşamaz mesela. Cehennem var der biraz yanar çıkarız der. Dünya dertleri hayatını kuşatır cennet aklına gelmez.

Sorun iddia da derinleşememek...

• Benim düşüncem; Basit düşünmek risktir.Çünkü basit düşünmek bir olgunun yüzeysel halidir.Tabi bu hal olaya göre değişkenlik gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Benim düşüncem; Basit düşünmek risktir.Çünkü basit düşünmek bir olgunun yüzeysel halidir.Tabi bu hal olaya göre değişkenlik gösterir.

Karmaşık düşüncede olasılıktır onu napacaz ?
  • Karmaşık düşüncenin olasılık halide var, kesin halide var, yine diyorum olaya göre değişkenlik gösterir @SlayerCarlion
  • quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Karmaşık düşüncenin olasılık halide var, kesin halide var, yine diyorum olaya göre değişkenlik gösterir @SlayerCarlion

Haklısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.